5 bästa WordPress-cache-plugins för att påskynda din webbplats (2020)

Letar du efter de bästa WordPress-cache-pluginprogrammen? Caching hjälper dig att påskynda din WordPress-webbplats och öka prestandan. I den här guiden kommer vi att dela de bästa WordPress-cache-pluginprogrammen för din webbplats.


Bästa WordPress-cache-plugins för att påskynda din webbplats

Vad är cache?

Cache är en samling av tillfälligt lagrade data för snabb åtkomst på begäran. I datorer lagras information vanligtvis på hårddisken. När det begärs måste en dator köra flera processer innan informationen kan presenteras.

Caching löser problemet genom att behandla den ofta begärda informationen och sedan lagra den i en tillfällig lagring eller minne. Detta gör att datorer kan komma åt filen snabbt.

Samma caching-koncept kan också användas av WordPress-webbplatser för att förbättra prestandan och göra din webbplats snabbare.

Du förstår, WordPress är ett dynamiskt innehållshanteringssystem. Detta innebär att varje gång en användare besöker din webbplats hämtar WordPress information från databasen och kör sedan flera andra steg innan webbsidan skickas till användarens webbläsare. För mer information, se vår artikel om hur WordPress faktiskt fungerar.

Detta gör att din webbplats laddar långsammare när många användare besöker den samtidigt.

Cachning låter din WordPress-webbplats hoppa över många steg. Istället för att gå igenom hela sidgenereringsprocessen varje gång gör din cache-plugin en kopia av sidan efter den första laddningen och serverar sedan den cache-versionen till varje efterföljande användare.

Hur fungerar cachning?

Varför är caching viktigt

Caching är viktigt eftersom det minskar belastningen på dina WordPress-värdservrar och gör att din webbplats kör snabbare. Du behöver korrekt cache-konfigurering för att förbättra din WordPress-hastighet och prestanda.

En snabbare webbplats förbättrar användarupplevelsen och uppmuntrar användare att besöka fler sidor. Detta hjälper dig också att öka engagemanget och den tid som användarna spenderar på din webbplats.

En snabbare webbplats hjälper dig att driva ännu mer trafik till din webbplats från organisk sökning. Google ger en betydande SEO-fördel för snabbare webbplatser som hjälper dig att ranka högre i sökresultaten.

Med det sagt, låt oss ta en titt på de bästa WordPress-cache-plugins som du kan använda för att öka din webbplatshastighet.

1. WP Rocket

WP-Rocket

WP Rocket är marknadens bästa WordPress-cache-plugin. Det är den enklaste och mest nybörjarvänliga cache-plugin, vilket är en stor hjälp om du inte känner till de tekniska termer som används för olika cachemöjligheter.

Det gör det möjligt för användare att snabbt cache sin webbplats med ett klick. Den sökroboten hämtar automatiskt dina WordPress-sidor för att bygga upp cachen. Plugin aktiverar sedan automatiskt rekommenderade WordPress-cache-inställningar som gzip-komprimering, sidcache och cacheförbelastning.

WP Rocket innehåller också valfria funktioner som du kan aktivera för att ytterligare förbättra prestandan. Detta inkluderar lata laddningsbilder, CDN-stöd, DNS-förhämtning, minifiering och mer.

2. W3 Total Cache

W3 Total Cache

W3 Total Cache är en av de populäraste WordPress-cache-plugin-programmen. Det är en omfattande WordPress-cache-plugin med massor av alternativ som kan göra att det verkar lite skrämmande för nybörjare.

Den innehåller alla funktioner du behöver för att korrekt konfigurera WordPress-cache. Detta inkluderar sidcache, objektcache, gzip-komprimering, begränsat minifieringsstöd, CDN-stöd och mer.

Nybörjare kan hitta W3 Total Cache lite svårt att använda. För detaljerade installationsinstruktioner, se vår artikel om hur du installerar och konfigurerar W3 Total Cache-plugin.

3. WP Super Cache

WP Super Cache

WP Super Cache är en annan populär WordPress-cache-plugin. Det är gratis och rekommenderas starkt av många av de bästa WordPress-värdföretagen.

WP Super Cache-plugin innehåller alla rekommenderade cache-funktioner som du behöver för att påskynda din webbplats. Detta inkluderar gzip-komprimering, sidcache, förläsning av cache, CDN-stöd, avancerad cache-förbelastning och mer.

Det innehåller ett omfattande inställningsavsnitt med en separat flik för enkel installation. För detaljerade instruktioner, se vår artikel om hur du installerar och konfigurerar WP Super Cache-plugin.

4. Sucuri Firewall

Sucuri

Sucuri är den bästa WordPress-brandväggen och säkerhetsplugin. Som en webbplatsbrandvägg kommer Sucuri med ett inbyggt alternativ för att cache ditt webbplatsinnehåll och aktivera gzip-komprimering med ett klick på knappen.

Det är det bästa alternativet för någon webbplats eftersom Sucuri är en DNS-brandvägg. Detta innebär att de kan servera cachat innehåll till dina användare även innan deras begäran når din webbplats. Detta ger din webbplats en otrolig prestandaökning.

5. Inbyggda cache-plugins från Hosting

Caching hjälper till att minska belastningen på värdtjänstserver så att de kan fungera optimalt. Det är därför många administrerade WordPress-värdföretag nu erbjuder sina egna inbyggda cachelösningar.

Om din webbplats är värd hos ett av följande värdföretag kan du använda deras inbyggda cache-plugins för dina webbplatser.

SG SuperCacher

SiteGround erbjuder en inbyggd cachelösning med alla deras värdplaner. Det kan aktiveras via ditt cPanel-instrumentpanel från ditt värdkonto.

SiteGround SuperCacher

När den är aktiverad kan du installera och aktivera SG Optimizer-plugin för att hantera SuperCacher-inställningar direkt från ditt WordPress-administrationsområde.

WP Engine Caching

WP Engine är ett av de bäst hanterade WordPress-värdföretagen. Deras värdplaner kommer med inbyggd caching och optimering av prestanda.

Du kan hantera inställningar och rensa cache från din WordPress admin-instrumentpanel. Klicka bara på WP Engine-menyn och under fliken Allmänna inställningar kan du hantera Cache-inställningarna för WP Engine.

För mer avancerade cachemöjligheter kan du installera och aktivera WP Engine Advanced Cache-plugin. Plugin ger dig några ytterligare kontroller för att hantera WP Engine-cache-inställningar för din webbplats.

Bluehost Caching

Bluehost är ett av världens största värdföretag och en officiellt rekommenderad WordPress-webbhotell. Deras värdplaner inkluderar inbyggd cache som du kan aktivera från din webbhotell.

När du har loggat in på ditt värdkonto väljer du din webbplats från “Mina webbplatser” -sidan och klickar sedan på fliken Prestanda. Härifrån kan du slå på / stänga av cachen och ändra andra avancerade cache-inställningar.

Bluehost-cache

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta WordPress-cache-plugin för att påskynda din webbplats. Du kanske också vill se vår lista över de bästa WordPress-plugins för företagswebbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me