Hur man installerar och installerar WordPress SEO Plugin av Yoast

Vill du installera och konfigurera Yoast SEO-plugin ordentligt i WordPress?


Yoast SEO är marknadens bästa WordPress SEO-plugin och erbjuder den mest omfattande uppsättning verktyg för att optimera din webbplats.

Många nybörjare känner emellertid inte till SEO-lingo och har svårt att bestämma vilka pluginalternativ de bör slå på.

I den här guiden kommer vi att leda dig genom en komplett Yoast SEO-plugin som skapats i WordPress och ge din webbplats ett SEO-boost.

Korrekt installation och inställning av Yoast SEO-plugin för WordPress

Funktioner

Yoast SEO är den mest omfattande WordPress SEO-plugin med många inbyggda verktyg och funktioner. Här är en snabb översikt över några av dessa funktioner.

 • Ändra inläggets SEO-titel och metabeskrivning per post.
 • Stöd för titel- och metabeskrivning för taxonomier (t.ex. kategori och taggar).
 • Förhandsvisningar av Googles sökresultatutdrag.
 • Fokusera sökordstestning.
 • Meta Robots-konfiguration:
  • Lägg enkelt till noodp, noydir metataggar.
  • Enkelt noindex eller nofollow sidor, taxonomier eller hela arkiv.
 • Förbättrat kanoniskt stöd, lägg till kanoniskt till taxonomiarkiv, enstaka inlägg och sidor och framsidan.
 • RSS-sidfot / sidhuvudkonfiguration.
 • Permalänk-rensningar, medan du fortfarande tillåter Google Custom Search.
 • Breadcrumbs support, med konfigurerbara brödsmultritlar.
 • XML-webbplatskartor med:
  • Bilder
  • Konfigurerbart borttagning av posttyper och taxonomier
  • Sidor eller inlägg som inte har indexerats visas inte i XML-webbplatskartan (men kan om du vill ha dem också).
 • XML-webbplatskartor för nyheter
 • .htaccess och robots.txt redaktör
 • Möjlighet att verifiera Google Search Console, Yahoo Site Explorer och Bing Webmaster Tools
 • Grundläggande importfunktionalitet för Platinum SEO-paket och SEO-plugins för allt i ett. (Du kan också använda SEO Data Transporter för att överföra funktionalitet från teman som Genesis underordnade teman).

Premiumversionen av Yoast SEO kommer med ännu fler funktioner.

 • En omdirigeringshanterare som låter dig enkelt konfigurera omdirigeringar.
 • Möjlighet att använda flera nyckelord med fokus
 • Intern länkförslag
 • Möjlighet att exportera fokusord
 • Videotutorials för att hjälpa dig förstå varje funktion i plugin-programmet.
 • Premiumstöd tillhandahålls av folket på Yoast för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av webbplatsens SEO.

För mer funktioner och detaljer kanske du vill se vår jämförelse av Yoast SEO vs Allt i ett SEO-paket.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Hur du installerar Yoast SEO-plugin

Först måste du installera och aktivera Yoast SEO-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering kommer du att märka ett nytt menyalternativ i WordPress administratörsfält märkt SEO med Yoast SEO-logotyp på.

Yoast SEO-plugin installerat

Nu när du har installerat och aktiverat plugin, låt oss ta en titt på hur du installerar detta kraftfulla plugin korrekt.

Hur man ställer in WordPress SEO-plugin av Yoast

Du bör komma ihåg att inställningarna som vi väljer är de som vi rekommenderar. Andra experter kan ha sina egna preferenser och diskretion, så avancerade användare kan ignorera allt de inte gillar.

Om du är nybörjare och vill använda Yoasts WordPress SEO-plugin som vi gör så följ noga med stegen.

Steg 1. Dataöverföring

Många av er har förmodligen ett annat WordPress-plugin som Allt i ett SEO-paket, eller ett temaram som Genesis som hanterar dina SEO-data.

Om du vill använda detta plugin måste du se till att alla dina tidigare data har transporterats till detta plugin innan du inaktiverar den andra.

