Hvordan legge til CAPTCHA i WordPress påloggings- og registreringsskjema

Vil du legge CAPTCHA til påloggings- og registreringsskjemaer på ditt WordPress-nettsted?


Ofte er WordPress-påloggingsside og brukerregistreringsside et hovedmål for hackere, spammere og brute force-angrep.

Angriperens motivasjon er ofte å få uautorisert tilgang til ditt WordPress admin-område for å distribuere skadelig programvare eller i andre tilfeller krasje hele nettverket av nettsteder som er vert hos et spesifikt webhotell for å samle løsepenger.

En måte å unngå disse angrepene er ved å bruke CAPTCHA som effektivt blokkerer spambots og beskytter nettstedet ditt mot å bli hacket.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan legge til CAPTCHA i WordPress påloggings- og registreringsskjema.

Legger til CAPTCHA i WordPress påloggings- og registreringsskjema

Hva er CAPTCHA?

A CAPTCHA er et dataprogram som brukes til å skille mellom menneskelige og automatiserte brukere. Det gjør det ved å presentere en test som ville være ganske enkel for en menneskelig bruker å bestå, men som er vanskeligere og nesten umulig for automatiserte skript å komme riktig.

I de tidligere dagene av CAPTCHA ble brukerne bedt om å legge inn teksten de så i et bilde. Dette bildet viste tilfeldige bokstaver, ord eller tall i en forvrengt stil.

Gammel stil CAPTCHA

Senere ble en nyere teknologi kalt reCAPTCHA introdusert. Den viste tilfeldige ord som en utfordring og brukte brukerinnspillet til å hjelpe til med å digitalisere bøker.

reCAPTCHA-forhåndsvisning

Denne teknologien ble kjøpt opp av Google i 2009. Siden har den hjulpet digitaliserte tusenvis av bøker og fullføre New York Times arkiver.

Imidlertid var disse nye CAPTCHAene fortsatt irriterende og ødela brukeropplevelsen på nettsteder.

For å fikse dette introduserte Google “No CAPTCHA reCAPTCHA” som bruker AI og brukerinteraksjoner for å fange spambots.

NoCaptcha reCAPTCHA

Den viser en enklere avkrysningsrute for menneskelige brukere å klikke på. For annen mistenkelig trafikk vil det vise en vanskeligere CAPTCHA som å identifisere objekter i bilder.

Når det er sagt, la oss se på hvordan WordPress-nettsteder kan forbedre sikkerheten med CAPTCHA.

Hvorfor bruke CAPTCHA for WordPress-pålogging og registrering?

WordPress-påloggings- og registreringssider er et enkelt mål for spammere, wannabe-hackere og brute force-angrep.

Det er fordi WordPress er den mest populære nettstedbyggeren i verden, noe som gjør det til et vanlig mål for ondsinnede forsøk.

Den enkleste løsningen for å beskytte WordPress-nettstedet ditt er ved å bruke en WordPress brannmur-plugin som Sucuri. Det vil blokkere dårlig trafikk fra å komme til nettstedet ditt og forhindre uautorisert tilgang.

En annen løsning er å legge til et sekundært lag med passordbeskyttelse på innloggings- og registreringssider for WordPress. Problemet med denne metoden er imidlertid at du må dele det andre passordet med hver bruker, og dette skaler ganske enkelt ikke for store blogger eller medlemssider med flere forfattere..

CAPTCHA gir et lettere alternativ til disse løsningene. Den bruker Googles AI-teknologier for å oppdage ekte besøkende og presentere CAPTCHA-utfordringer for mistenkelige brukere.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt kan legge til CAPTCHA på WordPress-nettstedet ditt.

Standard vs tilpasset WordPress påloggings- og registreringsskjema

Standard WordPress påloggings- og registreringsskjema gir et grunnleggende sett med funksjoner.

Påloggingssiden lar brukere få tilgang til baksiden av nettstedet ditt i henhold til deres respektive brukerroller og tillatelser.

Standard WordPress påloggingsside

Standard WordPress-registreringsskjema lar besøkende opprette en konto på nettstedet ditt. Når de er registrert, kan de også logge inn på nettstedets backend og utføre spesifikke oppgaver som er tillatt av brukerrollen.

