Slik viser du brødcrumb-navigasjonslenker i WordPress

Vil du vise navigasjonslenker til brødsmuler på WordPress-nettstedet ditt? Breadcrumb navigation er et sekundært navigasjonssystem som forteller brukerne hvor de er på et nettsted i forhold til hjemmesiden. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan vise navigasjonslenker til brødsmuler i WordPress.


Brødsmuler vises på WPBeginner nettsted

Hva er Breadcrumb Navigation og hvorfor du trenger den?

Breadcrumb navigation er et begrep som brukes for å beskrive en hierarkisk navigasjonsmeny presentert som et spor av lenker. Den brukes ofte som en sekundær navigasjon som lar brukere gå opp og ned i hierarkiet til lenker.

Brødcrumb-navigasjonslenker er annerledes enn standard navigasjonsmenysystem i WordPress.

Formålet med navigering med brødsmuler er å hjelpe brukere med å navigere rundt på et nettsted. Det hjelper brukere å forstå hvor de er på et nettsted. Det hjelper også søkemotorer med å forstå hierarkiet til lenker på en webside.

Søkemotorer som Google har begynt å vise brødsmuler under tittelen på et nettsted i søkeresultatene. Dette gir nettstedet ditt mer synlighet i resultatene og øker klikkfrekvensen.

Breadcrumb navigation i søkeresultatene

Når det er sagt, la oss ta en titt på hvordan du legger til navigasjonslenker til brødsmuler i WordPress.

Legge til Breadcrumb Navigation ved hjelp av Breadcrumb NavXT Plugin

Dette er den klart enkleste måten å legge til brødsprutnavigasjon på et WordPress-nettsted. Den er veldig fleksibel, enkel å bruke og har flere alternativer du kan forestille deg. Se hvorfor vi bruker Breadcrumb NavXT på WPBeginner.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Breadcrumb NavXT-pluginen. Ved aktivering må du besøke Innstillinger »Breadcrumb NavXT side for å konfigurere plugin-innstillingene.

Innstillingsside for Breadcrumb NavXT-plugin

Standardinnstillingene skal fungere for de fleste nettsteder. Du vil imidlertid gjøre endringer for å tilpasse innstillingene etter behov.

Innstillingssiden er delt inn i forskjellige seksjoner. I kategorien generelle innstillinger kan du definere hvordan plugin-en oppfører seg globalt på nettstedet ditt.

Den lar deg endre malen for navigeringskoblinger for perlekrummel. Du vil også legge merke til at disse koblingsmalene bruker Schema.org-parametere i koblingen.

Fanen Innleggstyper under plugin-innstillinger, lar deg konfigurere brødsmulelinker for innlegg, sider og eventuelle tilpassede innleggstyper.

Du kan velge hvordan du vil vise innleggshierarki. Som standard bruker plugin-en nettstedtittel > Kategori > Innleggstittel. Du kan erstatte kategorier med koder, datoer eller innlegg overordnede.

Taksonomiene og forfatterflikene har de samme maler for brødsprutnavigasjonslenkene dine.

Ikke glem å klikke på Lagre endringer-knappen for å lagre endringene dine.

Viser Breadcrumb NavXT på nettstedet ditt

Programtillegget krever at du redigerer temafilene dine. Du må legge til denne koden i temaet ditt eller header.php-filen til barnet ditt der du vil vise brødsmule-navigasjonen.

<?php if (function_exists (‘bcn_display’))
{
bcn_display ();
}?>

Det er alt du nå kan besøke nettstedet ditt og se navigasjonslenkene til brødsmuler ved å besøke et hvilket som helst innlegg eller side.

Legge til navigasjonslenker til brødsmuler ved å bruke Yoast SEO-plugin

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Yoast SEO-pluginen. Vi har en komplett trinnvis guide for hvordan du installerer og konfigurerer Yoast SEO-plugin for WordPress.

Ved aktivering må du gå til SEO »Avansert og sjekk alternativet “Aktiver brødsmuler”.

Innstillinger for brødsmuler for yoast

Når du har sjekket det, vil du finne flere alternativer for å endre hvordan brødsmuler ville vises på nettstedet ditt. Standardinnstillinger skal fungere for de fleste, men du kan ikke endre noe du vil.

Når du er ferdig, klikker du på Lagre endring-knappen for å lagre innstillingene.

Viser Yoasts Breadcrumb Navigation på nettstedet ditt

Noen WordPress-temaer støtter allerede Yoasts brødsmuler. Du kan besøke nettstedet ditt og klikke på enkeltinnlegg og sider for å se om temaet ditt viser brødsmulernavigering på siden.

Hvis temaet ikke automatisk viser brødsprutnavigasjon, må du legge til et lite kodebit til WordPress-temaet.

Bare legg til denne koden i temaet eller header.php-filen til barnet ditt. Du bør plassere koden mot slutten av filen.

<?php if (function_exists (‘yoast_breadcrumb’))
{Yoast_breadcrumb (‘

‘);} ?>

Det er alt du nå kan besøke nettstedet ditt for å se navigering i brødsmuler i aksjon.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å vise navigasjonslenker til brødsmuler i WordPress. Det kan også være lurt å se listen over 24 må ha WordPress-plugins for bedriftsnettsteder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me