5 Bästa relaterade inlägg Plugins för WordPress

Lämnar dina användare din webbplats efter att ha läst det första inlägget? Att öka sidvisningar och minska studien är en stor utmaning för webbplatsägare.


Det bästa sättet att hålla användare engagerade på din webbplats är att visa dem relaterat innehåll. Det har visat sig vara ett effektivt sätt att få fler sidvisningar.

Det hjälper också användare att upptäcka innehåll som de kanske inte kan hitta på annat sätt. Många populära bloggar använder denna strategi för att öka den tid användare använder på sin tid.

Du kan enkelt använda denna strategi på din egen WordPress-webbplats. Det finns många relaterade inläggsplugins för WordPress som kan automatisera hela processen för dig.

Men dessa plugins använder olika metoder för att hitta relaterat innehåll. Till exempel kan vissa visa inlägg i samma kategori som relaterade inlägg, medan andra kan använda flera faktorer för att öka relevansen.

I den här artikeln kommer vi att visa dig några av de bästa relaterade inläggsplugins för WordPress med deras för- och nackdelar.

Bästa relaterade inlägg plugins för WordPress

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

1. Ännu ett relaterat inlägg-plugin

Ännu ett relaterat inlägg Plugin

Ytterligare ett relaterat inlägg-plugin aka YARPP är ett av de mest populära WordPress-relaterade inläggsplugin med mer än 200 000 aktiva installationer. Det stöder både miniatyrbild och textvisning av relaterade inlägg.

Fördelar:

YARPP använder en inbyggd algoritm för att hitta relaterade inlägg. Den har ett fantastiskt mallsystem, möjliggör miniatyrbilder / textvisning, stöder anpassade inläggstyper och RSS-flödesvisning.

Nackdelar:

Om du driver en mycket stor webbplats kan YARPP vara mycket resurskrävande. Pro-versionen av plugin löser detta problem genom att utföra tunga lyft på YARPP: s egna servrar.

YARPP är inte kompatibel med WPML-plugin. Om du ska skapa en flerspråkig WordPress-webbplats, bör du välja Polylang.

Slutligen är YARRP blockerad för hanterade WordPress-värdleverantörer som WP Engine.

2. Contextual Related Posts

Kontextrelaterade inlägg

Contextual Related Posts är ett annat WordPress-plugin för att visa relaterade inlägg. Den försöker förbättra relevansen genom att matcha inlägg i kontext. Den kan visa relaterade inlägg som miniatyrer och text.

Fördelar:

För textrelaterade inlägg fungerar det ut ur rutan och har en enklare inställningssida. Den försöker använda bilder inuti ett inlägg som miniatyrbild när ingen bild eller inläggs miniatyrbild hittas.

Nackdelar:

Plugin kommer inte med någon mall för att visa miniatyrer. Istället visar det bara miniatyrbilder i en punktlista. Användare kan lägga till sin egen CSS för att utforma den, men användare av nybörjare kan ha svårt.

Precis som YARPP, skalar detta plugin inte heller bra på större webbplatser. Hanterade WordPress-värdar som WPEngine har blockerat detta plugin som ska användas av sina kunder eftersom det på större webbplatser kommer att bromsa din webbplats.

3. Relaterade inlägg för WordrPress

Relaterade inlägg för WordPress

Relaterade inlägg för WordPress-plugin är ett lätt alternativ till mer populära relaterade inläggsplugins. Den utför alla resursintensiva uppgifter i adminområdet och använder cache för att visa relaterade inlägg.

Fördelar:

Relaterade inlägg för WordPress fokuserar på prestanda. Det är snabbare och bromsar inte din webbplats. Det stöder miniatyrbild och textvisning av relaterade inläggslista.

Det finns en widget och en kortkod som du kan använda var som helst för att visa relaterade inlägg.

Nackdelar:

Om du hade använt andra relaterade inläggsplugins kan du missa några extra funktioner.

4. Relaterade inlägg av taxonomi

Relaterade inlägg av Taxonomy

Taxonomier i WordPress används för att sortera innehåll i olika termer. Kategorier och taggar är två WordPress-taxonomier som används av de flesta WordPress-bloggar.

Relaterade inlägg av Taxonomies-plugin gör att du kan visa inlägg med samma taxonomivillkor. Du kan till exempel välja att visa inlägg efter ‘Kategori’ eller ‘Taggar’.

Plugin kommer sedan att visa relaterade inlägg som sparats under samma kategori eller tagg som den som för närvarande visas.

Fördelar

Lätt att använda och ger dig begränsad kontroll över vad som visas som relaterat till varje objekt. Den händelse fungerar för anpassade taxonomier och inläggstyper, detta gör att du också kan visa relaterade objekt för andra innehållsartiklar.

Du kan visa relaterade inlägg i inlägg, med eller utan miniatyrbild, eller i en sidofältwidget.

Nackdelar

Plugin erbjuder begränsade alternativ än vissa andra relaterade inlägg plugins. Den använder endast taxonomiska termer som ett värde, vilket innebär att dina resultat kanske inte är de bästa relaterade inläggen.

5. Inline relaterade inlägg

Inline relaterade inlägg

Inline Relaterade inlägg skiljer sig från andra plugins i listan. Istället för att visa relaterade inlägg under innehållet, visar detta plugin dem i dina artiklar. Den här typen av inline-visning av relaterat innehåll är ganska populärt på nyhets- och bloggsidor.

Fördelar:

Visar relaterade inlägg när användare är mer engagerade i innehållet och är mer benägna att klicka. Det har enkel installation och låter dig styra var du vill visa inline-relaterade inläggslänkar i ditt innehåll.

Nackdelar:

Om du vill visa relaterade inlägg i slutet av varje inlägg måste du installera ett annat plugin. Två relaterade inläggsplugins på en webbplats kan vara mycket resurskrävande.

Bonustips

Du kanske har lagt märke till att vi upprepade gånger har nämnt att relaterade inläggsplugin kan vara resurskrävande. Det är möjligt att vissa av dessa plugins kanske inte fungerar bra på en delad WordPress-värd.

I så fall kan du använda anpassade relaterade inlägg-plugin. Detta plugin låter dig manuellt lägga till relaterade inlägg i ett inlägg. Länkförhållandet fungerar båda vägarna, så om du lägger till ett gammalt inlägg som relaterat inlägg till ett nytt, kommer det gamla inlägget också att visa det nya inlägget som relaterat.

Ett annat alternativ är att manuellt visa relaterade inlägg med miniatyrbilder utan att använda plugins.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa relaterade inläggsplugin för din WordPress-webbplats. Kolla in den här guiden för fler tips om hur du kan öka sidvisningar och minska studiens hastighet i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me