Slik gjør du WordPress-nettstedet ditt til et sosialt nettverk

Visste du at du kan gjøre WordPress-nettstedet ditt til et sosialt nettverk? Et sosialt WordPress-nettverk lar brukere registrere seg, koble seg til hverandre, legge ut meldinger og mer. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan gjøre WordPress-nettstedet ditt til et sosialt nettverk.


Lag et sosialt nettverk med BuddyPress

Starter ditt WordPress-drevne sosiale nettverk

WordPress er den enkleste plattformen for å bygge ditt eget sosiale nettverk ved hjelp av gratis BuddyPress-plugin. Den er superfleksibel og integreres vakkert med alle slags WordPress-nettsteder.

Du trenger et WordPress.org-nettsted med selvhosting for å begynne å bruke BuddyPress.

Hvis du ikke har et nettsted ennå, kan du følge instruksjonene i hvordan du lager en nettstedguide, så vil du være i gang på kort tid.

Hva er BuddyPress?

BuddyPress er et søsterprosjekt av WordPress.org. Det er tilgjengelig som en gratis WordPress-plugin som du kan installere på nettstedet ditt.

Det gjør WordPress-nettstedet ditt til et sosialt nettverk som lar deg bygge ditt eget online fellesskap. Her er noen av funksjonene på et typisk BuddyPress-drevet nettsted:

  • Brukere kan registrere seg på nettstedet ditt
  • Brukere vil kunne opprette utvidede brukerprofiler
  • Aktivitetsstrømmer lar brukerne følge oppdateringer overalt
  • Du vil kunne opprette undermiljøer med brukergrupper
  • Brukere kan legge til hverandre som venner
  • Brukere kan sende private meldinger til hverandre
  • BuddyPress-funksjonaliteten kan utvides med tredjeparts plugins
  • Fungerer med ethvert standard WordPress-tema
  • Kan konfigureres med ditt eksisterende WordPress-nettsted

Sette opp ditt WordPress sosiale nettverk ved hjelp av BuddyPress

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere BuddyPress-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »BuddyPress side for å konfigurere plugin-innstillinger.

BuddyPress Innstillinger

Innstillingssiden er delt inn i forskjellige seksjoner. Du vil først se komponentsiden som viser de aktive BuddyPress-komponentene på nettstedet ditt.

Standardkomponentene fungerer for de fleste nettsteder. Du kan imidlertid aktivere eller deaktivere en komponent ved bare å merke og fjerne merket i ruten ved siden av.

Ikke glem å klikke på lagre innstillinger-knappen for å lagre endringene dine.

Deretter må du klikke på fanen Sider. Her kan du velge sidene du vil bruke til forskjellige BuddyPress-seksjoner på nettstedet ditt.

Som standard vil plugin automatisk opprette sider for deg. Du kan endre dem og bruke en annen side hvis du vil.

Sette opp sider

Hvis du ikke ser alternativet for å velge registrerings- og aktiveringssider, må du aktivere brukerregistrering på ditt WordPress-nettsted.

Nå må du bytte til fanen ‘Alternativer’.

BuddyPress-alternativer

Her finner du forskjellige innstillinger som du kan slå av / på i BuddyPress. Standardinnstillingene fungerer for de fleste nettsteder, men du kan gå gjennom og endre dem etter behov.

Viser BuddyPress-sider på nettstedet ditt

Hvis du besøker nettstedet ditt etter at du har konfigurert BuddyPress, vil du ikke se noe nytt lagt til nettstedet ditt. For å endre dette, må du legge til BuddyPress-sider i WordPress-navigasjonsmenyen.

Gå over til Utseende »Menyer side. Velg BuddyPress-sidene fra venstre kolonne og klikk på Legg til i menyknappen.

BuddyPress navigasjon

Ikke glem å klikke på lagre menyknappen for å lagre endringene dine.

Du kan nå besøke nettstedet ditt for å se koblingene i aksjon.

BuddyPress-lenker

Ved å klikke på en lenke vil du ta deg til en BuddyPress-side. For eksempel vil aktivitetslenken vise deg hva som foregår i det sosiale nettverket BuddyPress. Du kan også legge ut en statusoppdatering fra denne siden.

Aktivitetsside

BuddyPress fungerer med alle standard WordPress-temaer. Den kommer også med egne maler du kan bruke i tilfelle temaet ditt ikke har BuddyPress-spesifikke maler.

Hvis temaet ditt ikke er kompatibelt med BuddyPress, kan du sjekke listen over de beste WordPress-temaene for BuddyPress.

Administrere ditt WordPress sosiale nettverk i BuddyPress

Å bygge et online fellesskap krever mye aktiv deltakelse fra administratorene av nettstedet. Du ønsker å bekjempe spam og moderat brukergenerert innhold.

Hvis du allerede bruker Akismet, vil BuddyPress bruke den til å fange spam. Imidlertid kan noe uønsket innhold fortsatt gli bort.

