Hur du installerar och installerar W3 Total Cache för nybörjare

Vi får ofta komplimanger från användare om hur snabb vår webbplats laddas. Alla vill veta hemligheten bakom en snabbladdande WordPress-webbplats. Bortsett från bra webbhotell och välkodade plugins måste du se till att du använder korrekt cache och har ett CDN (innehållsleveransnätverk). För vår installation använder vi ett plugin som heter W3 Total Cache. På grund av en hög volym begäran har vi beslutat att skapa en steg för steg-guide för hur du installerar och konfigurerar W3 Total Cache för nybörjare.


I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du installerar W3 Total Cache och konfigurerar det ordentligt för att maximera fördelarna. Vi kommer också att visa dig hur du kombinerar W3 Total Cache wit ha CDN-tjänst för att göra din webbplats laddning ännu snabbare.

Innan du börjar rekommenderar vi starkt att du kontrollerar webbplatsens prestanda med hjälp av Googles verktyg för sidhastighet och Pingdom. Detta ger dig en före och efter jämförelse.

Nedan visas skärmdumpen av våra Pingdom-resultat:

WPBeginner Pingdom 21 november

Kom igång med vår installation av W3 Total Cache.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Vad är W3 Total Cache?

W3 Total Cache är den snabbaste och mest kompletta plugin för optimering av prestanda i WordPress. Lita på av många populära webbplatser inklusive: AT&T, Mashable, Smashing Magazine, WPBeginner och miljontals andra. W3 Total Cache förbättrar användarupplevelsen på din webbplats genom att förbättra din serverprestanda, cachera alla aspekter på din webbplats, minska nedladdningstiderna och tillhandahålla transparent innehållsleveransnätverk (CDN) -integration.

Installera W3 Total Cache i WordPress

Innan du installerar W3 Total Cache måste du se till att du avinstallerar alla andra cache-plugins (till exempel WP Super Cache). Om du inte gör det innan installationen kommer plugin-programmet att ha problem vid aktivering.

Vi har en mycket grundlig guide som förklarar hur du installerar ett WordPress-plugin som du kan följa. Eller så kan du följa den korta guiden nedan:

Gå till din WordPress adminpanel och klicka på Plugins »Lägg till nytt. Sök efter “W3 Total Cache” och du bör se resultat som bilden nedan:

Installera W3 Total Cache-plugin för WordPress

Klicka på knappen Installera nu och aktivera sedan plugin-programmet.

Inställningar och konfiguration av W3 Total Cache

W3 Total Cache är ett mycket kraftfullt plugin, så det har massor av alternativ. Det här kan vara bra eller dåligt. För dem som vet hur man använder dessa alternativ är de en guldgruva. För de flesta nybörjare kan dessa alternativ vara ganska knepiga och förvirrande. Vi kommer att besöka vart och ett av dessa alternativ i detalj, så att du korrekt kan ställa in W3 Total Cache. Kan börja med allmänna inställningar.

Allmänna Inställningar

Du kan gå till sidan Allmänna inställningar genom att klicka på Prestanda-menyknappen på din WordPress adminpanel. Det är här du ställer in plugin genom att konfigurera grundinställningar. Se till att du befinner dig på sidan med allmänna inställningar och inte den reklam-sidan Dashboard som det här insticksprogrammet har.

W3 Total Cache General Settings-sida

Vad är sidcache?

Det första alternativet som du ser på den här sidan är Page Cache. Det ansvarar för att skapa statiska cachesidor för varje sida som laddas, så det laddas inte dynamiskt vid varje sidbelastning. Genom att aktivera detta kommer du att minska din lasttid betydligt. Se bilden nedan för att se hur sidcachen fungerar:

Vad är sidcache?

Som du vanligtvis ser när en användare kommer till din webbplats kör WordPress PHP-skript och MySQL-frågor till databasen för att hitta den begärda sidan. Sedan analyserar PHP data och genererar en sida. Denna process tar serverresurser. När sidcachelagring är aktiverad kan du hoppa över all serverbelastning och visa en cachelagrad kopia av sidan när en användare begär det.

För delad webbhotell som de flesta nybörjare använder rekommenderas Disk: Enhanced-metoden. Du bör markera rutan Aktivera sidcache och spara alla inställningar.

Ställa in sidcache i W3 Total Cache för WordPress

För de flesta är det allt du behöver göra med cache-cache. Eftersom den här guiden är avsedd för användare på nybörjarnivå kommer vi att hoppa över de avancerade inställningarna för cachning på sidan eftersom standardalternativen är tillräckliga.

Vi hoppar också igenom Minify, Database Cache och Object Cache. Det enkla skälet är att inte alla servrar ger optimerade resultat med dessa inställningar. Nästa alternativ du ser är Browser Cache.

Vad är webbläsarcache?

Varje gång en användare besöker en webbplats laddar deras webbläsare ner alla bilder, CSS-filer, JavaScripts och andra statiska filer i en tillfällig mapp för att förbättra användarupplevelsen. På det här sättet när samma användare går till nästa sida kommer den att ladda mycket snabbare eftersom alla statiska filer finns i webbläsarens cache.

