7 bästa WordPress-säkerhetskopierade plugins jämfört (fördelar och nackdelar)

Att skapa vanliga WordPress-säkerhetskopior är det bästa du kan göra för din webbplatssäkerhet. Säkerhetskopior ger dig sinnesfrid och kan rädda dig i katastrofala situationer, till exempel när din webbplats hackas eller om du av misstag låser dig.


Det finns flera gratis och betalda WordPress-backup-plugins och de flesta av dem är ganska enkla att använda. I den här artikeln kommer vi att dela de 7 bästa backup-plugins för WordPress.

Bästa WordPress-säkerhetskopieringsprogram

Viktig: Även om många WordPress-värdleverantörer erbjuder begränsade säkerhetskopieringstjänster, rekommenderar vi alltid våra användare att inte bara lita på dem. I slutet av dagen är det ditt ansvar att hålla regelbundna säkerhetskopior av din webbplats.

Om du inte redan säkerhetskopierar din WordPress-webbplats, bör du välja en av dessa 7 bästa WordPress-säkerhetskopian och börja använda den direkt.

1. UpdraftPlus

UpdraftPlus bästa WordPress backup-plugin

UpdraftPlus är det mest populära gratis WordPress-backup-pluginet som finns tillgängligt på internet. Det används av mer än 2 miljoner webbplatser.

UpdraftPlus låter dig skapa en komplett säkerhetskopia av din WordPress-webbplats och lagra den på molnet eller ladda ner till din dator.

Pluginet stöder schemalagda säkerhetskopior såväl som säkerhetskopieringar på begäran. Du har också möjlighet att välja vilka filer du vill säkerhetskopiera.

Den kan automatiskt ladda upp dina säkerhetskopior till Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-post och flera andra molnlagringstjänster (se vår steg för steg-guide om hur du säkerhetskopierar & återställa din WordPress-webbplats med UpdraftPlus).

Förutom säkerhetskopiering av varje WordPress-webbplats gör UpdraftPlus också att du enkelt kan återställa säkerhetskopior direkt från din WordPress adminpanel.

UpdraftPlus har också en premiumversion med tillägg för att migrera eller klona webbplatser, databasökning och ersättning, multisitstöd och flera andra funktioner. Premiumversionen ger dig också tillgång till prioritetsstöd.

Prissättning: Gratis (UpdraftPremium Personal för $ 70)

Recension: UpdratPlus är den mest älskade WordPress-backup-plugin på marknaden. Det har över 2 miljoner aktiva installationer och 4,9 av 5 stjärnor i genomsnitt. Medan gratisversionen har många funktioner rekommenderar vi att du uppgraderar till UpdraftPlus premium för att låsa upp alla kraftfulla säkerhetsfunktioner.

2. VaultPress (Jetpack Backups)

VaultPress - Jetpack Backup-plugin

På WPBeginner använder vi VaultPress för att säkerhetskopiera vår webbplats. VaultPress grundades av Matt Mullenweg (WordPress-grundare) och hans team på Automattic.

Trots att det startade som ett oberoende plugin är VaultPress nu en del av Automattics annan produkt som heter JetPack. Du behöver en JetPack-abonnemangsplan för att använda VaultPress. Det finns flera prissättningsplaner med olika uppsättning funktioner.

VaultPress-plugin erbjuder automatiserad realtidslösning för molnbackup från $ 3,50 per månad. Du kan enkelt konfigurera VaultPress-säkerhetskopior och återställa från säkerhetskopior inom några klick.

De högre planerna för Jetpack erbjuder också säkerhetsskanningar och flera andra kraftfulla funktioner.

Det finns några nackdelar med att använda VaultPress.

Först är det en återkommande kostnad som kan läggas till om du har flera WordPress-webbplatser eftersom du betalar per webbplats.

För det andra måste du prenumerera på JetPack, få ett WordPress.com-konto och installera Jetpack-plugin på din webbplats.

Slutligen lagras säkerhetskopior endast 30 dagar på de lägre planerna. Om du vill ha ett obegränsat reservarkiv, måste du betala $ 29 per månad per webbplats, vilket är betydligt dyrare för nybörjare jämfört med andra lösningar som listas här.

Vi använder fortfarande VaultPress eftersom vi blev farfar till deras äldre prissättning vilket var mycket gynnsammare.

