10 bästa WordPress Forum Plugins (Jämfört)

Vill du lägga till ett communityavsnitt på din WordPress-webbplats? Forum och diskussionsbrädor är ett bra sätt att öka användarnas engagemang och bygga ett samhälle runt din webbplats.


I den här artikeln har vi valt ut de bästa WordPress-forum-plugins som du kan använda för att bygga ett community runt din webbplats eller ditt företag.

Förutom den grundläggande forumfunktionen såg vi också till att hitta lösningar som har avancerade funktioner som fråga & svartavlan, anpassad socialt nätverksfunktion och mer så att du kan bygga en gemenskap av dina drömmar.

Bästa WordPress Forum Plugins

Varför skapa ett forum på din WordPress-webbplats?

Onlineforum är ett effektivt samhällsbyggande verktyg där dina webbplatsbesökare kan delta genom att publicera frågor, dela lösningar, nya idéer osv.

Ditt forum kan vara ett Q&En (fråga-och-svar) plattform, diskussionsforum, kunskapsdelningsutrymme eller en problemlösande supportzon.

Det finns flera fördelar med att lägga till ett forum till din webbplats.

Först hjälper din WordPress-forumsprogramvara användare att engagera sig och delta på din webbplats. När de deltar är det mer troligt att de kommer tillbaka, köper dina produkter och rekommenderar dem till sina vänner och familj.

För det andra är det ett av de vanligaste och effektivaste sätten att ge support till dina kunder. När dina kunder har en teknisk eller generisk supportfråga, kan de hoppa in i forumet och kontrollera om problemet redan har publicerats. Om det är ett nytt problem kan de lägga upp och få sitt problem löst.

Slutligen ger det något SEO-värde för din webbplats när en unik fråga diskuteras och tråden blir populär. I många fall överskrider forumtrådar andra typer av innehåll i sökresultaten. Ibland är det användargenererade innehållet mer meningsfullt än formella inlägg på din blogg.

Som sagt, här är de bästa pluginsna för att lägga till ett forum till din WordPress-webbplats.

Notera: Du måste ha en WordPress-webbplats för att använda dessa plugins. Om du vill starta en ny webbplats behöver du en domän och webbhotell.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost eftersom de är en officiell leverantör av WordPress, och de erbjuder våra användare ett gratis domännamn och 60% rabatt på webbhotell.

1. bbPress

bbPress-best-wordpress-forum-plugin

När det gäller att integrera ett forum i WordPress är bbPress den bästa plugin för jobbet. Det är ett systerprojekt från WordPress.org, vilket innebär att det har byggt WordPress-sättet och använder den befintliga WordPress-kärnan för att driva ditt forum.

bbPress är lätt att installera, lätt att måttligt och underhålla, snabbt och rent. Vem som helst kan enkelt skapa ett forum i WordPress med detta plugin. Om du behöver detaljerade instruktioner har vi en handledning om hur du ställer in bbPress i WordPress.

Fördelar

 • Byggt för WordPress, bbPress använder samma WordPress-kärna och följer samma kodningsstandarder som WordPress.
 • Det integreras med alla WordPress-teman utan smärtsamma ändringar. Det finns också några utmärkta WordPress-teman för bbPress som du kan använda.
 • Mer än 200 bbPress-tillägg tillgängliga för att göra nästan vad du vill.
 • Eftersom den inte har mycket uppblåsning är bbPress snabbt och lätt.
 • Du kan enkelt skapa multisideforum och underhålla dem från en instrumentpanel.
 • Det är en gratis open source-mjukvara, så du kan använda den obegränsat gratis.

Nackdelar

 • Inte lika funktionsrikt som fullfjädrat forum CMS som phpBB, Vanilla Forums.
 • Core plugin har bara de grundläggande funktionerna, så du måste installera ytterligare tillägg för mer kraft.

2. BuddyPress

Buddy-wordpress-plugin

BuddyPress låter dig bygga ditt eget sociala nätverk inom WordPress. Precis som bbPress är BuddyPress också ett officiellt WordPress-plugin. Det följer samma kodningspraxis och standarder som WordPress.

Med BuddyPress kan du skapa en fullfjädrad online-community med användarprofiler, aktivitetsströmmar, användargrupper, meddelanden och nätverksalternativ.

På liknande sätt som Facebook tillåter det dina användare att lägga till vänner, skicka privata meddelanden, skapa grupper och få aviseringar.

Det bästa av allt är att du kan använda BuddyPress och bbPress tillsammans och skapa ett funktionsrikt onlineforum.

Fördelar

 • Integreras enkelt med alla WordPress-teman och plugin-program.
 • Hundratals BuddyPress-plugins och tillägg från tredje part för att utöka funktionaliteten.
 • Låter dig enkelt skapa ett komplett socialt nätverk med aktivitetsströmmar, användarprofiler, sociala anslutningar, grupper osv.
 • Det är gratis och öppen källkod. Ladda ner BuddyPress gratis och använd den på obegränsade webbplatser, och få regelbundna uppdateringar.

