Hur man lägger till CAPTCHA i WordPress-inloggnings- och registreringsformulär

Vill du lägga till CAPTCHA till inloggnings- och registreringsformulär på din WordPress-webbplats?


Ofta WordPress-inloggningssida och användarregistreringssida är ett huvudmål för hackare, spammare och attacker för brute force.

Angriparnas motivation är ofta att få obehörig åtkomst till ditt WordPress adminområde för att distribuera skadlig programvara eller i andra fall krascha hela nätverket av webbplatser som är värd hos ett specifikt webbhotellföretag för att samla in lösen.

Ett sätt att undvika dessa attacker är att använda CAPTCHA som effektivt blockerar spambots och skyddar din webbplats från att bli hackad.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan lägga till CAPTCHA i WordPress inloggnings- och registreringsformulär.

Lägga till CAPTCHA i WordPress-inloggnings- och registreringsformulär

Vad är CAPTCHA?

En CAPTCHA är ett datorprogram som används för att skilja mellan mänskliga och automatiserade användare. Det gör det genom att presentera ett test som skulle vara ganska lätt för en mänsklig användare att klara men väldigt svårare och nästan omöjligt för automatiserade skript att få rätt.

Under de tidigare dagarna av CAPTCHA ombads användarna att skriva in texten de såg i en bild. Den här bilden visade slumpmässiga bokstäver, ord eller siffror i en förvrängd stil.

Gammal stil CAPTCHA

Senare introducerades en nyare teknik som heter reCAPTCHA. Det visade slumpmässiga ord som en utmaning och använde användarinmatningen för att hjälpa till att digitalisera böcker.

reCAPTCHA förhandsvisning

Denna teknik förvärvades av Google 2009. Sedan dess har den hjälpt digitaliserade tusentals böcker och komplettera New York Times arkiv.

Dessa nya CAPTCHA: er var fortfarande irriterande och förstörde användarupplevelsen på webbplatser.

För att fixa detta introducerade Google “No CAPTCHA reCAPTCHA” som använder AI och användarinteraktioner för att fånga spambots.

NoCaptcha reCAPTCHA

Den visar en enklare kryssruta för mänskliga användare att klicka på. För annan misstänksam trafik skulle det visa en svårare CAPTCHA som att identifiera objekt i bilder.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur WordPress-webbplatser kan förbättra säkerheten med CAPTCHA.

Varför använda CAPTCHA för WordPress-inloggning och registrering??

WordPress-inloggnings- och registreringssidor är ett enkelt mål för spammare, wannabe-hackare och brute force-attacker.

Det beror på att WordPress är den mest populära webbplatsbyggaren i världen, vilket gör det till ett vanligt mål för skadliga försök.

Den enklaste lösningen för att skydda din WordPress-webbplats är att använda en WordPress-brandväggsplugin som Sucuri. Det kommer att blockera dålig trafik från att nå din webbplats och förhindra obehörig åtkomst.

En annan lösning är att lägga till ett sekundärt lager med lösenordsskydd på WordPress inloggnings- och registreringssidor. Problemet med den här metoden är emellertid att du måste dela det andra lösenordet med varje användare, och det här helt enkelt inte skala för stora bloggar med flera författare eller medlemssidor.

CAPTCHA erbjuder ett enklare alternativ till dessa lösningar. Den använder Googles AI-teknik för att upptäcka äkta besökare och presentera CAPTCHA-utmaningar för misstänkta användare.

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du enkelt kan lägga till CAPTCHA på din WordPress-webbplats.

Standard vs anpassat WordPress-inloggnings- och registreringsformulär

WordPress-inloggnings- och registreringsformuläret ger en grundläggande uppsättning funktioner.

Inloggningssidan tillåter användare att få åtkomst till backend på din webbplats enligt deras respektive användarroller och behörigheter.

Standard WordPress inloggningssida

Med WordPress-standardformuläret kan besökare skapa ett konto på din webbplats. När de har registrerats kan de också logga in på din webbplats backend och utföra specifika uppgifter som tillåts av deras användarroll.

