WordPress-fragmenten aanpassen (geen codering vereist)

Wilt u uw WordPress-fragment aanpassen? Weet u niet zeker wat een WordPress-fragment is? Maak je geen zorgen. In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress-fragmenten kunt aanpassen (geen codering vereist).


Uittreksels zijn het korte uittreksel uit uw bericht. WordPress wordt geleverd met een ingebouwde functie waarmee u gemakkelijker kunt beslissen wat u wilt laten zien als uittreksel voor uw bericht.

Aangepast uittreksel

Wanneer en waarom u fragmenten zou moeten gebruiken

Laten we eerst eens kijken waarom u fragmenten op uw WordPress-blog zou moeten gebruiken in plaats van volledige artikelen.

WordPress toont standaard volledige berichten op de startpagina, blogpagina en archieven van uw site. Dit maakt uw site langzamer en kan ervoor zorgen dat zoekmachines denken dat al deze pagina’s dubbele inhoud bevatten.

Door fragmenten te gebruiken, worden uw pagina’s sneller geladen omdat u slechts een klein deel van elk artikel laadt en uw archiefpagina’s niet worden geraakt met een dubbele inhoudstraf.

Zie ons artikel over volledige berichten versus uittreksels voor meer gedetailleerde discussie over het onderwerp.

Sommige WordPress-thema’s zijn zo geconfigureerd dat ze automatisch een kort fragment van je berichten maken, zelfs als je er geen hebt toegevoegd. Het nadeel van deze methode is dat uw thema het fragment voor u berekent en dat het er mogelijk niet goed uitziet.

Daarom wil je misschien een aangepast fragment maken. Laten we drie verschillende manieren bekijken waarop u aangepaste fragmenten in WordPress kunt toevoegen.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

1. Hoe een aangepast uittreksel in WordPress toe te voegen (standaard)

Een aangepast uittreksel toevoegen in WordPress is vrij eenvoudig. Maak een nieuw bericht of bewerk een bestaand bericht.

Klik in het berichtbewerkingsscherm op het tabblad met schermopties in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens een uittreksel.

Optie voor uittreksel weergeven op scherm voor bewerken van post

Dit toont een uittreksel-metabox onder je berichteditor. U kunt nu elke tekst in dit vak toevoegen en deze zal worden gebruikt als uittreksel voor het bericht.

Uittreksel metabox waar u een aangepast uittreksel voor uw WordPress-bericht kunt toevoegen

Het probleem waarmee u nu te maken krijgt, is dat sommige thema’s uw aangepaste uittreksel niet tonen. Daarvoor moet u uw themabestanden bewerken, met name home.php, content.php, archive.php, category.php, enz. U moet zoeken naar:

<?php the_content (); ?>

Vervolgens moet u deze als volgt vervangen door de tag_excerpt:

<?php the_excerpt (); ?>

Dit is geen ideale oplossing voor beginners die hun themabestanden niet willen bewerken. Dat is wanneer de volgende methode van pas komt.

2. Een uittreksel toevoegen met de tag Meer

Een andere manier om een ​​fragment toe te voegen aan uw WordPress-startpagina en archiefpagina’s is door de tag meer te gebruiken.

U kunt de meer tag toevoegen door uw cursor in de berichteditor te plaatsen op het punt waar u het bericht wilt breken en vervolgens op de knop meer te klikken.

Gif die het gebruik van meer knoppen in de WordPress-berichteditor laat zien

Bekijk onze tutorial over hoe je de more tag in WordPress correct gebruikt voor gedetailleerde instructies.

De meeste thema’s zijn correct geconfigureerd om de meer tag weer te geven. Maar als de jouwe dat niet is, maak je dan geen zorgen. Er is een andere manier.

3. Aangepaste fragmenten toevoegen met behulp van plug-in

Als de eerste twee methoden niet werken met uw WordPress-thema, kunt u als volgt de aangepaste fragmenten naar een heel nieuw niveau tillen zonder code te schrijven.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Advanced Excerpt installeren en activeren. Na activering moet je bezoeken Instellingen »Uittreksel pagina om de plug-in te configureren.

Geavanceerde fragmentopties

Met de geavanceerde uittreksel-plug-in kunt u de weergaveproblemen van het uittreksel die door uw thema worden veroorzaakt, oplossen. U kunt een fragment samenstellen en definiëren hoe en waar u het wilt laten verschijnen.

Het is ook een stuk eenvoudiger te gebruiken en u hoeft geen themabestanden te wijzigen.

Enkele van de functies van de plug-in Advanced Excerpt:

 • U kunt een aangepaste uittreksellengte definiëren.
 • U kunt onvolledige woorden of zinnen in een uittreksel vermijden.
 • Kies wat u aan het einde van het uittreksel wilt weergeven.
 • Voeg een aangepast uittreksel toe lees meer link.
 • Aangepast gedefinieerde uittreksels overschrijven.
 • Schakel fragmenten in of uit op thuis, arhive, categorie, tag, enz.
 • U kunt toestaan ​​dat HTML wordt geparseerd in een uittreksel.
 • U kunt shortcodes overslaan of toestaan ​​dat ze in een fragment worden uitgevoerd.

Als u klaar bent met het instellen van uw uittreksel, klikt u op de knop Wijzigingen opslaan om uw instellingen op te slaan. U kunt nu uw website bezoeken om de fragmenten in actie te zien.

Advanced Excerpt brengt geen wijzigingen aan in de inhoud van uw berichten. Als je ooit iets anders wilt gebruiken of de fragmenten van je thema wilt gebruiken, kun je de plug-in gewoon deactiveren.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen WordPress-fragmenten aan te passen zonder codering. Misschien wilt u ook onze tutorial bekijken over het toevoegen van tabellen in WordPress-berichten en -pagina’s (geen HTML vereist).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map