Nackdelar

 • Kärnpluginet saknar avancerade funktioner som du kan behöva för att bygga en fullfjädrad online-community. För att utöka sin kraft måste du vara beroende av tredjeparts plugins.

3. ForumEngine

forumengine-wordpress-forum-tema

ForumEngine är faktiskt ett WordPress-tema som förvandlar din WordPress-webbplats till ett diskussionsforum. Det är ett kraftfullt tema som bygger specifikt för att skapa ett forum i WordPress. Temat visar forumtrådarna direkt på din webbplats.

Med ForumEngine kan du skapa forum där användare kan interagera på många sätt som att posta ämnen, frågor, svara, gilla eller gilla ett ämne. Det gör att användare snabbt kan söka i alla ämnen i listan med Ajax live-sökning.

Det ger också ett privat utrymme för dina användare där de kan komma åt och hantera alla sina aktiviteter i forumet.

Fördelar

 • Det är ett fullständigt WordPress-forumtema, så du behöver inte installera något plugin för att skapa ett forum i WordPress.
 • Det ger gott om stylingalternativ för att ändra utseendet på ditt forum och göra det snyggt.
 • Massor av widgetar för att lägga till forumstatistik, kategorier, heta ämnen osv.
 • Tillåter dig att visa annonser och tjäna extra inkomst.

Nackdelar

 • Det är ett forumspecifikt tema, så det är svårt att skapa en vanlig affärs- eller e-handelswebbplats med detta. Du kan integrera den med din WordPress-blogg, men den har inga alternativ att visa produkter osv.
 • Det är ett betalt tema. Om du har begränsad budget kan gratisalternativ som bbPress och BuddyPress vara bättre alternativ.

4. Enkelt: Tryck

enkel presswordpress-forum-plugin

Enkelt: Press är en enkel lösning för att lägga till ett forum till din WordPress-webbplats. Det kommer med både gratis- och premiumversioner, så att du kan välja alternativet efter ditt behov.

Med hjälp av Simple: Tryck kan du enkelt skapa obegränsade forum, forumgrupper, underforum, privata och offentliga forum. Du kan också låsa och fästa vilket forum som helst. För att du ska kunna hantera användarna har den en kraftfull användargrupp och behörighetssystem. Dina användare kan skapa utökade profiler med tidszon och mycket mer.

Fördelar

 • Fullt integrerad i WordPress, stöder WordPress-registreringar och inloggningar.
 • Stöder såväl standard WordPress som flerplatsinstallationer.
 • Mer än 70 premium-plugins är tillgängliga för att utöka dess funktioner.
 • Skapar SEO-vänliga permalinks och innehåller många SEO-funktioner.

Nackdelar

 • Gratisversionen är ganska grundläggande. Du måste köpa en premiumplan för att lägga till avancerade funktioner.

5. wpForo Forum

wpforo-wordpress-forum-plugin

wpForo är ett gratis WordPress-forum-plugin som kommer med många design- och anpassningsalternativ. Den har tre designlayouter för ditt forum: Utvidgad, förenklad och fråga och svar layout. Varje layout har en unik design och funktioner. Dessutom finns det 6 uppsättningar av forumfärgstilar inklusive mörk stil.

Med hjälp av detta plugin kan du enkelt skapa moderna forum där dina användare kan delta, få support och bidra. Användare kan lägga upp frågor, ge svar, rösta, prenumerera på ämnen och få meddelanden, dela ämnen på sociala medier osv.

Fördelar

 • Gratis tillgängligt med alternativ för att utöka funktioner genom att köpa betalda tillägg.
 • Inbyggda funktioner för sökmotoroptimering (SEO), XML-webbplatskarta, caching, antispam osv.
 • Smidig integration med BuddyPress för att möjliggöra fler sociala nätverksfunktioner.

Nackdelar

 • Endast grundläggande funktioner beviljas i gratis plugin. Du måste betala för avancerade funktioner som annonshantering, enkäter, användaranpassade fält, privata meddelanden osv.
 • Plugin-inställningarna är lite komplexa för första gången användare.

6. Asgaros Forum

asgoras form-best-forum-plugin-for-wordpress

Asgaros Forum är ett enkelt WordPress-forum-plugin som du kan använda på din live-webbplats. Det är det bästa forumet plugin för alla som letar efter att lägga till en lätt forumssida på sina befintliga webbplatser med lätthet. Det är superlätt att installera och lägger till ett funktionsrikt diskussionsbord i WordPress.

Fördelar

 • Enkel och lätt forum-plugin för såväl nybörjare som proffs.
 • Enkla men ändå kraftfulla alternativ tillgängliga för innehållshantering, medlemmar och behörigheter.
 • Forumstatistik så att du kan se hur bra ditt forum presterar.
 • Multisite kompatibelt plugin.

Nackdelar

 • Det har inga tillägg för att lägga till fler funktioner.

7. CM-svar

cm-asnwers-wordpress-QandA-plugin

Med CM Answers kan du skapa en kraftfull Q&Ett diskussionsforum (fråga och svar) i WordPress. Den grundläggande gratis plugin har tillräckligt med funktioner för att snabbt installera ett Stack Exchange-liknande forum på din webbplats.

