Slik sikkerhetskopierer du og gjenoppretter ditt WordPress-nettsted med UpdraftPlus

Sikkerhetskopiering er det første sikkerhetslaget for ethvert WordPress-nettsted. Bortsett fra å ha automatiserte sikkerhetskopieringer, må du også ha en enkel måte å gjenopprette sikkerhetskopien om nødvendig. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan ta sikkerhetskopi og gjenopprette WordPress-nettstedet ditt med UpdraftPlus.


UpdraftPlus

Hvorfor du trenger en sikkerhetskopi & Gjenopprett løsning for WordPress?

Forskning viser at tap av data og nedetid koster 1,7 billioner dollar hvert år for den globale økonomien.

Alle nettsteder på internett er sårbare for tap av data og sikkerhetstrusler. Som nettstedseier er dette noen vanlige scenarier når du kan miste dataene dine:

 • Nettstedet ditt kan bli hacket og hackere kan ødelegge dataene dine.
 • Hostingleverandøren din kan miste dataene dine
 • Verten forbeholder seg retten til å avslutte kontoen din og slette alle dataene dine.

Det er mange andre scenarier der du kan ende opp med å miste nettstedet ditt og all verdifull data som er opprettet gjennom årene.

Den beste måten å beskytte deg mot disse truslene er å ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt jevnlig.

WordPress kommer ikke med en innebygd sikkerhetskopiløsning. Imidlertid er det flere flotte WordPress-sikkerhetskopinprogrammer som lar deg automatisk sikkerhetskopiere og gjenopprette WordPress-nettstedet.

UpdraftPlus er en av de beste backup-pluginsene for WordPress. Det lar deg konfigurere automatiske sikkerhetskopieringsplaner. Det vil også hjelpe deg med å gjenopprette WordPress-nettstedet ditt i tilfelle noe dårlig skulle skje.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt kan ta sikkerhetskopi og gjenopprette WordPress-nettstedet ditt med UpdraftPlus.

Opprette WordPress Backup med UpdraftPlus

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere UpdraftPlus-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »UpdraftPlus-sikkerhetskopier side for å konfigurere plugin-innstillinger.

Innstillingsside UpdraftPlus

Nå må du klikke på innstillingsfanen.

Det er her du vil sette opp en automatisk backupplan og et eksternt sted for å lagre sikkerhetskopiene.

UpdraftPlus-innstillinger

Først må du velge en backupplan for filene dine. Filer inkluderer WordPress-temaer, plugins, bilder og andre opplastinger.

Etter det må du velge en backupplan for WordPress-databasen din. WordPress er en databasedrevet programvare. Alle innlegg og sider, kommentarer, nettstedinnstillinger lagres i databasen.

Backupplanen din bør være basert på hvor ofte du legger til nytt innhold på nettstedet ditt.

For eksempel, hvis du legger til to blogginnlegg hver uke, kan du velge en hver uke sikkerhetskopi av filer og en ukentlig sikkerhetskopi av databasen.

Deretter må du velge hvor du vil lagre sikkerhetskopifilene dine.

Det er en dårlig idé å lagre sikkerhetskopiene på samme sted som nettstedet ditt. Å miste nettstedet ditt betyr at du også mister tilgangen til sikkerhetskopifilene dine.

Dette er grunnen til at du må velge en ekstern skylagringstjeneste for å lagre sikkerhetskopiene.

UpdraftPlus lar deg lagre sikkerhetskopiene dine til flere skylagringstjenester, inkludert Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, alle andre. Du kan også sende sikkerhetskopiene til en e-postadresse.

Bare klikk på en ekstern tjeneste for å velge den, så ser du installasjonsinstruksjoner nedenfor.

Av hensyn til denne opplæringen vil vi vise deg hvordan du bruker Dropbox som din eksterne lagringsservice med UpdraftPlus.

Vi vil gå videre og klikke på Dropbox for å velge den og deretter bla ned til bunnen av siden og klikke på lagre endringsknappen.

UpdraftPlus lagrer innstillingene dine. Du må imidlertid fortsatt gi UpdraftPlus tilgang til Dropbox-kontoen din.

Bla ned til instruksjoner for konfigurering av ekstern lagring og klikk på lenken ved siden av “Autentiser med dropbox”.

Sette opp Dropbox som din eksterne lagringstjeneste for sikkerhetskopiering

Koblingen tar deg til Dropbox-nettstedet, der du blir bedt om å logge på med Dropbox-e-posten og passordet.

Etter innlogging vil du bli spurt om du vil la UpdraftPlus få tilgang til Dropbox-kontoen din.

La UpdraftPlus få tilgang til Dropbox

UpdraftPlus vil bare ha tillatelse til å få tilgang til sin egen mappe i ‘Apps» UpdraftPlus-mappen. Klikk på “Tillat” -knappen for å fortsette.

Du blir omdirigert til nettstedet UpdraftPlus der du må klikke på knappen “Fullstendig oppsett” for å fullføre oppsettet.

Fullstendig oppsett

Du vil nå bli ført tilbake til ditt WordPress-nettsted, og du vil se UpdraftPlus-innstillingssiden igjen. Bla ned til bunnen av siden og klikk på Lagre endringer-knappen.

Du har nå satt opp sikkerhetskopieringsplan og ekstern plassering for å lagre sikkerhetskopiene.

Opprette manuelle WordPress-sikkerhetskopier med UpdraftPlus

UpdraftPlus kan automatisk lage sikkerhetskopier basert på timeplanen du valgte tidligere. Du kan imidlertid også opprette sikkerhetskopier manuelt når du vil.

