Hvordan omdirigere brukere etter vellykket innlogging i WordPress

Har du noen gang ønsket å omdirigere brukere til en spesifikk side etter at de har logget inn på ditt WordPress-nettsted?


Avhengig av brukerens rolle, vil WordPress enten ta dem til dashbordet eller deres profilseksjon i WordPress admin-område.

I denne guiden viser vi deg hvordan du enkelt kan omdirigere brukere etter en vellykket innlogging i WordPress. Vi viser deg hvordan du kan omdirigere etter innlogging basert på brukerroller og tillatelser.

Viderekoblere brukere enkelt etter WordPress-pålogging

Hvorfor omdirigere brukere etter innlogging i WordPress?

Mange nettstedseiere driver WordPress-nettsteder med flere brukere. For eksempel en blogg med flere forfattere, et medlemsfellesskap eller en nettbutikk.

Alle disse nettstedene krever at brukere logger seg inn for å utføre visse handlinger og få tilgang til kontoinformasjonen.

Mange WordPress-medlemskaps plugins og eCommerce-programvare håndterer automatisk viderekoblinger ved å vise brukerens tilpassede påloggingssider og omdirigere dem til en tilpasset kontoadministrasjonsside.

Imidlertid er det ikke sikkert at noen nettsteder bruker en slik plugin. I så fall vil brukerne bli omdirigert til standard WordPress administrasjonsområde.

Standard WordPress-metoden tilbyr ikke brukere tydelig veiledning om hva de skal gjøre videre. Selv om dette kan fungere for bloggere og forfattere, er dette ikke en ideell brukeropplevelse for brukerne og kundene dine.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt kan omdirigere brukere etter vellykket innlogging i WordPress. Vi viser deg to metoder, og du kan velge den som best oppfyller dine krav.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Metode 1. Konfigurere påloggingsdirigeringer i WordPress ved å bruke Peters innloggingsomdirigering

Denne metoden er enklere og lar deg konfigurere påloggingsdirigeringer basert på brukerroller og tillatelser.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Peter’s Login Redirect-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »Viderekoblinger for innlogging / utlogging for å konfigurere plugin-modulen.

Det lar deg konfigurere viderekoblinger etter innlogging i forskjellige situasjoner. La oss se på hver enkelt av dem.

Setup Login Redirect for spesifikke brukere

Det første alternativet på innstillingssiden lar deg omdirigere bare bestemte brukere. Du kan velge et brukernavn fra rullegardinmenyen. Etter det kan du legge inn nettadressene for å omdirigere en bruker ved innlogging og utlogging.

Omdiriger spesifikk bruker

Når du er ferdig, klikker du på knappen Legg til brukernavn regel for å lagre denne innstillingen. Gjenta prosessen hvis du trenger å konfigurere viderekoblinger for flere individuelle brukere.

Sette opp påloggingsdirigering etter brukerrolle i WordPress

Du kan også sette opp en påloggingsdirigering basert på brukerrolle i WordPress. Du trenger ganske enkelt å velge en brukerrolle fra rullegardinlisten og deretter angi omdirigeringsadressen. For eksempel kan du omdirigere redaktører til admin-området og abonnere på en tilpasset side.

Viderekobling etter brukerrolle

Sette opp påloggingsdirigering etter funksjoner i WordPress

Plugin lar deg også konfigurere påloggingsdirigeringer basert på brukernivåer og muligheter. Dette alternativet er spesielt nyttig hvis du bruker brukerroller med tilpassede funksjoner i WordPress.

Bare velg et brukernivå fra rullegardinmenyen og legg inn påloggings- og avloggingsadresser. Du kan angi rekkefølge til hvilket som helst nummer, og dette vil avgjøre hvordan denne regelen lagres og vises i plugin-innstillinger.

Viderekobling etter brukernivå

Sette opp påloggingsdirigering for alle brukere i WordPress

På innstillingssiden for plugin-programmet er det et alternativ å angi en viderekobling for alle andre brukere. Hvis en bruker ikke samsvarer med noen regler du har angitt ovenfor, kan du omdirigere dem ved å legge inn en URL her.

Du kan også bruke denne innstillingen til å opprette en omdirigering over hele siden for alle brukere.

Viderekobl alle andre brukere

Sette opp en viderekobling til brukerregistrering i WordPress

Når en ny bruker registrerer seg på nettstedet ditt, omdirigerer WordPress dem til innloggingssiden. Du kan sette opp en omdirigerings-URL for å sende dem til hvilken som helst annen side på nettstedet ditt under delen Registrering av postregistrering.

Viderekobling etter registrering

Du kan for eksempel omdirigere dem til en velkomstside med lenker til forskjellige ting de kan gjøre på nettstedet ditt.