För att uppnå detta rekommenderar vi att du använder SEO Data Transporter av StudioPress. Om du ställer in det här på en ny blogg hoppar du över det här steget.

Steg 2. Allmänna inställningar

Klicka på SEO-ikonen tar dig till inställningssidan för plugin-programmet. Byt till fliken ‘Allmänt’ så kommer du att märka en knapp för att öppna konfigurationsguiden. Vi vill att du ska ignorera den här guiden eftersom vi tar dig steg för steg genom varje alternativ.

Stäng installationsguiden

Steg 3. Funktioner

Yoast SEO har många funktioner. På denna sida kan du enkelt slå på och stänga av funktionerna. Som standard är alla alternativ på den här sidan aktiverade.

Aktivera eller inaktivera Yoast-funktioner

Vi kommer att prata om några av dem senare i den här artikeln. Låt oss ta en snabb titt på varje artikel och vad den gör.

 • SEO-analys: Visar SEO-poäng och analys för ditt innehåll.
 • Läsbarhetsanalys: Visar läsbarhetsanalysen och poängen för ditt innehåll.
 • Hörnstenens innehåll: Med den här funktionen kan du markera och filtrera hörnstenens innehåll. Det här är dina viktigaste pelarartiklar.
 • Räknare för textlänk: Den här funktionen visar antalet interna textlänkar till och från och artikel.
 • XML-webbplatskartor: Skapar XML-webbplatskartor för din webbplats.
 • Ryte-integration: Ryte är en tredje parts tjänst, den kommer varje vecka att kontrollera din webbplats och meddela Yoast SEO om din webbplats är avindexerad.
 • Administratörsmeny: Visar Yoast SEO-menyn i WordPress adminverktygsfält.
 • Säkerhet: inga avancerade inställningar för författare: Döljer avancerade SEO-inställningar från författare för att förbättra säkerheten.

Steg 4. Verktyg för webbansvariga

Populära sökmotorer tillåter webbplatsägare att lägga till sina webbplatser med hjälp av webbansvariga verktygsområde. Se vår kompletta guide för Google Search Console för att lära dig mer om dessa verktyg.

Yoast SEO gör det enklare att verifiera din webbplats med alla bästa sökmotorer. För att göra det måste du registrera dig för webbansvariga verktygsprogram för varje sökmotor.

Efter det blir du ombedd att lägga till en metatagg för att verifiera ditt ägande av webbplatsen. Lägg bara till metakoden som du fick från sökmotorerna i respektive fält.

Verifiera webbansvariga verktyg i Yoast SEO

Steg 5. Sök Utseende

Sökutseende i Yoast SEO-inställningar styr hur din webbplats visas i sökresultaten. Detta inkluderar flera alternativ för din hemsida, enstaka artiklar, arkiv och taxonomier.

Vi kommer att leda dig igenom var och en av dem. Låt oss börja med de allmänna inställningarna först,

1. allmän

Här kan du välja den symbol du vill använda en separator mellan titlar. Standardalternativet är ett streck, du kan använda det om du är osäker på vilken symbol du vill välja.

Sök utseende inställningar i Yoast SEO

På den här sidan kan du också välja SEO-titel och metabeskrivning för din webbplats hemsida.

Hemsida titel och beskrivning

Därefter hittar du kunskapsgrafiken och schemalternativen för din webbplats. Du kan välja om din webbplats representerar en organisation eller en individ.

Kunskapsgrafik och schemanalternativ i Yoast SEO-plugin

Du kan också ladda upp en Avatar (profilbild) för individen eller en webbplatslogotyp för ett företag.

2. Innehållstyper

Du kan välja en SEO-titel och beskrivning för varje inlägg eller sida som du skriver. Med Yoast SEO kan du också skapa en automatisk mall som du kan använda för dem.

Om du glömmer att lägga till dem manuellt kommer dessa alternativ att göra det möjligt för Yoast SEO att använda standardinställningar för att automatiskt fylla i dessa alternativ.