Standard WordPress-brukerregistreringsside

Mange eiere av nettsteder ønsker å tilpasse standard WordPress-påloggings- og registreringsside med sin egen logo, stiler osv. De bruker et av de mange pluginene for å lage sin egen tilpassede påloggings- og registreringsside for å erstatte standardene.

Enten du bruker standardsidene eller egendefinerte sider, har vi deg dekket.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du konfigurerer reCAPTCHA for både standard og tilpasset påloggings- og registreringssider i WordPress.

La oss komme i gang ved å legge til reCAPTCHA i standard WordPress påloggings- og registreringsskjema.

Legger reCAPTCHA til standard WordPress påloggings- og registreringsskjema

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Advanced noCAPTCHA & reCAPTCHA (v2 & V3) plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Når pluginen er aktivert, må du gå Innstillinger »Avansert noCAPTCHA & Usynlig CAPTCHA siden fra adminpanelet. Når det er gjort, vil WordPress ta deg til plugins generelle innstillingsside.

Avanserte innstillinger for noCaptcha og usynlige Captcha (v2 & v3)

Derfra må du velge en Google reCAPTCHA-versjon og finne reCAPTCHA API-nøkler for å aktivere tjenesten på nettstedet ditt.

Vi anbefaler å bruke v2 fordi vi mener at v3 ikke er like stabil ennå.

For å få disse API-nøklene, må du gå til reCAPTCHA-nettstedet og klikke på ‘Administrasjonskonsoll’ -knappen.

Besøk Googles reCAPTCHA-nettsted

På neste skjermbilde vil Google be deg om å logge på kontoen din. Når du er logget inn, ser du siden “Registrer et nytt nettsted”.

Registrer et nytt nettsted for Google reCAPTCHA

Først må du oppgi nettstedets navn i etikettfeltet. Etter det må du velge en reCAPTCHA-type. For eksempel vil vi velge reCAPTCHA v2 ‘Jeg er ikke en robot’ avkrysningsrute.

Deretter må du oppgi domenenavnet ditt under delen Domener. Sørg for å oppgi domenenavnet ditt uten ‘https: // www.’

Legg til domenenavn og eier for Google reCAPTCHA

Eierseksjonen viser e-postadressen din, og lar deg også legge til en ny eier.

Etter det må du merke av i boksen ved siden av ‘Godta reCAPTCHA vilkårene for bruk’. Eventuelt kan du også merke av for “Send varsler til eiere” for å motta e-postvarsler om mistenkelig trafikk eller captcha feilkonfigurasjon på nettstedet ditt.

Send inn og registrer ditt WordPress-nettsted

Når du er ferdig, klikker du på knappen Send.

Deretter vil du se en suksessmelding sammen med nettstedet og hemmelige nøkler som du kan bruke på nettstedet ditt.

Googles reCAPTCHA API-nøkler

Nå må du åpne WordPress-oversikten og gå til Innstillinger »Avansert noCAPTCHA & Usynlig CAPTCHA side for å sette opp Google reCAPTCHA.

Når du er på siden med programtilleggsinnstillinger, må du først velge Google reCAPTCHA-versjonen. Siden vi har registrert nettstedet vårt for Google reCAPTCHA v2 ‘Jeg er ikke en robot’, velger vi dette alternativet fra rullegardinmenyen.

Velg Google reCAPTCHA V2 i Advanced noCAPTCHA og Invisible CAPTCHA (v2 & v3)

Etter det må du legge inn nettstedsnøkkelen og den hemmelige nøkkelen levert av Google reCAPTCHA tidligere.

Skriv inn nettstednøkkel og hemmelig nøkkel for å legge til reCAPTCHA til WordPress

Deretter ser du alternativet ‘Aktiverte skjemaer’. Merk av i ruten ved siden av skjemaene der du vil aktivere Google reCAPTCHA. Her vil vi velge påloggingsskjema og registreringsskjema.

Aktiver reCAPTCHA for standard WordPress-påloggings- og registreringsskjema

Etter det kan du bla nedover for å se gjennom andre alternativer. Når du er ferdig med tilpasningen, klikker du på “Lagre endringer” -knappen nederst.

Det er det! Du har lagt reCAPTCHA til i standard WordPress påloggings- og registreringsskjema. For å forhåndsvise den, kan du åpne innloggingsadressen for WordPress i nettleseren din. For eksempel; www.example.com/wp-login.php.

