Hoe u uw WordPress-site in een sociaal netwerk kunt veranderen

Wist je dat je van je WordPress-site een sociaal netwerk kunt maken? Met een sociaal netwerk van WordPress kunnen gebruikers zich aanmelden, met elkaar in contact komen, berichten plaatsen en meer. In dit artikel laten we u zien hoe u van uw WordPress-site een sociaal netwerk kunt maken.


Creëer een sociaal netwerk met BuddyPress

Je WordPress Powered Social Network starten

WordPress is het meest gebruiksvriendelijke platform om je eigen sociale netwerk te bouwen met behulp van de gratis BuddyPress-plug-in. Het is super flexibel en integreert prachtig met elk soort WordPress-website.

U heeft een door uzelf gehoste WordPress.org-website nodig om BuddyPress te kunnen gebruiken.

Als u nog geen website heeft, volg dan de instructies in onze handleiding voor het maken van een website en u bent binnen de kortste keren aan de slag..

Wat is BuddyPress?

BuddyPress is een zusterproject van WordPress.org. Het is beschikbaar als een gratis WordPress-plug-in die u op uw website kunt installeren.

Het verandert uw WordPress-site in een sociaal netwerk waarmee u uw eigen online community kunt bouwen. Hier zijn enkele van de kenmerken van een typische BuddyPress-website:

 • Gebruikers kunnen zich registreren op uw website
 • Gebruikers kunnen uitgebreide gebruikersprofielen maken
 • Met activiteitenstromen kunnen gebruikers updates voor de hele site volgen
 • U kunt subgemeenschappen maken met gebruikersgroepen
 • Gebruikers kunnen elkaar als vrienden toevoegen
 • Gebruikers kunnen privéberichten naar elkaar sturen
 • BuddyPress-functionaliteit kan worden uitgebreid met plug-ins van derden
 • Werkt met elk standaard compatibel WordPress-thema
 • Kan worden ingesteld met uw bestaande WordPress-site

Je WordPress sociale netwerk opzetten met BuddyPress

Het eerste dat u hoeft te doen, is de BuddyPress-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Bij activering moet je bezoeken Instellingen »BuddyPress pagina om plugin-instellingen te configureren.

BuddyPress-instellingen

De instellingenpagina is onderverdeeld in verschillende secties. U ziet eerst de componentenpagina met de actieve BuddyPress-componenten op uw site.

De standaardcomponenten werken voor de meeste websites. U kunt een component echter wel activeren of deactiveren door het vakje ernaast aan en uit te vinken.

Vergeet niet op de knop Instellingen opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Vervolgens moet u op het tabblad Pagina’s klikken. Hier kunt u de pagina’s selecteren die u voor verschillende BuddyPress-secties op uw site wilt gebruiken.

Standaard maakt de plug-in automatisch pagina’s voor u. Je kunt ze wijzigen en desgewenst een andere pagina gebruiken.

Pagina's opzetten

Als u de optie om registratie- en activeringspagina’s te selecteren niet ziet, moet u gebruikersregistratie inschakelen op uw WordPress-site.

Nu moet je overschakelen naar het tabblad ‘Opties’.

BuddyPress-opties

Hier vind je verschillende instellingen die je aan / uit kunt zetten in BuddyPress. De standaardinstellingen werken voor de meeste websites, maar u kunt ze bekijken en indien nodig wijzigen.

BuddyPress-pagina’s weergeven op uw website

Als u uw website bezoekt nadat u BuddyPress heeft ingesteld, ziet u niets nieuws toegevoegd aan uw site. Om dit te wijzigen, moet u BuddyPress-pagina’s toevoegen aan uw WordPress-navigatiemenu.

Ga naar Uiterlijk »Menu’s bladzijde. Selecteer de BuddyPress-pagina’s in de linkerkolom en klik op de knop Toevoegen aan menu.

BuddyPress-navigatie

Vergeet niet op de menuknop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt nu uw website bezoeken om de links in actie te zien.

BuddyPress-links

Als u op een link klikt, gaat u naar een BuddyPress-pagina. De activiteitenlink laat u bijvoorbeeld zien wat er in uw sociale netwerk van BuddyPress gebeurt. Op deze pagina kunt u ook een statusupdate plaatsen.

Activiteitenpagina

BuddyPress werkt met alle standaard compatibele WordPress-thema’s. Het wordt ook geleverd met zijn eigen sjablonen om te gebruiken voor het geval uw thema geen specifieke BuddyPress-sjablonen heeft.

Als je thema niet compatibel is met BuddyPress, bekijk dan onze lijst met de beste WordPress-thema’s voor BuddyPress.

Je sociale netwerk in WordPress beheren in BuddyPress

Het opbouwen van een online community vereist veel actieve deelname van de sitebeheerders. U wilt spam bestrijden en door gebruikers gegenereerde inhoud modereren.

Als je Akismet al gebruikt, zal BuddyPress het gebruiken om spam te vangen. Sommige ongewenste inhoud kan echter nog steeds wegglippen.

BuddyPress wordt geleverd met ingebouwde tools om daarmee om te gaan.

Ga naar de Werkzaamheid pagina in uw WordPress-beheergebied en u ziet recente activiteiten op uw website met verschillende acties.

