6 bästa WordPress LMS-plugins jämfört (fördelar och nackdelar)

Letar du efter en LMS-plugin för din WordPress-webbplats? LMS-insticksprogram (Learning Management System) låter dig skapa och köra onlinekurser som Udemy med WordPress.


Ett perfekt WordPress LMS-plugin innehåller funktioner för att hantera ditt online kursinnehåll, hantera prenumerationer, köra och betygsätta frågesporter, acceptera betalningar osv..

I den här artikeln kommer vi att jämföra de bästa WordPress LMS-plugins med för- och nackdelar för att hjälpa dig att välja den perfekta lösningen för din webbplats för onlineinlärning.

Bästa WordPress LMS-plugins - Jämfört

Komma igång med lärande webbplatser

För att bygga en utbildningswebbplats med WordPress måste du först registrera dig för ett WordPress-värdkonto. Det kommer att vara din webbplats hem på internet.

Du kommer också att behöva ett domännamn. Detta kommer att vara din webbplats adress på internet (t.ex. wpbeginner.com)

Vi rekommenderar att du använder Bluehost eller SiteGround. De är bland världens största värdföretag och de rekommenderas båda officiellt av WordPress.

Därefter måste du installera WordPress på din webbplats. Du kan följa instruktionerna i vår steg för steg-guide för hur du installerar WordPress, så kommer du att vara igång om några minuter.

När du har installerat WordPress är du redo att välja ett WordPress LMS-plugin för din webbplats.

Låt oss titta på några av de bästa WordPress LMS-pluginsna sida vid sida, så att du kan välja den som fungerar bäst för dina behov.

1. LearnDash

LearnDash - Bästa WordPress LMS-plugin

LearnDash är det mest populära WordPress LMS-plugin på marknaden. Det är också den mest enkla att använda LMS-plugin med massor av funktioner.

LearnDash kommer med en enkel dra-och-släpp-kursbyggare som gör att du enkelt kan skapa flerskiktskurser med lektioner, ämnen, frågesporter och kategorier. Du kan leverera alla dina lektioner samtidigt eller schemalägga dem under hela kursens längd med dess Drip-Feed-innehållsfunktion.

Med hjälp av LearnDash kan du ge användaruppdrag och sedan godkänna eller kommentera dem. Det kommer också med tester och testhanteringsverktyg med flera frågestyper. Du kan enkelt ställa förkunskaper för elever som att avsluta en lektion först innan du går till nästa lektion.

Det erbjuder massor av intjäningsalternativ inklusive prenumerationer, engångsköp, medlemskap, kundvagn etc. för din online-utbildning. Du kan acceptera betalningar med flera betalningsportar inklusive PayPal, Stripe och 2Checkout.

Det integreras också vackert med bbPress, WordPress eCommerce plugins och WordPress medlemskap plugins som MemberPress.

En bra LearnDash-funktion är dynamiska forum som låter dig skapa kursspecifika forum där dina elever kan interagera med och hjälpa varandra.

Pris: Från 159 $ för en enda webbplatslicens med 1 års support och uppdateringar.

Kvalitet: EN+

Recension: LearnDash är den mest användarvänliga och flexibla LMS-plugin för WordPress-användare. Det kommer med en omfattande uppsättning funktioner för att hantera dina onlinekurser.

LearnDash har integration med många tredjeparts plugins och verktyg som gör det ännu kraftfullare. Det är ett perfekt LMS-verktyg som passar skolor, utbildningsorganisationer, företagare och alla som enkelt vill skapa och sälja onlinekurser.

För en detaljerad LearnDash-granskning och inställningsinstruktioner, se vår handledning om hur du enkelt kan skapa en online-kurs med WordPress med LearnDash

2. LifterLMS

LifterLMS - Topp LMS-plugin för WordPress

LifterLMS är ett annat kraftfullt WordPress LMS-plugin med många snygga funktioner. Det låter dig skapa engagerande onlinekurser och erbjuda underbara inlärningsupplevelser till dina elever. Det är enkelt att installera, även på befintliga WordPress-webbplatser.

