Hur man installerar och ställer in Facebook-kommentarer i WordPress

Facebook är världens största sociala nätverk. Det är därför som några av de bästa WordPress-bloggarna använder Facebook-kommentarer istället för de vanliga WordPress-kommentarerna.


Om du planerar att lägga till Facebook-kommentarsystemet till din WordPress-webbplats är du på rätt plats.

I den här artikeln visar vi dig hur du installerar och konfigurerar Facebook-kommentarer i WordPress. Vi kommer också att förklara hur Facebook-kommentarräkningen visas på din webbplats.

Installera och konfigurera Facebook-kommentarer i WordPress

Fördelar och nackdelar med att använda Facebook-kommentarer i WordPress

Innan vi börjar med självstudien, låt oss täcka för- och nackdelarna med att använda Facebook-kommentarer jämfört med standard WordPress-kommentarer.

En av de mest uppenbara fördelarna är att Facebook-kommentarer ökar din webbplats synlighet på Facebook.

När någon lämnar en kommentar på din webbplats kan de markera alternativet “Lägg även till på Facebook” för att dela sin kommentar med sina Facebook-vänner. Detta har en enorm potential för ytterligare trafik till din webbplats.

Facebook-kommentarformulär

Spammare kommer också att hålla sig borta från din webbplats eftersom de inte får en SEO-länk genom att kommentera dina inlägg.

En annan fördel med att använda Facebook-kommentarer är att det tar bort anonymitetsfaktorn, så användarna är mindre benägna att lämna spam-kommentarer eftersom det är bundet till deras Facebook-profil.

Detta kan dock fungera som en stor nackdel också.

Vissa användare känner sig inte bekväma med att lämna en kommentar med sin Facebook-profil eftersom de gillar känslan av att vara anonym.

En annan nackdel med att använda Facebook-kommentarer är att de inte lagras eller synkroniseras med WordPress, medan tredje parts kommentarsystem som Disqus synkroniseras med WordPress.

Om du har äldre inlägg med standard WordPress-kommentarer, kan dessa kommentarer visas före eller efter Facebook-kommentarerna.

Det är dock bättre att ta bort WordPress-kommentarsystemet helt om du använder Facebook-kommentarsystemet på din webbplats. Annars kommer spammare och bots att använda WordPress-kommentarerna för att skräppost på din webbplats.

Nu när du känner till för- och nackdelar, låt oss ta en titt på hur du installerar Facebook-kommentarer i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Ställa in Facebook-kommentarer i WordPress

Det enklaste sättet att lägga till Facebook-kommentarer i WordPress är att använda ett WordPress-plugin.

Vi kommer att använda Lazy FB Kommentarer plugin för denna tutorials skull. Detta gratis plugin lägger inte bara till Facebook-kommentarsystemet på din webbplats, utan laddar också kommentarerna för att förbättra sidhastigheten.

Först måste du installera och aktivera plugin för Lazy FB Comments. Du kan följa vår guide för hur du installerar ett WordPress-plugin för detaljerade instruktioner.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »Lazy FB-kommentarer för att konfigurera plugin.

Lazy FB Comments Plugin-inställningssida

Om du vill använda Facebook-kommentarer på din webbplats måste du skapa en Facebook-app och sedan lägga till applikations-ID till inställningssidan för insticksprogrammet.

Om du tidigare har skapat en app för din webbplats kan du använda det applikations-ID här. Annars måste du skapa en ny app genom att gå till sidan Facebook för utvecklare.

För att komma igång måste du registrera dig för ett Facebook-utvecklarkonto om du inte har ett. Därefter måste du klicka på Mina appar länk, närvarande längst upp till höger på sidan.

Skapa Facebook-app-knapp

En rullgardinsmeny öppnas där du behöver klicka på Skapa app alternativ. Detta öppnar ett modalfönster där du måste ange din e-postadress och ett namn för din app.

Skapa en ny Facebook-app

När du är klar måste du klicka på Skapa app-ID knapp. Detta öppnar en popup-ruta och ber dig att ange några CAPTCHA-brev. Fyll bara i CAPTCHA-textrutan och klicka sedan på Skicka in knapp.

Facebook kommer nu att skapa en ny app för dig och sedan omdirigera dig till appens instrumentbräda. Du kommer att märka din APP-ID som visas där.

