Hur man visar navigeringslänkar för brödsmulor i WordPress

Vill du visa navigationslänkar för brödsmulor på din WordPress-webbplats? Breadcrumb navigation är ett sekundärt navigationssystem som säger användare var de befinner sig på en webbplats relativt hemsidan. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du visar brödkorsnavigeringslänkar i WordPress.


Brödsmulor visas på WPBeginner webbplats

Vad är Breadcrumb Navigation och varför du behöver den?

Breadcrumb navigation är en term som används för att beskriva en hierarkisk navigationsmeny som presenteras som ett spår av länkar. Det används ofta som en sekundär navigering som gör att användare kan gå upp och ner i hierarkin för länkar.

Brödkorsnavigeringslänkar skiljer sig från standardnavigeringsmenysystemet i WordPress.

Syftet med brödskrumnavigering är att hjälpa användare att navigera runt på en webbplats. Det hjälper användare att förstå var de är på en webbplats. Det hjälper också sökmotorer att förstå hierarkin för länkar på en webbsida.

Sökmotorer som Google har börjat visa brödsmulor under titeln på en webbplats i sökresultaten. Detta ger din webbplats mer synlighet i resultaten och ökar din klickfrekvens.

Breadcrumb navigation i sökresultaten

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du lägger till navigationslänkar för brödsmulor i WordPress.

Lägga till Breadcrumb Navigation med Breadcrumb NavXT Plugin

Det här är överlägset det enklaste sättet att lägga till brödsmulnadsnavigering på en WordPress-webbplats. Det är mycket flexibelt, enkelt att använda och har fler alternativ som du kan föreställa dig. Se varför vi använder Breadcrumb NavXT på WPBeginner.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera Breadcrumb NavXT-insticksprogrammet. Vid aktivering måste du besöka Inställningar »Breadcrumb NavXT för att konfigurera insticksinställningarna.

Inställningssida för Breadcrumb NavXT-plugin

Standardinställningarna bör fungera för de flesta webbplatser. Men du vill göra ändringar för att anpassa inställningarna efter behov.

Inställningssidan är indelad i olika avsnitt. På fliken allmänna inställningar kan du definiera hur pluginet agerar globalt på din webbplats.

Det låter dig ändra mallen för navigationslänkar för pärlsprut. Du kommer också att märka att dessa länkmallar använder Schema.org-parametrar i länktaggen.

På fliken Inläggstyper under inställningar för insticksprogram kan du ställa in brödskrumslänkar för inlägg, sidor och anpassade inläggstyper.

Du kan välja hur du vill visa inläggshierarkin. Som standard kommer plugin att använda Site Title > Kategori > Post titel. Du kan ersätta kategorier med taggar, datum eller postförälder.

Taxonomierna och författarflikarna har liknande mallar för dina brödsmörknavigeringslänkar.

Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina ändringar.

Visar Breadcrumb NavXT på din webbplats

Plugin kräver att du redigerar dina temafiler. Du måste lägga till den här koden i ditt huvud- eller barntema’s header.php-fil där du vill visa brödkorsnavigeringen.

<?php if (function_exists (‘bcn_display’))
{
bcn_display ();
}?>

Det är allt du kan besöka din webbplats och se navigationslänkarna för brödsmulor genom att besöka alla inlägg eller sidor.

Lägga till Breadcrumb-navigeringslänkar med Yoast SEO-plugin

Det första du behöver göra är att installera och aktivera Yoast SEO-plugin. Vi har en komplett steg-för-steg-guide för hur du installerar och konfigurerar Yoast SEO-plugin för WordPress.

Vid aktivering måste du gå till SEO »Avancerat och markera alternativet “Aktivera brödkrummor”.

Yoast inställningar för brödsmulor

När du väl markerat hittar du flera alternativ för att ändra hur brödsmulor skulle visas på din webbplats. Standardinställningar bör fungera för de flesta människor, men känn dig fri att ändra allt du vill.

När du är klar klickar du på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Visar Yoasts Breadcrumb Navigation på din webbplats

Vissa WordPress-teman stöder redan Yoasts brödsmulor. Du kan besöka din webbplats och klicka på enstaka inlägg och sidor för att se om ditt tema visar navigering på brödsmulor på sidan.

Om ditt tema inte automatiskt visar navigering av brödsmulor, måste du lägga till ett litet kodavsnitt till ditt WordPress-tema.

Lägg bara till den här koden i ditt tema- eller barntema’s header.php-fil. Du bör placera koden mot slutet av filen.

<?php if (function_exists (‘yoast_breadcrumb’))
{Yoast_breadcrumb (‘

‘);} ?>

Det är allt du kan besöka din webbplats för att se navigering i brödsmulor i aktion.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att visa brödkorsnavigeringslänkar i WordPress. Du kanske också vill se vår lista med 24 måste ha WordPress-plugins för företagswebbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map