LifterLMS stöder flerskiktskurser med utbildningsmoduler, lektioner, kategorier etc. Plugin ger dig flexibilitet att skapa mindre kurser eller fullständiga examensprogram. Du kan lägga till multimedialektioner inklusive video, ljud, text, bilder och mer för att göra dina kurser mer tilltalande.

Det har droppande innehåll, kursförutsättningar och gruppmedlemskap för att erbjuda ännu större kontroll över hela kursens varaktighet.

För att öka användarnas engagemang kommer det med kraftfulla funktioner som automatiserade e-postmeddelanden, gamification med märken och till och med certifikat efter avslutad kurs. Den har inbyggd begränsning av innehåll som gör att du bara kan begränsa alla WordPress-sidor på din webbplats till medlemmar.

LifterLMS har en användbar samling av tillägg, som du kan använda för att hantera dotterbolag, integrera med eCommerce-plugins, ansluta till din e-postmarknadsföringstjänst, etc..

Med LifterLMS-plugin kan du enkelt sälja onlinekurser med WordPress. Du kan snabbt ställa in kreditkortsbetalningar, engångs- eller återkommande betalningar, kursbuntar, kuponger osv. Det kan acceptera betalningar med PayPal, Stripe eller manuellt via check.

Prissättning: Individuella tillägg för $ 99 vardera (enstaka webbplats), eller Universal Plan för $ 299 för en enda webbplats.

Kvalitet: EN

Recension: LifterLMS är ett kraftfullt och flexibelt val för en WordPress LMS-plugin. Det är enkelt att använda och installationsguiden installerar till och med en demokurs för dig. Det är användbart för fitnessexperter, musiker, ledarskapstränare, utbildningsentreprenörer och alla som vill tjäna pengar genom att sälja lektioner online.

Det är lite dyrare, och prissättningen kommer att lägga till om du väljer att köpa enskilda tillägg.

3. Lärbara

Läraktig

Teachable är en kraftfull online-kursbyggare. Det är inte ett WordPress-plugin men du kan använda det på en underdomän, ett anpassat domännamn eller helt enkelt lägga till en länk till din skolas sida.

Lärbara är värd för din kurs och ger dig en komplett uppsättning verktyg som behövs för att bygga mycket interaktiva onlinekurser. Det kommer också med inbyggd e-postmarknadsföring, analys och andra marknadsföringsverktyg.

För betalningar kommer undervisningsbart att hantera dina kursavgifter och du betalas ut med PayPal eller Stripe. Betalningsperioder kan variera beroende på din prisplan.

Prissättning Från $ 29 per månad

Kvalitet: B+

Recension: Teachable erbjuder en komplett uppsättning verktyg som krävs för att skapa, hantera och sälja onlinekurser. Den kan hantera valfritt antal studenter och kurser. Eftersom det är en fristående plattform är du inte ansvarig för uppdateringar och säkerhetskopior. Nackdelen är att det är dyrt än andra WordPress LMS-plugins. Om du har en grundläggande plan, debiteras du en avgift på 5% för varje transaktion.

4. LearnPress

LearnPress Gratis WordPress Plugin för lärningshanteringssystem

LearnPress är ett gratis WordPress LMS-plugin med kraftfulla funktioner. Till skillnad från andra LMS-plugins i den här listan, som kommer med en installationsguide, låter LearnPress du göra installationen på egen hand.

Det är enkelt att skapa kurser med hjälp av lektioner, frågesporter och frågor. Du kan använda lektioner och frågesporter från en kurs till en annan kurs. Det låter dig också exportera innehåll, så att du kan använda det på andra WordPress-webbplatser med hjälp av LearnPress.

Det har både gratis och betalda tillägg tillgängliga, som gör att du kan utöka funktionerna. Det stöder schemalagd innehåll (dropp av innehåll), frågesporter, uppdrag, betygsättning osv. Det stöder också integration med bbPress, WooCommerce och WordPress-medlemskapsplugins.

Det finns också några WordPress LMS-teman skapade med detta plugin. Om du inte kan bestämma vilket WordPress-tema du vill välja för din inlärningswebbplats kan du använda ett av dessa teman. Om du gör det sparar din webbplats från att brytas på grund av tema- och pluginkompatibilitetsfel.

