Slik setter du WordPress-nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus

Vil du sette WordPress-nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus? Vedlikeholdsmodus lar deg vise et brukervennlig varsel til brukerne dine i stedet for et ødelagt nettsted under vedlikehold av nettsteder.


Det lar deg også trygt utføre all vedlikeholdsoppgave, samtidig som du sørger for at personer som trenger tilgang til nettstedet har tilgangen.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan sette WordPress-nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus. Vi vil også vise deg hvordan du gjør siden for vedlikeholdsmodus mer behagelig, nyttig og brukervennlig.

sette WordPress-nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus

Hvorfor og når du trenger å sette WordPress i vedlikeholdsmodus

Normalt kan du jobbe med å tilpasse WordPress-nettstedet ditt uten å måtte sette det i vedlikeholdsmodus. Du kan utføre mindre justeringer, publisere nytt innhold, oppdatere temaer og plugins uten driftsstans.

Noen ganger kan det imidlertid hende du trenger å jobbe på nettstedet ditt i en lengre periode. Som når du manuelt konfigurerer et nytt tema eller konfigurerer en ny plugin som endrer atferden til nettstedet ditt. I løpet av denne tiden kan nettstedet ditt virke ødelagt for brukerne dine i en periode.

Hvis nettstedet ditt har mye trafikk, vil du ikke at brukerne dine skal se et ødelagt nettsted fordi det skaper en dårlig brukeropplevelse og gir dem et dårlig inntrykk av merkevaren din.

En vanlig måte å håndtere denne situasjonen på er ved å sette opp en iscenesatt nettside. Dette lar deg jobbe på nettstedet ditt under et testmiljø og skyve endringene til ditt live nettsted når du er ferdig.

Noen av de beste WordPress-vertsfirmaene tilbyr iscenesettelsesnettsteder med 1 klikk, for eksempel Bluehost, SiteGround og WP Engine.

Du må fremdeles konfigurere vedlikeholdsmodus, men det vil være i en veldig kort periode.

Hvis du ikke bruker et iscenesettingsnettsted, må du definitivt sette nettstedet ditt under vedlikeholdsmodus fordi du bruker endringer på livenettstedet. Dette lar deg avhjelpe det dårlige brukeropplevelsesproblemet.

Når du setter WordPress-nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus, kan du vise et brukervennlig varsel, alternative lenker du kan besøke, og gi en tidsramme for når vedlikeholdet vil bli utført.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt kan plassere WordPress-nettstedet ditt i vedlikeholds- eller underbygging-modus.

Vi vil vise deg to forskjellige plugins for å lage sider som snart kommer eller vedlikeholdsmodus. Du kan velge den som fungerer best for deg.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke vil se videoopplæringen, kan du fortsette å lese tekstversjonen nedenfor:

1. Installer vedlikeholdsmodus ved å bruke SeedProd Plugin

SeedProd er en premium WordPress-plugin som kommer med vakre design og garantert støtte.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere SeedProd-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »Coming Soon Pro side til oppsett kommer snart eller vedlikeholdsmodus-side.

Aktiver status for vedlikeholdsmodus

Først må du velge status. Du kan velge ‘Aktiver snart kommer modus’ eller ‘Aktiver vedlikeholdsmodus’. Du kan også velge viderekoblingsmodus som lar deg ganske enkelt omdirigere brukerne dine til et annet nettsted.

Etter å ha valgt vedlikehold eller kommer snart-modus, klikker du på knappen “Lagre alle endringer”.

Deretter må du klikke på knappen ‘Rediger kommer snart / vedlikeholdsside’. Dette vil åpne SeedProd-tematilpasseren.

Velg en sidemal for vedlikeholdsmodus

Du vil nå se en liste over vakre ferdige maler som du kan bruke til vedlikehold eller kommer snart.

Klikk for å velge et tema, og SeedProd vil vise tilpasningsalternativer for temaet.

Temaalternativer

Herfra kan du enkelt legge til din egen logo, bakgrunn, endre innhold, legge til e-postabonnementskjema, sosiale delingsknapper, nedtellingstimer, fremdriftslinje, osv..

