Hoe W3 Total Cache voor beginners te installeren en in te stellen

We krijgen vaak complimenten van gebruikers over hoe snel onze site laadt. Iedereen wil het geheim achter een snel ladende WordPress-site weten. Afgezien van goede webhosting en goed gecodeerde plug-ins, moet u ervoor zorgen dat u de juiste caching gebruikt en een CDN (content delivery network) heeft. Voor onze setup gebruiken we een plug-in genaamd W3 Total Cache. Vanwege een groot aantal verzoeken hebben we besloten om een ​​stapsgewijze handleiding te maken voor het installeren en instellen van W3 Total Cache voor beginners.


In dit artikel laten we u zien hoe u W3 Total Cache installeert en correct instelt om de voordelen te maximaliseren. We laten u ook zien hoe u W3 Total Cache combineert met een CDN-service om uw site nog sneller te laden.

Voordat u begint, raden we u ten zeerste aan de prestaties van uw site te controleren met Google Page Speed ​​en Pingdom Tools. Dit geeft u een vergelijking voor en na.

Hieronder ziet u de schermafbeelding van onze Pingdom-resultaten:

WPBeginner Pingdom 21 november

Laten we beginnen met onze setup van W3 Total Cache.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Wat is W3 Total Cache?

W3 Total Cache is de snelste en meest complete plug-in voor het optimaliseren van WordPress-prestaties. Vertrouwd door vele populaire sites, waaronder: AT&T, Mashable, Smashing Magazine, WPBeginner en miljoenen anderen. W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van uw site door de serverprestaties te verbeteren, elk aspect van uw site in het cachegeheugen te plaatsen, de downloadtijden te verkorten en een transparante content delivery network (CDN) -integratie te bieden.

W3 Total Cache installeren in WordPress

Voordat u W3 Total Cache installeert, moet u ervoor zorgen dat u alle andere cacheplug-ins verwijdert (bijvoorbeeld WP Super Cache). Als u dit niet doet voorafgaand aan de installatie, heeft de plug-in problemen bij activering.

We hebben een zeer grondige handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u een WordPress-plug-in kunt installeren die u kunt volgen. Of u kunt de korte gids hieronder volgen:

Ga naar je WordPress admin paneel en klik op Plugins »Nieuw toevoegen. Zoek naar “W3 Total Cache” en je zou resultaten moeten zien zoals de afbeelding hieronder:

W3 Total Cache-plug-in voor WordPress installeren

Klik op de knop Nu installeren en activeer vervolgens de plug-in.

Instellingen en configuratie van W3 Total Cache

W3 Total Cache is een zeer krachtige plug-in, dus het heeft tal van opties. Dit kan een goede of een slechte zaak zijn. Voor degenen die weten hoe ze deze opties moeten gebruiken, zijn ze een goudmijn. Voor de meeste beginners kunnen deze opties behoorlijk lastig en verwarrend zijn. We zullen elk van deze opties in detail bekijken, zodat u W3 Total Cache correct kunt instellen. Laten we beginnen met algemene instellingen.

Algemene instellingen

U kunt naar de pagina Algemene instellingen gaan door op de menuknop Prestaties in uw WordPress-beheerderspaneel te klikken. Hier stelt u de plug-in in door de basisinstellingen te configureren. Zorg ervoor dat u zich op de pagina met algemene instellingen bevindt en niet op de promotionele dashboardpagina die deze plug-in heeft.

W3 Total Cache Algemene instellingenpagina

Wat is Page Cache?

De eerste optie die u op deze pagina ziet, is Paginacache. Het is verantwoordelijk voor het maken van statische cachepagina’s voor elke pagina die wordt geladen, dus het wordt niet dynamisch geladen bij het laden van elke pagina. Door dit in te schakelen, vermindert u uw laadtijd aanzienlijk. Raadpleeg de onderstaande afbeelding om te zien hoe de paginacache werkt:

Wat is Page Cache?