Standardregistreringssida för WordPress-användare

Många webbplatsägare vill anpassa standard WordPress-inloggnings- och registreringssidan med sin egen logotyp, stilar osv. De använder en av de många plugins för att skapa sin egen anpassade inloggnings- och registreringssida för att ersätta standardinställningarna..

Oavsett om du använder standardsidorna eller anpassade webbsidor har vi täckt.

I den här guiden visar vi dig hur du ställer in reCAPTCHA för både standard och anpassade inloggnings- och registreringssidor i WordPress.

Låt oss komma igång genom att lägga till reCAPTCHA i WordPress-inloggnings- och registreringsformuläret.

Lägga till reCAPTCHA till standard WordPress-inloggnings- och registreringsformulär

Det första du behöver göra är att installera och aktivera Advanced noCAPTCHA & reCAPTCHA (v2 & V3) plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

När plugin är aktiverat måste du besöka Inställningar »Avancerat noCAPTCHA & Osynlig CAPTCHA sida från din adminpanel. När det är gjort kommer WordPress att ta dig till insticksprogrammet för allmänna inställningar.

Avancerade inställningar för noCaptcha & osynliga Captcha (v2 & v3)

Därifrån måste du välja en Google reCAPTCHA-version och hitta reCAPTCHA API-nycklar för att aktivera tjänsten på din webbplats.

Vi rekommenderar att du använder v2 eftersom vi tror att v3 inte är lika stabil ännu.

För att få dessa API-nycklar måste du besöka reCAPTCHA-webbplatsen och klicka på knappen ‘Administratörskonsol’.

Besök Googles reCAPTCHA-webbplats

På nästa skärm kommer Google att be dig logga in på ditt konto. När du är inloggad ser du sidan “Registrera en ny webbplats”.

Registrera en ny webbplats för Google reCAPTCHA

Först måste du ange ditt webbplatsnamn i etikettfältet. Efter det måste du välja en reCAPTCHA-typ. Till exempel kommer vi att välja reCAPTCHA v2 “Jag är inte en robot” kryssruta.

Därefter måste du ange ditt domännamn under avsnittet Domäner. Se till att ange ditt domännamn utan “https: // www.”

Lägg till domännamn och ägare för Google reCAPTCHA

Avsnittet Ägare visar din e-postadress och låter dig också lägga till en ny ägare.

Efter det måste du kryssa i rutan bredvid ‘Acceptera reCAPTCHA användarvillkor’. Du kan också markera rutan “Skicka varningar till ägare” för att få e-postvarningar om misstänkt trafik eller captcha-felkonfiguration på din webbplats.

Skicka in och registrera din WordPress-webbplats

När du är klar klickar du på knappen Skicka.

Därefter ser du ett framgångsmeddelande tillsammans med webbplatsen och hemliga nycklar som du kan använda på din webbplats.

Googles reCAPTCHA API-nycklar

Nu måste du öppna din WordPress-instrumentbräda och gå till Inställningar »Avancerat noCAPTCHA & Osynlig CAPTCHA sida för att ställa in Google reCAPTCHA.

När du är på sidan med insticksinställningar måste du välja Google reCAPTCHA-versionen först. Eftersom vi har registrerat vår webbplats för Google reCAPTCHA v2 “Jag är inte en robot”, kommer vi att välja det alternativet från rullgardinsmenyn.

Välj Google reCAPTCHA V2 i Advanced noCAPTCHA & Invisible CAPTCHA (v2 & v3)

Därefter måste du ange sidnyckeln och den hemliga nyckeln som tillhandahålls av Google reCAPTCHA tidigare.

Ange webbplatsnyckel och hemlig nyckel för att lägga till reCAPTCHA till WordPress

Därefter ser du alternativet ‘Aktiverade formulär’. Markera rutan bredvid de formulär där du vill aktivera Google reCAPTCHA. Här väljer vi inloggningsformuläret och registreringsformuläret.

Aktivera reCAPTCHA för standard WordPress-inloggnings- och registreringsformulär

Efter det kan du bläddra ner på sidan för att se över andra alternativ. När du är klar med anpassningen klickar du på knappen “Spara ändringar” längst ner.