SeedProd støtter også alle populære e-postmarkedsføringstjenester. Du kan ganske enkelt velge din e-posttjenesteleverandør og sette opp et registreringsskjema ved å følge instruksjonene på skjermen.

E-post påmeldingsskjema

Når du er fornøyd med endringene, ikke glem å klikke på lagre-knappen for å lagre endringene.

Vedlikeholdsmodusen din vil bare være synlig for brukere som ikke er logget inn. Du kan nå besøke nettstedet ditt i en ny inkognito-nettleserfane for å forhåndsvise siden om vedlikeholdsmodus i aksjon.

SeedProd-forhåndsvisning

Kontrollere nettstedsadgang for påloggede brukere

Som standard vil SeedProd vise siden for vedlikeholdsmodus for alle besøkende som ikke er logget inn. Alle andre brukere vil kunne logge seg på slik de normalt vil gjøre og fortsette å surfe på nettstedet ditt.

Imidlertid, hvis du driver et medlemsnettsted eller en nettbutikk, vil innloggede brukere også inkludere abonnenter og kunder.

Gå først til for å velge hvem som skal få tilgang til nettstedet ditt under vedlikehold Innstillinger »Coming Soon Pro side. Bla nå ned til delen “Tilgangskontroller”.

Hvem kan få tilgang til nettstedet ditt under vedlikeholdsmodus

Herfra kan du velge en metode for å omgå vedlikeholdsmodus. Du kan legge inn en hemmelig nøkkel som kan brukes som passord med nettadressen til nettstedet.

Du kan også angi en informasjonskapsel, som ikke er like effektiv på grunn av cache-problemer. Du kan bruke IP-adresser hvis brukerne dine har en statisk IP-adresse, de fleste brukere har ikke den.

Den mest effektive metoden er å bare velge brukerrollene som har tilgang til nettstedet. Du kan ekskludere brukerroller opprettet av ditt WordPress-medlemskapsplugin eller eCommerce-plugin.

Når du er fornøyd med tilgangskontrollene, ikke glem å klikke på “Lagre alle endringer” -knappen for å lagre innstillingene dine.

Ekskluder spesifikke sider fra vedlikeholdsmodus

En annen flott funksjon ved SeedProd er at den lar deg selektivt inkludere eller ekskludere sider fra vedlikeholdsmodus. Dette kommer godt med i mange situasjoner når du kanskje trenger å la noen brukere få tilgang til bestemte sider.

Hvis nettstedet ditt for eksempel bruker en tilpasset påloggingsside, vil du ekskludere den fra vedlikeholdsmodus. Hvis du gir kundestøtte via e-post, kan det være lurt å ekskludere siden med kontaktskjema.

For å ekskludere sider bare gå til innstillingssiden for plugin-modulen og bla ned til delen “Avanserte innstillinger”. Herfra kan du selektivt inkludere eller ekskludere nettadresser ved å legge inn en nettadresse om gangen.

Ekskluder nettadresser

Ikke glem å klikke på “Lagre alle endringer” -knappen for å lagre innstillingene etter at du har skrevet inn sidene du vil ekskludere eller ta med.

Hvis du vil bruke SeedProd på et nettsted under bygging, kan du se vår guide for hvordan du enkelt kan lage kommende sider i WordPress med SeedProd.

2. Sett opp vedlikeholdsmodus ved å bruke plugin for WP-vedlikeholdsmodus

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere WP Maintenance Mode plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du gå til Innstillinger »WP-vedlikeholdsmodus for å konfigurere plugin-innstillingene.

WP-vedlikeholdsmodus

Innstillingsskjermen for plugin-enheten er delt inn i fem faner. Som standard vil du se fanen Generelle alternativer.

Det første alternativet under Generelt er Status, som er satt til Deaktivert som standard. For å sette WordPress-nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus, må du stille det til ‘Aktivert’.

Hvis du vil at søkemotorer skal kunne se nettstedet ditt mens det er i vedlikeholdsmodus, må du stille alternativet ‘Omgå til søkebots’ til Ja. Hvis du har et etablert nettsted, anbefaler vi at du setter dette til Ja.