WordPress påloggingsside med Google reCAPTCHA

Hvis du vil sjekke reCAPTCHA på registreringsskjemaet, klikker du på Registrer-lenken under påloggingsskjemaet. Etter dette åpnes registreringsskjemaet for WordPress, og du kan se hvordan reCAPTCHA fungerer.

WordPress Registreringsside med reCAPTCHA

Sette opp reCAPTCHA i tilpasset WordPress påloggings- og registreringsskjema

Som vi nevnte tidligere, kan tilpassede WordPress-påloggings- og registreringsskjemaer tilby mer brukervennlige medlemsalternativer for besøkende på nettstedet.

Først kan du tillate brukere å registrere eller logge inn på nettstedet ditt fra frontend. Dette forbedrer brukeropplevelsen og lar deg beholde den samme generelle designopplevelsen på hele nettstedet.

Deretter lar det deg legge til nettstedlogoen din og tilpasse påloggings- og registreringssiden i din stil.

Å lage et tilpasset WordPress påloggingsskjema og brukerregistreringsskjema er enkelt med det mest brukervennlige WordPress-skjemaet plugin, WPForms (brukt av over 2 millioner nettsteder).

For å komme i gang, installer og aktiver WPForms-plugin på WordPress-nettstedet ditt. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

For å lage et tilpasset WordPress-brukerregistreringsskjema raskt, må du ha minst WPForms Pro-plan.

Etter aktivering, gå over til WPForms »Innstillinger for å oppgi WPForms lisensnøkkel. Du kan få denne nøkkelen fra kontoområdet ditt på WPForms nettsted.

Legg til WPForms lisensnøkkel

Deretter klikker du på alternativet reCAPTCHA øverst for å konfigurere reCAPTCHA for dine tilpassede WordPress-skjemaer. Først må du velge en reCAPTCHA-type.

Siden vi valgte v2 tidligere, vil vi velge reCAPTCHA v3 her i dette eksemplet, men vær oppmerksom på at anbefalingen fortsatt er v2.

WPForms reCAPTCHA-innstillinger - Velg V3

Etter det vil du se nettstednøkkelen og det hemmelige nøkkelfeltet. For å få disse nøklene, må du registrere nettstedet ditt på Googles reCAPTCHA-nettsted.

Gå til Google reCAPTCHA-nettstedet, og klikk deretter på Administrasjonskonsoll-knappen øverst til høyre.

Besøk Googles reCAPTCHA-nettsted

Etter det vil Google be deg om å logge på kontoen din. Når du er ferdig, ser du siden “Registrer et nytt nettsted”.

Registrer et nytt nettsted for Google reCAPTCHA

Skriv inn nettstedets navn og velg deretter reCAPTCHA v3 fra alternativet reCAPTCHA.

Deretter må du oppgi domenenavnet ditt (uten https: // www.) Som vist på skjermdumpen nedenfor.

Legg til domenenavn og eier for Google reCAPTCHA

Hvis du vil legge til en annen Gmail-bruker som eier av reCAPTCHA, kan du legge til e-postadressen under Eiere-delen.

Etter det må du godta vilkårene for reCAPTCHA. Du kan også merke av i ruten ved siden av alternativet “Send varsler til eiere” for å få e-postmeldinger fra Google om mistenkelig trafikk på nettstedet ditt.

Send inn og registrer ditt WordPress-nettsted

Når du er ferdig, klikker du på knappen Send.

Etter det vil Google vise en suksessmelding sammen med nettstednøkkelen og den hemmelige nøkkelen for å legge til reCAPTCHA på nettstedet ditt.

Googles reCAPTCHA API-nøkler

Nå som du har Google reCAPTCHA API-nøklene, må du åpne WPForms »Innstillinger» reCAPTCHA -siden i WordPress-oversikten.

WPForms reCAPTCHA Innstillinger WordPress

Skriv inn nettstednøkkelen og den hemmelige nøkkelen på WPForms reCAPTCHA-innstillingssiden. Når du er ferdig, lagrer du innstillingene.

Nå som du vellykket har lagt til reCAPTCHA på WPForms, kan du enkelt aktivere reCAPTCHA i ditt tilpassede påloggingsskjema, brukerregistreringsskjema eller et hvilket som helst skjema bygget med WPForms.

