Hoe Facebook-evenementen op uw WordPress-site worden weergegeven

Wilt u Facebook-evenementen weergeven op uw WordPress-site. Met Facebook-evenementen kun je je evenementen promoten terwijl je gebruikmaakt van de kracht van ‘s werelds grootste sociale netwerk. In dit artikel laten we u zien hoe u uw Facebook-evenementen op WordPress kunt weergeven.


Hoe Facebook-evenementen op WordPress worden weergegeven

Methode 1: Facebook-evenementen toevoegen met behulp van de Facebook-pagina-plug-in

Deze methode gebruikt de sociale plug-ins van Facebook om uw Facebook-evenementen op WordPress toe te voegen. U moet uw WordPress-themabestanden bewerken. Als u niet vertrouwd bent met het handmatig toevoegen van code, probeer dan andere methoden die in dit artikel worden beschreven.

Laten we beginnen.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Eerst moet je de Page Plugin bezoeken op de website van Facebook-ontwikkelaars. Voer in het veld URL van Facebook-pagina de URL van uw Facebook-pagina in.

De plug-in voor Facebook-pagina’s kan meerdere tabbladen van uw pagina weergeven, inclusief het tabblad Evenementen. Voer gewoon ‘evenementen’ in het veld met tabbladen in, en u zult zien dat het voorbeeldvenster opnieuw wordt geladen om het evenemententabblad van uw pagina te tonen.

Instellingen voor Facebook-pagina-plug-ins

U kunt ook andere instellingen aanpassen, zoals het formaat van de omslagfoto, de hoogte en breedte van de container, enz.

Als u tevreden bent, klikt u op de knop ‘Code ophalen’. Hierdoor wordt een pop-up weergegeven met twee codevakken.

Facebook-pagina plug-in code

Het eerste deel van de code moet direct na de tag worden toegevoegd aan het header.php-bestand van je thema.

Vervolgens moet je het tweede deel van de code kopiëren en in een WordPress-bericht, pagina of een tekstwidget plakken.

Vergeet niet je wijzigingen op te slaan.

Dat is alles wat u nu op uw website kunt bezoeken en u ziet de plug-in voor Facebook-pagina’s die de gebeurtenissen op uw pagina toont.

Facebook-evenement insluiten op een WordPress-pagina

Methode 2. Facebook-evenementen toevoegen met een WordPress-plug-in

Met deze methode kunt u Facebook-evenementen in WordPress toevoegen zonder code aan uw themabestanden toe te voegen.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de WP Embed Facebook-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »Facebook insluiten pagina om plugin-instellingen te configureren.

De instellingenpagina voor de plug-in is verdeeld in meerdere tabbladen. Je komt terecht op het tabblad ‘Magische insluitingen’. Blader een beetje naar het gedeelte met Facebook-instellingen.

WP Embed Facebook-instellingenpagina

U moet een Facebook-app-ID en geheime sleutels invoeren. U kunt deze sleutels verkrijgen door naar de Facebook Developers-website te gaan en een nieuwe app te maken.

Een nieuwe Facebook-app maken

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u wordt gevraagd een naam voor uw app op te geven en een categorie te kiezen.

Geef een naam op voor uw app en selecteer een categorie

Klik op de knop app-ID maken om door te gaan.

Facebook maakt nu uw app en u wordt doorgestuurd naar het app-dashboard. Klik op de instellingenlink in het menu aan de linkerkant om app-toetsen te bekijken.

Kopieer uw app-ID en geheime sleutels

Nu ziet u uw app-ID-sleutel en geheime sleutel die verborgen zullen zijn, en u moet op de show-knop klikken om deze te kopiëren.

Voer beide sleutels in de respectievelijke velden in op de instellingenpagina van WP Embed Facebook plugin voor uw WordPress-site.

Vergeet niet op de knop ‘Alle instellingen opslaan’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U bent nu klaar om uw evenement in WordPress toe te voegen. Bewerk een bericht of pagina waar u uw Facebook-evenement wilt weergeven en voeg deze shortcode toe:

[fb_plugin pagina href ="https://www.facebook.com/YourFBPage" tabbladen ="evenementen"]

Vergeet niet je eigen Facebook-pagina-URL te gebruiken in de shortcode.

Deze shortcode geeft de plug-in voor Facebook-pagina’s weer met alleen uw tabblad Evenementen. U kunt nu uw website bezoeken om deze in actie te zien.

U kunt de shortcode ook toevoegen aan een tekstwidget. Maar voordat u dat doet, moet u shortcodes inschakelen voor uw zijbalk-widgets.