BuddyPress kommer med innebygde verktøy for å takle det.

Gå over til Aktivitet -siden i WordPress-administratorområdet ditt, så ser du nylig aktivitet på nettstedet ditt med forskjellige handlinger.

Administrere brukeraktivitet i BuddyPress

Du kan sortere aktivitetselementene etter handling, slette elementer eller merke dem som spam.

På samme måte kan du gå til brukere side for å administrere brukerkontoer. Du kan slette brukere, redigere profilene deres eller merke mistenkelige kontoer som spam.

Behandle brukerkontoer

Du kan administrere nye brukere ved å gå til siden for administrering av påmeldinger. Dette lar deg direkte aktivere nye brukere, sende dem aktiverings-e-post på nytt eller slette spam-kontoer.

Administrer nye påmeldinger

Opprette og administrere grupper i BuddyPress

BuddyPress lar deg og brukerne dine opprette grupper. Disse gruppene fungerer som underfellesskap på nettstedet ditt. Hver gruppe kan ha sine egne medlemmer og aktivitetsstrømmer. Brukere kan delta i disse gruppene, invitere andre brukere, legge inn meldinger og mer.

Hvis du vil opprette en ny gruppe, kan du gå over til grupper og klikk på knappen Legg til ny øverst.

Legg til ny gruppe

Dette vil føre deg til den nye gruppesiden. Først må du oppgi navn og beskrivelse for gruppen din. Deretter klikker du på knappen “Opprett gruppe og fortsett” for å fortsette.

Opprette en ny gruppe i BuddyPress

På neste side kan du velge personverninnstillinger for gruppen og hvem som kan invitere andre brukere til gruppen. BuddyPress lar deg opprette offentlige, private og skjulte grupper.

Innstillinger for gruppe-personvern

Offentlige grupper er tilgjengelige for alle brukere å delta.

Private grupper er oppført i gruppekatalogen, men brukerne må be om å bli med. Hvis de blir godkjent, vil de kunne se innholdet.

Skjulte grupper kan bare sees av medlemmer som er en del av gruppen. Disse gruppene er ikke oppført i gruppekatalogen, og de vises ikke i søkeresultatene.

Etter å ha konfigurert personvernalternativer, klikker du på neste knapp for å fortsette.

Nå kan du oppgi et bilde som skal brukes som gruppens profilbilde.

Profilbilde for gruppen

Deretter må du legge til et forsidebilde for gruppen og klikke på neste knapp.

Til slutt kan du invitere andre brukere til å delta i gruppen. Du kan bare invitere brukere du har lagt til som venner. Hvis du ikke har lagt til noen venner ennå, må du vente på at brukerne oppdager gruppen og blir med på egen hånd.

Be brukerne delta i gruppen

Klikk på finish-knappen, og BuddyPress vil nå konfigurere gruppen din.

Brukere kan vise grupper ved å besøke gruppesiden på nettstedet ditt som viser katalogen over grupper på nettstedet ditt.

Grupper katalog

Hvis du klikker på et gruppenavn, vises gruppens side der brukere kan delta i en gruppe, legge ut oppdateringer og følge gruppeaktivitet.

Gruppeside

Behandle e-postvarsler

E-postvarsler er den eneste måten BuddyPress-nettstedet ditt kan varsle brukere om ny aktivitet i deres sosiale strøm. For å oppmuntre til brukermedvirkning, kan det være lurt å tilpasse disse e-postmeldingene.

BuddyPress lar deg endre e-postvarsler sendt av ditt WordPress sosiale nettverk. Dette hjelper deg med å endre meldingene slik at de stemmer overens med nettstedets merkevare og tone.

Du kan besøke e-post side for å se listen over standard e-postvarsler. Du vil se e-posttittelen og situasjonen når e-posten sendes til en bruker.

Rediger e-postvarsler i BuddyPress

Du kan klikke på Legg til ny-knappen øverst for å opprette en ny e-postvarsling. Du kan også klikke på redigeringsknappen under en e-postmelding for å endre den.

Redigering av e-postvarsler

Til slutt kan du også bruke e-posttilpasseren til å endre e-postfargene, topptekst- og bunntekstområdene.

Tilpass e-postmeldinger

Feilsøking BuddyPress

Mange av problemene du vil komme over med BuddyPress, vil likne WordPress-problemer. Sørg for å sjekke listen vår med vanlige WordPress-feil for å se om den er oppført der.

Hvis brukerne dine ikke kan motta e-postvarsler, må du følge instruksjonene i vår guide for hvordan du løser WordPress som ikke sender e-postproblemer.

For alle andre problemer, sjekk ut WordPress feilsøkingsveiledning for å forstå hva som forårsaker det, og hvordan du finner en løsning.

Det er alt for nå.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å gjøre WordPress-nettstedet ditt til et sosialt nettverk ved hjelp av BuddyPress. Det kan også være lurt å se vår ultimate trinnvise WordPress sikkerhetsguide for nybegynnere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me