Slik installerer og installerer W3 Total Cache for nybegynnere

Vi får ofte komplimenter fra brukere om hvor raskt nettstedet vårt laster. Alle vil vite hemmeligheten bak et hurtigladende WordPress-nettsted. Bortsett fra god webhotell og godt kodede plugins, må du sørge for at du bruker riktig hurtigbufring og har et CDN (innholdsleveringsnettverk). For oppsettet vårt bruker vi en plugin som heter W3 Total Cache. På grunn av et høyt volum av forespørsler, har vi bestemt oss for å lage en trinnvis guide for hvordan du installerer og konfigurerer W3 Total Cache for nybegynnere.


I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du installerer W3 Total Cache og konfigurerer den riktig for å maksimere fordelene. Vi vil også vise deg hvordan du kan kombinere W3 Total Cache med CDN-tjenesten for å gjøre nettstedet ditt enda raskere.

Før du begynner, anbefaler vi på det sterkeste at du sjekker ytelsen til nettstedet ditt ved å bruke Google Page Speed ​​og Pingdom Tools. Dette vil gi deg en før og etter sammenligning.

Nedenfor er skjermdumpet av resultatene fra Pingdom:

WPBeginner Pingdom 21. november

La oss komme i gang med oppsettet av W3 Total Cache.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Hva er W3 Total Cache?

W3 Total Cache er den raskeste og mest komplette plugin-modulen for optimalisering av WordPress. Pålitelig av mange populære nettsteder, inkludert: AT&T, Mashable, Smashing Magazine, WPBeginner og millioner andre. W3 Total Cache forbedrer brukeropplevelsen på nettstedet ditt ved å forbedre serverytelsen, cache hvert aspekt av nettstedet ditt, redusere nedlastingstidene og gi transparent innholdsleveringsnettverk (CDN) integrasjon.

Installere W3 Total Cache i WordPress

Før du installerer W3 Total Cache, må du sørge for at du avinstallerer alle andre hurtigbuffer-plugins (for eksempel WP Super Cache). Hvis du ikke gjør dette før du installerer, vil pluginen ha problemer ved aktivering.

Vi har en veldig grundig guide som forklarer hvordan du installerer en WordPress-plugin som du kan følge. Eller du kan følge den korte guiden nedenfor:

Gå til WordPress adminpanelet og klikk på Plugins »Legg til nytt. Søk etter “W3 Total Cache”, og du bør se resultater som bildet nedenfor:

Installerer W3 Total Cache-plugin for WordPress

Klikk på Installer nå-knappen og aktiver deretter plugin-modulen.

Innstillinger og konfigurasjon av W3 Total Cache

W3 Total Cache er en veldig kraftig plugin, så den har mange alternativer. Dette kan være en god ting eller en dårlig ting. For de som vet hvordan de skal bruke disse alternativene, er de en gullgruve. For de fleste nybegynnere kan disse alternativene være ganske vanskelige og forvirrende. Vi vil besøke hvert av disse alternativene i detalj, slik at du riktig kan sette opp W3 Total Cache. La oss starte med generelle innstillinger.

Generelle innstillinger

Du kan gå til siden Generelle innstillinger ved å klikke på Performance-menyknappen i WordPress-administratorpanelet. Det er her du vil sette opp plugin-modulen ved å konfigurere grunnleggende innstillinger. Forsikre deg om at du er på siden med generelle innstillinger og ikke den salgsfremmende oversikten som denne pluginen har.

W3 Total Cache Generelle innstillingsside

Hva er Page Cache?

Det første alternativet du ser på denne siden er Page Cache. Det er ansvarlig for å lage statiske cache-sider for hver side som er lastet, så den blir ikke lastet dynamisk på hver side. Ved å aktivere dette, reduserer du lastetiden betydelig. Se bildet nedenfor for å se hvordan Page-cache fungerer:

Hva er Page Cache?