La oss nå gå videre og lage et tilpasset WordPress-registreringsskjema.

Besøk WPForms »Addons side. Finn ‘User Registration Addon’ og klikk på ‘Install Addon’.

Installer WPForms brukerregistrering Addon

Etter det vil WPForms laste ned og installere addon. Når du ser statusen “Aktiv” til brukerregistreringstillegget, er du klar til å legge til et nytt skjema for brukerregistrering.

Nå må du gå til WPForms »Legg til nytt å lansere WPForms Builder. Velg mal for brukerregistreringsskjema på WPForms konfigurasjonsside.

Velg brukerregistreringsskjema Mal WPForms

Etter det vil WPForms automatisk bygge et tilpasset brukerregistreringsskjema og åpne skjemaoppsett-siden.

Brukerregistreringsskjema Builder WPForms

Nå kan du tilpasse skjemaet ditt ved å legge til nye felt eller redigere feltalternativene. Hvis du liker standardskjemaet, kan du bruke det uten å gjøre noen endringer.

Deretter må du klikke på Innstillinger-alternativet for å konfigurere skjemainnstillingene og aktivere Google reCAPTCHA.

På siden Generelle innstillinger kan du redigere skjemanavnet ditt, legge til skjemabeskrivelse, redigere tekstknappen Send inn med mer. Nederst kan du se avmerkingsbokser inkludert Aktiver Google v3 reCAPTCHA-boksen.

Aktiver Google reCAPTCHA på WordPress tilpasset registreringsskjema

Bare merk av i ruten for å aktivere Google reCAPTCHA i brukerregistreringsskjemaet. Når du er ferdig, klikker du på Lagre-knappen øverst til høyre.

Lagre ditt tilpassede brukerregistreringsskjema

Etter det kan du lukke skjemabyggeren ved å klikke på Lukk-knappen ved siden av Lagre-knappen.

Det er det! Du har opprettet et tilpasset WordPress-brukerregistreringsskjema og lagt reCAPTCHA til det.

Det neste du trenger å gjøre er å legge til det tilpassede brukerregistreringsskjemaet på nettstedet ditt. Du kan enkelt legge til skjemaet i innleggene, sidene eller et hvilket som helst widget-klart område. For eksempel vil vi opprette en ny side og legge skjemaet til den.

Gå til Sider »Legg til nytt siden fra WordPress-oversikten for å lage en ny side. Klikk på ikonet “Legg til ny blokkering” på siden redigeringsskjermbilde og velg blokkeringen WPForms.

Legg til WPForms-blokkering i WordPress Page Editor

Deretter kan du se WPForms-widgeten lagt til på siden redigeringsskjermen. Du trenger bare å velge det tilpassede brukerregistreringsskjemaet du opprettet tidligere. Etter det vil widgeten automatisk laste inn skjemaet i sideditoren.

Legg til tilpasset brukerregistreringsskjema på WordPress-siden

Deretter kan du legge til annet nødvendig innhold og publisere siden.

Nå kan du åpne siden i nettleseren for å se det tilpassede brukerregistreringsskjemaet med Google reCAPTCHA i aksjon.

Siden vi valgte reCAPTCHA v3 i dette eksemplet, ser du ikke en Google reCAPTCHA-avkrysningsrute som ‘Jeg er ikke en robot’. Dette skyldes at reCAPTCHA v3 fungerer i bakgrunnen, men du vil fremdeles se et lite merke i nederste høyre hjørne.

Tilpasset WordPress-brukerregistreringsskjema med Google reCAPTCHA

Prosessen med å lage et tilpasset påloggingsskjema er nesten den samme. Den eneste forskjellen er at du trenger å velge malen User Login Form fra WPForms konfigurasjonsside.

Velg brukerpåloggingsformularmal WPForms

Etter det er hele prosessen den samme. For mer informasjon, kan du se vår guide for hvordan du oppretter en tilpasset påloggingsside i WordPress.

Tilpasset påloggingsskjema for WordPress med reCAPTCHA

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til CAPTCHA i WordPress påloggings- og registreringsskjemaer. Det kan også være lurt å se den ultimate WordPress-sikkerhetsguiden for å styrke den generelle sikkerheten på nettstedet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me