Alternativet Browser Cache i W3 Total Cache anger en tidsbegränsning för Browser Cache. Att tänka på att du inte ändrar din logotyp varje dag, eftersom statiska filer som den cachas i 24 timmar skadar dig inte. Markera helt enkelt alternativet Aktivera under webbläsarcache och klicka på Spara alla inställningar. När du har gjort det, låt oss besöka Prestanda »Webbläsarcache sida för fler inställningar.

Ställa in alternativ för webbläsarens cache i W3 Total Cache

Som du ser på bilden ovan aktiverade vi ganska mycket allt utom 404. När du sparar inställningarna kommer alla inställningar nedan på den sidan automatiskt att ta hand om sig själv.

I våra gratis WordPress-inställningar är det dessa standardinställningar som vi aktiverar.

Vad är ett CDN?

CDN står för Content Delivery Network som låter dig betjäna ditt statiska innehåll från flera molnservrar snarare än bara en värdserver. Detta gör att du kan minska serverbelastningen och snabba upp din webbplats.

Vi har skapat en infographic om Vad är ett CDN och varför du behöver ett CDN för din WordPress-webbplats. Vi rekommenderar starkt att du kolla in det så att du kan fatta ett utbildat beslut.

W3 Total Cache stöder MaxCDN, Amazon S3, Rackspace Cloud och Amazon Cloud Front. WPBeginner använder MaxCDN (varför vi använder MaxCDN). Det här avsnittet gäller bara för webbplatser som använder CDN eller planerar att använda CDN. Om du tror att du kommer att använda ett CDN rekommenderar vi MaxCDN.

Det första du behöver göra för att skapa en Pull Zone i din MaxCDN-instrumentbräda. Logga in på ditt MaxCDN-konto, klicka på Hantera zoner och klicka sedan på Skapa Pull Zone-knappen.

Konfigurera W3 Total Cache - MaxCDN-inställningar

På nästa skärm kommer du att uppmanas att lämna detaljer för din dragzon.

  • Dra zonnamn: Ge bara vilket namn som helst till denna dragzon så att du kan identifiera den i din MaxCDN-panel.
  • Ursprungsserver-URL: Ange din WordPress-webbplatss URL med början med http: // och slutar med en slash / i slutet.
  • Anpassad CDN-domän: ange vilket underdomän som helst, till exempel: cdn.wpbeginner.com
  • Etikett: Ge beskrivning för denna dragzon.
  • Komprimering: Aktivering av komprimering sparar bandbredd så det rekommenderas starkt att du markerar den här rutan.

En skärmdump av hur ovanstående inställningar kommer att se ut:

MaxCDN Pull Zone Details

Klicka på Skapa-knappen och MaxCDN skapar Pull Zone. På nästa skärm kommer den att visa en URL som den här ”wpb.wpbeginner.netdna-cdn.com” kopiera och spara denna URL i en textfil med anteckningsblock eftersom vi kommer att behöva det senare.

Nu när vi har skapat en Pull Zone är nästa steg att skapa innehållszoner. Du kan göra detta genom att gå till din MaxCDN-instrumentbräda. Klicka på Hantera-knappen bredvid din dragzon som du just skapade. Klicka på nästa skärm på fliken Inställningar. Syftet med att skapa innehållszoner är att lägga till underdomäner, så att vi kan förbättra användarupplevelsen genom att köa innehåll från olika underdomäner i användarens webbläsare. För att göra detta klickar du på knappen märkt Anpassade domäner och lägger till flera underdomäner. Se skärmdumpen nedan:

MaxCDN flera underdomäner

När du har lagt till anpassade domäner klickar du bara på knappen Uppdatera.

Nästa steg är att ställa in CNAME-poster för underdomänerna. De flesta av våra rekommenderade WordPress Hosting-leverantörer som Hostgator, Bluehost, etc. ger en cPanel till sina kunder för att hantera olika inställningar för deras hosting. Vi kommer att beskriva hur man ställer in en CNAME-post i cPanel.

Logga in på din cPanel-instrumentbräda och klicka sedan på Simple DNS Zone Editor under Domains.

Konfigurera W3 Total Cache - Lägga till en CNAME-post

På nästa skärm ser du ett formulär med två fält. Ange underdomännamnet du angav när du skapade innehållszonen. Till exempel sätter du cdn för cdn.wpbeginnner.com.

cPanel fyller automatiskt in hela domänen. Ange URL-adressen från MaxCDN i fältet CNAME när du skapade dragzonen. Det är den webbadress som vi bad dig spara i anteckningar.

Konfigurera W3 Total Cache - Lägga till en CNAME-post

Upprepa processen för alla dina underdomäner, t.ex. cdn1, cdn2, etc. Kom ihåg att bara namnfältet kommer att ändras varje gång och CNAME-fältet har alltid den url som tillhandahålls av MaxCDN för din dragzon. När du har skapat CNAME-poster för alla underdomäner är det dags att gå tillbaka till WordPress och ställa in MaxCDN med W3 Total Cache.