Som du ser normalt når en bruker kommer til nettstedet ditt, kjører WordPress PHP-skript og MySQL-spørsmål til databasen for å finne den forespurte siden. Deretter analyserer PHP dataene og genererer en side. Denne prosessen tar serverressurser. Når sidebufferen er slått på, kan du hoppe over all serverbelastningen og vise en hurtigbufret kopi av siden når en bruker ber om det.

For delt hosting som de fleste nybegynnere bruker, anbefales Disk: Enhanced-metoden. Du bør merke av for Aktiver sidebuffer og lagre alle innstillinger.

Konfigurere Page Cache i W3 Total Cache for WordPress

For de fleste er dette alt du trenger å gjøre med hurtigbufring. Siden denne guiden er for brukere på nybegynnere, vil vi hoppe over de avanserte innstillingene for hurtigbufring fordi standardalternativene er tilstrekkelige.

Vi vil også hoppe gjennom Minify, Database Cache og Object Cache. Den enkle grunnen er fordi ikke alle servere gir optimaliserte resultater med disse innstillingene. Det neste alternativet du vil se er nettleserbuffer.

Hva er nettleserbuffer?

Hver gang en bruker besøker et nettsted, laster ned nettleseren deres alle bilder, CSS-filer, JavaScripts og andre statiske filer i en midlertidig mappe for å forbedre brukeropplevelsen. På denne måten når den samme brukeren går til neste side, vil den laste mye raskere fordi alle de statiske filene ligger i nettleserens cache..

Alternativer for nettleserbuffer i W3 Total Cache setter en tidsbegrensning for nettleserbufferen. Tatt i betraktning at du ikke endrer logoen din hver dag, har ikke statiske filer som bufret i 24 timer ikke deg. Merk av for Aktiver under Nettleserbuffer-alternativet og klikk Lagre alle innstillinger-knappen. Når du har gjort det, kan du besøke Ytelse »Nettleserbuffer side for flere innstillinger.

Sette opp alternativer for nettleserbuffer i W3 Total Cache

Som du ser på bildet over, aktiverte vi stort sett alt bortsett fra 404. Når du lagrer innstillingene, vil alle innstillinger nedenfor på den siden automatisk ta vare på seg selv.

I våre gratis WordPress-oppsett er dette standardinnstillingene som vi slår på.

Hva er en CDN?

CDN står for Content Delivery Network som lar deg tjene det statiske innholdet fra flere skyservere i stedet for bare en hosting-server. Dette lar deg redusere serverbelastningen og øke hastigheten på nettstedet ditt.

Vi har laget en infographic om Hva er en CDN og hvorfor du trenger en CDN for ditt WordPress-nettsted. Vi anbefaler på det sterkeste at du sjekker det, slik at du kan ta en utdannet beslutning.

W3 Total Cache støtter MaxCDN, Amazon S3, Rackspace Cloud og Amazon Cloud Front. WPBeginner bruker MaxCDN (hvorfor vi bruker MaxCDN). Denne delen vil bare gjelde for nettsteder som bruker CDN, eller som planlegger å bruke CDN. Hvis du tror du vil bruke et CDN, anbefaler vi MaxCDN.

Det første du må gjøre for å lage en Pull Zone i MaxCDN-dashbordet. Logg deg på MaxCDN-kontoen din, klikk på Administrer soner og klikk deretter på Opprett pull-knappen.

Konfigurer W3 Total Cache - MaxCDN Innstillinger

På neste skjermbilde blir du bedt om å oppgi detaljer for trekkområdet.

 • Trekk sonenavn: Bare gi et hvilket som helst navn til denne trekksonen slik at du kan identifisere den i MaxCDN-panelet.
 • Opprinnelsesserver-URL: Angi URLen til WordPress-nettstedet ditt og begynner med http: // og slutter med en etterfølgende skråstrek / på slutten.
 • Tilpasset CDN-domene: skriv inn hvilket som helst underdomen, for eksempel: cdn.wpbeginner.com
 • Etikett: Gi beskrivelse for denne trekksonen.
 • Komprimering: Aktivering av komprimering vil spare deg for båndbredde, så det anbefales på det sterkeste at du merker av i denne ruten.

