Hoe u uw WordPress-site kunt back-uppen en herstellen met UpdraftPlus

Back-ups zijn de eerste beveiligingslaag voor elke WordPress-site. Afgezien van het hebben van geautomatiseerde back-ups, moet u ook een eenvoudige manier hebben om de back-up indien nodig te herstellen. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een back-up kunt maken van uw WordPress-site en deze kunt herstellen met UpdraftPlus.


UpdraftPlus

Waarom u een back-up nodig heeft & Herstel oplossing voor WordPress?

Onderzoek toont aan dat gegevensverlies en uitvaltijd de wereldwijde economie jaarlijks 1,7 biljoen dollar kosten.

Alle websites op internet zijn kwetsbaar voor gegevensverlies en beveiligingsbedreigingen. Als website-eigenaar zijn dit enkele veelvoorkomende scenario’s waarin u mogelijk uw gegevens verliest:

  • Uw website kan gehackt worden en hackers kunnen uw gegevens vernietigen.
  • Uw hostingprovider kan uw gegevens verliezen
  • Uw gastheer behoudt zich het recht voor om uw account te beëindigen en al uw gegevens te verwijderen.

Er zijn veel andere scenario’s waarbij u uw website en alle waardevolle gegevens die in de loop van de jaren zijn gemaakt, zou kunnen verliezen.

De beste manier om uzelf tegen deze bedreigingen te beschermen, is door regelmatig een back-up van uw WordPress-site te maken.

WordPress wordt niet geleverd met een ingebouwde back-upoplossing. Er zijn echter verschillende geweldige WordPress-back-upplug-ins waarmee u automatisch een back-up van uw WordPress-site kunt maken en deze kunt herstellen.

UpdraftPlus is een van de beste WordPress-back-upplug-ins. Hiermee kunt u automatische back-upschema’s instellen. Het zal u ook helpen uw WordPress-site te herstellen voor het geval er iets ergs gebeurt.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig een back-up kunt maken van uw WordPress-site en deze kunt herstellen met UpdraftPlus.

WordPress-back-up maken met UpdraftPlus

Het eerste dat u hoeft te doen, is de UpdraftPlus-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »UpdraftPlus-back-ups pagina om plugin-instellingen te configureren.

Instellingenpagina UpdraftPlus

Nu moet je op het tabblad Instellingen klikken.

Hier stelt u een automatisch back-upschema en een externe locatie in om uw back-ups op te slaan.

UpdraftPlus-instellingen

Eerst moet u een back-upschema voor uw bestanden kiezen. Bestanden bevatten uw WordPress-thema’s, plug-ins, afbeeldingen en andere uploads.

Daarna moet u een back-upschema selecteren voor uw WordPress-database. WordPress is een database-gestuurde software. Al uw berichten en pagina’s, opmerkingen, website-instellingen worden opgeslagen in de database.

Uw back-upschema moet gebaseerd zijn op hoe vaak u nieuwe inhoud aan uw website toevoegt.

Als u bijvoorbeeld elke week twee blogposts toevoegt, kunt u een tweewekelijkse back-up van bestanden en een wekelijkse back-up van de database selecteren.

Vervolgens moet u kiezen waar u uw back-upbestanden wilt opslaan.

Het is een slecht idee om je back-ups op dezelfde locatie op te slaan als je website. Als u uw website kwijtraakt, verliest u ook de toegang tot uw back-upbestanden.

Daarom moet u een externe cloudopslagdienst kiezen om uw back-ups op te slaan.

Met UpdraftPlus kunt u uw back-ups opslaan in verschillende cloudopslagservices, waaronder Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive en vele andere. U kunt uw back-ups ook naar een e-mailadres sturen.

Klik gewoon op een externe service om deze te selecteren en u ziet de installatie-instructies hieronder.

Omwille van deze tutorial laten we u zien hoe u Dropbox kunt gebruiken als uw externe back-upopslagservice met UpdraftPlus.

We gaan door en klikken op Dropbox om het te selecteren en scrollen vervolgens naar de onderkant van de pagina en klikken op de knop Wijzigingen opslaan.

UpdraftPlus slaat uw instellingen op. Je moet UpdraftPlus echter nog steeds toegang geven tot je Dropbox-account.

Scrol omlaag naar instructies voor het instellen van externe opslag en klik op de link naast de optie ‘Verifiëren met Dropbox’.

Dropbox instellen als uw externe opslagservice voor back-ups

De link brengt je naar de Dropbox-website waar je wordt gevraagd om in te loggen met je Dropbox-e-mailadres en wachtwoord.

Na het inloggen wordt u gevraagd of u UpdraftPlus toegang wilt verlenen tot uw Dropbox-account.

Geef UpdraftPlus toegang tot Dropbox

UpdraftPlus heeft alleen toestemming om toegang te krijgen tot zijn eigen map in de map ‘Apps »UpdraftPlus’. Klik op de knop ‘Toestaan’ om door te gaan.

U wordt doorgestuurd naar de UpdraftPlus-website, waar u op de knop ‘Installatie voltooien’ moet klikken om de installatie te voltooien.

Voltooi de installatie

U wordt nu teruggebracht naar uw WordPress-site en u ziet de UpdraftPlus-instellingenpagina opnieuw. Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en klik op de knop Wijzigingen opslaan.

U hebt nu een back-upschema en een externe locatie ingesteld om uw back-ups op te slaan.