Zoals u normaal kunt zien wanneer een gebruiker naar uw site komt, voert WordPress PHP-scripts en MySQL-query’s uit naar de database om de gevraagde pagina te vinden. Vervolgens parseert PHP de gegevens en genereert een pagina. Dit proces kost serverbronnen. Als de paginacaching is ingeschakeld, kunt u al die serverbelasting overslaan en een gecachte kopie van de pagina weergeven wanneer een gebruiker daarom vraagt.

Voor shared hosting die de meeste beginners gebruiken, wordt de Disk: Enhanced-methode ten zeerste aanbevolen. U moet het vakje Paginacache inschakelen aanvinken en alle instellingen opslaan.

Paginacache instellen in W3 Total Cache voor WordPress

Voor de meeste mensen is dit alles wat u hoeft te doen met paginacaching. Aangezien deze handleiding voor gebruikers op beginnersniveau is, slaan we de geavanceerde instellingen van paginacaching over omdat de standaardopties voldoende zijn.

We zullen ook Minify, Database Cache en Object Cache overslaan. De eenvoudige reden is dat niet alle servers met deze instellingen geoptimaliseerde resultaten bieden. De volgende optie die u zult zien, is Browser Cache.

Wat is browsercache?

Elke keer dat een gebruiker een website bezoekt, downloadt zijn webbrowser alle afbeeldingen, CSS-bestanden, JavaScripts en andere statische bestanden in een tijdelijke map om de gebruikerservaring te verbeteren. Op deze manier zal dezelfde gebruiker, wanneer hij naar de volgende pagina gaat, veel sneller laden omdat alle statische bestanden zich in hun browsercache bevinden.

Browser Cache-optie in W3 Total Cache stelt een tijdslimiet in voor de browsercache. Aangezien u uw logo niet elke dag verandert, doet het u geen pijn om dergelijke statische bestanden 24 uur in de cache te hebben staan. Vink gewoon de optie Inschakelen onder browsercache aan en klik op de knop Alle instellingen opslaan. Als je dat eenmaal hebt gedaan, bezoek dan de Prestaties »Browser Cache pagina voor meer instellingen.

Browser Cache-opties instellen in W3 Total Cache

Zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven, hebben we vrijwel alles ingeschakeld behalve de 404. Wanneer je de instellingen opslaat, zorgen alle instellingen hieronder op die pagina automatisch voor zichzelf.

In onze gratis WordPress-instellingen zijn dit de standaardinstellingen die we inschakelen.

Wat is een CDN?

CDN staat voor Content Delivery Network waarmee u uw statische inhoud vanaf meerdere cloudservers kunt aanbieden in plaats van slechts één hostingserver. Hierdoor kunt u de serverbelasting verminderen en uw website versnellen.

We hebben een infographic gemaakt over wat is een CDN en waarom je een CDN nodig hebt voor je WordPress-site. We raden u ten zeerste aan om het te bekijken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

W3 Total Cache ondersteunt MaxCDN, Amazon S3, Rackspace Cloud en Amazon Cloud Front. WPBeginner gebruikt MaxCDN (waarom we MaxCDN gebruiken). Deze sectie is alleen van toepassing op sites die CDN gebruiken of van plan zijn CDN te gebruiken. Als je denkt dat je een CDN gaat gebruiken, dan raden we MaxCDN aan.

Het eerste dat u moet doen, is een pull-zone maken in uw MaxCDN-dashboard. Log in op uw MaxCDN-account, klik op Zones beheren en klik vervolgens op de knop Pull Zone maken.

Configureer W3 Total Cache - MaxCDN-instellingen

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om details voor uw pull-zone op te geven.

  • Naam van pull-zone: geef gewoon elke naam aan deze pull-zone zodat u deze kunt identificeren in uw MaxCDN-paneel.
  • Origin Server-URL: voer de URL van uw WordPress-website in, beginnend met http: // en eindigend met een slash / aan het einde.
  • Aangepast CDN-domein: voer een subdomein in, bijvoorbeeld: cdn.wpbeginner.com
  • Label: geef een beschrijving voor deze pull-zone.
  • Compressie: het inschakelen van compressie bespaart u bandbreedte, dus het wordt ten zeerste aanbevolen om dit vakje aan te vinken.

