Hvordan installere og installere WordPress SEO Plugin av Yoast

Vil du installere og konfigurere Yoast SEO-plugin ordentlig i WordPress?


Yoast SEO er markedets beste WordPress SEO-plugin og tilbyr det mest omfattende settet med verktøy for å optimalisere nettstedet ditt.

Imidlertid er mange nybegynnere ikke kjent med SEO-lingo og synes det er vanskelig å bestemme hvilke pluginalternativer de skal slå på.

I denne guiden vil vi lede deg gjennom komplette Yoast SEO-plugin satt opp i WordPress og gi nettstedet ditt et SEO-løft.

Riktig installering og konfigurering av Yoast SEO-plugin for WordPress

Funksjoner

Yoast SEO er den mest omfattende WordPress SEO-plugin med mange innebygde verktøy og funksjoner. Her er en rask oversikt over noen av disse funksjonene.

 • Endre innleggets SEO-tittel og metabeskrivelse per post.
 • Tittel og metabeskrivelse støtte for taksonomier (f.eks. Kategori og tagger).
 • Forhåndsvisninger av Google-søkeresultatutdraget.
 • Fokus på nøkkelordtesting.
 • Meta Robots-konfigurasjon:
  • Legg enkelt til noodp, noydir metatagger.
  • Enkelt noindex, eller nofollow sider, taksonomier eller hele arkiver.
 • Forbedret kanonisk støtte, og lagt kanonisk til taksonomiarkiver, enkeltinnlegg og sider og forsiden.
 • RSS bunntekst / topptekstkonfigurasjon.
 • Permalink oppryddinger, mens du fremdeles tillater Google Custom Search.
 • Støtte for brødsmuler, med konfigurerbare titler på brødsmuler.
 • XML-nettkart med:
  • Bilder
  • Konfigurerbar fjerning av posttyper og taksonomier
  • Sider eller innlegg som har blitt ikkeindeksert, vises ikke i XML-områdekart (men kan hvis du vil ha dem også).
 • XML-nettkart for nyheter
 • .htaccess og robots.txt editor
 • Mulighet for å bekrefte Google Search Console, Yahoo Site Explorer og Bing Webmaster Tools
 • Grunnleggende importfunksjonalitet for SEO SEO-pakker og Alt i ett SEO-plugins. (Du kan også bruke SEO Data Transporter til å overføre funksjonalitet fra temaer som Genesis underordnede temaer).

Premiumversjonen av Yoast SEO kommer med enda flere funksjoner.

 • En viderekoblingsansvarlig som lar deg enkelt konfigurere viderekoblinger.
 • Evne til å bruke søkeord med flere fokus
 • Interne lenke forslag
 • Evne til å eksportere fokus søkeord
 • Videoopplæringer for å hjelpe deg med å forstå hver funksjon i plugin-modulen.
 • Premium support levert av folkene på Yoast for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av nettstedets SEO.

For flere funksjoner og detaljer kan du se vår sammenligning av Yoast SEO vs Alt i ett SEO-pakke.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Hvordan installere Yoast SEO Plugin

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Yoast SEO-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering vil du legge merke til et nytt menyelement i WordPress administrasjonslinje merket SEO med Yoast SEO-logo på.

Yoast SEO-plugin installert

Nå som du har installert og aktivert plugin-enheten, la oss se på hvordan du konfigurerer denne kraftige plugin-en korrekt.

Hvordan sette opp WordPress SEO Plugin av Yoast

Du må huske at innstillingene vi velger er de vi anbefaler. Andre eksperter kan ha sine egne preferanser og skjønn, så avanserte brukere kan ignorere alt de ikke liker.

Hvis du er en nybegynner, og du vil bruke Yoasts WordPress SEO-plugin som vi gjør, så følg nøye med trinnene nøye.

Trinn 1. Dataoverføring

Mange av dere har sannsynligvis en annen WordPress-plugin som Alt i én SEO-pakke, eller et temaramme som Genesis som omhandler SEO-dataene dine.

Hvis du vil bruke denne plugin-modulen, må du sørge for at alle tidligere data er blitt transportert til denne plugin-en før du deaktiverer den andre..