Først må du besøke Innstillinger »UpdraftPlus-sikkerhetskopier og klikk på knappen ‘Sikkerhetskopier nå “.

Opprette en manuell sikkerhetskopi med UpdraftPlus

Dette vil få frem en popup-vindu med alternativer for å velge filer / databasebackup og om du vil sende sikkerhetskopien til ekstern lagring. (se hvilke WordPress-filer du bør sikkerhetskopiere?)

Manuell sikkerhetskopi

Klikk på ‘Sikkerhetskopier nå’ for å fortsette.

UpdraftPlus vil nå begynne å lage sikkerhetskopi av filene og databasen. Du vil kunne se fremdriften på innstillingssiden.

Fremskritt for sikkerhetskopiering

Prosessen kan ta en stund, avhengig av størrelsen på nettstedet ditt.

UpdraftPlus vil også begynne å laste opp sikkerhetskopifilene dine til det eksterne stedet.

Gjenopprette WordPress-sikkerhetskopien din med UpdraftPlus

Det er enkelt å lage sikkerhetskopier, men den virkelige nyttige delen om sikkerhetskopier er muligheten til å gjenopprette dem med samme letthet.

UpdraftPlus gjør det enkelt å gjenopprette WordPress-nettstedet fra en sikkerhetskopi.

Hvis WordPress-nettstedet ditt ble hacket, eller du vil begynne på nytt, må du først slette alt og installere WordPress igjen.

Deretter må du installere og aktivere UpdraftPlus-plugin igjen på det ferske nye WordPress-nettstedet ditt.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »UpdraftPlus-sikkerhetskopier og klikk på Gjenopprett-knappen.

Dette fører deg til sikkerhetskopisiden. UpdraftPlus skanner serveren din for å se om den kan finne en eksisterende sikkerhetskopi i / wp-content / updraft / mappe på nettstedet ditt.

Siden du har slettet alt fra nettstedet ditt, vil det imidlertid ikke kunne finne sikkerhetskopifilene.

Hvis du lagret sikkerhetskopifilene på datamaskinen din, kan du klikke på koblingen “Last opp sikkerhetskopifiler” for å laste opp og gjenopprette manuelt.

Last opp sikkerhetskopifiler manuelt

Du kan også koble UpdraftPlus til ekstern plassering (Dropbox, Google Drive, osv.). På denne måten vil UpdraftPlus kunne skanne ekstern plassering og bruke de tidligere lagrede sikkerhetskopiene.

Klikk på Innstillinger-fanen og velg deretter det eksterne stedet du brukte tidligere for å lagre sikkerhetskopiene.

Koble til ekstern lagringsplass på nytt

Følg instruksjonene for å autentisere nettstedet ditt med ekstern lagringstjeneste.

Ikke glem å klikke på “Lagre endringer” -knappen nederst på siden for å gjenopprette innstillingene.

Nå kan du bytte tilbake til fanen ‘Eksisterende sikkerhetskopiering’ og klikke på koblingen ‘Skann ekstern plassering’.

Ekstern sikkerhetskopi

UpdraftPlus vil nå se etter sikkerhetskopier på det eksterne lagringsstedet og vise dem nedenfor.

Du kan nå klikke på gjenopprett-knappen ved siden av en sikkerhetskopi.

UpdraftPlus spør deg nå hva du vil gjenopprette. Du må velge alle alternativene og deretter klikke på ‘Gjenopprett’ -knappen.

Gjenopprett alternativer

UpdraftPlus vil nå hente sikkerhetskopifilene dine fra det eksterne stedet og begynne å gjenopprette nettstedet fra sikkerhetskopien.

Vår UpdraftPlus-anmeldelse

UpdraftPlus er en kraftig WordPress-backup-plugin, og det er et flott alternativ for DIY-brukere som ønsker fleksibilitet til å velge sikkerhetskopieringsplan og ekstern lagringsplass.

Fordi UpdraftPlus er gratis, er det et populært valg blant brukere. Du kan imidlertid oppgradere til UpdraftPlus Premium for å få tilgang til premium tillegg som Website Migrator, UpdraftVault, prioritetstøtte og flere alternativer. Premium-alternativet koster $ 70 per år.

Imidlertid, som de fleste WordPress-backup-plugins, mangler UpdraftPlus muligheten til å gjøre sikkerhetskopier av nettstedet ditt i sanntid.

Hvis du vil ha sikkerhetskopier i sanntid, ubegrenset lagring og ikke ønsker å betale en tredjeparts lagringstjeneste som Dropbox, anbefaler vi deg å bruke VaultPress i stedet. Dette er hva vi bruker på WPBeginner.

Ulempen med VaultPress er kostnad. Sikkerhetskopieringsplanen for ett nettsted koster $ 165 per år, noe som er mer enn to ganger UpdraftPlus-premium som gir deg tilgang til to nettsteder og åpenbart en ikke-sammenligning med gratisversjonen.

Siste tanker

Sikkerhetskopiering lar deg gjenopprette nettstedet ditt i en nødsituasjon. De kan imidlertid ikke beskytte nettstedet ditt mot vanlige sikkerhetstrusler som hacking, malware, kodeinjeksjon, osv.

Hos WPBeginner bruker vi Sucuri for å beskytte nettstedet vårt (se hvordan Sucuri hjalp oss med å blokkere 450 000 WordPress-angrep).

Du må sørge for at WordPress-nettstedet ditt er sikkert. Følg instruksjonene i vår ultimate WordPress-sikkerhetsguide for å styrke WordPress-sikkerheten din.

Det er alt, vi håper denne artikkelen hjalp deg med å ta sikkerhetskopi og gjenoppretting av WordPress-nettsteder med UpdraftPlus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map