Viktig: Ikke glem å endre tillatelsesnivået under delen “Tilpass plugin-innstillinger”. Programtillegget gjør det mulig for alle som kan redigere kategorier å redigere omdirigeringsadresser. Dette betyr at en bruker med Editor-brukerrollen kan sette opp omdirigeringer. Vi anbefaler å endre dette til install_plugins, slik at bare brukere med administratorrolle kan konfigurere viderekoblinger.

Pluggtilgang

Metode 2. Konfigurer påloggingsdirigeringer i WordPress ved hjelp av WPForms

Hvis du vil lage et tilpasset påloggingsskjema i WordPress, kan du bruke WPForms til å konfigurere det med en viderekobling etter innlogging.

WPForms er markedets beste WordPress-kontaktskjema-plugin. Det lar deg enkelt lage vakre former og legge dem til på ditt WordPress-nettsted.

Det er et premium-plugin, og du trenger minst “Pro” -planen for å få tilgang til innloggingsskjema-funksjonen.

Først må du gjøre er å installere og aktivere WPForms-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke WPForms »Innstillinger side for å oppgi lisensnøkkelen. Du finner denne informasjonen under kontoen din på WPForms nettsted.

WPForms lisensnøkkel

Etter å ha skrevet inn lisensnøkkelen, vil du kunne installere tilleggsprogrammer. Gå videre og besøk WPForms »Addons side og finn brukerregistrerings Addon.

Installer brukerregistrering og påloggingsskjema addon

Deretter klikker du på Installer Addon-knappen for å laste ned og aktivere addon. Du er nå klar til å lage dine egne tilpassede påloggingsskjemaer.

Deretter må du besøke WPForms »Legg til nytt og bla ned til malen ‘Brukerpåloggingsskjema’. Du må klikke på knappen “Opprett skjema for brukerpålogging” for å fortsette.

Last inn påloggingsskjemamal

WPForms vil laste inn Brukerpåloggingsskjema med obligatoriske felt. Du kan klikke på feltene for å legge til din egen beskrivelse eller tekst rundt dem. Du kan også klikke på knappen Send og endre etiketten til ‘Innlogging’.

Bygg påloggingsskjemaet

Endelig kan du konfigurere påloggingsdirigering for dette påloggingsskjemaet.

Gå til Innstillinger »Bekreftelse fanen fra venstre kolonne og velg “Gå til URL” viderekobling som bekreftelsestype.

Omdiriger innloggede brukere

Under det kan du legge inn nettadressen der du vil at brukere skal omdirigeres.

Påloggingsskjemaet ditt er nå klart. Du kan lagre innstillingene og avslutte WPForm-grensesnittet.

La oss nå legge til påloggingsskjemaet på nettstedet ditt.

Bare rediger siden du vil vise påloggingsskjemaet eller opprette et nytt. Legg til WPForms-blokken på innholdsområdet på siden redigeringsskjerm.

Legge til WPForms-blokkering i WordPress

Velg deretter påloggingsskjemaet du opprettet tidligere, og WPForms-blokkering lastes automatisk inn i innholdsområdet.

Fordelen med denne metoden er at du kan sette opp en viderekobling for ditt tilpassede påloggingsskjema, og du kan også bruke sidebyggere som Beaver Builder eller Divi for å lage fantastiske vakre påloggingssider.

Opprette en destinasjonsside for påloggingsskjemaet

Feilsøking påloggingsproblemer i WordPress

Å sette opp omdirigeringer ved å bruke metodene beskrevet over fungerer som en sjarm. I sjeldne tilfeller kan det hende du ser problemer, avhengig av hvordan WordPress-nettstedet ditt er satt opp, og plugins du bruker.

Her er noen tips for å hjelpe deg med å løse dine problemer.

1. Oppdater permalinkstrukturen din

Bare gå til Innstillinger »Permalinks og klikk på knappen “Lagre innstillinger” uten å gjøre noen endringer.

Oppdater permalink-strukturen

Dette oppdaterer WordPress permalink-innstillingene. Hold dette tipset praktisk, da det også kan bidra til å løse andre viderekoblingsproblemer i WordPress.

2. Løs problemet med påloggingssiden

Hvis du påloggingssiden for WordPress fortsetter å forfriske og omdirigere deg tilbake til påloggingsskjemaet, er dette et tegn på en konfliktfylt innstilling.

For feilsøking av dette problemet, se vår guide for hvordan du løser WordPress-påloggingssiden forfriskende og omdirigerende problem.

3. Følg generelle tips om feilsøking

Det mest sannsynlige problemet bak påloggingsproblemer er en plugin- eller temakonflikt. For å finne ut hvilken som forårsaker problemet, følger du trinnet i vår ultimate WordPress feilsøkingsguide.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du enkelt kan omdirigere brukere etter vellykket innlogging i WordPress. Det kan også være lurt å se vår komplette WordPress-sikkerhetsguide for å holde dine brukerdata trygge og sikre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me