22 fantastiska WordPress-plugins för hantering av bilder (uppdaterad)

Letar du efter de bästa insticksprogrammen för att hantera bilder på din WordPress-webbplats? Bilder hjälper till att få liv till ditt innehåll och öka engagemanget. I den här artikeln kommer vi att dela några av de bästa WordPress-pluginsna för att hantera bilder mer effektivt på din webbplats.


WordPress-plugins för att hantera bilder

1. Envira Gallery

Envira Gallery

Envira Gallery är marknadens bästa WordPress-fotogalleri-plugin. Det låter dig skapa vackra och mobilkänsliga bildgallerier i WordPress med bara några klick.

Envira är optimerad för prestanda, så dina gallerier laddas snabbt. Det är också den mest SEO-vänliga fotogalleri-plugin för WordPress. Envira har massor av funktioner som album, bildmärkning, vattenstämpel, korrektur och så vidare.

Det finns också ett WooCommerce-tillägg som låter dig lägga till en onlinebutik för att sälja dina foton.

2. Soliloquy

Monolog

Skjutreglage låter dig föra användarens uppmärksamhet på ditt viktigaste innehåll med vackra bildspel med bilder, uppmaning och animering. Sliders kan dock också bromsa din webbplatshastighet vilket påverkar användarupplevelsen och SEO.

Soliloquy är den bästa WordPress-reglaget på marknaden idag. Det är märkbart snabbare än någon annan WordPress-reglage. Det är också det lättaste att använda med massor av funktioner som presenterat innehållsreglage, karusell, skjutreglage-teman, lightbox, etc..

3. EWWW Image Optimizer

Ewww Image Optimizer

Det tar längre tid att ladda bilder än text, och det påverkar webbplatsens hastighet och prestanda. Det bästa sättet att hantera detta är genom att optimera dina bilder för webben.

EWWW Image Optimizer är det bästa WordPress-plugin för att automatiskt optimera dina bilder i WordPress. Det levereras med kraftfulla verktyg för att komprimera bilder utan att påverka kvaliteten.

Alternativ: WP Smush

4. Smart Slider 3

Smart Slider 3

Smart Slider 3 finns som både betalt och gratis WordPress-reglage-plugin. Det kommer med en vacker dra och släpp anpassning som gör att du snabbt kan skapa ett bildspel.

Det är lätt att använda och innehåller massor av funktioner som animationer, vackra övergångar, mobilvänlig reglage och mer.

5. Imsanity

Imsanity

Imsanity låter dig ställa in maximal bildhöjd och bredd för WordPress-uppladdningar och ändra storlek på stora bildfiler automatiskt. Det kan också utföra stora storlekar på äldre uppladdningar baserat på dina inställningar.

För detaljerade instruktioner se vår guide om hur du ändrar storleken på stora bilder i WordPress

6. Kräv den visade bilden

Kräv visade bilder för WordPress-inlägg

Ibland kan du eller en annan författare på din webbplats glömma att lägga till en bild i blogginlägget innan du publicerar. Det kan påverka din webbplatslayout, och om du automatiskt delar inlägg på sociala medier väljer dessa webbplatser bara en bild från artikeln som miniatyr för inlägg.

Kräv Plugin för utvalda bilder låter dig inte publicera ett inlägg förrän du lägger till en bild. Det påminner dig om att du inte har lagt till en presenterad bild och inaktiverar publiceringsknappen förrän du lägger till en presenterad bild.

Mer information finns i vår guide om hur du kräver presenterade bilder för inlägg i WordPress.

7. Standardbild

Standardbild

Som namnet antyder tillåter detta praktiska plugin enkelt att ställa in en standardbild som ska användas som fallback för inlägg som inte har en bild som finns med. Installera och aktivera insticksprogrammet och gå sedan till Inställningar »Media sida för att ladda upp en standardbild.

För alternativa metoder, se vår artikel om hur du ställer in en standardfallback-bild i WordPress.

8. Featured Video Plus

Featured Video Plus

Det här plugin gör att du kan lägga till en visad video till din WordPress istället för en presenterad bild. Lägg bara till webbadressen till videon, så hämtar den videominiatorn automatiskt. Det stöder YouTube, Vimeo, Dailymotion, Soundcloud, Spotify, etc..