Et skjermbilde av hvordan de ovennevnte innstillingene vil se ut:

MaxCDN Pull Zone Details

Klikk på Opprett-knappen og MaxCDN oppretter Pull Zone. På neste skjermbilde vil den vise deg en URL som denne “wpb.wpbeginner.netdna-cdn.com” kopiere og lagre denne URL-en i en tekstfil ved å bruke notisblokk fordi vi trenger dette senere.

Nå som vi har laget en Pull Zone, er neste trinn å sette opp innholdssoner. Du kan gjøre dette ved å gå til MaxCDN-dashbordet. Klikk på administrasjonsknappen ved siden av trekksonen du nettopp opprettet. Klikk på Innstillinger-fanen på neste skjermbilde. Hensikten med å opprette innholdssoner er å legge til underdomener, slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen ved å stille innhold fra forskjellige underdomener i brukerens nettleser. For å gjøre dette, klikk på knappen merket Egendefinerte domener og legg til flere underdomener. Se skjermdumpen nedenfor:

MaxCDN Flere underdomener

Når du har lagt til tilpassede domener, klikker du bare på Oppdater-knappen.

Neste trinn er å sette opp CNAME-poster for underdomenene. De fleste av våre anbefalte WordPress Hosting-leverandører som Hostgator, Bluehost, osv. Gir en cPanel til kundene sine for å administrere forskjellige innstillinger for deres hosting. Vi vil beskrive hvordan du setter opp en CNAME-post i cPanel.

Logg deg på cPanel-oversikten og klikk deretter på Simple DNS Zone Editor under Domener.

Konfigurer W3 Total Cache - Legge til en CNAME-post

På neste skjermbilde vil du se et skjema med to felt. Skriv inn underdomenenavnet du skrev inn mens du opprettet innholdssonen. For eksempel vil du sette cdn for cdn.wpbeginnner.com.

cPanel fyller automatisk ut hele domenet. Skriv inn URLen som er gitt av MaxCDN i CNAME-feltet da du opprettet trekksonen. Det er nettadressen vi ba deg om å lagre i notisblokken.

Konfigurer W3 Total Cache - Legge til en CNAME-post

Gjenta prosessen for alle underdomenene dine, f.eks. cdn1, cdn2, etc. Husk at bare navnefeltet vil endres hver gang, og CNAME-feltet har alltid url gitt av MaxCDN for trekksonen din. Når du har opprettet CNAME-poster for alle underdomener, er det på tide å gå tilbake til WordPress og sette opp MaxCDN med W3 Total Cache.

Gå til Ytelse »Generelle innstillinger. Bla nedover til du finner CDN-konfigurasjonsboksen. Merk av for Aktiver og velg MaxCDN fra rullegardinmenyen CDN Type. Klikk på Lagre alle innstillinger-knappen.

Aktivering av MaxCDN i W3 Total Cache

Etter at du har lagret innstillinger, vil du se et varsel som informerer deg om å oppgi informasjon for “Autoriseringsnøkkel” og “Erstatt standard vertsnavn med” -feltene og velg en trekkzone. Klikk på “Spesifiser det her” -lenken og W3 Total Cache tar deg til CDN-siden.

W3 Total Cache spesifiserer innstillinger for MaxCDN

Klikk på Autoriser-knappen på neste skjermbilde. Dette tar deg til MaxCDN-nettstedet der du vil generere en autorisasjonsnøkkel. Kopier og lim inn denne nøkkelen i W3 Total Cache. Skriv inn underdomenet du opprettet tidligere i “Erstatt nettstedets vertsnavn med”.