For å oppnå dette, anbefaler vi å bruke SEO Data Transporter av StudioPress. Hvis du konfigurerer dette på en ny blogg, kan du hoppe over dette trinnet.

Trinn 2. Generelle innstillinger

Hvis du klikker på SEO-ikonet, kommer du til innstillingssiden for plugin-modulen. Bytt til fanen ‘Generelt’, og du vil merke en knapp for å åpne konfigurasjonsveiviseren. Vi vil at du ignorerer denne veiviseren, fordi vi tar deg steg for steg gjennom hvert alternativ.

Lukk konfigureringsveiviseren

Trinn 3. Funksjoner

Yoast SEO kommer med mange funksjoner. Denne siden lar deg enkelt slå og av funksjonene. Som standard er alle alternativene på denne siden slått på.

Aktiver eller deaktiver Yoast-funksjoner

Vi vil snakke om noen av dem senere i denne artikkelen. La oss se nærmere på hvert enkelt element og hva det gjør for øyeblikket.

 • SEO-analyse: Viser SEO-poengsum og analyse for innholdet ditt.
 • Lesbarhetsanalyse: Viser lesbarhetsanalysen og poengsummen for innholdet ditt.
 • Hjørnesteinsinnhold: Denne funksjonen lar deg markere og filtrere innholdet av hjørnestein. Dette er dine viktigste pilarartikler.
 • Tekstlink-teller: Denne funksjonen viser antall interne tekstkoblinger til og fra og artikkel.
 • XML-nettkart: Oppretter XML-sitemaps for nettstedet ditt.
 • Ryte-integrasjon: Ryte er en tredjepartstjeneste, den vil ukentlig sjekke nettstedet ditt og varsle Yoast SEO hvis nettstedet ditt er avindeksert.
 • Administrasjonslinjemeny: Viser Yoast SEO-meny på WordPress admin verktøylinje.
 • Sikkerhet: ingen avanserte innstillinger for forfattere: Skjuler avanserte SEO-innstillinger fra forfattere for å forbedre sikkerheten.

Trinn 4. Verktøy for nettredaktører

Populære søkemotorer lar nettstedseiere legge til nettstedene sine ved hjelp av verktøy for webmastere. Se vår komplette Google Search Console-guide for å lære mer om disse verktøyene.

Yoast SEO gjør det enklere å bekrefte nettstedet ditt med alle topp søkemotorer. For å gjøre det må du registrere deg for verktøy for webmastere for hver søkemotor.

Etter det blir du bedt om å legge til en metakode for å bekrefte at du eier ditt nettsted. Bare legg til metakoden du mottok fra søkemotorene i de respektive feltene.

Verifisering av verktøy for nettredaktører i Yoast SEO

Trinn 5. Søk utseende

Søkeutseende i Yoast SEO-innstillinger kontrollerer hvordan nettstedet ditt vises i søkeresultatene. Dette inkluderer flere alternativer for hjemmesiden din, enkeltartikler, arkiver og taksonomier.

Vi vil lede deg gjennom hver enkelt av dem. La oss starte med de generelle innstillingene først,

1. Generelt

Her kan du velge symbolet du vil bruke en separator mellom titler. Standardalternativet er en bindestrek, du kan bruke det hvis du er usikker på hvilket symbol du vil velge.

Søk innstillinger for utseende i Yoast SEO

På denne siden kan du også velge SEO-tittelen og metabeskrivelsen for hjemmesiden til nettstedet ditt.

Hjemmesittittel og beskrivelse

Etter det vil du finne kunnskapsgrafen og skjemaalternativene for nettstedet ditt. Du kan velge om nettstedet ditt representerer en organisasjon eller en person.

Kunnskapsgrafikk og skjemaalternativer i Yoast SEO-plugin

Du kan også laste opp en Avatar (profilbilde) for den enkelte eller en nettstedslogo for en bedrift.

2. Innholdstyper

Du kan velge en SEO-tittel og beskrivelse for hvert innlegg eller side du skriver. Med Yoast SEO kan du også sette opp en automatisk mal som skal brukes for dem.

Hvis du glemmer å legge dem til manuelt, lar disse alternativene Yoast SEO bruke standardinnstillinger for automatisk å fylle ut disse alternativene.

