Hoe Gutenberg uit te schakelen en de klassieke editor in WordPress te houden

Wil je Gutenberg uitschakelen en de klassieke WordPress-editor op je site houden? Gutenberg is een aankomende WordPress-editor die de klassieke WordPress-editor zal vervangen. Hoewel het er modern uitziet, vinden veel gebruikers het moeilijk te gebruiken en willen ze de klassieke editor liever behouden. In dit artikel laten we u zien hoe u Gutenberg eenvoudig kunt uitschakelen en de klassieke editor in WordPress kunt behouden.


Schakel Gutenberg uit en bewaar de klassieke editor in WordPress

Wat is Gutenberg?

Gutenberg is een opkomende WordPress-editor met als doel de WordPress-schrijfervaring te moderniseren.

Gutenberg-voorbeeld

Het probeert te werken als een plug-in voor paginabuilder en stelt u in staat items naar een bericht of pagina te slepen en neer te zetten. Het doel is om meer flexibiliteit te bieden en WordPress-gebruikers in staat te stellen unieke lay-outs voor hun inhoud te creëren met rijke multimedia-inhoud.

Sinds WordPress 4.9.8 heeft het kernteam van WordPress een oproep toegevoegd om Gutenberg uit te proberen in het WordPress-dashboard. Het doel van deze toelichting is om feedback te krijgen van miljoenen WordPress-gebruikers en Gutenberg klaar te maken voor de eerste release.

Bijschrift van Gutenberg

Gutenberg wordt de standaard WordPress-editor met de release van WordPress 5.0 die naar verwachting later dit jaar (2018) zal verschijnen.

Waarom de Gutenberg-editor in WordPress uitschakelen?

Veel gebruikers zijn van mening dat Gutenberg in de huidige staat nog niet klaar is voor live sites. Dit blijkt uit de 2,3 van de 5 beoordelingsgemiddelde op de Gutenberg-plug-in. Op het moment van schrijven van dit artikel zijn er 676 beoordelingen met één ster versus 288 beoordelingen met vijf sterren.

Ondanks de negatieve recensies gaat het kernteam van WordPress vooruit met het maken van Gutenberg tot de standaardeditor in WordPress 5.0.

Dit maakt veel gebruikers erg bezorgd. Ze willen een optie hebben om Gutenberg uit te schakelen en de klassieke editor te behouden.

Gelukkig is er een plug-in van het WordPress-kernteam waarmee je precies dat kunt doen.

Laten we eens kijken hoe we Gutenberg gemakkelijk kunnen uitschakelen en de klassieke WordPress-editor kunnen blijven gebruiken.

Methode 1. Schakel Gutenberg uit met de plug-in Classic Editor

Voor deze methode gebruiken we de plug-in Classic Editor, die is ontwikkeld en onderhouden door de belangrijkste WordPress-bijdragers.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Classic Editor installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

De plug-in werkt out-of-the-box en zal de Gutenberg-editor uitschakelen bij activering.

Deze plug-in geeft je ook een optie om zowel Gutenberg als de Klassieke editor tegelijkertijd te houden. Je kunt dit configureren in de instellingen van de plug-in.

Ga gewoon naar de Instellingen »Schrijven pagina in uw WordPress-beheergebied. U ziet de optie om dit te doen onder “Klassieke editorinstellingen”.

Klassieke editorinstellingen

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

U kunt nu een nieuwe link zien onder de Berichten menu om nieuwe berichten te maken met de klassieke editor.

Schakel over naar de klassieke editor

U kunt ook oudere artikelen bewerken met de klassieke editor. Ga gewoon naar Berichten »Alle berichten pagina en je ziet een link ‘Bewerken (klassiek)’ onder berichten.

Klassieker bewerken

Methode 2. Gebruik Classic Editor met Gutenberg-plug-in uitschakelen

Als je Gutenberg wilt uitschakelen voor bepaalde gebruikersrollen en berichttypes, dan zal deze methode je daarbij helpen.

Eerst moet je de Gutenberg-plug-in uitschakelen en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »Gutenberg uitschakelen pagina om plugin-instellingen te configureren.

Schakel Gutenberg-instellingen uit

Standaard zal de plug-in Gutenberg overal voor alle gebruikers op uw website uitschakelen. Als je het echter wilt beperken tot bepaalde gebruikersrollen en berichttypen, moet je de optie ‘Volledig uitschakelen’ uitschakelen.

Als u het vinkje verwijdert, worden meer opties weergegeven om Gutenberg selectief uit te schakelen voor bepaalde gebruikersrollen, berichttypen, themasjablonen of individuele berichten.

Schakel Gutenberg selectief uit

Deze optie is handig als u een WordPress-plug-in gebruikt die niet compatibel is met Gutenberg, maar u Gutenberg wilt gebruiken voor andere gebieden op uw site.

WordPress is ‘s werelds populairste website-builder die meer dan 31% van alle websites op internet aandrijft.

Het heeft duizenden plug-ins en thema’s en ondersteunt alle soorten websites, van eCommerce-winkels tot ledengemeenschappen.

Veel van deze tools van derden zijn sterk afhankelijk van de klassieke WordPress-editor. Het kernteam probeert ontwikkelaars voldoende tijd te geven om hun plug-ins en thema’s compatibel te maken met Gutenberg. Het is echter mogelijk dat veel van deze niet volledig compatibel zijn met de Gutenberg-editor.

Als dat het geval is, kunnen deze instellingen erg nuttig voor je zijn.

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen Gutenberg uit te schakelen en de klassieke editor in WordPress te behouden. Misschien wil je ook onze lijst met de meest gewilde WordPress-tips, -trucs en -hacks zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map