Gebruikersactiviteit beheren in BuddyPress

U kunt de activiteitsitems sorteren op actie, items verwijderen of markeren als spam.

Evenzo kunt u terecht bij Gebruikers pagina om gebruikersaccounts te beheren. U kunt gebruikers verwijderen, hun profielen bewerken of verdachte accounts als spam markeren.

Gebruikersaccounts beheren

U kunt nieuwe gebruikers beheren door naar de aanmeldingspagina beheren te gaan. Hiermee kunt u nieuwe gebruikers rechtstreeks activeren, ze opnieuw een activeringsmail sturen of spamaccounts verwijderen.

Beheer nieuwe aanmeldingen

Groepen maken en beheren in BuddyPress

Met BuddyPress kunnen jij en je gebruikers groepen maken. Deze groepen fungeren als subcommunity’s op uw website. Elke groep kan zijn eigen leden en activiteitenstromen hebben. Gebruikers kunnen lid worden van deze groepen, andere gebruikers uitnodigen, berichten plaatsen en meer.

Om een ​​nieuwe groep aan te maken, kunt u naar de Groepen pagina en klik bovenaan op de knop Nieuwe toevoegen.

Nieuwe groep toevoegen

Dit brengt u naar de nieuwe groepspagina toevoegen. Eerst moet u een naam en beschrijving voor uw groep opgeven. Klik daarna op de knop ‘Groep maken en doorgaan’ om door te gaan.

Een nieuwe groep aanmaken in BuddyPress

Op de volgende pagina kunt u de privacyinstellingen van de groep selecteren en wie andere gebruikers voor de groep kan uitnodigen. Met BuddyPress kunt u openbare, privé en verborgen groepen maken.

Groep privacy-instellingen

Openbare groepen zijn beschikbaar voor alle gebruikers.

Privégroepen worden vermeld in de groepsdirectory, maar gebruikers moeten een verzoek indienen om lid te worden. Indien goedgekeurd, dan kunnen ze de inhoud ervan bekijken.

Verborgen groepen zijn alleen zichtbaar voor leden die deel uitmaken van de groep. Deze groepen worden niet vermeld in de groepsdirectory en worden niet weergegeven in de zoekresultaten.

Klik na het instellen van privacyopties op de volgende knop om door te gaan.

Nu kunt u een foto opgeven die u kunt gebruiken als profielfoto van de groep.

Profielfoto voor de groep

Vervolgens moet je een omslagfoto voor de groep toevoegen en op de volgende knop klikken.

Ten slotte kunt u andere gebruikers uitnodigen om lid te worden van de groep. Je kunt alleen gebruikers uitnodigen die je als vrienden hebt toegevoegd. Als je nog geen vrienden hebt toegevoegd, moet je wachten tot gebruikers de groep ontdekken en er zelf lid van worden.

Nodig gebruikers uit om lid te worden van de groep

Klik op de knop Voltooien en BuddyPress zal nu uw groep instellen.

Gebruikers kunnen groepen bekijken door naar de groepenpagina op uw site te gaan, die de directory met groepen op uw website toont.

Directory voor groepen

Als u op een groepsnaam klikt, wordt de pagina van de groep weergegeven waar gebruikers kunnen deelnemen aan een groep, updates kunnen posten en groepsactiviteit kunnen volgen.

Groepspagina

E-mailmeldingen beheren

E-mailmeldingen zijn de enige manier waarop uw BuddyPress-site gebruikers kan waarschuwen voor nieuwe activiteiten in hun sociale stream. Om gebruikersparticipatie aan te moedigen, wil je die e-mailberichten misschien aanpassen.

Met BuddyPress kunt u e-mailmeldingen wijzigen die door uw sociale WordPress-netwerk zijn verzonden. Zo kunt u de berichten aanpassen aan de branding en toon van uw site.

U kunt de E-mails pagina om de lijst met standaard e-mailmeldingen te zien. U ziet de e-mailtitel en de situatie wanneer de e-mail naar een gebruiker wordt verzonden.

Bewerk e-mailmeldingen in BuddyPress

U kunt bovenaan op de knop Nieuw toevoegen klikken om een ​​nieuwe e-mailmelding te maken. Je kunt ook op de knop Bewerken onder een e-mailbericht klikken om het te wijzigen.

E-mailmeldingen bewerken

Ten slotte kunt u ook de e-mailaanpasser gebruiken om de e-mailkleuren, koptekst- en voettekstgebieden te wijzigen.

Pas e-mails aan

Problemen oplossen met BuddyPress

Veel van de problemen die u met BuddyPress tegenkomt, zijn vergelijkbaar met WordPress-problemen. Zorg ervoor dat u onze lijst met veelvoorkomende WordPress-fouten controleert om te zien of deze daar wordt vermeld.

Als uw gebruikers geen e-mailmeldingen kunnen ontvangen, volgt u de instructies in onze handleiding over het oplossen van WordPress zonder e-mailprobleem.

Bekijk voor alle andere problemen onze handleiding voor het oplossen van problemen met WordPress om te begrijpen wat de oorzaak is en hoe u een oplossing kunt vinden.

Dat is het voor nu.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om van je WordPress-site een sociaal netwerk te maken met BuddyPress. Misschien wilt u ook onze ultieme stapsgewijze WordPress-beveiligingsgids voor beginners bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map