Det är allt! Du har lagt till reCAPTCHA i WordPress-inloggnings- och registreringsformuläret. För att förhandsgranska den kan du öppna din inloggningsadress för WordPress i din webbläsare. Till exempel; www.example.com/wp-login.php.

WordPress-inloggningssida med Google reCAPTCHA

Om du vill kontrollera reCAPTCHA på registreringsformuläret klickar du på länken Registrera under inloggningsformuläret. Därefter öppnas registreringsformuläret för WordPress, och du kan se hur reCAPTCHA fungerar.

WordPress registreringssida med reCAPTCHA

Ställa in reCAPTCHA i anpassat WordPress-inloggnings- och registreringsformulär

Som vi nämnde tidigare erbjuder anpassade WordPress-inloggnings- och registreringsformulär mer användarvänliga medlemsalternativ för dina besökare på webbplatsen.

Först kan du låta användare registrera eller logga in på din webbplats från frontend. Detta förbättrar användarupplevelsen och låter dig behålla samma övergripande designupplevelse på hela webbplatsen.

Därefter kan du lägga till din webbplatslogotyp och anpassa inloggnings- och registreringssidan i din stil.

Att skapa ett anpassat WordPress-inloggningsformulär och användarregistreringsformulär är enkelt med det mest användarvänliga WordPress-formuläret plugin, WPForms (används av över 2 miljoner webbplatser).

För att komma igång, installera och aktivera WPForms-plugin på din WordPress-webbplats. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

För att snabbt skapa anpassat WordPress-användarregistreringsformulär måste du ha åtminstone WPForms Pro-plan.

Vid aktivering, gå över till WPForms »Inställningar för att ange din WPForms licensnyckel. Du kan få den här nyckeln från ditt kontoområde på WPForms webbplats.

Lägg till WPForms licensnyckel

Klicka sedan på alternativet reCAPTCHA längst upp för att konfigurera reCAPTCHA för dina skräddarsydda WordPress-formulär. Först måste du välja en reCAPTCHA-typ.

Eftersom vi valde v2 tidigare, kommer vi att välja reCAPTCHA v3 här i detta exempel, men vänligen vet att vår rekommendation fortfarande är v2.

WPForms reCAPTCHA-inställningar - Välj V3

Efter det kommer du att se webbplatsnyckeln och fältet för hemlig nyckel. För att få dessa nycklar måste du registrera din webbplats på Googles reCAPTCHA-webbplats.

Gå till Googles reCAPTCHA-webbplats och klicka sedan på Admin Console-knappen i det övre högra hörnet.

Besök Googles reCAPTCHA-webbplats

Därefter ber Google dig logga in på ditt konto. När du är klar ser du sidan “Registrera en ny webbplats”.

Registrera en ny webbplats för Google reCAPTCHA

Ange ditt webbplatsnamn och välj sedan reCAPTCHA v3 från alternativet reCAPTCHA-typ.

Därefter måste du ange ditt domännamn (utan https: // www.) Som visas på skärmdumpen nedan.

Lägg till domännamn och ägare för Google reCAPTCHA

Om du vill lägga till en annan Gmail-användare som ägare av reCAPTCHA, kan du lägga till e-postadressen under avsnittet Ägare.

Efter det måste du acceptera användarvillkoren för reCAPTCHA. Du kan också markera rutan bredvid alternativet “Skicka varningar till ägare” för att få e-postmeddelanden från Google om misstänkt trafik på din webbplats.

Skicka in och registrera din WordPress-webbplats

När du är klar klickar du på knappen Skicka.

Därefter visar Google ett framgångsmeddelande tillsammans med sidnyckeln och den hemliga nyckeln för att lägga till reCAPTCHA på din webbplats.

Googles reCAPTCHA API-nycklar

Nu när du har Google reCAPTCHA API-nycklarna måste du öppna WPForms »Inställningar» reCAPTCHA sida i din WordPress-instrumentpanel.

WPForms reCAPTCHA-inställningar WordPress

Ange webbplatsnyckeln och den hemliga nyckeln på WPForms reCAPTCHA-inställningssidan. När du är klar sparar du dina inställningar.

Nu när du framgångsrikt har lagt till reCAPTCHA på WPForms kan du enkelt aktivera reCAPTCHA i ditt anpassade inloggningsformulär, användarregistreringsformulär eller vilken form som helst som är byggd med WPForms.

