Hur du förvandlar din WordPress-webbplats till ett socialt nätverk

Visste du att du kan förvandla din WordPress-webbplats till ett socialt nätverk? Ett WordPress socialt nätverk gör att användare kan registrera sig, ansluta till varandra, posta meddelanden och mer. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du förvandlar din WordPress-webbplats till ett socialt nätverk.


Skapa ett socialt nätverk med BuddyPress

Starta ditt WordPress Powered Social Network

WordPress är den mest enkla att använda plattformen för att bygga ditt eget sociala nätverk med den gratis BuddyPress-plugin. Den är superflexibel och integreras vackert med alla slags WordPress-webbplatser.

Du behöver en självhostad WordPress.org-webbplats för att börja använda BuddyPress.

Om du inte har en webbplats ännu, följ instruktionerna i hur du skapar en webbplatsguide, så kommer du vara igång på nolltid.

Vad är BuddyPress?

BuddyPress är ett systerprojekt för WordPress.org. Det är tillgängligt som ett gratis WordPress-plugin som du kan installera på din webbplats.

Det förvandlar din WordPress-webbplats till ett socialt nätverk så att du kan bygga din egen online-community. Här är några av funktionerna på en typisk BuddyPress-driven webbplats:

  • Användare kan registrera sig på din webbplats
  • Användare kommer att kunna skapa utökade användarprofiler
  • Aktivitetsströmmar gör det möjligt för användare att följa webbplatsuppdateringar
  • Du kommer att kunna skapa undergrupper med användargrupper
  • Användare kan lägga till varandra som vänner
  • Användare kan skicka privata meddelanden till varandra
  • BuddyPress-funktionaliteten kan utökas med tredjeparts plugins
  • Fungerar med vilket WordPress-tema som helst
  • Kan konfigureras med din befintliga WordPress-webbplats

Ställa in ditt WordPress sociala nätverk med BuddyPress

Det första du behöver göra är att installera och aktivera BuddyPress-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »BuddyPress sida för att konfigurera insticksinställningar.

BuddyPress-inställningar

Inställningssidan är indelad i olika avsnitt. Du ser först komponentsidan som visar de aktuella aktiva BuddyPress-komponenterna på din webbplats.

Standardkomponenterna fungerar för de flesta webbplatser. Du kan dock aktivera eller inaktivera en komponent genom att helt enkelt markera och avmarkera rutan bredvid den.

Glöm inte att klicka på knappen Spara inställningar för att lagra dina ändringar.

Därefter måste du klicka på fliken Sidor. Här kan du välja de sidor du vill använda för olika BuddyPress-avsnitt på din webbplats.

Som standard kommer plugin automatiskt att skapa sidor åt dig. Du kan ändra dem och använda en annan sida om du vill.

Ställa in sidor

Om du inte ser alternativet att välja registrerings- och aktiveringssidor måste du aktivera användarregistrering på din WordPress-webbplats.

Nu måste du växla till fliken “Alternativ”.

BuddyPress-alternativ

Här hittar du olika inställningar som du kan slå på / av i BuddyPress. Standardinställningarna fungerar för de flesta webbplatser, men du kan granska och ändra dem efter behov.

Visa BuddyPress-sidor på din webbplats

Om du besöker din webbplats efter att du har skapat BuddyPress, ser du inget nytt lagt till din webbplats. För att ändra detta måste du lägga till BuddyPress-sidor i din WordPress-navigationsmeny.

Gå över till Utseende »Menyer sida. Välj BuddyPress-sidorna från vänster kolumn och klicka på Lägg till i menyknappen.

BuddyPress navigation

Glöm inte att klicka på spara menyknappen för att lagra dina ändringar.

Du kan nu besöka din webbplats för att se länkarna i aktion.

BuddyPress-länkar

Om du klickar på en länk kommer du till en BuddyPress-sida. Till exempel kommer aktivitetslänken att visa dig vad som händer i ditt BuddyPress sociala nätverk. Du kan också publicera en statusuppdatering från den här sidan.

Aktivitetssida

BuddyPress fungerar med alla standard WordPress-teman. Det kommer också med egna mallar som du kan använda om ditt tema inte har BuddyPress-specifika mallar.

Om ditt tema inte är kompatibelt med BuddyPress, kolla in vår lista över de bästa WordPress-teman för BuddyPress.

Hantera ditt WordPress sociala nätverk i BuddyPress

Att bygga ett online-community kräver mycket aktivt deltagande från webbplatsadministratörerna. Du vill bekämpa skräppost och måttligt användargenerat innehåll.

Om du redan använder Akismet, kommer BuddyPress att använda den för att fånga skräppost. Vissa oönskade innehåll kan dock fortfarande glida bort.

BuddyPress kommer med inbyggda verktyg för att hantera det.