WP-vedlikeholdsmodus lar deg, administratoren, ha full tilgang til nettstedet ditt i løpet av vedlikeholdsmodus. Dette betyr at du kan se arbeidsnettstedet og logge deg på WordPress-dashbordet.

Du kan spesifisere hvilke brukerroller som skal ha tilgang til fronten og baksiden av nettstedet mens det er i vedlikeholdsmodus. Som standard er det satt til Administrator.

Andre alternativer på siden er selvforklarende. Når du er fornøyd med innstillingene, må du klikke på Lagre innstillinger-knappen for å lagre endringene.

Opprette din egen sprutside for vedlikeholdsmodus

Med WP-vedlikeholdsmodus kan du lage vakre landingssider som skal vises i vedlikeholdsmodus. For å lage splash-siden din, klikker du bare på Design-fanen på innstillingssiden for plugin-modulen.

Design din vedlikeholdsside

Først må du oppgi en tittel, overskrift og innhold som skal vises på vedlikeholdssiden. Hvis du oppretter en kommende side som kommer snart, kan du endre innholdet tilsvarende.

Deretter må du velge tekstfarge og bakgrunnstype. Du kan velge fra bakgrunnsfargen, velge et forhåndsdefinert bilde eller laste opp ditt eget bakgrunnsbilde.

Når du er ferdig med innstillingene, ikke glem å klikke på Lagre endring-knappen for å lagre innstillingene.

Legger til nedtelling og nyhetsbrevregistrering på vedlikeholdssiden for WordPress

Hvis du setter WordPress i snart-modus eller bare vil gi brukerne beskjed når nettstedet ditt skal være oppe, kan du bruke en nedtellingstidsmodul som følger med plugin-modulen.

Du kan konfigurere den ved å gå til Moduler-fanen på innstillingssiden for plugin-modulen. Herfra kan du velge en startdato og angi den gjenværende tiden.

Legger til en nedtellingstimer

Du kan også tillate brukere å abonnere og bli varslet når nettstedet ditt er tilbake online. Disse brukerne vil bli varslet via plugin-modulen, og de vil ikke abonnere på din e-postmarkedsføringsliste.

Abonner for å bli varslet

Du vil forsikre deg om at WordPress-nettstedet ditt er i stand til å sende e-post. For mer informasjon, se guiden vår for hvordan du fikser WordPress som ikke sender e-postproblemer for å teste og fikse WordPress-e-poster.

Deretter kan du også legge til lenker til sosiale medieprofiler i den snart snart-modus eller vedlikeholdsmodus-siden. Bare skriv inn sosiale nettadresser for sosiale medier, og pluginen vil automatisk vise sosiale knapper.

Legg til sosiale medieknapper

Eventuelt kan du også aktivere Google Analytics og legge til sporings-ID-en din i plugin-innstillingene.

Ikke glem å klikke på lagre innstillinger-knappen for å lagre endringene dine.

Med WP-vedlikeholdsmodus kan du også sette opp en forhåndsprogrammert live chat-bot som inkluderer en interaktiv samtaleshjelp-boks. Du kan bruke denne funksjonen til høflig å spørre brukere om de vil abonnere.

Administrer bot-innstillinger

Hvis du aktiverer bot, vil det skjule innholdet i vedlikeholdsmodus du hadde angitt på siden Generelle innstillinger. Slik ser chatbot ut på nettstedet ditt.

Forhåndsvisning av Chatbot

Hvis du samler inn brukerdata gjennom registreringsskjemaene på vedlikeholdsmodus eller kommer snart-modus-siden, vil du gjøre dem GDPR-kompatible.

Du kan gjøre dette ved å bytte til GDPR-fanen på innstillingssiden for plugin-modulen. Herfra kan du aktivere personvernmodulen og velge siden for personvernregler.

GDPR-innstillinger

Du kan nå besøke nettstedet ditt i et nytt nettleservindu med inkognitomodus, og du vil bli møtt med vedlikeholdsmodus eller kommer snart.

Forhåndsvisning av siden om vedlikeholdsmodus

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du enkelt kan sette WordPress-nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus. Det kan også være lurt å se disse eksemplene på ideer om vedlikeholdssider som du kan bruke på nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map