Hur man lägger till flerkolumninnehåll i WordPress-inlägg (Ingen HTML krävs)

Vill du lägga till innehåll med flera kolumner i dina WordPress-inlägg? Kolumner kan användas för att skapa engagerande layouter för dina inlägg och sidor.


Traditionella tryckta medier, som tidningar och tidskrifter, har använt layouter med flera kolumner sedan de tidiga trycksakerna. Deras mål var att göra det lättare för användare att läsa den mindre texten och samtidigt utnyttja det tillgängliga utrymmet ekonomiskt.

Enkel kolumnlayouter används oftare på webben. Raster med flera kolumner är dock fortfarande användbara för att markera innehåll och göra det lättare att skanna och läsa.

I den här artikeln visar vi dig hur du enkelt kan lägga till flerkolumninnehåll i dina WordPress-inlägg utan att skriva någon HTML-kod.

Lägg till innehåll med flera kolumner i WordPress-inlägg och sidor

Lägga till innehåll i flera kolumner i WordPress – det enkla sättet

Det är nu enkelt att skapa innehåll med flera kolumner och aka gridkolumninnehåll i WordPress eftersom det kommer som en standardfunktion. Den nya WordPress Block Editor Gutenberg innehåller ett kolumnblock.

För att lägga till en layout med flera kolumner måste du skapa ett nytt inlägg eller redigera ett befintligt. När du är i redigeringsområdet för inlägg klickar du på ikonen ‘Lägg till’ överst för att lägga till ett block.

Därefter måste du välja blocket “Kolumner” som finns under fliken “Layoutelement”.

Lägg till kolumnblock i ditt WordPress-inlägg

Nu kommer du att se muspekaren på den vänstra kolumnen och en texthållare visas i den högra kolumnen.

Kolumner blockerar WordPress i WordPress läggs till i inlägget

Som du kan se i bildskärmen ovan verkar kolumnblocket bara vara ett tomt område till en början. Om du flyttar till vänster kan du se blockgränsen markerad.

Du kommer också att kunna se blockinställningarna i den högra kolumnen på redigeringsskärmen.

Kolumner Blockera WordPress - 2 kolumner

Som standard lägger kolumnblocket till två kolumner. Du kan öka antalet kolumner du vill lägga till från blockinställningarna till höger. Det låter dig lägga till upp till sex kolumner i en rad.

Lägg till fler kolumner i dina kolumner

Klicka bara på en kolumn och börja skriva för att lägga till innehåll. Du kan använda tabbtangenten på tangentbordet för att växla till nästa kolumn.

Lägg till text i dina WordPress-kolumner

Lägga till media och annat innehåll i dina kolumner

Förutom textinnehållet kan du också lägga till bilder och bädda in videor i WordPress-kolumner.

Kolumnblocket låter dig lägga till block i varje kolumn. Ta bara musen till en kolumn så ser du ikonen ‘Lägg till nytt block’ inuti den. Du kan också lägga till ett block genom att skriva / och sedan blocknamnet.

Lägg till ett nytt block i WordPress-kolumner

Ditt valda block visas nu i kolumnen. Du kan nu gå vidare och lägga till innehåll till det.

Bildblock Tillagd till WordPress

Så här kan din nya kolumn se ut i standardtypet Twenty Nineteen. I det här exemplet använder vi tre kolumner och den sista kolumnen innehåller en bild.

3 kolumner i WordPress Post - Förhandsvisning

Om du bara vill lägga till en bild och lite text bredvid kan du också använda blocket ‘Media and Text’ istället för kolumner. Det här blocket är speciellt gjord för att visa media som bilder och videor bredvid text.

Lägg till media och textblock i WordPress

Lägga till flera kolumner i Old WordPress Classic Editor

Om du inte har uppgraderat din WordPress till Gutenberg och fortfarande använder Classic Editor, måste du installera ett separat plugin för att skapa en rutkolumnlayout.

Installera och aktivera först insticksprogrammet för Lightweight Grid Columns. För detaljerade instruktioner, följ vår steg för steg-guide för hur du installerar ett plugin i WordPress.

Efter aktivering kan du skapa ett nytt inlägg eller öppna ett gammalt inlägg för att redigera. Klicka sedan på knappen “Lägg till kolumner” från verktygsfältet för visuella redigerare.

Lägg till kolumner Ikon Lätt rutnät Kolumn Plugin

Nu ser du ett popup-fönster för att lägga till din första kolumn. Du kan välja hur mycket din kolumn kan täcka, på stationära datorer, surfplattor och mobila enheter på olika sätt.

Om du till exempel ställer in skrivbordsnätprocenten 50% täcker din kolumn den halva raden.

Nätbreddprocent - Lätt rutnätkolumner

Det finns många alternativ att ställa in din kolumnbredd, från 5% till 100% i intervallet 5. Du kan välja ett genom att klicka på rullgardinsmenyn.

Kolumnbreddalternativ - Rasterprocent

Efter det måste du lägga till ditt kolumninnehåll i rutan ‘Innehåll’ och sedan klicka på ‘OK’ för att infoga det i ditt inlägg.

Lägg till innehåll i din kolumn - Plugin med lätta rutnätkolumner

Plugin kommer nu att generera den nödvändiga kortkoden med ditt innehåll och lägga till den i din posteditor.

Kortkod och innehåll läggs till i WordPress-kolumnen

Nu när din första kolumn läggs till kan du upprepa processen för att lägga till fler kolumner. För den sista kolumnen i raden, glöm inte att kryssa i rutan “Sista kolumnen i raden”.

Kortkod och innehåll för 2 kolumner i WordPress

Efter det kan du spara ditt inlägg och förhandsgranska det. Så här såg det ut på vår testsida med hjälp av Twenty Seventeen tema.

Två WordPress-kolumner i tjugo sjutton tema

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du lägger till kolumner i dina WordPress-inlägg och sidor. Du kanske också vill se vår enkla guide för hur du enkelt kan anpassa bilder i WordPress-inlägg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map