Slik legger du til Google Kalender i WordPress

Vil du legge til en Google-kalender på ditt WordPress-nettsted? Google Kalender er en av de mest nyttige appene. Det lar deg administrere timeplanen din, dele arrangementer og organisere alt rundt deg. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du legger til en Google-kalender i WordPress.


Legger til Google Kalender i WordPress

For å gjøre det enkelt har vi laget en videoopplæring om hvordan du installerer en WordPress-plugin som du kan se nedenfor.

Abonner på WPBeginner

Hvis du imidlertid bare vil følge tekstinstruksjoner, kan du følge trinnvis trinn for hvordan du legger til Google Kalender i WordPress.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Simple Calendar – Google Kalender-plugin. Ved aktivering må du besøke Kalendere »Innstillinger side for å konfigurere plugin-modulen.

Innstillinger for kalenderkilder

Først må du koble plugin-modulen til Google Kalender. Dette krever å gi plugin-tilgangen til kalenderdataene dine. For det må du opprette og gi en Google API-nøkkel.

Bare besøk nettstedet til Google Developer Console og klikk på opprett en ny prosjektknapp.

Opprette et prosjekt i Google Developer Console

Dette vil få frem en popup der du må oppgi et navn på prosjektet ditt. Det kan være hva du vil, men vi anbefaler at du bruker noe som hjelper deg å identifisere prosjektet.

Velg et navn for prosjektet ditt

Du vil nå bli omdirigert til prosjektoversikten der du trenger å klikke på koblingen Aktiver og administrer API-nøkler.

Aktiver API-nøkler

Du blir brakt til en side som viser alle Googles produkter og tjenester. Du må klikke på Google Kalender-API under Google Apps APIs-delen.

Aktivering av Google Kalender API

På neste side blir du bedt om å bekrefte at du vil aktivere Kalender-API. Bare klikk på Aktiver-knappen for å fortsette,

Aktiver bekreftelse av api-kalender

Mens APIet ditt nå er aktivert, trenger du fremdeles detaljene om hvordan du får tilgang til APIen og hvilke legitimasjonsbeskrivelser du vil bruke. Klikk på knappen Gå til legitimasjon for å fortsette.

Generer API-legitimasjon

Dette fører deg til en side der du må velge legitimasjonsbeskrivelser. Vi bruker API-nøkkelen som legitimasjon for å koble Google Kalender til WordPress. Klikk på API-nøkkelkoblingen for å fortsette.

Klikk på API-nøkkelkobling for å generere API-nøkkel

Du blir nå bedt om å velge hvor du vil bruke nøkkelen. Siden du skal bruke den på en webserver, må du klikke på servertasten for å fortsette.

Velg nøkkeltype

Til slutt må du oppgi et navn på nøkkelen. Dette kan være alt du senere lett kan identifisere. Du kan la IP-adressefeltet være tomt.

Gi API-nøkkelen din navn

Du har opprettet en API-nøkkel som du kan bruke med Google Kalender. Nå kan du kopiere API-nøkkelen og lime den inn på innstillingssiden for plugin-modulen.

Ikke glem å klikke på Lagre endring-knappen for å lagre innstillingene dine.

Å gjøre din Google Kalender offentlig

Hvis du vil dele en Google Kalender, må du endre kalenderinnstillingene og gjøre den offentlig. Her er en trinnvis guide for hvordan du gjør din Google Kalender offentlig.

Bare gå til Google Kalendere og klikk på rullegardinikonet ved siden av kalenderen du vil dele.

Deling av en Google-kalender

Dette vil ta deg til kalenderdelingsinnstillingene. Du må merke av i ruten ved siden av for å gjøre kalenderen din offentlig, og deretter klikke på lagre-knappen.

Gjør Google Kalender din offentlig

Det siste du trenger er å få den unike kalender-IDen. Du trenger denne IDen for å vise kalenderen i WordPress. Bare klikk på fanen Kalenderdetaljer.

Fanen Kalenderdetaljer

Bla ned til siden med kalenderadresseseksjonen. Der finner du kalender-ID-en din. Du må kopiere denne IDen og lime den inn i en tekstfil. Du trenger denne kalender-IDen i neste trinn.

Kopierer Google Kalender-ID

Legge til en ny kalender i WordPress

Du har koblet WordPress-nettstedet ditt med Google Kalendere. Neste trinn er å legge til Google Kalender i WordPress.

Bare gå til Kalendere »Legg til nytt side. Du vil se en skjerm som ligner skjermene for redigering av innlegg eller side i WordPress.

Legger til ny kalender i WordPress

Start med å legge inn en tittel på kalenderen. Du vil merke at pluginen allerede har lagt til noen snarveier og tekst i tekstområdet. Du kan la det være som det er og bla ned til kalenderinnstillingsboksen under tekstredigereren.

Du må klikke på fanen Google Kalender i kalenderinnstillingsboksen og lime inn kalender-ID-en din.

Legger til kalender-ID i WordPress

Du kan også klikke på andre faner i kalenderinnstillingsboksen for å tilpasse hvordan kalenderen vil vises på ditt WordPress-nettsted.

Når du er ferdig, klikker du bare på publiser-knappen for å lagre kalenderen.

Vis Google Kalender på ditt WordPress-nettsted

Google-kalenderen du nettopp opprettet er ikke synlig på WordPress-nettstedet ditt ennå. Du må fortsatt legge til kalenderen i et WordPress-innlegg eller -side.

Bare opprett eller rediger et WordPress-innlegg eller -side. På skjermbildet for innleggsredigeringsprogram vil du legge merke til den nye knappen Legg til kalender.

Legg til kalenderknapp på skjermbildet for redigering av innlegg

Dette vil få frem en popup der du kan velge kalenderen du nettopp la til fra en rullegardinmeny.

Du kan også knytte en kalender til et innlegg ved å velge den fra vedleggskalendermetaboksen på redigeringsskjermen.

Fest Google-kalenderen til et innlegg eller en side

Hvis du vil vise Google-kalenderen din i en sidebar-widget, har Simple Calendar-plugin en widget for det.

Du må besøke Utseende »Widgets og finn Simple Calendar-widgeten i listen over tilgjengelige widgeter. Deretter drar og slipper du widgeten til en sidefelt.

I widgetinnstillinger må du velge kalenderen din fra rullegardinmenyen. Ikke glem å klikke på lagre-knappen for å lagre widgetinnstillingene dine.

Legge til Google Kalender i en sidefelt ved hjelp av widget

Det er alt, nå kan du besøke nettstedet ditt for å se Google Kalender i aksjon. Du vil merke at plugin-programmet vakkert vil fremheve hendelsene dine i kalenderen. Hvis du tar musen over til en hendelse, vil den vise detaljer om hendelsen.

Google Kalender innebygd i en WordPress-side

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til Google Kalender i WordPress. Det kan også være lurt å se guiden vår for hvordan du installerer Google Analytics i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me