Sök utseende inställningar för varje innehållstyp på din webbplats

Du kommer att kunna ställa in sökutseende, datumavsnitt och om du vill visa SEO-metruta för varje innehållstyp eller inte. Standardalternativen fungerar för alla webbplatser.

Efter det kan du ställa in SEO-titelmall och en standardmetabeskrivning.

Vi rekommenderar dock att du bara justera SEO-titel och lämna metabeskrivningsfältet tomt. Detta skulle göra det möjligt för Yoast SEO att dynamiskt generera en beskrivning från de första raderna i din artikel.

3. Media

Som standard skapar WordPress en ny sida för varje bild eller media som du bifogar till dina inlägg och sidor. Den här sidan visar endast bilagemediet.

Dessa bilagor sidor har ingen betydande text för att ge sökmotorer ett sammanhang. Sådana sidor anses vara av låg kvalitet av sökmotorer och har en negativ SEO-inverkan.

Yoast SEO hjälper dig fixa det genom att omdirigera användare till bilagefilen istället för bilagningssidan. Det här alternativet är som standard inställt på ‘Ja’ och du behöver inte ändra det.

Inaktivera bilagor sidor

4. Taxonomier

På fliken taxonomier kan du konfigurera titlar och meta för kategorier, taggar, anpassade taxonomier och arkiv för postformat.

Standardmallvariabler bör fungera för de flesta webbplatser. När det gäller beskrivningar, kom ihåg att Yoast SEO hämtar beskrivningar från dina kategorier och taggar.

taxonomier

5. Arkiv

Arkivfliken låter dig styra alternativ för sökutseende för diverse arkivsidor på din webbplats. Detta inkluderar författare, datum, sökning och 404 sidor.

Standardalternativen fungerar för de flesta webbplatser. Men om du driver en enda författarblogg, måste du inaktivera författararkivsidor från sökmotorer.

Inaktivera författararkiv från att visas i sökresultaten

På en enda författarblogg är författarens arkivsidor precis som datumarkivet eller dina bloggsidor. Detta skapar dubbelt innehåll som påverkar din SEO-ranking.

6. Brödsmulor

Brödsmulor är bra för intern länk eftersom det definierar en tydlig väg eller spår till sidan du befinner dig på. Dessa brödsmulor visas också i sökresultaten vilket ger din webbplats extra fördel i sökningen.

Brödsmulor visas i sökresultaten

Se till att du klickar på “Aktiverad”, detta visar fler inställningar för brödsmulor.

Ställa in brödsmulor i Yoast SEO

Standardinställningarna bör fungera för de flesta webbplatser, men om du vill ändra något så gå vidare. När du är klar klickar du på knappen Spara ändringar.

Om du vill ha mer robusta brödsmulfunktioner, ta en titt på Breadcrumb NavXT-plugin, det är det vi använder på WPBeginner.

7. RSS

RSS-flöden används ofta av innehållsskrapare för att kopiera innehåll från din webbplats. Med Yoast SEO kan du lägga till en baklänk till din egen webbplats för varje inlägg i ditt RSS-flöde.

RSS-inställningar i Yoast SEO

På det här sättet får du tillbaka länkar från deras webbplats, och Google vet att du är den ursprungliga källan.

Det finns alternativ för att lägga till din författarlänk, Postlänk, blogglänk och bloggbeskrivning. Så bli kreativ. Detta kan också användas för att lägga till reklam till ditt RSS-flöde.

Steg 6. Sökkonsol

Avsnittet Search Console i Yoast SEO-plugin gör att du kan ansluta din WordPress-webbplats till Google Search Console (tidigare webbansvariga verktyg).

Du kan också ansluta WordPress till Search Console och låta Yoast SEO hämta och visa dina search console-data.

Gå bara till SEO »Sökkonsol och klicka på knappen “Hämta Google-godkännandekod”.

Sök konsol

Detta tar dig till Google Search Console där du blir ombedd att ge tillstånd. Efter det måste du kopiera och klistra in auktoriseringskoden i insticksinställningarna.