Så nu ska vi gå vidare och skapa ett anpassat WordPress-registreringsformulär.

Besök WPForms »Addons sida. Leta reda på “User Registration Addon” och klicka på “Install Addon”.

Installera WPForms användarregistrering Addon

Efter det kommer WPForms att ladda ner och installera tillägget. När du ser användarregistreringstilläggets status ‘Aktiv’ är du redo att lägga till ett nytt användarregistreringsformulär.

Nu måste du gå till WPForms »Lägg till nytt för att starta WPForms Builder. Välj mall för användarregistreringsformulär på inställningssidan för WPForms.

Välj mall för användarregistreringsformulär WPForms

Därefter bygger WPForms automatiskt ett anpassat användarregistreringsformulär och öppnar sidan Formulärinställning.

Användarregistreringsformulär Builder WPForms

Nu kan du anpassa ditt formulär genom att lägga till nya fält eller redigera fältalternativen. Om du gillar standardformuläret kan du använda det utan att göra några ändringar.

Därefter måste du klicka på alternativet Inställningar för att konfigurera dina forminställningar och aktivera Google reCAPTCHA.

På sidan Allmänna inställningar kan du redigera ditt formulärnamn, lägga till formulärbeskrivning, redigera texten Skicka-knappen med mera. Längst ner kan du se kryssrutor inklusive Aktivera Google v3 reCAPTCHA-rutan.

Aktivera Google reCAPTCHA på WordPress anpassad registreringsformulär

Markera bara rutan för att aktivera Google reCAPTCHA i ditt användarregistreringsformulär. När du är klar klickar du på Spara-knappen i det övre högra hörnet.

Spara ditt anpassade användarregistreringsformulär

Efter det kan du stänga formulärbyggaren genom att klicka på Stäng bredvid Spara-knappen.

Det är allt! Du har skapat ett anpassat formulär för användarregistrering av WordPress och lagt till reCAPTCHA till det.

Nästa sak du behöver göra är att lägga till det anpassade användarregistreringsformuläret på din webbplats. Du kan enkelt lägga till formuläret till dina inlägg, sidor eller valfritt widget-område. Till exempel kommer vi att skapa en ny sida och lägga till formuläret på den.

Gå till Sidor »Lägg till nytt från din WordPress-instrumentbräda för att skapa en ny sida. Klicka på ikonen ‘Lägg till nytt block’ på din sidredigeringsskärm och välj WPForms-blocket.

Lägg till WPForms-block i WordPress-sidredigeraren

Därefter kan du se WPForms-widgeten läggas till på din sidredigeringsskärm. Du behöver bara välja det anpassade användarregistreringsformuläret du skapade tidigare. Därefter laddar widgeten automatiskt formuläret i sidredigeraren.

Lägg till anpassat användarregistreringsformulär till WordPress-sidan

Därefter kan du lägga till annat nödvändigt innehåll och publicera sidan.

Nu kan du öppna sidan i din webbläsare för att se det anpassade användarregistreringsformuläret med Google reCAPTCHA i aktion.

Eftersom vi valde reCAPTCHA v3 i det här exemplet, ser du inte en Google reCAPTCHA-kryssruta som “Jag är inte en robot”. Det beror på att reCAPTCHA v3 fungerar i bakgrunden, men du ser fortfarande ett litet märke längst ner till höger.

Anpassat WordPress-användarregistreringsformulär med Google reCAPTCHA

Processen att skapa ett anpassat inloggningsformulär är nästan samma. Den enda skillnaden är att du måste välja mall för användarinloggningsformulär från inställningssidan för WPForms.

Välj användarinloggningsformulärmall WPForms

Efter det är hela processen densamma. För mer information, kan du se vår guide om hur du skapar en anpassad inloggningssida i WordPress.

Anpassat WordPress-inloggningsformulär med reCAPTCHA

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att lägga till CAPTCHA i WordPress inloggnings- och registreringsformulär. Du kanske också vill se vår ultimata säkerhetsguide för WordPress för att stärka din övergripande webbplatssäkerhet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me