Hur man lägger till Google Kalender i WordPress

Vill du lägga till en Google-kalender på din WordPress-webbplats? Google Kalender är en av de mest användbara apparna. Det låter dig hantera ditt schema, dela händelser och organisera allt omkring dig. I den här artikeln visar vi dig hur du lägger till en Google-kalender i WordPress.


Lägga till Google Kalender i WordPress

För att göra det enkelt har vi skapat en videohandledning om hur du installerar ett WordPress-plugin som du kan se nedan.

Prenumerera på WPBeginner

Men om du bara vill följa textinstruktioner, kan du följa vår stegvisa handledning om hur du lägger till Google Kalender i WordPress.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera Simple Calendar – Plugin för Google Kalender. Vid aktivering måste du besöka Kalendrar »Inställningar sida för att konfigurera plugin.

Inställningar för kalenderkällor

Först måste du ansluta plugin till din Google Kalender. Detta kräver att plugin-programmet får åtkomst till dina kalenderdata. För det måste du skapa och tillhandahålla en Google API-nyckel.

Besök bara Google Developer Console webbplats och klicka på skapa ny projektknapp.

Skapa ett projekt i Google Developer Console

Detta kommer att visa en popup där du måste ange ett namn för ditt projekt. Det kan vara vad du vill, men vi rekommenderar att du använder något som hjälper dig att identifiera projektet.

Välj ett namn för ditt projekt

Du kommer nu att omdirigeras till din projektpanel där du behöver klicka på länken Aktivera och hantera API-nycklar.

Aktivera API-nycklar

Du kommer till en sida som visar alla Googles produkter och tjänster. Du måste klicka på Google Kalender-API som finns under avsnittet Google Apps API.

Aktivera Google Kalender API

På nästa sida blir du ombedd att bekräfta att du vill aktivera kalender-API: et. Klicka bara på knappen Aktivera för att fortsätta,

Aktivera bekräftelse av kalender-api

Medan ditt API nu är aktiverat, behöver du fortfarande informationen om hur du skulle komma åt API och vilka referenser du kommer att använda. Klicka på knappen Gå till referenser för att fortsätta.

Generera API-referenser

Detta leder dig till en sida där du behöver välja referenser. Vi kommer att använda API-nyckeln som referens för att ansluta Google Kalender till WordPress. Klicka på API-nyckellänken för att fortsätta.

Klicka på API-nyckellänken för att skapa API-nyckel

Du kommer nu att be var du ska använda nyckeln. Eftersom du kommer att använda den på en webbserver måste du klicka på servernyckeln för att fortsätta.

Välj nyckeltyp

Slutligen måste du ange ett namn för nyckeln. Detta kan vara allt du senare lätt kan identifiera. Du kan lämna IP-adressfältet tomt.

Namnge din API-nyckel

Du har skapat en API-nyckel som du kan använda med din Google Kalender. Nu kan du kopiera API-nyckeln och klistra in den på inställningssidan för insticksprogrammet.

Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Att göra din Google-kalender offentlig

Om du vill dela en Google-kalender måste du ändra kalenderinställningarna och göra den offentlig. Här är en steg för steg-guide för hur du gör din Google Kalender offentlig.

Gå till Google Kalendrar och klicka på rullgardinsikonen bredvid den kalender du vill dela.

Dela en Google-kalender

Detta tar dig till kalenderdelningsinställningarna. Du måste markera rutan bredvid för att göra din kalender offentlig och klicka sedan på spara-knappen.

Gör din Google Kalender offentlig

Det sista du behöver är att få det unika kalender-ID. Du behöver detta ID för att visa kalendern i WordPress. Klicka bara på fliken Kalenderinformation.

Fliken för kalenderdetaljer

Bläddra ner till sidan för kalenderadressavsnitt. Där hittar du ditt kalender-ID. Du måste kopiera detta ID och klistra in det i en textfil. Du behöver detta kalender-ID i nästa steg.

Kopiering av Google Kalender-ID

Lägga till en ny kalender i WordPress

Du har anslutit din WordPress-webbplats till dina Google-kalendrar. Nästa steg är att lägga till Google Kalender i WordPress.

Gå bara till Kalendrar »Lägg till ny sida. Du kommer att se en skärm ungefär som inlägg eller sidredigeringsskärmar i WordPress.

Lägga till ny kalender i WordPress

Börja med att ange en titel för din kalender. Du kommer att märka att plugin-programmet redan har lagt till några kortkoder och text i textområdet. Du kan lämna det som det är och bläddra ner till rutan för kalenderinställningar under textredigeraren.

Du måste klicka på fliken Google Kalender i rutan med kalenderinställningar och klistra in ditt kalender-ID.

Lägga till kalender-ID i WordPress

Du kan också klicka på andra flikar i rutan med kalenderinställningar för att anpassa hur kalendern ska visas på din WordPress-webbplats.

När du är klar klickar du bara på knappen Publicera för att spara kalendern.

Visa Google Kalender på din WordPress-webbplats

Google-kalendern som du just skapade är inte synlig på din WordPress-webbplats än. Du kommer fortfarande att behöva lägga till kalendern i ett WordPress-inlägg eller -sida.

Skapa eller redigera bara ett WordPress-inlägg eller -sida. På skärmen för postredigeraren kommer du att märka den nya knappen “Lägg till kalender”.

Lägg till kalenderknapp på skärmen för redigering av inlägg

Detta kommer att visa en popup där du kan välja den kalender du just har lagt till från en rullgardinsmeny.

Du kan också bifoga en kalender till ett inlägg genom att välja den från bifoga kalendermetabox på redigeringsskärmen för inlägg.

Bifoga Google-kalendern till ett inlägg eller en sida

Om du vill visa din Google-kalender i en sidofältwidget, har Simple Calendar-plugin en widget för det.

Du måste besöka Utseende »Widgets och hitta Simple Calendar-widgeten i listan över tillgängliga widgetar. Därefter drar du bara widgeten till en sidofält.

I widgetinställningar måste du välja din kalender från rullgardinsmenyn. Glöm inte att klicka på spara-knappen för att lagra dina widgetinställningar.

Lägga till Google Kalender i en sidofält med widget

Det är allt, du kan nu besöka din webbplats för att se din Google Kalender i aktion. Du kommer att märka att plugin vackert markerar dina händelser i kalendern. Om du tar musen över till en händelse kommer den att visa händelsedetaljer.

Google Kalender inbäddad i en WordPress-sida

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du lägger till Google Kalender i WordPress. Du kanske också vill se vår guide om hur du installerar Google Analytics i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me