Google Search Console tillhandahåller massor av användbar information om dina sökrankningar. Se alla saker du kan göra med det i vår kompletta guide för Google Search Console.

Steg 7. Socialt

Som vi sa tidigare är Yoast SEO ett kraftpaket med många funktioner för att ge omfattande optimering.

En bra funktion med plugin är att den integrerar din webbplats med Facebook, Twitter och Google+ sociala plattformar.

Om du klickar på sociallänken under SEO-menyn kommer du att ställa in dessa plattformar. Vi visar dig hur du konfigurerar var och en av dem.

1. Konton

Den första fliken under de sociala inställningarna är för alla dina sociala konton. Detta gör att Yoast SEO kan berätta för Google om dina sociala profiler. Du måste helt enkelt lägga till webbadresserna och Twitter-användarnamnet för de viktigaste sociala profilerna på din webbplats.

Lägg till sociala konton i Yoast SEO

2. Facebook

Du måste se till att alternativet med öppet diagrammetadata är aktiverat under Facebook-fliken. Det gör att Yoast SEO kan lägga till öppna grafiska metadata på Facebook på din webbplats

Aktivera Facebook Open Graph i WordPress med Yoast SEO

Detta hjälper Facebook att hämta rätt miniatyrbild och sidinformation när ett inlägg från din webbplats delas på Facebook.

Därefter måste du ange ett Facebook-app-ID om du har ett

Nedanför hittar du alternativet att tillhandahålla en miniatyrbild för din hemsida med SEO-titel och beskrivning. Den här bilden och beskrivningen kommer att användas när någon delar webbplatsens hemsida på Facebook.

Inställningar på förstasidan

Dessutom kan du ange en standard URL för miniatyrbild. Den här bilden kommer att användas för alla artiklar som inte har en miniatyrbild eller någon annan bild.

3. Twitter

När det gäller Twitter kan du lägga till Twitter-kort i webbplatsens huvudavsnitt.

Du kan också välja vilken korttyp du vill använda. Vi rekommenderar att du använder en sammanfattning med stor bild.

Inställningar för Twitter-kort i Yoast SEO

4. Pinterest

Pinterest använder metadata från Open Graph precis som Facebook. Se till att du har markerat rutan för metadata för öppen graf under Facebook-inställningarna.

Efter det behöver du bara ange webbplatsverifieringskoden från Pinterest. Besök bara dina Pinterest-kontoinställningar för att lägga till och verifiera din webbplats. Du kommer att få en metatagg som du behöver ange här.

Bekräfta din webbplats på Pinterest med Yoast SEO

Steg 8. Verktyg

Yoast SEO kommer med några inbyggda verktyg som låter dig utföra några avancerade uppgifter. De flesta nybörjare behöver inte använda dessa verktyg. Men vi kommer att visa dig varje verktyg och vad det gör.

Verktyg i Yoast SEO

1. Importera och exportera

Om du tidigare använde ett annat WordPress SEO-plugin eller ett tema med inbyggda SEO-funktioner kan du använda det här verktyget för att importera SEO-data.

Importera export SEO-inställningar och data

Du kan också använda den för att importera och exportera Yoast SEO-insticksinställningar och använda dem på en annan WordPress-webbplats.

2. Filredigerare

När din WordPress-webbplats växer kan du ofta stöta på självstudier som ber dig lägga till en kod till din webbplats .htaccess-fil eller robots.txt-fil.

Båda är konfigurationsfiler och har en enorm inverkan på din webbplats SEO. Med Yoast SEO kan du enkelt redigera båda filerna direkt från WordPress adminområdet.

Redigera robots.txt och .htaccess-fil i Yoast SEO

3. Bulkredaktör

Med bulkredigeringsverktyget i Yoast SEO kan du snabbt lägga till SEO-titel och beskrivning för alla dina blogginlägg och sidor.

Under fliken Titlar hittar du ett tomt fält för att lägga till din nya SEO-titel för det blogginlägget. Klicka sedan på Spara länk för att lagra dina ändringar.

