Slik åpner du eksterne koblinger i et nytt vindu eller fane med WordPress

Ønsker du å åpne eksterne lenker fra blogginnleggene dine i et nytt vindu?


Åpne eksterne lenker i et nytt vindu lar brukerne dine besøke lenken uten å forlate nettstedet ditt.

Mange nybegynnere sliter med å finne muligheten til å åpne en lenke i et vindu, hovedsakelig fordi den ikke er umiddelbart synlig når du legger til en lenke i WordPress.

I denne nybegynnerguiden viser vi hvordan du enkelt kan åpne eksterne lenker i et nytt vindu på WordPress-nettstedet ditt. Vi vil også vise forskjellige metoder for å gjøre det, slik at du kan velge den som passer best for deg.

Slik åpner du eksterne lenker i et nytt vindu

Hvorfor og når du skal åpne eksterne lenker i et nytt vindu?

Eksterne lenker er lenker til nettsteder du ikke eier eller kontrollerer. Normalt sett, hvis du legger til en lenke til et eksternt nettsted, vil besøkende bare forlate nettstedet ditt ved å klikke på lenken.

Mens noen brukeropplevelseseksperter sier at du ikke bør åpne eksterne lenker i et nytt vindu, er vi ikke enige i det.

Du forstår, de fleste brukere glemmer lett det siste nettstedet de besøkte. Hvis de har flere faner åpne, er sjansen stor for at de aldri vil kunne finne nettstedet ditt igjen.

For bedre brukeropplevelse, anbefaler vi å åpne eksterne lenker i et nytt vindu eller fane. På denne måten går ikke den opprinnelige websiden tapt, og brukere kan fortsette å bla gjennom nettstedet ditt ved å bytte tilbake.

En annen fordel med å åpne eksterne lenker i et nytt vindu er økt sidevisning og brukerengasjement på nettstedet ditt. Det er mer sannsynlig at brukere kommer tilbake til forrige fane og avslutter å lese artikkelen.

Det er mer sannsynlig at brukere som bruker mer tid på nettstedet ditt, blir med på nyhetsbrevet ditt, følger deg på sosiale medier, legger igjen en kommentar og kjøper produktene dine.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt kan åpne eksterne lenker i et nytt vindu i WordPress.

Åpne ekstern lenke i nytt vindu i Gutenberg Editor

Den nye WordPress-blokkereditoren har en innebygd funksjon som lar deg åpne eksterne lenker i et nytt vindu. Alternativet er imidlertid skjult bak en knapp, og det er grunnen til at nybegynnere ofte ikke legger merke til det.

Bare rediger et blogginnlegg eller -side der du vil legge til en ekstern lenke. Velg deretter teksten du vil koble til, og klikk deretter på koblingen for å sette inn lenken (eller trykk CTRL + K på Windows / Kommando + K på Mac).

Åpne lenke i ny fane

Dette vil føre til innstikkslink-popup. Bare skriv inn lenken og klikk deretter på pil ned ved siden av. Dette vil avsløre muligheten for å åpne linken ny fane.

Klikk for å slå alternativet, og trykk deretter enter. Den valgte teksten din blir nå lenket, og du kan forhåndsvise den ved å besøke nettstedet ditt.

Åpne ekstern lenke i et nytt vindu ved å bruke Classic Editor

WordPress introduserte en ny blokkereditor med WordPress 5.0. Mange brukere foretrekker å bruke den gamle redigereren ved å installere den klassiske editor-pluginen.

Hvis du fortsatt bruker klassisk editor, vil vi anbefale deg å begynne å bruke den nye redaktøren. Den er moderne, raskere, og inneholder mange nye funksjoner som du går glipp av.

Hvis du likevel vil bruke den klassiske redigereren, er det slik du åpner en kobling i et nytt vindu ved å bruke den klassiske redigereren.

Først må du redigere innlegget eller siden der du vil legge til lenken. Velg deretter teksten du vil koble til, og klikk deretter på knappen Legg til lenke.

Legg til en ny lenke i klassisk editor

En popup vises der du kan legge til den eksterne lenken. Klikk deretter på tannhjulikonet ved siden av. Dette vil få frem den avanserte popup-koblingen for insert link.

Åpne lenke i ny fane ved å bruke den klassiske editoren

Herfra må du merke av i boksen ved siden av ‘Åpne link i en ny fane’ avkrysningsrute og deretter klikke på ‘Oppdater’ -knappen for å legge til lenken din.

Du kan nå lagre innlegget ditt og forhåndsvise det for å se lenken i handling.

Åpne en kobling i ny fane ved å bruke tekstfanen i Classic Editor

Hvis du bruker HTML-redigereren merket “Tekst” i den gamle klassiske redigereren, er det slik du åpner en ekstern lenke i et nytt vindu.

Legg til lenkknapp i teksteditoren

Bare velg teksten du vil koble til, og klikk deretter på Legg til kobling-knappen. Dette vil få frem den avanserte popup-koden for Sett inn link.

Legge til en kobling i ren tekstredigerer ved å bruke den klassiske redigereren

Herfra kan du legge til lenken og merke av i ruten ved siden av ‘Åpne link i ny fane’. Etter det klikker du på Legg til link-knappen, og popup-en vil forsvinne. Du vil nå se HTML-koden for lenken i tekstredigereren.

HTML-kode for den eksterne lenken

Du kan nå lagre endringene dine og se innlegget for å se den eksterne lenken i handling.

Slik åpner du eksterne koblinger i et nytt vindu ved hjelp av HTML

Noen ganger kan det hende du må skrive HTML for å legge til en kobling i WordPress. For eksempel når du bruker HTML-modus i den nye blokkereditoren eller legger til en kobling i en WordPress-temamalfil.

Du må legge til lenken ved hjelp av følgende HTML-kode.

Koblingstekst

Bare erstatt eksempel.com med den eksterne lenken URL, og koblingsteksten med teksten du vil koble til.

Målparameteren i denne koden forteller nettlesere om å åpne lenken i et nytt vindu eller fane.

Åpne alle eksterne lenker automatisk i nytt vindu med en WordPress-plugin

Det kan høres ut som ekstraarbeid å manuelt sjekke alternativet for hver ekstern lenke du legger til. Over tid vil du imidlertid bli vant til det.

Hvis du driver en blogg med flere forfattere eller ofte glemmer å åpne eksterne lenker i en ny fane, kan du bruke en plugin til det.

Først må du installere og aktivere åpne eksterne koblinger i et nytt vindu-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Plugin-en fungerer utenfor boksen, og den vil automatisk åpne eksterne lenker i et nytt vindu.

Det endrer ikke faktisk de eksterne koblingene i blogginnleggene dine. I stedet bruker den JavaScript for å åpne eksterne lenker i et nytt vindu.

Merk: Husk at deaktivering av plugin-en vil stoppe å åpne eksterne lenker i et nytt vindu.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du enkelt kan åpne eksterne lenker i et nytt vindu i WordPress. Det kan også være lurt å se den ultimate listen over de mest nyttige WordPress-tipsene, triksene og hakkene du kan bruke på nettstedet ditt..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me