Hvordan legge til innhold med flere kolonner i WordPress-innlegg (Ingen HTML kreves)

Vil du legge til flerkolonneinnhold i WordPress-innleggene dine? Kolonner kan brukes til å lage engasjerende oppsett for innleggene og sidene dine.


Tradisjonelle trykte medier, som aviser og magasiner, har brukt flersøyleoppsett siden de første dagene av utskriften. Målet deres var å gjøre det lettere for brukerne å lese den mindre teksten, mens de utnytter den tilgjengelige plassen økonomisk.

Oppsett med en kolonne brukes ofte på nettet. Imidlertid er raster med flere kolonner fremdeles nyttige for å fremheve innhold og gjøre det lettere å skanne og lese.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt kan legge til flersøyleinnhold i WordPress-innleggene dine uten å skrive noen HTML-kode.

Legg til innhold med flere kolonner i WordPress-innlegg og -sider

Legge til innhold med flere kolonner i WordPress – den enkle måten

Det er nå enkelt å lage innhold med flere kolonner aka gitterkolonneinnhold i WordPress fordi det kommer som en standardfunksjon. Den nye WordPress Block Editor Gutenberg inkluderer en kolonneblokk.

Hvis du vil legge til en layout med flere kolonner, må du opprette et nytt innlegg eller redigere et eksisterende. Når du er i redigeringsområdet, kan du klikke på ‘Legg til’ -ikonet øverst for å legge til en blokk.

Deretter må du velge ‘kolonner’ -blokken som ligger under fanen ‘Oppsettelementer’.

Legg til kolonneblokker i ditt WordPress-innlegg

Du vil nå se musepekeren hoppe på venstre kolonne og en tekstplassholder vises i høyre kolonne.

Kolonner blokkerer WordPress i WordPress lagt til innlegg

Som du kan se på skjermbildet ovenfor, virker kolonneblokken bare et tomt område med det første. Hvis du holder musen til venstre, kan du se blokkeringsrammen uthevet.

Du vil også kunne se blokkeringsinnstillingene i høyre kolonne på skjermbildet for redigering av innlegg.

Kolonner Blokkerer WordPress - 2 kolonner

Som standard legger kolonnene til to kolonner. Du kan øke antall kolonner du vil legge til fra blokkeringsinnstillingene til høyre. Den lar deg legge til opptil seks kolonner på en enkelt rad.

Legg til flere kolonner i kolonnene dine

Bare klikk på en kolonne og begynn å skrive for å legge til innhold. Du kan bruke kategorien på tastaturet for å bytte til neste kolonne.

Legg til tekst i WordPress-kolonnene dine

Legge til media og annet innhold i kolonnene dine

I tillegg til tekstinnholdet, kan du også legge til bilder og legge inn videoer i WordPress-kolonner.

Kolonneblokken lar deg legge til blokker i hver kolonne. Bare ta musen til en kolonne, så vil du legge merke til ikonet “Legg til ny blokk” inni den. Du kan også legge til en blokk ved å skrive / og deretter blokknavnet.

Legg til ny blokk i WordPress-kolonner

Den valgte blokken vises nå i kolonnen. Du kan nå legge til innhold i det.

Bildeblokk lagt til WordPress

Slik kan den nye kolonnen din se ut i standard tjue nitten tema. I dette eksemplet bruker vi tre kolonner, og den siste kolonnen inneholder et bilde.

3 kolonner i WordPress Post - Forhåndsvisning

Hvis du bare vil legge til et bilde og litt tekst ved siden av, kan du også bruke ‘Media and Text’ -blokken i stedet for kolonner. Denne spesielle blokken er laget spesielt for å vise medier som bilder og videoer ved siden av tekst.

Legg til medie- og tekstblokk i WordPress

Legge til flere kolonner i Old WordPress Classic Editor

I tilfelle du ikke har oppgradert WordPress til Gutenberg og fortsatt bruker Classic Editor, må du installere en egen plugin for å lage en rutenettkolonneoppsett.

Først må du installere og aktivere Lightweight Grid Columns plugin. For detaljerte instruksjoner, følg vår trinnvise guide for hvordan du installerer en plugin i WordPress.

Ved aktivering kan du opprette et nytt innlegg eller åpne et gammelt innlegg for å redigere. Deretter klikker du på knappen Legg til kolonner fra verktøylinjen for visuell redigerer.

Legg til kolonner Ikon Lett rutenettkolonner-plugin

Nå vil du se et popup-vindu for å legge til den første kolonnen. Du kan velge hvor mye kolonnen din kan dekke, på stasjonære datamaskiner, nettbrett og mobile enheter på en annen måte.

Hvis du for eksempel angir prosenten 50% for skrivebordet, vil kolonnen dekke halv rad.

Rutenett bredde prosent - lette rutenett kolonner

Det er mange alternativer for å angi kolonnebredden, fra 5% til 100% i intervallet på 5. Du kan velge en ved å klikke på rullegardinmenyen.

Kolonnebreddsalternativer - Rutenettprosenter

Etter det må du legge til kolonneinnholdet i “Innhold” -boksen og deretter klikke på “OK” -knappen for å sette det inn i innlegget ditt.

Legg til innhold i kolonnen - Plugin med lette rutenettkolonner

Plugin-en vil nå generere den nødvendige kortkoden med innholdet ditt og legge den til redigeringsprogrammet ditt.

Kortkode og innhold lagt til WordPress Column

Nå som den første kolonnen er lagt til, kan du gjenta prosessen for å legge til flere kolonner. For den siste kolonnen på rad, ikke glem å merke av i boksen ‘Siste kolonne på rad’.

Kortkode og innhold for 2 kolonner i WordPress

Etter det kan du lagre innlegget og forhåndsvise det. Slik så det ut på testnettstedet vårt ved hjelp av Twenty Seventeen-temaet.

To WordPress-kolonner i tjue sytten tema

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til kolonner i WordPress-innlegg og sider. Det kan også være lurt å se vår enkle guide for hvordan du enkelt kan justere bilder i WordPress-innlegg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me