Innstillinger for utseende for hver innholdstype på nettstedet ditt

Du vil kunne angi søkeutseende, datoutdrag og om du vil vise SEO-metaboks for hver innholdstype eller ikke. Standardalternativene fungerer for alle nettsteder.

Etter det kan du angi SEO tittelmal og en standard metabeskrivelse.

Vi anbefaler imidlertid at du bare finjustere SEO-tittelen og la metabeskrivingsfeltet være tomt. Dette vil tillate at Yoast SEO dynamisk kan generere en beskrivelse fra de første linjene i artikkelen.

3. Media

Som standard oppretter WordPress en ny side for hvert bilde eller medie du legger ved innlegg og sider. Denne siden viser bare vedleggsmediet.

Disse vedleggssidene har ingen vesentlig tekst for å gi søkemotorer en kontekst. Slike sider anses som innhold av lav kvalitet av søkemotorer og har en negativ SEO-innvirkning.

Yoast SEO hjelper deg å fikse det ved å omdirigere brukere til vedleggsfilen i stedet for vedleggssiden. Dette alternativet er satt til “Ja” som standard, og du trenger ikke å endre det.

Deaktiver vedleggssider

4. Taksonomier

I kategorien taksonomier kan du konfigurere titler og meta for kategorier, koder, tilpassede taksonomier og arkiveringsformater..

Standard malvariabler skal fungere for de fleste nettsteder. Husk at Yoast SEO henter beskrivelser fra kategoriene og kodene dine.

taksonomier

5. Arkiv

Arkiver-fanen lar deg kontrollere utseendealternativene for diverse arkivsider på nettstedet ditt. Dette inkluderer forfatter, dato, søk og 404 sider.

Standardalternativene fungerer for de fleste nettsteder. Imidlertid, hvis du driver en enkelt forfatterblogg, må du deaktivere forfatterarkivsider fra søkemotorer.

Deaktiver forfatterarkiver fra å vises i søkeresultatene

På en enkelt forfatterblogg er forfatterarkivsidene nøyaktig som dataarkivet eller bloggsidene dine. Dette lager duplikatinnhold som påvirker SEO-rangeringene dine.

6. Brødsmuler

Brødsmuler er ypperlige for internkobling fordi den definerer en tydelig sti eller sti til siden du er på. Disse brødsmulene vises også i søkeresultater som gir nettstedet ditt ekstra fordel i søket.

Brødsmuler vises i søkeresultatene

Forsikre deg om at du klikker på “Aktivert”, dette vil avdekke flere brødsmuleinnstillinger.

Sette opp brødsmuler i Yoast SEO

Standardinnstillingene skal fungere for de fleste nettsteder, men hvis du vil endre noe, kan du gå videre. Når du er ferdig, klikker du på Lagre endringer-knappen.

Hvis du vil ha mer robuste funksjoner for brødsmuler, kan du ta en titt på Breadcrumb NavXT-plugin, det er det vi bruker på WPBeginner.

7. RSS

RSS-feeder brukes ofte av innholdsskrapere til å kopiere innhold fra nettstedet ditt. Med Yoast SEO kan du legge til en tilbakekobling til ditt eget nettsted for hvert innlegg i RSS-feeden din.

RSS-innstillinger i Yoast SEO

På denne måten får du tilbakekoblinger fra nettstedet deres, og Google vil vite at du er den opprinnelige kilden.

Det er alternativer for å legge til forfatterkoblingen, Postkoblingen, blogglenken og bloggbeskrivelsen. Så bli kreativ. Dette kan også brukes til å legge annonser til RSS-feeden din.

Trinn 6. Søkekonsoll

Search Console-delen i Yoast SEO-pluginen, lar deg koble WordPress-nettstedet ditt til Google Search Console (tidligere verktøy for nettredaktører).

Du kan også koble WordPress til Search Console og la Yoast SEO hente og vise søkekonsolldata.

Bare gå til SEO »Søkekonsoll og klikk på knappen “Få Google-autorisasjonskode”.

Søk konsoll

Dette tar deg til Google Search Console hvor du blir bedt om å gi tillatelse. Etter det må du kopiere og lime autorisasjonskoden i plugin-innstillingene.

Google Search Console gir massevis av nyttig informasjon om søkerangeringene dine. Se alle tingene du kan gjøre med det i vår komplette Google Search Console-guide.