Facebook APP-instrumentpanelen

Därefter måste du berätta för Facebook hur du skulle använda appen.

Klicka bara på Inställningar »Grundläggande länk från den vänstra sidofältet och klicka sedan på + Lägg till plattform -knappen, finns längst ner på sidan.

Facebook-appplattformknapp

Ett nytt popup-fönster visas på skärmen. Du måste klicka på Hemsida att välja den som din plattform.

Välj Facebook-appplattform

Det här lägger till ett nytt “Webbplats” -avsnitt på din apps inställningssida där du kan ange din webbadress.

Lägg till webbplatsadress

När du har sparat dina inställningar kan du nu kopiera APP-ID och klistra in det i FB-applikations-ID-textrutan på instickssidens inställningssida på din WordPress-webbplats.

När du är klar måste du bläddra ner och sedan klicka på Spara alla ändringar för att lagra dina inställningar.

Moderat alternativ för Facebook-kommentarer

Nu kommer du att se ett nytt alternativ till “Moderate Comments” bredvid titeln på detta plugin. Vi kommer att förklara hur du kan moderera Facebook-kommentarer i nästa avsnitt.

Denna plugin kommer också med en omfattande uppsättning alternativ. Du kan gå igenom inställningarna för att se om det finns något du vill ändra.

Du kan till exempel ändra alternativet Ladda kommentarer till “På rullning”. Detta kommer att ladda Facebook-kommentarsystemet endast när någon når slutet av artikeln. Detta hjälper dig att förbättra sidhastigheten.

Lazy FB-kommentarer laddas på rullningen

Utöver detta bör standardinställningarna fungera för de flesta webbplatser.

Nu kan du besöka alla inlägg på din WordPress-webbplats för att se Facebook-kommentarsystemet i aktion.

Facebook kommentarsystem i aktion

Moderera Facebook-kommentarerna på din webbplats

Som administratör av Facebook-appen får du aviseringar om nya kommentarer när du loggar in på ditt Facebook-konto.

Du hittar också en länk för måttliga kommentarer på inställningssidan för insticksprogrammet.

Facebook-kommenteringsmoderationsverktyg

Precis som WordPress-kommentarer kan du ställa in regler för moderering av kommentarer på Facebook genom att klicka på inställningar länk. Detta öppnar en popup där du behöver klicka på fliken “Moderationsregler”.

FB kommenterar moderationsregler

Härifrån kan du bestämma den maximala teckengränsen som ska tillåtas i en kommentar. Du kan också ställa in en gräns efter vilken kommentarerna stängs automatiskt i dina inlägg.

Facebook tillåter dig också att lägga till nya kommentatormoderatorer. Du måste klicka på fliken “Moderatorer” och sedan lägga till personen med hjälp av textrutan.

Lägga till kommentar moderatorer

När du är klar måste du klicka på Spara för att lagra inställningarna.

Visa Facebook-kommentarantalet i WordPress

En av nackdelarna med att använda plugin-programmet Lazy FB Comments är att det överträffar WordPress-kommentarfunktionsfunktioner och matar ut en Facebook-märkt version av kommentarräkningen.

Om ditt tema visar antalet kommentarer skulle det inte se bra ut

Om du fortfarande vill visa Facebook-kommentarräkningen kan du göra det med hjälp av ett kodavsnitt.

Först måste du ansluta till ditt WordPress-värdkonto med en FTP-klient och sedan gå till / wp-content / teman / mappen. 

Härifrån måste du öppna din nuvarande temamapp och sedan hitta single.php-filen.

Ladda ner single.php-filen med FTP

Därefter måste du högerklicka på den filen och sedan klicka på Ladda ner.

Efter det bör du öppna filen single.php med en vanlig textredigerare som Notepad. När filen är öppen, leta efter koden som används av ditt tema för att visa kommentarantal och ersätt den försiktigt med följande kod.

kommentarer

Det här kodavsnittet hjälper dig att visa Facebook-kommentarräkningen för varje inlägg.

Slutligen måste du spara filen och sedan ladda upp den till den aktuella temamappen med FTP.

Det är allt! Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att installera och ställa in Facebook-kommentarer på din WordPress-webbplats.

Du kanske också vill kolla in vår guide om hur du lägger till metadata för öppen graf på Facebook i WordPress eller hur du får ett virtuellt telefonnummer för din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me