Slik skanner du WordPress-nettstedet ditt for potensielt skadelig kode

Ofte blir vi spurt av brukerne våre, er det en måte å skanne WordPress-nettstedet ditt for potensielt skadelig kode? Svaret på det spørsmålet er JA, JA og JA. Det er både gratis og betalte verktøy tilgjengelig for å skanne WordPress-nettstedet ditt for potensielt ondsinnet eller uønsket kode. Vanligvis kan skadelig programvare og ondsinnet kode ikke bli lagt merke til i lang tid med mindre du skanner nettstedet ditt jevnlig. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt skanner WordPress-nettstedet ditt for malware og potensielt ondsinnet kode.

Slik skanner du et WordPress-nettsted for skadelig programvare og mistenkelig kode

Når du skal skanne ditt WordPress-nettsted for skadelig programvare og ondsinnet kode?

Det beste tidspunktet å skanne WordPress-nettstedet ditt for malware og ondsinnet kode er nå. Mange nybegynnere installerer ikke en WordPress-sikkerhetsskanner med en gang, dette betyr at malware eller injeksjon av ondsinnet kode kan gå upåaktet hen i lang tid.

Mange brukere merker ikke noe før noen fortellende tegn gjør dem mistenksomme. Se listen over vanlige tegn på at WordPress-nettstedet ditt er hacket.

Selv om WordPress-nettstedet ditt ikke er hacket eller påvirket, bør du fremdeles lære å skanne WordPress-nettstedet ditt for ondsinnet kode. Det vil hjelpe deg å beskytte nettstedet ditt mot fremtidige angrep.

Det viktigste er at du kan forbedre WordPress-sikkerheten for å beskytte WordPress-nettstedet ditt som en total proff (det krever ingen tekniske ferdigheter).

Når det er sagt, la oss se på hvordan du grundig skanner WordPress-nettstedet ditt for potensielt skadelig kode.

1. Sucuri

Sucuri gratis WordPress-plugin-dashbord

Sucuri er bransjeledende innen WordPress-sikkerhet. De er en betalt tjeneste, men tilbyr begrenset WordPress-skanningsfunksjon gratis.

For å raskt skanne nettstedet ditt, må du installere og aktivere den gratis Sucuri Security-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Plugin sjekker WordPress-filene dine for å se om de er endret. Den skanner også etter mulig skadelig kode, iframes, koblinger og mistenkelig aktivitet.

Den virkelige verdien kommer fra deres betalte planer som kommer med den beste WordPress-brannmurbeskyttelsen. Deres applikasjonsbrannmur på DNS-nivå blokkerer all mistenkelig aktivitet eller skadelig programvare selv før den når nettstedet ditt.

Vi anbefaler å bruke en nettbrannmur på DNS-nivå fordi den er mer effektiv. Sucuri brannmur serverer også statisk innhold på nettstedet ditt gjennom deres egen CDN som gir deg et betydelig ytelsesøkning og forbedrer WordPress-hastigheten.

Det viktigste er at hvis nettstedet ditt blir berørt, vil Sucuri-eksperter rengjøre nettstedet ditt uten ekstra kostnad. Å rense et hacket WordPress-nettsted er ganske vanskelig selv for erfarne WordPress-brukere. Å vite at du har ekte sikkerhetseksperter tilgjengelig for å rengjøre nettstedet ditt, er en enorm trygghet for bedriftseiere.

Vi bruker Sucuri på vår hjemmeside. For å lære mer, se vår komplette Sucuri-anmeldelse.

2. Wordfence

Wordfence scan

Wordfence er en annen populær WordPress-sikkerhetsplugin som lar deg enkelt skanne WordPress-nettstedet ditt for mistenkelig kode, bakdører, ondsinnede URL-er og kjente infeksjonsmønstre.

Den skanner nettstedet automatisk i bakgrunnen, og du kan også starte en skanning manuelt når som helst.

Du vil kunne se fremdriften for skanningen i de gule boksene på skanningssiden. Når skanningen er ferdig, vil Wordfence vise resultatene.

Det vil varsle deg hvis den fant mistenkelige koder, infeksjoner, skadelig programvare eller ødelagte filer på nettstedet ditt. Den vil også anbefale handlinger du kan gjøre for å løse disse problemene.

Wordfence leveres også med en brannmur på applikasjonsnivå. Denne brannmuren hjelper deg med å forhindre brute force angrep og hacking. Imidlertid kjører den på nettstedet ditt, noe som gjør det litt mindre effektivt.

For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer og konfigurerer Wordfence-sikkerhet i WordPress.

3. Anti-malware-sikkerhet

Anti-malware-sikkerhet

Anti-Malware Security er en annen veldig kraftig WordPress-sikkerhetsplugin som kan hjelpe deg å skanne WordPress etter ondsinnet kode og malware.

Plugin ser etter mistenkelig kode, skript, .htaccess-trusler, bakdører og kjente mønstre av infeksjoner i alle mapper og filer på nettstedet ditt. Den utfører en omfattende skanning som kan ta litt tid å fullføre.

Plugin-forfatteren opprettholder aktivt definisjoner som betyr at de kontinuerlig forbedrer seg for å oppdage nye trusler når de blir oppdaget.

Husk at pluginen kan vise til mange potensielle trusler som faktisk er falske positive. Du må sammenligne filene manuelt med kildefiler som kan være mye arbeid.

Det inkluderer også et brannmuralternativ. Brannmuren er faktisk en brannmur på programvarenivå som er mindre effektiv enn en DNS-brannmur.

Hvordan rydde opp i skadelig programvare eller mistenkelig kode i WordPress?

Rydd opp i hacket WordPress

Det første du trenger å gjøre er å umiddelbart endre alle WordPress-passordene dine. Dette inkluderer WordPress-brukerkontoer, WordPress-vertskontoer, FTP- eller SSH-brukerkontoer og ditt WordPress-databasepassord.

Dette sikrer at hvis et av disse passordene ble kompromittert, vil hackerne ikke kunne bruke det til å gjenvinne tilgang.

Deretter må du opprette en komplett WordPress-sikkerhetskopi ved å enten bruke en plugin eller manuelt gjennom phpMyAdmin og FTP. Dette trinnet sikrer at hvis noe skjer under opprydningen, kan du fortsatt gå tilbake til den infiserte tilstanden til nettstedet ditt.

Etter det anbefaler vi å ansette en WordPress-sikkerhetspersonell for å rengjøre nettstedet for deg. Vi anbefaler Sucuri, hver av deres betalte planer inkluderer fjerningstjeneste for skadelig programvare. Selv om nettstedet ditt allerede er berørt, vil de rense det for deg.

Du kan også prøve å rense den selv. Det er vanskelig arbeid og kan ta mye av tiden din. Hold deg rolig og følg instruksjonene i vår trinnvise guide for hvordan du fikser et hacket WordPress-nettsted for nybegynnere.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du skanner WordPress-nettstedet ditt for malware og potensielt ondsinnet kode. Det kan også være lurt å se guiden vår for å fikse en bakdør på et hacket WordPress-nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me