Voeg een evenement toe dat niet is gemaakt door een Facebook-pagina of -groep

Sommige gebruikers moeten mogelijk een Facebook-evenement delen dat is gemaakt door hun persoonlijke profielen. Deze evenementen zijn niet gekoppeld aan een pagina. Hier ziet u hoe u ze laat zien met behulp van de aangepaste insluitingsfunctie van de plug-in.

In plaats van de shortcode van de Facebook-pagina-plug-in te gebruiken, moet u de aangepaste ingesloten shortcode als volgt gebruiken:

[facebook https://www.facebook.com/events/1796069560608519/]

Vervang de URL in de shortcode door de URL van je Facebook-evenement.

U kunt nu een voorbeeld van uw website bekijken om de Facebook-evenementen in actie te zien.

Een enkel Facebook-evenement toevoegen in WordPress

Methode 3: Facebook-evenementenkalender weergeven met Widget

Met deze methode kunt u Facebook-evenementen voor een groep of pagina ophalen en deze weergeven in uw WordPress-zijbalkwidget.

Gebruikers kunnen uw Facebook-evenementenkalender met datums zien en kunnen klikken om een ​​evenement te bekijken of eraan deel te nemen. U kunt het uiterlijk van de evenementen aanpassen met CSS.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Facebook Events Widget installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet u de bezoeken Uiterlijk »Widgets pagina en voeg Facebook Events Widget toe aan een zijbalk. Zie onze gids voor meer informatie over het toevoegen en gebruiken van widgets in WordPress.

Instellingen voor Facebook Events Widget

De widget vereist dat u uw Facebook-pagina-ID invoert. U kunt de ID van uw Facebook-pagina verkrijgen met behulp van deze online tool. Voer eenvoudig uw Facebook-pagina-url in en u krijgt de ID.

Vervolgens moet u de app-ID en geheime sleutels invoeren.

U kunt deze sleutels verkrijgen door naar de Facebook Developers-website te gaan en een nieuwe app te maken.

Een nieuwe Facebook-app maken

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u wordt gevraagd een naam voor uw app op te geven en een categorie te kiezen.

Geef een naam op voor uw app en selecteer een categorie

Klik op de knop app-ID maken om door te gaan.

Facebook maakt nu uw app en u wordt doorgestuurd naar het app-dashboard. Klik op de instellingenlink in het menu aan de linkerkant om je app-sleutels te bekijken.

Kopieer uw app-ID en geheime sleutels

Nu ziet u uw App ID-sleutel en uw app-geheime sleutel die verborgen zal zijn, en u moet op de show-knop klikken om deze te kopiëren.

Plak de app-ID en geheime sleutels in de widgetinstellingen en klik op de knop Opslaan.

U zult merken dat de widgetinstellingen u nu een nieuwe knop tonen onder het toegangstokenveld.

Facebook-toegangstoken

Om een ​​toegangstoken te krijgen, moet u echter uw website-URL toevoegen aan uw Facebook-app.

Blader op de instellingenpagina van uw Facebook-app een beetje naar beneden en klik vervolgens op de knop platform toevoegen.

Voeg platform toe aan je Facebook-app

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven met verschillende platforms waar u de app kunt gebruiken. U moet ‘Website’ selecteren.

Selecteer website als platform

Vervolgens moet u uw website-URL toevoegen in het veld site-URL en op de knop Wijzigingen opslaan klikken.

Voeg uw website-URL toe

U kunt nu terugschakelen naar de widgetinstellingen en op de knop Toegangstoken ophalen klikken. Dit brengt u naar de Facebook-website waar u wordt gevraagd om de app toestemming te geven voor toegang tot uw profiel.

App-toestemming

Daarna wordt u teruggestuurd naar de widgetinstellingenpagina. Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om je widgetinstellingen op te slaan.

U kunt nu uw website bezoeken om de Facebook-evenementenwidget in actie te zien.

Facebook-evenementen in een WordPress-zijbalkwidget

De widget voor Facebook-evenementen wordt geleverd met een basisstijlblad dat mogelijk niet overeenkomt met de kleuren van je thema. U moet de inspectietool gebruiken om de CSS-klassen te zien die door de plug-in zijn gegenereerd en die klassen vervolgens te gebruiken om het uiterlijk van gebeurtenissen te wijzigen. Zie onze gids over het toevoegen van aangepaste CSS in WordPress.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je Facebook-evenementen op WordPress kunt weergeven. Misschien wilt u ook onze lijst met 10 beste Facebook-tips en tutorials voor WordPress-gebruikers bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map