Gå till Prestanda »Allmänna inställningar. Rulla ner tills du hittar CDN-konfigurationsrutan. Markera Aktivera och välj MaxCDN från rullgardinsmenyn CDN Type. Klicka på Spara alla inställningar.

Aktivera MaxCDN i W3 Total Cache

När du har sparat inställningarna ser du ett meddelande som informerar dig om att tillhandahålla information för “Autoriseringsnyckel” och “Ersätt standardvärdnamn med” fält och välj en dragzon. Klicka på länken “Specificera det här” och W3 Total Cache tar dig till CDN-sidan.

W3 Total Cache specificerar inställningar för MaxCDN

Klicka på autorisera på nästa skärm. Detta tar dig till MaxCDN-webbplats där du genererar en auktoriseringsnyckel. Kopiera och klistra in den här nyckeln i W3 Total Cache. I “Ersätt webbplatsens värdnamn med” anger du underdomänen du skapade tidigare.

Ange MaxCDN API-nyckel och ställa in värdnamn i W3 Total Cache

Spara alla inställningar och det är allt. Din webbplats är nu konfigurerad för att visa statiska filer med MaxCDN. Om du nu laddar din webbplats ska bild-URL: erna serveras från CDN-underdomänet snarare än webbplatsens faktiska domän. Till exempel:

https://www.wpbeginner.com/wp-content/uploads/2010/08/w3totalcachecdnconfig.gif

skulle ersättas med:

http://cdn.wpbeginner.com/wp-content/uploads/2010/08/w3totalcachecdnconfig.gif

Om någon av dina statiska filer inte laddas med CDN, betyder det förmodligen att du måste ange dem i inställningen för anpassade filer i W3 Total Cache. Vi var tvungna att göra det för OIO Publisher-plugin som vi använder för att visa annonser. Om du går till CDN-inställningssidan ser du alternativet Avancerat:

Avancera CDN-inställningar i W3 Total Cache

Lägg bara till alla filer / mappar som du vill inkludera för CDN. Om du märker att det finns en avvisad fillista. När du gör en liten designuppdatering kommer din style.css inte att uppdateras direkt. Så du kan placera det i en avvisad fillista under den tid du gör ändringar. Om du bara vill ha en engångsrening kan du göra det från din MaxCDN-instrumentbräda.

Allt vi hittills har täckt fungerar bra på de flesta webbhotellkonton. Men W3 Total Cache kommer med många andra alternativ. Vi kommer att göra vårt bästa för att förklara vad de är och varför vi inte aktiverar dem på alla webbplatser.

minify

Förminska helt enkelt minska storleken på dina statiska filer för att spara varje kilobyte du kan. Men ibland att generera den förminskade filen kan vara mer resurskrävande än den resurs som den kommer att spara. Vi säger inte att det är en hemsk funktion. Vi säger helt enkelt att det kanske inte passar bäst för varje server. Vi har hört många användare klaga på det, och vår värd (HostGator) rekommenderade oss att lämna detta. Om du är som oss (INTE SAVVY med serverlingo), lyssna sedan på din webbhotellleverantör.

Cache-databas

Cache-databas minskar serverbelastningen genom att lagra SQL-frågor. Detta eliminerar behandlingstiden för att fråga databasen (vilket kanske inte är så mycket för mindre webbplatser). När vi började använda detta verkade det lägga mycket belastning på vår server. Vår värd rekommenderade oss att stänga av den. Istället slutade de att slå på den inbyggda SQL-cachen för oss. Återigen, använd det här alternativet på egen risk. Du kan prova det och se hur det påverkar webbplatsens laddningstid. Stäng sedan av det helt enkelt om påverkan inte är tillräckligt stor. De flesta värdar rekommenderar inte detta för delade värdkonton.

Objektcaching

Om du har en mycket dynamisk webbplats hjälper du att använda Object Caching. Detta används främst om du har komplexa databasfrågor som är dyra att regenerera. Ignorera det för de flesta nybörjare.

Nu när du har installerat allt är det bäst att skapa en säkerhetskopia för din W3 Total Cache-konfiguration. När allt kommer omkring gick vi igenom mycket i den här artikeln. Du måste komma tillbaka till sidan med allmänna inställningar för din W3 Total Cache. Det finns ett avsnitt för import / exportinställningar. Klicka för att ladda ner inställningsfilen från din server.

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var användbar. För de användare som fortfarande inte säljs med CDN-konceptet, rekommenderar vi att du tar det. CDN arbetar med din webbhotell för att minska serverbelastningen och öka webbplatsens prestanda. Vi använder MaxCDN och vi rekommenderar att du gör samma sak. (Prova dem i bara en månad så ser du varför vi rekommenderar dem).

Om du har några frågor, vänligen fråga gärna i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me