Det gör det möjligt för användare att lägga upp frågor, svara på frågorna, rösta, ladda upp filer, prenumerera på kategorier, skicka privata meddelanden etc. Som administratör kan du anpassa frågor, svara, filtrera bort oönskat innehåll och hantera användarna. Om du vill ha ytterligare funktioner som anonym postning och betalningar kan du köpa plugin-tillägg.

Fördelar

 • Integreras sömlöst med de flesta WordPress-teman.
 • Användare kan rösta på frågor och svar.
 • Premiumversion har mycket fler funktioner inklusive möjligheten att välja bästa svar, profiler, kommentarer, inloggning på sociala medier osv.

Nackdelar

 • Ditt forum är begränsat till Q&Ett format.
 • De mest användbara funktionerna är tillgängliga för premiumversionen.
 • Vissa recensioner på plugin-sidan indikerar att användare tyckte att det var svårt att använda.

8. WP Symposium Pro

wp-symposium-pro-plugin

WP Symposium Pro är ett alternativ till BuddyPress. Du kan skapa ditt eget sociala nätverk med det här insticksprogrammet. På samma sätt som BuddyPress eller Facebook, låter det dina användare skapa profiler och aktivitetsvägg, lägga till vänner, ställa e-postvarningar, gå med i forum och mer.

Plugin är utformad för att fungera med alla WordPress-teman eller plugin-program. Detta gör att du kan lägga till den på en befintlig WordPress-webbplats.

Fördelar

 • Mycket anpassningsbar genom kortkoder – ändra färger, teckensnitt, knappar etc. lätt.
 • Alternativ att köpa Premium-version eller individuella tillägg för att lägga till funktioner. Premiumstöd tillgängligt för användare med betald version.
 • Dokumentation med videoklipp finns på plugins webbplats för att hjälpa dig komma igång.

Nackdelar

 • Många användbara funktioner behöver en premiumplan.

9. DW Fråga och svar

DW-frågor och asnwer-plugin

Med DW fråga och svar kan du skapa en fullständig fråga&Ett (fråga och svar) system på din WordPress-webbplats. Om du funderar på att skapa ett system som Quora eller Stack Overflow, är DW Question and Answer rätt plugin till att börja med.

Till skillnad från vanliga forum-plugins tillåter det dina användare att rösta på svaren, så att det bästa svaret kommer till toppen och de mindre meningsfulla svaren går till slutet. För mer information se vår handledning om hur du skapar en fråga och svar webbplats i WordPress.

Fördelar

 • Du kan använda det gratis plugin-programmet för att skapa ett grundläggande frågesvarssystem. Avancerade användare kan köpa premiumversionen för fler funktioner.
 • CAPTCHA-stöd hjälper dig att bekämpa skräppost.
 • Perfekt för att ge support till dina kunder / användare.

Nackdelar

 • Den gratis plugin låter dig skapa bara ett enkelt forum i fråga och svarformat.

10. Diskussionsnämnden

diskussions board-wordpress-forum-plugin

WordPress diskussionsbräde är ett gratis plugin som du kan använda för att skapa ett forum. Det är enkelt att installera och konfigurera plugin, så vem som helst kan bygga ett forum i WordPress utan att röra någon kod.

Med detta plugin kan du tillåta front-end-registrering och inloggningssystem för att locka fler användare. För att undvika skräppost har det alternativ för att begränsa ompost, moderering för kommentarer osv.

Fördelar

 • Diskussionstavla tema speciellt utformat för att gå bra med plugin. Du kan också använda detta plugin med vilket tema du vill.
 • Levereras med många praktiska kortkoder för att visa formulär, lista över ämnen osv.
 • En betald version tillgänglig för att lägga till fler alternativ och möjligheter.

Nackdelar

 • Gratisversionen saknar kraftfulla alternativ. Du måste köpa deras premiumplan för många användbara funktioner.

Viktiga råd för att bygga en forumwebbplats

Oavsett ditt val av onlineforumprogramvara behöver du extra värdresurser för att driva ett framgångsrikt onlinegemeenskap.

Du kan installera alla dessa WordPress-forum-plugins på en delad värdplan. Du kan till och med driva ett forum ganska effektivt en stund på samma startpaket.

Om du precis börjar och vill testa vattnet rekommenderar vi att du använder Bluehost. De är ett av världens bästa värdföretag och rekommenderas officiellt WordPress-webbhotell.

Men eftersom fler besökare använder ditt forum kommer det att sakta ner din webbplats och kan till och med krascha den. I så fall måste du uppgradera till en hanterad WordPress-värdplan.

Vi rekommenderar att du använder WPEngine. De är ett av de topphanterade WordPress-värdföretagen i världen.

Vårt andra val skulle vara SiteGround. De är en officiellt rekommenderad WordPress- och bbPress-värdleverantör.

Behöver du hjälp med att flytta din webbplats? Se vår artikel om hur du flyttar WordPress till en ny värdserver utan driftstopp.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa forum-plugins för WordPress. Du kanske också vill se vår handplockade lista över bästa Analytics-lösningar för WordPress-användare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me