Hvordan legge til reCAPTCHA i WordPress-kommentarskjema

Ønsker du å legge til reCAPTCHA til ditt WordPress-kommentarskjema?


Spamkommentarer har kommet ut av kontroll for WordPress nettsteder. Etter hvert som spammere blir mer sofistikerte, kan de starte massive spamangrep med liten innsats.

Akismet, den populære spamfiltreringstjenesten for WordPress, blokkerer rundt 7,5 millioner spam-kommentarer hver time. Det kan være frustrerende å håndtere spam-kommentarer, og noen bloggere velger til og med å deaktivere kommentarer på sine nettsteder.

I stedet for å slå av kommentarene, kan du legge CAPTCHA til kommentarskjemaet for å eliminere spam.

I denne opplæringen viser vi deg hvordan du enkelt kan legge til reCAPTCHA i kommentarskjemaet til WordPress-nettstedet ditt.

Legg til reCAPTCHA i WordPress-kommentarskjema

Hva er Google reCAPTCHA?

ReCAPTCHA er en avansert form for CAPTCHA, som er en teknologi som brukes til å skille mellom roboter og menneskelige brukere. CAPTCHA er et akronym for “Fullstendig automatisert Public Turing-test for å fortelle Computers and Humans Apart”.

Google anskaffet CAPTCHA-teknologi i 2009 og omklassifiserte den senere som reCAPTCHA. De gjorde det også lettere for menneskelige brukere å enkelt bestå testen.

I utgangspunktet presenterer den brukerne en enkel avkrysningsrute som de kan klikke for å bestå testen. Hvis testen av en eller annen grunn ikke validerer, får brukeren en utfordring som identifiserer tekst i et bilde eller matcher objekter i flere bilder.

Google har gjort reCAPTCHA offentlig tilgjengelig, slik at eiere av nettstedet kan bruke det på kontaktskjemaer, påloggingssider og kommentarskjemaer for å redusere spam.

Her er et eksempel på hvordan reCPATCHA-test ser ut for flertallet av brukerne dine:

Google-reCAPTCHA-avkrysningsrute

Det er superenkelt å installere og legge til i WordPress-kommentarskjemaet.

Med det sagt, la oss se hvordan du enkelt legger til reCAPTCHA i WordPress-kommentarskjemaet med trinnvise instruksjoner.

Trinn 1: Kom i gang

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere reCAPTCHA i WP-kommentarskjema-plugin. Du kan se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin for detaljerte instruksjoner.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »reCAPTCHA i kommentarer side for å konfigurere plugin-innstillinger.

reCaptcha plugin-innstillingsside

Plugin-en vil be deg om å oppgi Google reCAPTCHA API-nøkler. Du kan opprette disse nøklene gratis fra det offisielle reCAPTCHA nettstedet.

Trinn 2: Registrer nettstedet ditt for å få reCAPTCHA API-nøkler

Programtillegget trenger 2 Google API-nøkler for å legge til en reCAPTCHA-avkrysningsrute i kommentarskjemaet.

For å få API-nøklene, gå til Google reCAPTCHA-nettstedet og klikk på ‘Administrasjonskonsoll’ -knappen øverst til høyre på skjermen.

Besøk Googles reCAPTCHA-nettsted

Du blir bedt om å logge på med Google-kontoen din. Etter det ser du siden “Registrer et nytt nettsted” der du trenger å gi grunnleggende informasjon for å registrere nettstedet ditt.

Først må du skrive inn navnet på nettstedet ditt eller hvilket som helst navn du ønsker Merkelapp felt. Dette vil hjelpe deg med å identifisere nettstedet ditt i fremtiden.

Legger til et nytt nettsted

Deretter må du velge reCAPTCHA V2 radioknapp.

Dette vil åpne for 3 nye alternativer. Siden du vil legge til reCAPTCHA-avkrysningsruten på nettstedet ditt, må du velge alternativet “Jeg er ikke en robot-avkrysningsrute”.

De domener tekstboks lar deg legge til domenenavnet til nettstedet ditt der du vil legge til reCAPTCHA-avkrysningsruten.

Du kan også legge til flere domener eller underdomener ved å klikke på pluss (+) ikon. Dette vil tillate deg å bruke de samme API-nøklene på forskjellige nettsteder.

Legg til domene og e-post til reCAPTCHA-nettstedet

Under eiere, Google vil allerede legge til e-postadressen din. Du kan også legge til en annen e-post hvis du vil.

Deretter må du godta vilkårene for bruk av Google reCAPTCHA på nettstedet ditt.

Merk også av for “Send varsler til eiere” for å la Google sende e-post til deg hvis de oppdager feilkonfigurasjon eller mistenkelig aktivitet.

Send inn og registrer ditt WordPress-nettsted

Når du har fylt ut skjemaet, kan du klikke på Sende inn -knappen for å registrere nettstedet ditt.

Google reCAPTCHA vil nå vise deg en suksessmelding sammen med nettstednøkkelen og den hemmelige nøkkelen på denne siden.

Kopier nettsted og hemmelige nøkler

Du kan nå bruke disse API-tastene i plugin-innstillinger på nettstedet ditt.

Trinn 3: Legg til reCAPTCHA i WordPress-kommentarskjema

Gå over til innstillinger » reCAPTCHA i kommentarer fra venstre sidefelt på adminpanelet.

På innstillingssiden må du bla nedover for å lime inn nettstedtasten og den hemmelige tasten.

Legg til Google API-nøkler til WordPress-nettstedet

Når du er ferdig, klikker du på “Lagre Google reCAPTCHA API Keys pair” -knappen for å lagre API-nøklene.

Det siste du trenger å gjøre er å aktivere reCAPTCHA ved å klikke på vippeknappen og deretter klikke på Lagre endringer.

Aktiver Google reCAPTCHA på nettstedet ditt

Du kan også gjøre grunnleggende tilpasning ved å klikke på reCAPTCHA Customizer alternativ.

Tilpass reCAPTCHA-utseende

Her kan du gjøre endringer i stilen, størrelsen og justeringen av avmerkingsboksen reCAPTCHA.

Plugin-en har også Antispam-innstillinger alternativ som lar deg bestemme hva du skal gjøre når pluginen oppdager en uautorisert kommentar eller sikkerhetsbrudd.

Hva du skal gjøre med spam-kommentarer

Gratulerer, du har lagt reCAPTCHA til kommentarskjemaet ditt i WordPress. Du kan nå sjekke kommentardelen til blogginnleggene dine for å bekrefte at den fungerer som den skal.

Merk: avmerkingsboksen reCAPTCHA vises bare for utloggede brukere, så du må enten logge ut eller åpne nettstedet ditt i et inkognitovindu i nettleseren for å forhåndsvise reCAPTCHA.

WordPress kommentarskjema med reCAPTCHA aktivert

Vi håper denne opplæringen hjalp deg med å lære hvordan du legger reCAPTCHA til WordPress-kommentarformen på nettstedet ditt.

Det kan også være lurt å sjekke guiden vår for hvordan du kan laste inn kommentarer i WordPress for å forbedre lastetiden for siden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me