Massredigering av SEO-titel och beskrivning

För att lägga till beskrivningar måste du växla till fliken beskrivningar. Återigen kommer du att kunna lägga till en beskrivning för varje blogginlägg eller sida och spara den.

Bulk beskrivning

Steg 9. Omdirigeringshanterare (Premium)

Yoast SEO Premium lägger till en kraftfull omdirigeringschef. Detta gör att du snabbt kan konfigurera omdirigeringar på din WordPress-webbplats.

Med hjälp av omdirigeringshanteraren kan du snabbt fixa 404-fel, omdirigera användare från en gammal artikel till en ny och mer.

Omdirigerar chef i Yoast SEO

Obs: Omdirigeringar spelar en viktig roll i din webbplats SEO. Vi rekommenderar att du inte binder det med din SEO-plugin.

Istället bör du använda en dedikerad omdirigeringshanterare som Omdirigering för att hantera dina omdirigeringar. Detta gör att du kan hålla omdirigeringar fungerade även om du slutar använda Yoast SEO.

Mer information finns i vår guide om hur du ställer in omdirigeringar i WordPress.

Steg 10. Optimera dina inlägg och sidor med Yoast SEO

Det är inte tillräckligt att installera och ställa in det här pluginet. För att du verkligen ska maximera nyttan med detta plugin måste du anpassa inställningarna per post.

Låt oss ta en titt på hur du kan maximera fördelarna genom att optimera varje inlägg / sida i WordPress.

Redigera helt enkelt alla inlägg eller sidor så ser du en ny Yoast SEO-metabox under inläggens redaktör.

Yoast SEO-metruta under en postredaktör

Du kan börja med att lägga till fokusnyckelfras eller nyckelord. Detta är det viktigaste nyckelordet som du tror att dina användare kommer att gå in i sökmotorerna för att hitta det här inlägget.

Efter det kommer Yoast SEO att kontrollera ditt inlägg för SEO och läsbarhetsanalys. Du kan se analysen för att ytterligare förbättra din artikel.

Ibland är din inläggstitel och din SEO-titel kanske inte densamma. Varje gång bör du skriva en anpassad SEO-beskrivning eftersom utdragsgeneratorn bara tar upp det första stycket som kanske inte är det viktigaste.

Proffstips: SEO och läsbarhetsanalysrapport i Yoast SEO är ganska exakta och oerhört hjälpsamma för att förbättra ditt innehåll. Döda dig dock inte över det annars kommer du att spendera mer tid på att följa analysen istället för att skapa bättre innehåll för dina användare.

För att lära dig mer om optimering på sidan med Yoast SEO-plugin, se vår artikel om hur du optimerar blogginlägg för SEO.

Steg 11. Optimera taxonomier för SEO (kategorier och taggar)

Precis som ditt inlägg och sidor kan du också åsidosätta SEO-titeln och metabeskrivningarna för sidor av kategorier, taggar och författare.

Besök helt enkelt Inlägg »Kategorier och klicka på redigeringslänken under valfri kategori. Bläddra ner till botten på kategoriredigeringssidan så ser du metoboxen Yoast SEO.

Optimera en kategori eller tagg i Yoast SEO

Du kan göra det för alla dina kategorier, taggar och anpassade taxonomiarkiv.

Steg 12. Optimera e-handelsprodukter

Yoast SEO kommer med fullt stöd för onlinebutiker och e-handelswebbplatser med WooCommerce. Detta gör att du kan optimera dina produktsidor precis som du skulle optimera blogginlägg och sidor.

Du hittar alla eCommerce SEO-alternativ när du lägger till en ny produkt på din webbplats. Du kan också redigera alla gamla produkter och optimera den genom att ange ett fokusord, SEO-titel, SEO-beskrivning och mer,

Optimera produkter för SEO

För mer information, se vår kompletta WooCommerce SEO-guide med steg för steg-instruktioner.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att installera och konfigurera WordPress SEO-plugin av Yoast. Du kanske också vill se vår steg för steg WordPress SEO-guide för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me