Prissättning: Gratis + betalda tillägg och support

Kvalitet: B+

Recension: Vi tyckte att LearnPress var funktionsrikt och flexibelt. Den första installationen kan vara lite svår för nybörjare. Det stöder PayPal som standard, och andra betalningsportar är tillgängliga som betalda tillägg.

Support är tillgängligt från officiella forum för betalda prenumeranter, och begränsat stöd erbjuds gratis användare. Gratisversionen är begränsad och du måste köpa tillägg för att få ut mesta möjliga av det.

5. WP Courseware

WP Courseware Plugin för att skapa onlinekurser

WP Courseware är ett populärt LMS-plugin för WordPress. Det är ett verktyg för att skapa och dra kurser för att enkelt skapa en webbinlärningswebbplats.

Kursskapning i WP Courseware är kraftfullt och har massor av funktioner för att skapa stora eller små onlinekurser. Varje kurs kan ha flera moduler, enheter och frågesporter. Den stöder kursförutsättningar och funktioner för dropp av innehåll. Se vår guide om hur du lägger till en LMS i WordPress med WP Courseware.

Det stöder instruktörsprofiler, instruktörsklassbok, studentböcker, anpassade e-postmeddelanden och många andra funktioner som hjälper till att skapa en engagerande upplevelse för användare.

Det kommer också med en frågan bank så att du snabbt kan skapa frågesporter för olika kurser och moduler.

WP Courseware innehåller kraftfulla intäktsfunktioner för att sälja kurser på din webbplats. Den har ett inbyggt kundvagnalternativ där du kan direkt ansluta PayPal eller Stripe och börja sälja dina kurser.

Du kan också skapa gratiskurser och erbjuda dina värdefulla innehåll kostnadsfritt till dina användare. Ibland inspirerar gratis innehåll användare att köpa hela kursen. Du kan sälja premiuminnehållet för engångsköp eller återkommande prenumerationer.

Prissättning: Från $ 129 för 2 webbplatser med 1 års support och uppdateringar.

Kvalitet: B

Recension: WP Courseware är ett bra val att bygga dina onlinekurser. Det är lätt att använda och har flexibla alternativ som ger dig friheten att skapa en engagerande inlärningsmiljö. Det bästa av allt är att det fungerar med alla WordPress-teman utan någon motsägelse.

6. Sensei

Sensei LMS-plugin

Sensei är ett kraftfullt WordPress LMS-plugin skapat av folket bakom WooCommerce. Den är flexibel och enkel att använda och följer samma bästa praxis som WordPress och WooCommerce.

Kursskapning med Sensei är lätt, men det är inte lika kraftfullt som med andra lösningar. Du kan köra frågesporter, uppdrag, betygsätta dem automatiskt eller manuellt och till och med erbjuda märken och certifikat till studenter.

För att sälja dina kurser och acceptera betalningar måste du använda WooCommerce. För varje kurs du vill sälja måste du skapa en produkt och sedan länka den till din kurs.

Det finns inte många tredjepartsintegrationer tillgängliga. Du kan integrera Sensei med ett medlemskapsplugin, men det finns inget tillägg för det.

Prissättning: Från $ 129 för en enda webbplatslicens med 1 års support och uppdateringar.

Kvalitet: B

Recension: Sensei är en bra lösning för att erbjuda onlinekurser. Om du redan driver en onlinebutik med WooCommerce, kommer det att integreras perfekt med din butik. Vi anser dock att WooCommerce-integrationen är svår för nybörjare. Det finns också färre funktioner och tillägg för Sensei än andra LMS-plugins i den här listan.

Slutsats

Efter att ha jämfört de 5 bästa WordPress LMS-pluginsna kommer vi till slutsatsen att LearnDash helt klart är det bästa alternativet för de flesta användare. Det är enkelt att använda med massor av funktioner och massor av coola integrationer för användare som behöver dem.

LifterLMS är en nära sekund med ett intuitivt användargränssnitt och bra uppsättning funktioner. Det är ett perfekt LearDash-alternativ som du kan använda.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att jämföra de bästa WordPress LMS-plugins med deras för- och nackdelar. Du kanske också vill se vår lista med 24 måste ha WordPress-plugins för företagswebbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me