Mer information finns i vår guide om hur du lägger till visade miniatyrbilder i WordPress.

9. Bildwidget

Bildwidget i WordPress

Normalt, om du vill lägga till en bild i din WordPress-sidofält måste du lägga till den manuellt i en textwidget med HTML. Image Widget-plugin lägger till en widget som du kan dra och släppa till en sidofält och sedan välja eller ladda upp en bild.

För detaljerade instruktioner, titta på vår artikel om hur du lägger till en bild i WordPress-sidfältwidget.

10. Utvalda bilder i RSS & Mailchimp E-post

Utvalda bilder i RSS- och MailChimp-e-postmeddelanden

Som namnet antyder möjliggör denna plugin presenterade bilder för ditt RSS-flöde. Om du använder MailChimp för att skicka inlägg via e-post till dina prenumeranter, kommer de här användarna också att se bilder på inlägg.

För en alternativ metod, se vår handledning om hur du lägger till bilder på WordPress RSS-flöde.

11. Regenerera miniatyrbilder

Regenerera bildstorlekar i WordPress

När du laddar upp en bild sparar WordPress den automatiskt i flera storlekar. Dessa storlekar definieras i Inställningar »Media sida. WordPress-teman kan också lägga till egna bildstorlekar som ska användas för miniatyrbilder. Om du aktiverar ett sådant tema börjar WordPress också spara bilder i de nya storlekarna. Men det kommer inte att återskapa nya storlekar för äldre bilder.

Regenerera miniatyrbild gör att du snabbt kan regenerera alla bildstorlekar i WordPress. För detaljerade instruktioner, vänligen titta på vår guide om hur du regenererar miniatyrbilder och nya bildstorlekar i WordPress.

12. Externa medier

Externa medier

Detta plugin låter dig länka eller importera filer från Dropbox, Box, OneDrive, Google Drive, Instagram och alla andra externa filer till WordPress. Detta ger dig ett enklare sätt att arbeta med bilder lagrade på dina Google Drive- eller Dropbox-konton genom att komma åt dem direkt från WordPress.

För detaljerade instruktioner, se vår guide om hur du ansluter Google Drive till ditt WordPress-mediebibliotek.

13. Lägg upp miniatyrredigeraren

Skicka miniatyrredigeraren

När du har laddat upp en bild som visas kommer du ibland att märka att WordPress har beskurit den eller att den inte visas korrekt med ditt tema. Du kan redigera bilden i ditt favoritbildredigeringsprogram, eller så kan du använda detta plugin.

Med Post-miniatyrredigeraren kan du enkelt beskära och ändra storlek på presenterade bilder från ditt WordPress-administrationsområde. Du kan också redigera tidigare uppladdade bilder. För detaljerade instruktioner, se vår guide för hur du beskär och redigerar miniatyrbilder i WordPress.

14. Lätt vattenstämpel

Lätt vattenstämpel

Med Easy Watermark kan du enkelt lägga till vattenmärken till dina WordPress-bilder. Du kan välja att automatiskt vattenstämma alla bilder eller manuellt lägga till vattenstämpel till specifika bilder.

Om du redan använder Envira Gallery behöver du inte detta plugin. Du kan använda Enviras tillägg för vattenstämpel istället.

Se steg för steg-instruktioner om hur du använder båda insticksprogrammen i vår guide om hur du automatiskt lägger till vattenstämpel till bilder i WordPress

15. Enkel bakgrundsbild på helskärm

Bakgrundsbild på helskärm

Enkel bakgrundsbild med full skärm gör att du enkelt kan lägga till bakgrundsbild på helskärm till vilket WordPress-tema som helst. Många WordPress-teman låter dig redan enkelt lägga till bakgrundsbilder på full skärm. Men om ditt tema inte stöder bakgrundsbilder på helskärm kan du prova det här insticksprogrammet.

För steg för steg-instruktioner, se vår handledning om hur du lägger till en bakgrundsbild på full skärm i WordPress.

16. WP First Letter Avatar

WP First Letter Avatar

Med WP First Letter Avatar kan du visa en anpassad avatar med den första bokstaven i användarnamnet. Du kan visa den bara för användare som inte har en Gravatar-bild eller helt ersätter Gravatar med första bokstavsavatarer.