Gå över till Aktivitet i ditt WordPress-administratörsområde, så ser du den senaste aktiviteten på din webbplats med olika åtgärder.

Hantera användaraktivitet i BuddyPress

Du kan sortera aktivitetsobjekt efter åtgärder, ta bort objekt eller markera dem som skräppost.

På samma sätt kan du gå till användare sida för att hantera användarkonton. Du kan ta bort användare, redigera deras profiler eller markera misstänkta konton som skräppost.

Hantera användarkonton

Du kan hantera nya användare genom att besöka sidan för hantera registreringar. Detta gör att du direkt kan aktivera nya användare, skicka dem igen aktiveringsmail eller ta bort skräppostkonton.

Hantera nya registreringar

Skapa och hantera grupper i BuddyPress

BuddyPress låter dig och dina användare skapa grupper. Dessa grupper fungerar som undergrupper på din webbplats. Varje grupp kan ha sina egna medlemmar och aktivitetsströmmar. Användare kan gå med i dessa grupper, bjuda in andra användare, posta meddelanden och mer.

Om du vill skapa en ny grupp kan du gå över till grupper och klicka på knappen Lägg till ny längst upp.

Lägg till en ny grupp

Då kommer du till den nya gruppsidan. Först måste du ange ett namn och en beskrivning för din grupp. Klicka sedan på knappen “Skapa grupp och fortsätt” för att fortsätta.

Skapa en ny grupp i BuddyPress

På nästa sida kan du välja gruppens sekretessinställningar och vem som kan bjuda in andra användare till gruppen. Med BuddyPress kan du skapa offentliga, privata och dolda grupper.

Gruppens integritetsinställningar

Offentliga grupper är tillgängliga för alla användare att gå med.

Privata grupper listas i gruppkatalogen, men användare måste begära att gå med. Om de godkänns kommer de att kunna se innehållet.

Dolda grupper kan bara ses av medlemmar som ingår i gruppen. Dessa grupper listas inte i gruppkatalogen och de visas inte i sökresultaten.

Efter att ha ställt in sekretessalternativ klickar du på nästa knapp för att fortsätta.

Nu kan du ange ett foto som ska användas som gruppens profilfoto.

Profilfoto för gruppen

Därefter måste du lägga till ett omslagsfoto för gruppen och klicka på nästa knapp.

Slutligen kan du bjuda in andra användare att gå med i gruppen. Du kan bara bjuda in användare som du har lagt till som vänner. Om du inte har lagt till några vänner än så måste du vänta på att användare ska upptäcka gruppen och gå med i den på egen hand.

Bjud in användare att gå med i gruppen

Klicka på finish-knappen och BuddyPress kommer nu att ställa in din grupp.

Användare kan visa grupper genom att besöka gruppesidan på din webbplats som visar katalogen med grupper på din webbplats.

Gruppkatalog

Klicka på ett gruppnamn visar gruppens sida där användare kan gå med i en grupp, posta uppdateringar och följa gruppaktivitet.

Grupp sida

Hantera e-postmeddelanden

E-postmeddelanden är det enda sättet att din BuddyPress-webbplats kan varna användare om ny aktivitet i deras sociala ström. För att uppmuntra användardeltagande kanske du vill anpassa dessa e-postmeddelanden.

BuddyPress kan du ändra e-postmeddelanden som skickas av ditt WordPress sociala nätverk. Detta hjälper dig att ändra meddelanden så att de matchar webbplatsens varumärke och ton.

Du kan besöka E-post för att se listan över standardmeddelanden via e-post. Du ser e-posttiteln och situationen när e-postmeddelandet skickas till en användare.

Redigera e-postmeddelanden i BuddyPress

Du kan klicka på knappen Lägg till ny högst upp för att skapa ett nytt e-postmeddelande. Du kan också klicka på redigeringsknappen under ett e-postmeddelande för att ändra det.

Redigering av e-postmeddelanden

Slutligen kan du också använda e-postanpassaren för att ändra e-postfärger, sidhuvud och sidfot.

Anpassa e-postmeddelanden

Felsökning BuddyPress

Många av de problem du kommer att stöta på med BuddyPress kommer att likna WordPress-frågor. Se till att du kontrollerar vår lista över vanliga WordPress-fel för att se om den finns där.

Om dina användare inte kan få e-postmeddelanden, följ sedan instruktionerna i vår guide om hur du åtgärdar WordPress som inte skickar e-postproblem.

För alla andra problem, kolla in vår felsökningshandbok för WordPress för att förstå vad som orsakar det och hur du hittar en lösning.

Det var allt tills vidare.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att förvandla din WordPress-webbplats till ett socialt nätverk med BuddyPress. Du kanske också vill se vår ultimata steg för steg WordPress säkerhetsguide för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me