Hur man öppnar externa länkar i ett nytt fönster eller flik med WordPress

Vill du öppna externa länkar från dina blogginlägg i ett nytt fönster?


Om du öppnar externa länkar i ett nytt fönster kan dina användare besöka länken utan att lämna din webbplats.

Många nybörjare kämpar med att hitta möjligheten att öppna en länk i ett fönster, främst för att den inte direkt syns när du lägger till en länk i WordPress.

I den här nybörjarguiden visar vi hur du enkelt öppnar externa länkar i ett nytt fönster på din WordPress-webbplats. Vi kommer också att visa olika metoder för att göra det, så att du kan välja den som bäst passar dig.

Hur man öppnar externa länkar i ett nytt fönster

Varför och när du ska öppna externa länkar i ett nytt fönster?

Externa länkar är länkar till webbplatser som du inte äger eller kontrollerar. Normalt, om du lägger till en länk till en extern webbplats kommer dina besökare helt enkelt att lämna din webbplats genom att klicka på länken.

Vissa experter på användarupplevelse säger att du inte bör öppna externa länkar i ett nytt fönster, men vi håller inte med om det.

Du förstår, de flesta användare glömmer lätt den senaste webbplatsen de besökte. Om de har flera flikar öppna är chansen att de aldrig kommer att kunna hitta din webbplats igen.

För bättre användarupplevelse rekommenderar vi att du öppnar externa länkar i ett nytt fönster eller flik. På så sätt går den ursprungliga webbsidan inte förlorad och användare kan återuppta surfningen på din webbplats genom att byta tillbaka.

En annan fördel med att öppna externa länkar i ett nytt fönster är ökad sidvisningar och användarengagemang på din webbplats. Användare är mer benägna att återvända till föregående flik och avsluta läsa artikeln.

Användare som tillbringar mer tid på din webbplats kommer mer troligt att gå med i ditt nyhetsbrev via e-post, följa dig på sociala medier, lämna en kommentar och köpa dina produkter.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur man enkelt öppnar externa länkar i ett nytt fönster i WordPress.

Öppna extern länk i nytt fönster i Gutenberg Editor

Den nya WordPress-blockredigeraren har en inbyggd funktion som låter dig öppna externa länkar i ett nytt fönster. Alternativet är dock gömt bakom en knapp, varför nybörjare ofta inte märker det.

Redigera helt enkelt ett blogginlägg eller en sida där du vill lägga till en extern länk. Välj sedan texten du vill länka och klicka sedan på knappen Infoga länk (eller tryck på CTRL + K på Windows / Kommando + K på Mac).

Öppna länken i en ny flik

Detta kommer att skapa infoga länk popup. Ange bara länken och klicka sedan på nedåtpilen bredvid den. Detta avslöjar möjligheten att öppna länken ny flik.

Klicka för att växla mellan alternativet och tryck sedan på enter. Din markerade text kommer nu att länkas och du kan förhandsgranska den genom att besöka din webbplats.

Öppna extern länk i ett nytt fönster med Classic Editor

WordPress introducerade en ny blockredigerare med WordPress 5.0. Många användare föredrar att använda den gamla redigeraren genom att installera den klassiska editor-plugin.

Om du fortfarande använder klassisk redigerare rekommenderar vi att du börjar använda den nya redigeraren. Det är modernt, snabbare och innehåller många nya funktioner som du saknar.

Men om du fortfarande vill använda den klassiska redigeraren, så är detta hur du öppnar en länk i ett nytt fönster med den klassiska redigeraren.

Först måste du redigera inlägget eller sidan där du vill lägga till länken. Välj sedan texten du vill länka och klicka sedan på knappen Lägg till länk.

Lägg till ny länk i klassisk redigerare

En popup visas där du kan lägga till din externa länk. Klicka sedan på växelsymbolen bredvid. Detta kommer att få fram den avancerade popup-länken för infoga länk.

Öppna länken i en ny flik med den klassiska redigeraren

Härifrån måste du kryssa i rutan bredvid ‘Öppna länk i en ny flik’ kryssruta och klicka sedan på knappen ‘Uppdatera’ för att lägga till din länk.

Du kan nu spara ditt inlägg och förhandsgranska det för att se länken i aktion.

Öppna en länk i ny flik med hjälp av fliken Text i Classic Editor

Om du använder HTML-redigeraren märkt ‘Text’ i den gamla klassiska redigeraren, så här är hur du öppnar en extern länk i ett nytt fönster.

Lägg till länkknapp i textredigeraren

Välj bara den text du vill länka och klicka sedan på knappen Lägg till länk. Detta kommer att få fram den avancerade popup-infoga-länken.

Lägga till en länk i vanlig textredigerare med den klassiska redigeraren

Härifrån kan du lägga till länken och markera rutan bredvid alternativet ‘Öppna länk i ny flik’. Efter det klickar du på knappen Lägg till länk så försvinner popup-fönstret. Nu ser du HTML-koden för länken i textredigeraren.

HTML-kod för den externa länken

Du kan nu spara dina ändringar och visa inlägget för att se den externa länken i aktion.

Hur man öppnar externa länkar i ett nytt fönster med HTML

Ibland kan du behöva skriva HTML för att lägga till en länk i WordPress. Till exempel när du använder HTML-läget i den nya blockredigeraren eller lägger till en länk i en WordPress-temamallfil.

Du måste lägga till länken med följande HTML-kod.

Länktext

Byt helt enkelt ut exemplet.com med den externa länkadressen och länktexten med texten du vill länka.

Målparametern i den här koden säger webbläsare att öppna länken i ett nytt fönster eller flik.

Öppna automatiskt alla externa länkar i nytt fönster med ett WordPress-plugin

Det kan låta som extra arbete för att manuellt kontrollera alternativet för varje extern länk som du lägger till. Med tiden kommer du dock att vänja dig till det.

Om du driver en blogg med flera författare eller ofta glömmer att öppna externa länkar i en ny flik, kan du använda ett plugin för det.

Först måste du installera och aktivera öppna externa länkar i ett nytt fönster-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Plugin fungerar utanför rutan, och den öppnar automatiskt externa länkar i ett nytt fönster.

Det ändrar inte faktiskt de externa länkarna i dina blogginlägg. Istället använder den JavaScript för att öppna externa länkar i ett nytt fönster.

Notera: Tänk på att avaktivering av plugin kommer att sluta öppna externa länkar i ett nytt fönster.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du enkelt öppnar externa länkar i ett nytt fönster i WordPress. Du kanske också vill se vår ultimata lista över de mest användbara WordPress-tips, tricks och hacks som du kan använda på din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map