Läs mer om det i vår guide om hur du ställer in anpassad avatar för användare i WordPress.

17. Taxonomibilder

Taxonomibilder

Vill du lägga till bildikoner eller miniatyrbilder till dina kategorier eller taggar? Taxonomibilder gör att du kan göra just det. Efter att ha aktiverat plugin, gå helt enkelt till Inlägg »Kategorier och klicka på knappen Lägg till för att ladda upp dina bilder.

För detaljerade instruktioner, kolla in vår guide om hur du lägger till taxonomibilder i WordPress.

18. Media File Renamer

Media File Renamer

Har du någonsin velat ändra filnamnet på en bild efter att ha laddat upp den? Med WordPress kan du ändra bildtitel och alt-text, men du kan inte ändra filnamnet. Media File Renamer-plugin kan du enkelt ändra alla filnamn i WordPress mediebibliotek. Den byter också automatiskt namn på filnamn baserat på filtitel som du anger under uppladdningen.

Om du byter namn på en fil med plugin uppdateras också alla referenser till filen i dina WordPress-inlägg och sidor. Mer information finns i vår guide om hur man byter namn på bild- och mediefiler i WordPress.

19. ImageInject

ImageInject

De flesta nybörjare har svårt att hitta copyright-fri bilder för sina blogginlägg. ImageInject-plugin löser detta problem genom att låta dig söka i Flickr efter kreativa allmänna licensierade foton och lägga till dem i dina inlägg med rätt attribution.

För detaljerade instruktioner, titta på vår artikel om hur du hittar och lägger till kreativa allmänna licensierade bilder i WordPress.

20. Aktivera utbyte av media

Aktivera utbyte av media

Om du måste byta ut en bild i dina WordPress-inlägg måste du normalt redigera inlägget för att lägga till din nya bild och ta bort den gamla. Om du har använt den bilden i flera inlägg, måste du redigera alla dessa inlägg för att lägga till en ny bild.

Aktivera Media Replace-plugin låter dig ersätta mediefiler direkt från WordPress-mediebiblioteket. Att ersätta en bild ersätter den automatiskt på dina inlägg och sidor där du har lagt till den gamla bilden.

Se vår guide om hur du enkelt kan ersätta bilder och mediefiler i WordPress.

21. Plugin A / B Image Optimizer

A / B Image Optimizer

Utvalda bilder lockar användare att klicka på dina artiklar. Har du någonsin undrat vilken typ av presenterade bilder som fungerar bäst på din webbplats? A / B Image Optimizer-plugin hjälper dig ta reda på detta. Det låter dig lägga till två presenterade bilder för ett inlägg och sedan visar det slumpmässigt dessa bilder till dina användare. Du kan se vilken bild som fick fler klick genom att redigera ett inlägg.

För mer information, titta på vår guide om hur du delar A / B-delade testbilder i WordPress.

22. Instagram-flöde

Instagram-flöde

Vill du visa dina Instagram-bilder på din WordPress-webbplats? Med Instagram Feed kan du enkelt visa ditt Instagram-flöde med hjälp av en sidofältwidget eller kortkod. Anslut helt enkelt din webbplats till ditt Instagram-konto, så drar det automatiskt ditt flöde. Du kan anpassa flödet med olika visningsalternativ i insticksinställningar.

Om du använder Envira Gallery kan du göra det med deras Instagram-tillägg.

Bonusverktyg

Dessa verktyg är inte WordPress-plugins, men de kan hjälpa dig att förbättra kvaliteten på bilder på din WordPress-webbplats.

23. Canva

Duk

Canva låter dig skapa alla typer av grafik med lättanvända verktyg för dra och släpp. Det kommer med professionella mallar som du kan använda som utgångspunkt. Du kan också köpa lagerbilder, ikoner och andra resurser direkt från appen.

24. Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock är en av de största online-resurserna för stockfotografi, clipart, illustrationer och vektorgrafik. Vi är kund hos Shutterstock och kan garantera kvaliteten på bilderna.

För fler verktyg kanske du vill se vår lista med 16 verktyg för att skapa bättre bilder för dina blogginlägg

Det var allt tills vidare.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att upptäcka fantastiska WordPress-plugins för att hantera bilder på din webbplats. Du kanske också vill se hur vi fixar vanliga bildproblem i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me