Hoe reCAPTCHA aan het commentaarformulier van WordPress toe te voegen

Bent u op zoek om reCAPTCHA toe te voegen aan uw WordPress-reactieformulier?


Spamcommentaar is uit de hand gelopen voor WordPress-websites. Naarmate spammers geavanceerder worden, kunnen ze met weinig moeite enorme spamaanvallen uitvoeren.

Akismet, de populaire spamfilterservice voor WordPress, blokkeert elk uur ongeveer 7,5 miljoen spamreacties. Omgaan met spamcommentaren kan frustrerend zijn en sommige bloggers kiezen er zelfs voor om reacties op hun websites volledig uit te schakelen.

In plaats van de opmerkingen uit te schakelen, kunt u CAPTCHA aan het opmerkingenformulier toevoegen om spam praktisch te verwijderen.

In deze tutorial laten we u zien hoe u eenvoudig reCAPTCHA kunt toevoegen aan het reactieformulier van uw WordPress-website.

ReCAPTCHA toevoegen aan het WordPress-reactieformulier

Wat is Google reCAPTCHA?

ReCAPTCHA is een geavanceerde vorm van CAPTCHA, een technologie die wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen robots en menselijke gebruikers. CAPTCHA is een afkorting voor “Volledig geautomatiseerde openbare testtest om computers en mensen uit elkaar te houden”.

Google kocht de CAPTCHA-technologie in 2009 en veranderde deze later in reCAPTCHA. Ze maakten het ook gemakkelijker voor menselijke gebruikers om de test gemakkelijk te doorstaan.

Kortom, het biedt gebruikers een eenvoudig selectievakje waarop ze kunnen klikken om de test te doorstaan. Als de test om een ​​of andere reden niet valideert, wordt de gebruiker voor een uitdaging gesteld om tekst in een afbeelding te identificeren of objecten in meerdere afbeeldingen te matchen.

Google heeft reCAPTCHA openbaar beschikbaar gemaakt, zodat website-eigenaren het kunnen gebruiken op contactformulieren, inlogpagina’s en reactieformulieren om spam te verminderen.

Hier is een voorbeeld van hoe de reCPATCHA-test eruitziet voor de meerderheid van uw gebruikers:

Google reCAPTCHA-aankruisvak

Het is super eenvoudig in te stellen en toe te voegen aan het WordPress-reactieformulier.

Met dat gezegd, laten we zien hoe we eenvoudig reCAPTCHA aan het WordPress-reactieformulier kunnen toevoegen met stapsgewijze instructies.

Stap 1: aan de slag

Het eerste dat u hoeft te doen is de reCAPTCHA installeren en activeren in de WP-opmerkingen van de plug-in. U kunt onze stapsgewijze handleiding bekijken voor het installeren van een WordPress-plug-in voor gedetailleerde instructies.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »reCAPTCHA in opmerkingen pagina om plugin-instellingen te configureren.

reCaptcha plugin instellingenpagina

De plug-in zal u vragen om Google reCAPTCHA API-sleutels op te geven. U kunt deze sleutels gratis maken vanaf de officiële reCAPTCHA-website.

Stap 2: Registreer uw website om reCAPTCHA API-sleutels te krijgen

De plug-in heeft 2 Google API-sleutels nodig om een ​​reCAPTCHA-selectievakje toe te voegen aan uw reactieformulier.

Ga voor de API-sleutels naar de Google reCAPTCHA-website en klik op de ‘Admin Console’ knop in de rechterbovenhoek van het scherm.

Bezoek de Google reCAPTCHA-website

U wordt gevraagd in te loggen met uw Google-account. Daarna zie je de pagina ‘Een nieuwe site registreren’ waar je wat basisinformatie moet opgeven om je site te registreren.

Eerst moet u uw websitenaam of een naam naar keuze in de Etiket veld. Dit zal u helpen om uw site in de toekomst gemakkelijk te identificeren.

Een nieuwe site toevoegen

Vervolgens moet u de selecteren reCAPTCHA V2 Radio knop.

Dit opent 3 nieuwe opties. Aangezien u het reCAPTCHA-selectievakje aan uw site wilt toevoegen, moet u de optie ‘Ik ben geen robot-selectievakje’ selecteren.

De Domeinen Met textbox kunt u de domeinnaam van uw website toevoegen waar u het reCAPTCHA-selectievakje wilt toevoegen.

U kunt ook meerdere domeinen of subdomeinen toevoegen door op de plus (+) icoon. Hierdoor kunt u dezelfde API-sleutels op verschillende websites gebruiken.

Voeg domein en e-mail toe aan de reCAPTCHA-site

Onder Eigenaren, Google zal je e-mailadres al toevoegen. Je kunt ook nog een e-mail toevoegen als je wilt.

Vervolgens moet u de servicevoorwaarden accepteren om Google reCAPTCHA op uw site te gebruiken.

Schakel ook het selectievakje ‘Waarschuwingen naar eigenaars verzenden’ in, zodat Google u e-mails kan sturen als ze een verkeerde configuratie of verdachte activiteit detecteren.

Dien uw WordPress-site in en registreer deze

Nadat u het formulier heeft ingevuld, kunt u op de Verzenden knop om uw site te registreren.

Google reCAPTCHA toont nu een succesbericht samen met de sitesleutel en de geheime sleutel op deze pagina.

Kopieer site en geheime sleutels

U kunt deze API-sleutels nu gebruiken in de plug-in-instellingen op uw website.

Stap 3: voeg reCAPTCHA toe aan het WordPress-reactieformulier

Ga naar Instellingen » reCAPTCHA in opmerkingen vanaf de linkerzijbalk van uw admin-paneel.

Op de instellingenpagina moet je naar beneden scrollen om de sitesleutel en de geheime sleutel te plakken.

Voeg Google API-sleutels toe aan de WordPress-site

Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Save your Google reCAPTCHA API Keys pair’ om de API-sleutels op te slaan.

Het laatste dat u hoeft te doen, is reCAPTCHA inschakelen door op de schakelknop te klikken en vervolgens op te klikken Wijzigingen opslaan.

Activeer Google reCAPTCHA op uw site

U kunt ook basisaanpassing doen door op te klikken reCAPTCHA Customizer keuze.

Pas het uiterlijk van reCAPTCHA aan

Hier kunt u wijzigingen aanbrengen in de stijl, grootte en uitlijning van het selectievakje reCAPTCHA.

De plug-in heeft ook Antispam-instellingen optie waarmee u kunt beslissen wat u moet doen wanneer de plug-in een niet-geautoriseerde opmerking of inbreuk op de beveiliging detecteert.

Wat te doen met spamreacties

Gefeliciteerd, je hebt reCAPTCHA met succes toegevoegd aan je WordPress-reactieformulier. Je kunt nu het opmerkingengedeelte van je blogposts controleren om te controleren of het goed werkt.

Notitie: het reCAPTCHA-selectievakje wordt alleen weergegeven voor uitgelogde gebruikers, dus u moet ofwel uitloggen of uw website openen in een incognitovenster van uw browser om reCAPTCHA te bekijken.

WordPress commentaarformulier met reCAPTCHA ingeschakeld

We hopen dat deze tutorial je heeft geholpen om te leren hoe je reCAPTCHA toevoegt aan het WordPress-commentaarformulier van je website.

Misschien wil je ook onze gids lezen over hoe je lui reacties kunt laden in WordPress om de laadtijd van de pagina te verbeteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map