Een screenshot van hoe de bovengenoemde instellingen eruit zullen zien:

MaxCDN Pull Zone Details

Klik op de knop Maken en MaxCDN maakt de pull-zone. Op het volgende scherm zal het je een URL laten zien zoals deze “wpb.wpbeginner.netdna-cdn.com” kopieer en bewaar deze URL in een tekstbestand met kladblok omdat we dit later nodig zullen hebben.

Nu we een pull-zone hebben gemaakt, is de volgende stap het instellen van contentzones. U kunt dit doen door naar uw MaxCDN-dashboard te gaan. Klik op de knop Beheren naast je pull-zone die je zojuist hebt gemaakt. Klik in het volgende scherm op het tabblad Instellingen. Het doel van het maken van inhoudszones is om subdomeinen toe te voegen, zodat we de gebruikerservaring kunnen verbeteren door inhoud uit verschillende subdomeinen in de wachtrij te plaatsen in de browser van de gebruiker. Klik hiervoor op de knop Aangepaste domeinen en voeg meerdere subdomeinen toe. Zie de onderstaande schermafbeelding:

MaxCDN meerdere subdomeinen

Nadat u aangepaste domeinen heeft toegevoegd, klikt u gewoon op de knop Bijwerken.

De volgende stap is het instellen van CNAME-records voor de subdomeinen. De meeste van onze aanbevolen WordPress-hostingproviders zoals Hostgator, Bluehost, enz. Bieden hun klanten een cPanel om verschillende instellingen van hun hosting te beheren. We zullen beschrijven hoe u een CNAME-record instelt in cPanel.

Log in op uw cPanel-dashboard en klik vervolgens op Simple DNS Zone Editor onder Domains.

Configureer W3 Total Cache - Een CNAME-record toevoegen

Op het volgende scherm zie je een formulier met twee velden. Voer de naam van het subdomein in dat u hebt ingevoerd tijdens het maken van de inhoudszone. U plaatst bijvoorbeeld cdn voor cdn.wpbeginnner.com.

cPanel vult automatisch het volledige domein in. Voer in het veld CNAME de URL in die door MaxCDN is verstrekt toen u de pull-zone maakte. Het is de URL die we u hebben gevraagd op te slaan in Kladblok.

Configureer W3 Total Cache - Een CNAME-record toevoegen

Herhaal het proces voor al uw subdomeinen, b.v. cdn1, cdn2, enz. Onthoud dat alleen het naamveld elke keer zal veranderen en het CNAME-veld heeft altijd de url die MaxCDN heeft opgegeven voor uw pull-zone. Zodra u CNAME-records voor alle subdomeinen heeft gemaakt, is het tijd om terug te gaan naar WordPress en MaxCDN in te stellen met W3 Total Cache.

Ga naar Prestaties »Algemene instellingen. Blader naar beneden tot je het CDN-configuratievenster vindt. Schakel Inschakelen in en selecteer MaxCDN in het vervolgkeuzemenu Type CDN. Klik op de knop Alle instellingen opslaan.

MaxCDN inschakelen in W3 Total Cache

Na het opslaan van instellingen ziet u een melding die u informeert om informatie te verstrekken voor de velden “Autorisatiesleutel” en “Standaardhostnaam vervangen door” en selecteert u een pull-zone. Klik op de link “Specify it here” en W3 Total Cache brengt u naar de CDN-pagina.

W3 Total Cache specificeer instellingen voor MaxCDN

Klik in het volgende scherm op de knop Autoriseren. Dit brengt u naar de MaxCDN-website waar u een autorisatiesleutel genereert. Kopieer en plak deze sleutel terug in W3 Total Cache. Voer bij ‘Hostnaam van site vervangen door’ het subdomein in dat u eerder heeft gemaakt.

