Hoe Google Agenda in WordPress toe te voegen

Wilt u een Google-agenda toevoegen aan uw WordPress-site? Google Agenda is een van de handigste apps. Hiermee kunt u uw planning beheren, evenementen delen en alles om u heen organiseren. In dit artikel laten we u zien hoe u een Google-agenda in WordPress toevoegt.


Google Agenda toevoegen in WordPress

Om het gemakkelijk te maken, hebben we een video-tutorial gemaakt over het installeren van een WordPress-plug-in die je hieronder kunt bekijken.

Abonneer u op WPBeginner

Als u echter alleen tekstinstructies wilt volgen, kunt u onze stapsgewijze zelfstudie volgen over het toevoegen van Google Agenda in WordPress.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de Simple Calendar – Google Calendar Plugin installeren en activeren. Na activering moet je bezoeken Kalenders »Instellingen pagina om de plug-in te configureren.

Instellingen voor agendabronnen

Eerst moet je de plug-in verbinden met je Google-agenda. Dit vereist dat de plug-in toegang krijgt tot uw agendagegevens. Daarvoor moet u een Google API-sleutel maken en verstrekken.

Ga gewoon naar de Google Developer Console-website en klik op de knop Nieuw project maken.

Een project maken in Google Developer Console

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u een naam voor uw project moet opgeven. Het kan van alles zijn, maar we raden u aan iets te gebruiken waarmee u het project kunt identificeren.

Kies een naam voor uw project

U wordt nu doorgestuurd naar uw projectdashboard waar u op de link API-sleutels inschakelen en beheren moet klikken.

Schakel API-sleutels in

U wordt naar een pagina gebracht met alle producten en services van Google. U moet op de Google Agenda-API klikken onder het gedeelte Google Apps API’s.

Google Agenda-API inschakelen

Op de volgende pagina wordt u gevraagd te bevestigen dat u de Agenda-API wilt inschakelen. Klik gewoon op de knop Inschakelen om door te gaan,

Activeer agenda-API-bevestiging

Hoewel uw API nu is ingeschakeld, heeft u nog steeds de details nodig over hoe u toegang zou krijgen tot de API en welke referenties u gaat gebruiken. Klik op de knop naar referenties om door te gaan.

Genereer API-referenties

Dit brengt u naar een pagina waar u de inloggegevens moet kiezen. We zullen de API-sleutel gebruiken als referentie om Google Agenda te verbinden met WordPress. Klik op de API-sleutellink om door te gaan.

Klik op de API-sleutellink om de API-sleutel te genereren

U wordt nu gevraagd om te kiezen waar u de sleutel wilt gebruiken. Aangezien u het op een webserver zult gebruiken, moet u op de serversleutel klikken om door te gaan.

kies sleuteltype

Ten slotte moet u een naam voor de sleutel opgeven. Dit kan van alles zijn dat u later gemakkelijk kunt identificeren. U kunt het veld IP-adressen leeg laten.

Geef uw API-sleutel een naam

Je hebt met succes een API-sleutel gemaakt om te gebruiken met je Google-agenda. Nu kunt u de API-sleutel kopiëren en in de instellingenpagina van de plug-in plakken.

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Je Google-agenda openbaar maken

Als je een Google-agenda wilt delen, moet je de agenda-instellingen wijzigen en openbaar maken. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het openbaar maken van uw Google Agenda.

Ga gewoon naar Google-agenda’s en klik op het vervolgkeuzepictogram naast de agenda die je wilt delen.

Een Google-agenda delen

Hiermee gaat u naar de instellingen voor het delen van agenda’s. U moet het vakje aanvinken om uw agenda openbaar te maken en vervolgens op de knop Opslaan te klikken.

Je Google-agenda openbaar maken

Het laatste dat u nodig heeft, is het verkrijgen van de unieke kalender-ID. U heeft deze ID nodig om de kalender in WordPress weer te geven. Klik gewoon op het tabblad Kalenderdetails.

Tabblad Agendagegevens

Blader omlaag naar de pagina met het agenda-adresgedeelte. Daar vindt u uw agenda-ID. U moet deze ID kopiëren en in een tekstbestand plakken. U heeft deze agenda-ID nodig in de volgende stap.

De Google Agenda-ID kopiëren

Een nieuwe kalender toevoegen in WordPress

U heeft uw WordPress-site met succes verbonden met uw Google-agenda’s. De volgende stap is het toevoegen van Google Agenda in WordPress.

Ga gewoon naar Kalenders »Nieuw toevoegen bladzijde. Je zult een scherm zien dat lijkt op de schermen voor het bewerken van berichten of pagina’s in WordPress.

Nieuwe kalender toevoegen in WordPress

Begin met het invoeren van een titel voor je agenda. U zult merken dat de plug-in al enkele shortcodes en tekst in het tekstgebied heeft toegevoegd. Je kunt dat laten zoals het is en naar beneden scrollen naar het vak met kalenderinstellingen onder de teksteditor.

U moet op het tabblad Google Agenda in het vak Agenda-instellingen klikken en uw agenda-ID plakken.

Kalender-ID toevoegen in WordPress

U kunt ook op andere tabbladen in het vak met kalenderinstellingen klikken om aan te passen hoe de kalender op uw WordPress-site wordt weergegeven.

Als je klaar bent, klik je op de publicatieknop om je kalender op te slaan.

Geef Google Agenda weer op uw WordPress-site

De zojuist gemaakte Google-agenda is nog niet zichtbaar op uw WordPress-site. U moet de kalender nog steeds toevoegen aan een WordPress-bericht of -pagina.

Maak of bewerk eenvoudig een WordPress-bericht of -pagina. Op het berichteditorscherm ziet u de nieuwe knop ‘Agenda toevoegen’.

Agendaknop toevoegen op het berichtbewerkingsscherm

Hierdoor wordt een pop-up weergegeven waarin u de agenda die u zojuist hebt toegevoegd kunt selecteren in een vervolgkeuzemenu.

U kunt ook een agenda aan een post toevoegen door deze te selecteren in de metabox van de agenda bijvoegen op het berichtbewerkingsscherm.

Voeg Google-agenda toe aan een bericht of een pagina

Als u uw Google-agenda in een zijbalkwidget wilt weergeven, heeft de Simple Calendar-plug-in daar een widget voor.

U moet de Uiterlijk »Widgets pagina en zoek de widget Eenvoudige agenda in de lijst met beschikbare widgets. Sleep vervolgens de widget eenvoudig naar een zijbalk.

In widget-instellingen moet u uw agenda selecteren in het vervolgkeuzemenu. Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om je widgetinstellingen op te slaan.

Google Agenda toevoegen aan een zijbalk met behulp van widget

Dat is alles, u kunt nu uw website bezoeken om uw Google-agenda in actie te zien. U zult merken dat de plug-in uw evenementen op de kalender prachtig zal markeren. Als je met de muis naar een evenement gaat, worden de details van het evenement weergegeven.

Google Agenda ingebed in een WordPress-pagina

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren toevoegen van Google Agenda in WordPress. Misschien wilt u ook onze gids over het installeren van Google Analytics in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me