Å legge inn MaxCDN API-nøkkel og sette opp vertsnavn i W3 Total Cache

Lagre alle innstillinger, og det er alt. Nettstedet ditt er nå konfigurert til å tjene statiske filer ved hjelp av MaxCDN. Nå, hvis du laster inn nettstedet ditt, skal bildenettadressene vises fra CDN-underdomenet i stedet for nettstedets faktiske domene. For eksempel:

https://www.wpbeginner.com/wp-content/uploads/2010/08/w3totalcachecdnconfig.gif

ville bli erstattet med:

http://cdn.wpbeginner.com/wp-content/uploads/2010/08/w3totalcachecdnconfig.gif

Hvis noen av de statiske filene dine ikke lastes inn med CDN, betyr det sannsynligvis at du må spesifisere dem i innstillingen for tilpassede filer i W3 Total Cache. Vi måtte gjøre det for OIO Publisher-plugin som vi bruker for visning av annonser. Hvis du går til innstillingssiden for CDN, ser du alternativet Avansert:

Avansere CDN-innstillinger i W3 Total Cache

Bare legg til alle filene / mappene du vil inkludere for CDN. Hvis du legger merke til det, er det en avvist filliste. Når du gjør en liten designoppdatering, vil ikke style.css oppdateres med en gang. Så du kan legge det i en avvist filliste for tiden du gjør endringer. Hvis du bare vil ha en engangsrensing, kan du gjøre det fra MaxCDN-dashbordet.

Alt vi har dekket til nå, vil fungere utmerket på de fleste webhotellkontoer. Imidlertid kommer W3 Total Cache med mange andre alternativer. Vi vil prøve vårt beste for å forklare hva de er, og hvorfor vi ikke aktiverer dem på alle nettsteder.

Minify

Minifiser ganske enkelt redusere størrelsen på de statiske filene dine for å spare deg for hver eneste kilobyte du kan. Noen ganger kan imidlertid generere den minifiserte filen være mer ressurskrevende enn ressursen den vil spare. Vi sier ikke at det er en fryktelig funksjon. Vi sier ganske enkelt at det kanskje ikke passer best for hver server. Vi har hørt mange brukere klage på det, og verten vår (HostGator) anbefalte oss å la dette være av. Hvis du er som oss (IKKE SAVVY med serverlingo), så hør på leverandøren av webhotellet ditt.

Cache for databaser

Cache-hurtigbaser reduserer serverbelastningen ved å lagre SQL-spørsmål. Dette eliminerer behandlingstiden for spørring av databasen (som kanskje ikke er mye for mindre nettsteder). Da vi begynte å bruke dette, så det ut til å legge mye belastning på serveren vår. Verten vår anbefalte oss å slå den av. I stedet endte de opp med å slå på den innebygde SQL-hurtigbufringen for oss. Igjen, bruk dette alternativet på egen risiko. Du kan prøve det og se hvordan det påvirker lastetiden for nettstedet. Bare slå av den, hvis virkningen ikke er betydelig nok. De fleste verter anbefaler ikke dette for delte hostingkontoer.

Objektbufring

Hvis du har et veldig dynamisk nettsted, vil det å bruke Object Caching hjelpe. Dette brukes hovedsakelig hvis du har komplekse databaseforespørsler som er dyre å regenerere. For de fleste nybegynnere, ignorere det.

Nå som du har alt oppsett, er det best å lage en sikkerhetskopi for W3 Total Cache-konfigurasjonen. Vi gikk tross alt gjennom mye i denne artikkelen. Du må komme tilbake til siden med generelle innstillinger for W3 Total Cache. Det er et avsnitt for import / eksport-innstillinger. Klikk for å laste ned innstillingsfilen fra serveren din.

Vi håper at du fant denne artikkelen nyttig. For de brukerne som fremdeles ikke blir solgt på konseptet med CDN, anbefaler vi at du gir den en sjanse. CDN samarbeider med webhotellet for å redusere serverbelastningen og øke ytelsen på nettstedet. Vi bruker MaxCDN og vi anbefaler deg å gjøre det samme. (Prøv dem i bare en måned, så ser du hvorfor vi anbefaler dem).

Hvis du har spørsmål, kan du gjerne spørre i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map