Kop- en voettekstcode toevoegen in WordPress (de gemakkelijke manier)

Ben je ooit gevraagd om een ​​aantal codefragmenten toe te voegen aan of een gedeelte van je WordPress-website?


Vaak wordt u gevraagd om de kop- en voettekstcode in WordPress toe te voegen wanneer u probeert te integreren met webservices zoals Google Analytics, Facebook Pixel, Google Search Console, enz..

U kunt ook WordPress-zelfstudies tegenkomen die u mogelijk vragen om wat aangepaste CSS- of Javascript-code toe te voegen aan uw WordPress-kop- of voettekst.

WordPress biedt standaard geen optie om code in de koptekst en voettekst van uw website in te voegen. Gelukkig is er voor beginners een makkelijke oplossing.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig koptekst- en voettekstcode toevoegt in WordPress. Het doel is om de code veilig toe te voegen zonder uw WordPress-themabestanden rechtstreeks te bewerken.

Hoe kop- en voettekstcode toe te voegen in WordPress

De beste manier om WordPress kop- en voettekstcode toe te voegen

Als u WordPress header- en footer-code wilt toevoegen, zijn er drie mogelijke oplossingen:

  1. Handmatig door de header.php- en footer.php-bestanden van je thema te bewerken
  2. Met de ingebouwde functie voor koptekst en voettekst van je thema
  3. Een plug-in gebruiken

De eerste optie is niet beginnersvriendelijk omdat het vereist dat u kop- en voettekstcode toevoegt door de header.php- en footer.php-bestanden handmatig te bewerken.

Een ander nadeel van deze methode is dat je code wordt verwijderd als je een update voor je thema installeert.

De tweede optie is het gebruik van de ingebouwde functie van je thema. Sommige WordPress-thema’s zoals Elegant Themes en Genesis Framework van StudioPress bieden een ingebouwde optie voor het snel toevoegen van code en scripts aan uw WordPress-kop- en voettekst.

Als je een thema gebruikt met een ingebouwde functie, lijkt het een veilige en eenvoudige oplossing. Als u echter uw thema wijzigt, zijn alle codefragmenten die aan uw website zijn toegevoegd, verdwenen. Dit omvat siteverificatie in Google Search Console, websiteanalyse via Google Analytics, enz.

Daarom raden we gebruikers altijd aan om de derde optie te gebruiken, een plug-in voor kop- en voetteksten. Deze optie is verreweg de gemakkelijkste en veiligste methode om kop- en voettekstcode toe te voegen in WordPress.

Na veel verzoek van lezers, heeft ons team een ​​100% gratis plug-in voor kopteksten en voetteksten gebouwd, zodat gebruikers eenvoudig code kunnen toevoegen aan de koptekst en voettekst in WordPress.

Kop- en voetteksten invoegen

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van de plug-in Kop- en voetteksten invoegen:

1. Gemakkelijk, snel en overzichtelijk: Hiermee kunt u eenvoudig en snel codes toevoegen aan de kop- en voettekst van uw site. Bovendien houdt het u georganiseerd doordat u al uw voettekst- en koptekstcodes op één plaats kunt opslaan.

2. Voorkomt fouten: Het helpt fouten te voorkomen die kunnen optreden als u uw themabestanden handmatig bewerkt.

3. Upgrade of wijzig uw thema zonder zorgen: De plug-in slaat uw kop- en voettekstcode op een aparte plaats op, zodat u uw thema kunt bijwerken of wijzigen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de code wordt gewist.

Met dat gezegd, laten we eens kijken hoe we gemakkelijk de koptekst- en voettekstcode in WordPress kunnen toevoegen met de plug-in Insert Headers and Footers.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video-tutorial niet wilt bekijken, kun je de onderstaande tekstversie blijven lezen:

Code toevoegen aan koptekst en voettekst in WordPress

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Insert Headers and Footers installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Ga naar zodra de plug-in is geactiveerd Instellingen »Kop- en voetteksten invoegen vanuit uw admin-paneel. Daarna ziet u twee vakken voor het toevoegen van code aan kop- en voettekst.

Voeg plug-in-instellingen voor kopteksten en voetteksten in

Plak de code gewoon in een van de twee vakken. Als u klaar bent, vergeet dan niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

De plug-in laadt nu automatisch de code op de respectievelijke locaties op uw WordPress-site.

Je kunt altijd code wijzigen en verwijderen die je niet wilt bewaren.

Je moet de plug-in te allen tijde geïnstalleerd en geactiveerd houden. Als u de plug-in deactiveert, wordt het toevoegen van alle aangepaste code aan uw site stopgezet.

Als u de plug-in per ongeluk deactiveert, wordt de code nog steeds veilig opgeslagen in uw WordPress-database. U kunt de plug-in eenvoudig opnieuw installeren of opnieuw activeren en de code zal weer verschijnen.

Notitie: Mogelijk moet u uw WordPress-cache wissen na het opslaan van wijzigingen, zodat de code correct op de voorkant van uw website verschijnt.

We hebben de grootste reden gevonden waarom veel beginners de plug-in Insert Headers and Footers gebruiken, om Google Analytics aan hun website toe te voegen. Daarvoor raden we eigenlijk aan om de gratis MonsterInsights-plug-in te gebruiken. Het is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress waarmee u met slechts een paar klikken Google Analytics-tracking correct kunt instellen, en het toont u nuttige statistieken direct in uw WordPress-dashboard.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u gemakkelijk kop- en voettekstcode in WordPress kunt toevoegen. Misschien wilt u ook onze vergelijking zien van de beste e-mailmarketingservices en de beste zakelijke telefoondiensten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me