Trinn 7. Sosialt

Som vi sa tidligere, Yoast SEO er et kraftverk fullpakket med mange funksjoner for å gi omfattende optimalisering.

En flott funksjon ved plugin-en er at den integrerer nettstedet ditt med sosiale, plattformer for Facebook, Twitter og Google+.

Hvis du klikker på koblingen Sosial under SEO-menyen, vil du konfigurere disse plattformene. Vi viser deg hvordan du konfigurerer hver av dem.

1. Kontoer

Den første fanen under sosiale innstillinger er for alle sosiale kontoer. Dette lar Yoast SEO fortelle Google om sosiale profiler. Du må bare legge til nettadressene og Twitter-brukernavnet for de viktigste sosiale profilene på nettstedet ditt.

Legg til sosiale kontoer i Yoast SEO

2. Facebook

Du må sørge for at alternativet med metadata for åpent diagram er aktivert under Facebook-fanen. Det lar Yoast SEO legge til åpne metadata på Facebook på nettstedet ditt

Aktiver Facebook Open Graph i WordPress ved å bruke Yoast SEO

Dette vil hjelpe Facebook med å plukke opp riktig miniatyrbilde og sideinformasjon når et innlegg fra nettstedet ditt blir delt på Facebook.

Deretter må du oppgi en Facebook-app-ID hvis du har en

Under det finner du muligheten til å gi et miniatyrbilde av hjemmesiden din med SEO-tittel og beskrivelse. Dette bildet og beskrivelsen vil bli brukt når noen deler hjemmesiden til nettstedet ditt på Facebook.

Innstillinger på forsiden

I tillegg kan du oppgi en standard URL for miniatyrbilde. Dette bildet blir brukt til alle artikler som ikke har miniatyrbilde eller noe annet bilde.

3. Twitter

Når det gjelder Twitter, kan du legge til Twitter-kort i nettstedets hovedseksjon.

Du kan også velge hvilken korttype du vil bruke. Vi anbefaler å bruke sammendrag med stort bilde.

Innstillinger for Twitter-kort i Yoast SEO

4. Pinterest

Pinterest bruker Open Graph metadata akkurat som Facebook. Forsikre deg om at du har krysset for metadataboks for graf, under Facebook-innstillinger.

Etter det trenger du bare å oppgi verifikasjonskoden for nettstedet levert av Pinterest. Bare besøk Pinterest-kontoinnstillingene dine for å legge til og bekrefte nettstedet ditt. Du vil bli utstyrt med en metakode som du trenger å oppgi her.

Bekreft nettstedet ditt på Pinterest ved å bruke Yoast SEO

Trinn 8. Verktøy

Yoast SEO kommer med noen innebygde verktøy som lar deg utføre noen avanserte oppgaver. De fleste nybegynnere trenger kanskje ikke bruke disse verktøyene. Vi vil imidlertid vise hvert verktøy og hva det gjør.

Verktøy i Yoast SEO

1. Import og eksport

Hvis du tidligere har brukt en annen WordPress SEO-plugin eller et tema med innebygde SEO-funksjoner, kan du bruke dette verktøyet til å importere SEO-data.

Importer eksport SEO-innstillinger og data

Du kan også bruke den til å importere og eksportere innstillinger for Yoast SEO-plugin og bruke dem på et annet WordPress-nettsted.

2. Filredigerer

Når ditt WordPress-nettsted vokser, kan det hende at du ofte støter på opplæringsprogrammer som ber deg om å legge til litt kode på nettstedets .htaccess-fil eller robots.txt-fil.

Begge er konfigurasjonsfiler og har enorm innvirkning på nettstedet ditt på SEO. Med Yoast SEO kan du enkelt redigere begge filene direkte fra WordPress adminområdet.

Rediger robots.txt og .htaccess-fil i Yoast SEO

3. Bulkredaktør

Bulkredigeringsverktøyet i Yoast SEO lar deg raskt legge til SEO tittel og beskrivelse for alle blogginnlegg og sider.

Under kategorien Titler vil du finne et tomt felt for å legge til den nye SEO-tittelen for det blogginnlegget. Klikk deretter på Lagre kobling for å lagre endringene dine.