Handmatige WordPress-back-ups maken met UpdraftPlus

UpdraftPlus kan automatisch back-ups maken op basis van het schema dat u eerder hebt geselecteerd. U kunt echter ook op elk gewenst moment handmatig back-ups maken.

Eerst moet je bezoeken Instellingen »UpdraftPlus-back-ups en klik op de knop ‘Nu een back-up maken’.

Een handmatige back-up maken met UpdraftPlus

Dit zal een pop-up openen met opties om bestanden / databaseback-up te selecteren en of u de back-up naar externe opslag wilt sturen. (zie welke WordPress-bestanden u moet back-uppen?)

Handmatige back-up

Klik op de knop ‘Nu een back-up maken’ om door te gaan.

UpdraftPlus begint nu met het maken van een back-up van uw bestanden en database. U kunt de voortgang zien op de instellingenpagina.

Back-up voortgang

Het proces kan even duren, afhankelijk van de grootte van uw website.

UpdraftPlus begint ook met het uploaden van uw back-upbestanden naar de externe locatie.

Uw WordPress-back-up herstellen met UpdraftPlus

Back-ups maken is eenvoudig, maar het echte nuttige aan back-ups is de mogelijkheid om ze met hetzelfde gemak te herstellen.

UpdraftPlus maakt het gemakkelijk om uw WordPress-site te herstellen vanaf een back-up.

Als uw WordPress-site is gehackt of u wilt opnieuw beginnen, moet u eerst alles verwijderen en WordPress opnieuw installeren.

Vervolgens moet u de UpdraftPlus-plug-in opnieuw installeren en activeren op uw frisse nieuwe WordPress-site.

Na activering moet je bezoeken Instellingen »UpdraftPlus-back-ups pagina en klik op de knop Herstellen.

Dit brengt u naar de back-uppagina. UpdraftPlus scant uw server om te zien of deze een bestaande back-up kan vinden in / wp-content / updraft / map op uw website.

Aangezien u echter alles van uw website hebt verwijderd, kan het de back-upbestanden niet vinden.

Als u de back-upbestanden op uw computer heeft opgeslagen, kunt u op de link ‘Back-upbestanden uploaden’ klikken om ze handmatig te uploaden en te herstellen.

Upload back-upbestanden handmatig

Je kunt UpdraftPlus ook verbinden met een externe locatie (Dropbox, Google Drive, enz.). Op deze manier kan UpdraftPlus de externe locatie scannen en uw eerder opgeslagen back-ups gebruiken.

Klik op het tabblad Instellingen en kies vervolgens de externe locatie die u eerder hebt gebruikt om uw back-ups op te slaan.

Sluit de externe opslaglocatie opnieuw aan

Volg de instructies om uw website te verifiëren met de service voor externe opslag.

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ onder aan de pagina te klikken om uw instellingen te herstellen.

Nu kunt u terugschakelen naar het tabblad ‘Bestaande back-ups’ en op de link ‘Externe locatie opnieuw scannen’ klikken.

Externe back-ups

UpdraftPlus zoekt nu naar back-ups op de externe opslaglocatie en geeft ze hieronder weer.

U kunt nu op de herstelknop klikken naast een back-up.

UpdraftPlus zal u nu vragen wat u wilt herstellen. U moet alle opties selecteren en vervolgens op de knop ‘Herstellen’ klikken.

Herstel opties

UpdraftPlus haalt nu uw back-upbestanden op van de externe locatie en begint met het herstellen van uw site vanaf de back-up.

Onze UpdraftPlus Review

UpdraftPlus is een krachtige WordPress-plug-in voor back-ups en het is een geweldige optie voor doe-het-zelvers die de flexibiliteit willen om hun back-upschema en externe opslaglocatie te kiezen.

Omdat UpdraftPlus gratis is, is het een populaire keuze onder gebruikers. U kunt echter upgraden naar UpdraftPlus Premium om toegang te krijgen tot premium add-ons zoals Website Migrator, UpdraftVault, prioriteitsondersteuning en meer opties. De premiumoptie kost $ 70 per jaar.

Zoals bij de meeste WordPress-back-upplug-ins, mist UpdraftPlus de mogelijkheid om realtime back-ups van uw website te maken.

Als u realtime back-ups, onbeperkte opslag wilt en geen opslagservice van derden zoals Dropbox wilt betalen, raden we u aan in plaats daarvan VaultPress te gebruiken. Dit is wat we gebruiken op WPBeginner.

De keerzijde van VaultPress zijn de kosten. Het realtime back-upplan voor één site kost $ 165 per jaar, wat meer dan tweemaal UpdraftPlus premium is, waarmee u toegang krijgt voor twee sites en uiteraard een niet-vergelijking met de gratis versie.

Laatste gedachten

Met back-ups kunt u uw website in noodgevallen herstellen. Ze kunnen uw website echter niet beschermen tegen veelvoorkomende beveiligingsbedreigingen zoals hacken, malware, code-injectie, enz.

Bij WPBeginner gebruiken we Sucuri om onze site te beschermen (zie hoe Sucuri ons heeft geholpen 450.000 WordPress-aanvallen te blokkeren).

U moet ervoor zorgen dat uw WordPress-site veilig is. Volg de instructies in onze ultieme WordPress-beveiligingsgids om uw WordPress-beveiliging te versterken.

Dat is alles, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen met het eenvoudig back-uppen en herstellen van WordPress-sites met UpdraftPlus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me