Även till det högre priset är VaultPress helt värt det på grund av det fantastiska anseendet hos Automattic.

Prissättning: Från $ 39 per år för JetPack personlig plan

Recension: VaultPress som en del av den populära JetPack-plugin ger bra valuta för pengarna. Om du redan använder JetPack för andra funktioner som JetPack CDN för foton, marknadsföring på sociala medier osv, är det ett enkelt val för dig.

3. BackupBuddy

BackupBuddy WordPress Backup Plugin

BackupBuddy är en av de mest populära WordPress-backup-plugins som används av över en halv miljon WordPress-webbplatser. Det låter dig enkelt schemalägga säkerhetskopieringar dagligen, varje vecka och varje månad.

Med BackupBuddy kan du automatiskt lagra dina säkerhetskopior i molnlagringstjänster som Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP, Stash (deras molntjänst) och till och med skicka det till dig själv.

Om du använder deras Stash-tjänst har du också möjlighet att göra säkerhetskopior i realtid.

Den största fördelen med att använda BackupBuddy är att det inte är en prenumerationsbaserad tjänst, så det finns ingen månadsavgift. Du kan använda plugin på antalet webbplatser som nämns i din plan.

Du får också tillgång till premium supportforum, regelbundna uppdateringar och 1 GB BackupBuddy Stash-lagring för att lagra dina säkerhetskopior. Dessutom låter iThemes Sync-funktionen dig hantera upp till 10 WordPress-webbplatser från en enda instrumentbräda.

Du kan till och med använda BackupBuddy för att kopiera, migrera och återställa webbplatser.

Prissättning: 52 dollar för Blogger Plan (en webbplatslicens)

Recension: BackupBuddy är en kostnadseffektiv premium WordPress-säkerhetslösning för dig. Den har full uppsättning funktioner du behöver för att säkerhetskopiera, återställa och flytta en WordPress-webbplats. Sammanfattningsvis är det ett kraftfullt UpdraftPlus- och VaultPress-alternativ som du kan använda.

4. BoldGrid Backup

BoldGrid Backup WordPress-plugin

BoldGrid Backup är en automatiserad WordPress-backuplösning av BoldGrid, som är en webbplatsbyggare som drivs av WordPress.

Det låter dig enkelt skapa dina säkerhetskopior på webbplatsen, återställa din webbplats efter att den kraschar och du kan till och med använda den för att flytta din webbplats när du byter värd. Du kan ställa in automatiska säkerhetskopior eller manuellt skapa säkerhetskopior med ett klick.

BoldGrid Backup kommer med en automatiserad felskyddsfunktion som automatiskt skapar en säkerhetskopia av din webbplats innan den uppdateras. Om en uppdatering misslyckas, rullar den automatiskt tillbaka din WordPress-webbplats till den senaste säkerhetskopian. Det är en fantastisk funktion som skyddar dig mot uppdateringsfel.

Med BoldGrid Backup kan du lagra upp till 10 reservarkiv på din instrumentbräda och mer på fjärrlagringsplatser som Amazon S3, FTP eller SFTP.

Prissättning: 60 $ per år (inkluderar alla BoldGrid Premium-verktyg & Services)

Recension: BoldGrid Backup är ett enkelt WordPress-backup-plugin som du kan använda för att skapa din webbplats-säkerhetskopiering. Fördelen med att använda detta plugin är ett paket med andra kraftfulla verktyg som du får med köp av detta plugin.

5. BlogVault

BlogVault bästa säkerhetskopieringstjänst för WordPress

BlogVault är en annan populär WordPress-backuptjänst för WordPress. Det är en mjukvara som en SaaS-lösning snarare än bara ett WordPress-plugin. Det skapar säkerhetskopior utanför webbplatsen oberoende på BlogVault-servrar, så det blir en noll belastning på din server.

BlogVault skapar automatisk säkerhetskopiering av din webbplats dagligen och låter dig också manuellt skapa obegränsade säkerhetskopior på begäran. Den har smarta inkrementella säkerhetskopior som synkroniserar endast stegvisa förändringar för minimal serverbelastning. Detta garanterar optimal prestanda för din webbplats.

Förutom säkerhetskopior hjälper det dig att återställa din webbplats enkelt. Du kan lagra 90 dagars säkerhetsarkiv, så att du kan återställa din webbplats från vilket som helst missöde.

