Titel verbergen voor selectieve WordPress-berichten en -pagina’s

In ons bericht over het verbergen van widgettitels hadden we een interessante opmerking die een oplossing bood om de titel op selectieve afzonderlijke berichten en pagina’s te verbergen. We dachten dat het voor sommige mensen nuttig zou kunnen zijn. In dit artikel laten we u zien hoe u de titel voor selectieve WordPress-berichten en pagina’s kunt verbergen. We laten je ook zien hoe je de titel van alle WordPress-berichten en / of pagina’s kunt verbergen.


Verberg titels voor selectieve berichten en pagina’s

Wilt u titels voor selectieve berichten en pagina’s verbergen zonder een enkele regel code te bewerken? Het enige dat u hoeft te doen, is de plug-in Titel verbergen voor WordPress installeren en activeren. Ga na activering naar het bewerkingsscherm voor de specifieke post en pagina. U kunt dit doen door simpelweg op het menu Berichten of pagina’s in uw WordPress-beheerder te klikken en op het item te klikken dat u wilt bewerken. Op het bewerkingsscherm ziet u een metavakje Titel verbergen als volgt:

Post- of paginatitel zoeken voor pagina's met één weergave

Het enige wat u hoeft te doen is dit vakje aan te vinken en op de knop Update of Publiceren te klikken. Dat is het. Nu zal deze plug-in de titel verbergen in enkelvoudige paginaweergaven. Wat dat betekent, is dat de titel nog steeds op uw startpagina of andere archiefpagina’s wordt weergegeven, maar niet op de afzonderlijke paginaweergaven. Open het bericht in de weergave met één bericht om het resultaat te testen om er zeker van te zijn dat alles er goed uitziet.

Deze oplossing kan erg handig zijn als u een eenvoudige bestemmingspagina maakt en u de titel niet wilt weergeven.

Verberg titels voor alle WordPress-berichten en -pagina’s

We kunnen geen reden bedenken waarom iemand dit zou doen, maar laten we kijken hoe we de titels voor alle WordPress-berichten en pagina’s kunnen verbergen om te leren. Als je om wat voor reden dan ook de titel voor alle berichten en pagina’s op enkele pagina’s wilt verbergen, dan kun je dit bereiken door je thema te bewerken. Dit kan op weinig manieren.

De eenvoudigste oplossing zou zijn om deze code toe te voegen aan het functies.php-bestand van uw WordPress-thema.

functie wpb_hidetitle_class ($ classes) {
if (is_single () || is_page ()):
$ classes [] = ‘hidetitle’;
$ klassen retourneren;
stop als;
$ klassen retourneren;
}
add_filter (‘post_class’, ‘wpb_hidetitle_class’);

Dit filter voegt alleen een extra class .hidetitle toe aan de functie post_class (), alleen wanneer een enkele post of pagina wordt weergegeven. Dit filter werkt echter alleen als uw WordPress-thema ondersteuning biedt voor de postklasse. Als je dit alleen voor berichten wilt doen en niet voor pagina’s, verwijder dan gewoon het onderdeel || is_pagina ().

Nadat je deze functie hebt toegevoegd, moet je deze css-regel toevoegen aan de stylesheet van je thema.

.hidetitle .entry-title {
Geen weergeven;
}

In de bovenstaande CSS hebben we de eigenschap display css gebruikt om het bericht en de paginatitel te verbergen. Deze CSS-regel werkt echter alleen als uw WordPress-thema invoertitel gebruikt in de post- of paginatitel. Om erachter te komen welke CSS-klasse uw thema gebruikt voor posttitels, opent u eenvoudig uw post in Google Chrome of Mozilla Firefox en neemt u uw muis over om de titel te posten. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Inspect Element. Uw browser wordt opgesplitst en u ziet de paginabron met de broncode voor de titel van het bericht, waar u de CSS-klasse kunt zien die door uw thema wordt gebruikt.

CSS-klasse zoeken die voor een element wordt gebruikt

Laten we aannemen dat uw thema artikeltitel gebruikt als CSS-klasse voor berichttitels. Verander eenvoudig de CSS als volgt:

.hidetitle .article-title {
Geen weergeven;
}

De reden waarom we zeggen dat de bovenstaande oplossing de gemakkelijkste is, is omdat deze werkt voor kindthema’s van populaire themakaders zoals Genesis en andere. Het werkt ook prima voor standalone WordPress-thema’s.

Nu zullen beide oplossingen die we hierboven hebben genoemd de titel verbergen, maar ze laden de titels nog steeds. Met andere woorden, ze verbergen het, maar verwijderen het niet. Als u een themaontwerper bent of iemand die de titel van het bericht of de pagina uit uw sjabloon wil verwijderen, moet u de titelcode van de juiste themabestanden verwijderen.

Als u dit alleen wilt doen voor weergaven van afzonderlijke berichten, zult u deze code waarschijnlijk vinden in uw single.php-bestand. Als u dit echter voor de hele site wilt doen, moet u bestanden zoals index.php, archive.php, single.php en elk ander bestand dat in principe een lus bevat, bewerken. Het zal vallen en opstaan ​​vereisen als u hier nieuw voor bent.

Als u werkt met een van de themakaders, dan wilt u vasthouden aan de plug-inoplossing of de post_class-oplossing die we u hebben laten zien.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de titel te verbergen voor specifieke WordPress-berichten en -pagina’s. Welke mogelijke use-cases kunt u zien waar u post- of paginatitels in afzonderlijke weergaven wilt verbergen? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me