Bulk rediger SEO tittel og beskrivelse

For å legge til beskrivelser, må du bytte til beskrivelsesfanen. Nok en gang vil du kunne legge til en beskrivelse for hvert blogginnlegg eller side og lagre det.

Bulk beskrivelse

Trinn 9. Redirects Manager (Premium)

Yoast SEO Premium legger til en kraftig viderekoblingsansvarlig. Dette lar deg raskt konfigurere viderekoblinger på WordPress-nettstedet ditt.

Ved hjelp av viderekoblingsbehandleren kan du raskt fikse 404 feil, omdirigere brukere fra en gammel artikkel til en ny med mer.

Viderekoblingsansvarlig i Yoast SEO

Merk: Omdirigeringer spiller en viktig rolle i nettstedets SEO. Vi anbefaler ikke å binde det opp med SEO-pluginen din.

I stedet bør du bruke en dedikert viderekoblingsansvarlig som Omdirigering for å administrere viderekoblinger. Dette lar deg fortsette viderekoblinger til å fungere selv om du slutter å bruke Yoast SEO.

For mer informasjon, se vår guide for hvordan du konfigurerer viderekoblinger i WordPress.

Trinn 10. Optimaliser innleggene og sidene dine med Yoast SEO

Bare å installere og sette opp denne plugin er ikke nok. For at du virkelig skal maksimere fordelen med denne plugin, må du tilpasse innstillingene per post.

La oss se på hvordan du kan maksimere fordelene ved å optimalisere hvert innlegg / side i WordPress.

Bare rediger et innlegg eller side så vil du legge merke til en ny Yoast SEO-metaboks under redigeringsprogrammet.

Yoast SEO metaboks under et innlegg redigeringsprogram

Du kan starte med å legge til fokusnøkkelfrase eller nøkkelord. Dette er hovednøkkelordet, som du tror brukerne dine vil gå inn i søkemotorene for å finne dette innlegget.

Etter det vil Yoast SEO sjekke innleggets innhold for SEO og lesbarhetsanalyse. Du kan se analysen for å forbedre artikkelen ytterligere.

Noen ganger kan innleggstittelen din og SEO-tittelen din ikke være den samme. Hver gang bør du skrive en tilpasset SEO-beskrivelse fordi utdragsgeneratoren bare plukker opp det første avsnittet som kanskje ikke er det viktigste.

Pro-tips: SEO og lesbarhetsanalyserapport i Yoast SEO er ganske nøyaktige og utrolig nyttige for å forbedre innholdet ditt. Ikke drep deg selv over det, ellers vil du bruke mer tid på å følge analysen i stedet for å lage bedre innhold for brukerne dine.

For å lære mer om optimalisering på siden med Yoast SEO-plugin, se artikkelen vår om hvordan du optimaliserer blogginnlegg for SEO.

Trinn 11. Optimalisering av taksonomier for SEO (kategorier og tagger)

Akkurat som innlegget og sidene dine, kan du også overstyre SEO-tittelen og metabeskrivelsene for arkivsider for kategorier, tagger og forfattere.

Bare besøk Innlegg »Kategorier og klikk på redigeringslenken under hvilken som helst kategori. Rull ned til bunnen på redigeringssiden for kategori, så ser du Yoast SEO metaboks.

Optimalisering av en kategori eller etikett i Yoast SEO

Du kan gjøre det for alle kategoriene, kodene og tilpassede taksonomiarkivene.

Trinn 12. Optimalisering av e-handelsprodukter

Yoast SEO kommer med full støtte for nettbutikker og e-handelsnettsteder som bruker WooCommerce. Dette lar deg optimalisere produktsidene dine akkurat som du ville optimalisert blogginnlegg og sider.

Du finner alle alternativer for e-handel SEO når du legger til et nytt produkt på nettstedet ditt. Du kan også redigere ethvert gammelt produkt og optimalisere det ved å legge inn et fokusord, SEO-tittel, SEO-beskrivelse og mer,

Optimaliser produkter for SEO

For mer informasjon, se vår komplette WooCommerce SEO-guide med trinnvise instruksjoner.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å installere og konfigurere WordPress SEO-plugin av Yoast. Det kan også være lurt å se vår trinnvise WordPress SEO-guide for nybegynnere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me