MaxCDN API-sleutel invoeren en hostnaam instellen in W3 Total Cache

Bewaar alle instellingen en dat is alles. Uw site is nu geconfigureerd om statische bestanden weer te geven met MaxCDN. Als u nu uw site laadt, moeten de afbeeldings-URL’s worden weergegeven vanuit het CDN-subdomein in plaats van het daadwerkelijke domein van uw site. Bijvoorbeeld:

https://www.wpbeginner.com/wp-content/uploads/2010/08/w3totalcachecdnconfig.gif

zou worden vervangen door:

http://cdn.wpbeginner.com/wp-content/uploads/2010/08/w3totalcachecdnconfig.gif

Als een van uw statische bestanden nu niet met het CDN wordt geladen, betekent dit waarschijnlijk dat u het moet specificeren in de aangepaste lijst met bestanden in W3 Total Cache. We moesten het doen voor de OIO Publisher-plug-in die we gebruiken voor het weergeven van advertenties. Als u naar de CDN-instellingenpagina gaat, ziet u de optie Geavanceerd:

Geavanceerde CDN-instellingen in W3 Total Cache

Voeg eenvoudig alle bestanden / mappen toe die u voor CDN wilt opnemen. Ook als u merkt dat er een lijst met geweigerde bestanden is. Wanneer u een kleine ontwerpupdate maakt, wordt uw style.css niet meteen bijgewerkt. U kunt dat dus in een lijst met afgewezen bestanden plaatsen voor de tijd dat u wijzigingen aanbrengt. Als u alleen een eenmalige zuivering wilt, kunt u dat doen vanaf uw MaxCDN-dashboard.

Alles wat we tot nu toe hebben behandeld, zal geweldig werken op de meeste webhostingaccounts. W3 Total Cache wordt echter geleverd met veel andere opties. We zullen ons best doen om uit te leggen wat ze zijn en waarom we ze niet op alle sites inschakelen.

Kleineren

Verklein eenvoudig de grootte van uw statische bestanden om u elke kilobyte die u kunt besparen te besparen. Soms kan het genereren van dat verkleinde bestand echter meer resource-intensief zijn dan de resource die het zal opslaan. We zeggen niet dat het een vreselijke functie is. We zeggen gewoon dat het misschien niet de beste oplossing is voor elke server. We hebben veel gebruikers erover horen klagen en onze host (HostGator) heeft ons aangeraden dit weg te laten. Als je net als wij bent (NIET SAVVY met servertaal), luister dan naar je webhostingprovider.

Database caching

Databasecaching vermindert de serverbelasting door caching van SQL-query’s. Dit elimineert de verwerkingstijd van het doorzoeken van de database (wat misschien niet veel is voor kleinere sites). Toen we dit begonnen te gebruiken, leek het onze server zwaar te belasten. Onze gastheer heeft ons aanbevolen deze uit te schakelen. In plaats daarvan hebben ze uiteindelijk de ingebouwde SQL-caching voor ons ingeschakeld. Nogmaals, gebruik deze optie op eigen risico. U kunt het uitproberen en zien hoe dit de laadtijd van uw site beïnvloedt. Schakel het vervolgens eenvoudig uit als de impact niet significant genoeg is. De meeste hosts raden dit niet aan voor gedeelde hostingaccounts.

Objectcaching

Als u een zeer dynamische site heeft, zal het gebruik van Object Caching helpen. Dit wordt voornamelijk gebruikt als u complexe databasequery’s heeft die duur zijn om opnieuw te genereren. Negeer het voor de meeste beginners.

Nu u alles hebt ingesteld, kunt u het beste een back-up maken voor uw W3 Total Cache-configuratie. We hebben tenslotte veel meegemaakt in dit artikel. U moet teruggaan naar de pagina met algemene instellingen van uw W3 Total Cache. Er is een sectie voor Import / Export-instellingen. Klik om het instellingenbestand van uw server te downloaden.

We hopen dat je dit artikel nuttig vond. Voor die gebruikers die het concept van CDN nog steeds niet verkopen, raden we je ten zeerste aan om het eens te proberen. CDN werkt samen met uw webhost om de serverbelasting te verminderen en de siteprestaties te verbeteren. We gebruiken MaxCDN en we raden u aan hetzelfde te doen. (Probeer ze slechts een maand uit en u zult zien waarom we ze aanbevelen).

Als je vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me