Den har också en inbyggd staging-webbplatsfunktion så att du enkelt kan testa din webbplats. Dessutom ger det ett enkelt alternativ att migrera din webbplats till en annan värd.

BlogVault-funktioner verkar lovande men prissättning verkar vara lite dyr jämfört med andra plugins ovan. Du måste betala 89 $ för den grundläggande planen som erbjuder en webbplatslicens.

Prissättning: 89 dollar per år för personlig plan (en webbplatslicens)

Recension: BlogVault är en lättanvänd WordPress-säkerhetskopieringslösning. Det skapar säkerhetskopior på plats, så din webbplatsserver laddas inte med dina säkerhetskopior. Prissättningen verkar lite hög för småföretag.

6. BackWPup

BackWPup gratis WordPress backup-plugin

BackWPup är ett gratis plugin som låter dig skapa kompletta WordPress-säkerhetskopior gratis och lagra det på molnet (Dropbox, Amazon S3, Rackspace, etc), FTP, e-post eller på din dator.

Det är extremt lätt att använda och gör att du kan schemalägga automatiska säkerhetskopior beroende på webbplatsens uppdateringsfrekvens.

Återställa en WordPress-webbplats från backup är också mycket enkelt. BackWPup Pro-versionen har prioriterat stöd, möjlighet att lagra säkerhetskopior på Google Drive och några andra coola funktioner.

Prissättning: Gratis (Premium-plan finns också tillgängligt)

Recension: BackWPup, som används av över 600 000 webbplatser, är ett bra alternativ till andra backup-plugins i listan. Premiumversionen av plugin tillför mer kraftfulla funktioner inklusive enkel och snabb webbplatsåterställning från backend med en fristående app.

7. Duplicator

Duplicator WordPress-plugin

Som namnet antyder är Duplicator ett populärt WordPress-plugin som används för att migrera WordPress-webbplatser. Men det har också säkerhetsfunktioner.

Det låter dig inte skapa automatiserade schemalagda säkerhetskopior vilket gör det mindre än idealisk primär WordPress-säkerhetskopieringslösning för en regelbunden underhållen webbplats.

Prissättning: Fri

Recension: Duplicator låter dig enkelt skapa manuella säkerhetskopior av din WordPress-webbplats. Om din webbhotell skapar regelbundna säkerhetskopior kan du använda det här pluginet för att skapa säkerhetskopior att använda i iscensättningsmiljö. Det är ett bra plugin för webbplatsmigrering.

Slutgiltiga tankar

Varje WordPress-backup-plugin i vår lista har sina fördelar och nackdelar, men alla erbjuder fullständig säkerhetskopiering av WordPress-filer samt fullständiga funktioner för säkerhetskopiering av databaser.

Vi använder VaultPress av två huvudskäl. Det är extremt lätt att använda och det erbjuder inkrementella säkerhetskopior i realtid.

Vad detta betyder är att istället för att säkerhetskopiera alla dina filer varje dag eller varje timme skapar det bara en säkerhetskopia av det som har uppdaterats bokstavligen inom några minuter efter uppdateringen. Detta är idealiskt för en stor webbplats som vår eftersom den gör att vi kan använda våra serverresurser effektivt.

Men om du driver en liten till medelstor webbplats och hatar att betala månadsavgifter, rekommenderar vi det populära UpdraftPlus-plugin. Det kommer med alla de kraftfulla funktionerna som backupkryptering, krypterad backuptransport och massor av molnlagringsalternativ.

Oavsett vilket WordPress-backup-plugin du än väljer, lagra INTE dina säkerhetskopior på samma server som din webbplats.

Genom att göra det lägger du alla dina ägg i en korg. Om din serverns maskinvara misslyckas eller värst blir hackad, har du inte en säkerhetskopia som besegrar syftet med att ställa in vanliga säkerhetskopior.

Det är därför vi rekommenderar starkt att du lagrar dina säkerhetskopior i en tredjeparts lagringstjänst som Dropbox, Amazon S3, Google Drive, etc..

Det är allt. Vi hoppas att den här listan hjälpte dig att välja det bästa WordPress-säkerhetskopian för din webbplats. Du kanske också vill se vår steg för steg WordPress säkerhetsguide för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me