Wat is RSS? Hoe RSS gebruiken in WordPress?

Als blogger bent u waarschijnlijk een oranje pictogram tegengekomen met het label RSS-feed. Als je je ooit hebt afgevraagd wat RSS is en hoe je RSS kunt gebruiken om je WordPress-site te laten groeien, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel leggen we uit wat RSS is, wat de voordelen van RSS zijn en hoe je het kunt gebruiken om je WordPress-blog te laten groeien.


Wat is RSS?

Wat is RSS?

RSS is een type webfeed waarmee gebruikers en applicaties regelmatig updates kunnen ontvangen van een website of blog naar keuze. De afkorting RSS staat voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary. Het wordt ook wel de feed of RSS-feed genoemd.

Als je in de begindagen van internet updates op je favoriete website wilde bijhouden, moest je er een bladwijzer van maken en vervolgens handmatig bezoeken om te zien of er updates waren.

RSS-feed loste dat probleem op door gebruikers in staat te stellen hun favoriete websites bij te houden zonder de website elke keer handmatig te hoeven bezoeken.

Met RSS kunnen bloggers en uitgevers hun inhoud automatisch syndiceren, zodat mensen deze kunnen lezen in hun e-mail, feedreader en andere apparaten.

Hoe werkt RSS-feed?

RSS-feeds werken door uw nieuwste inhoud te publiceren in een gestructureerd XML-document. Deze feed bevat uw volledige artikelen of de samenvatting en metagegevens voor elk item, zoals datum, auteur, categorie, enz.

Dit XML-document kan vervolgens worden opgehaald en gelezen met een RSS-feedlezer. Er zijn veel RSS-feedlezersoftware beschikbaar voor alle besturingssystemen, desktops en mobiele apparaten.

Zo ziet een voorbeeld van een RSS-feed eruit:

<?xml-versie ="1.0" codering ="UTF-8"?>

WPBeginner
https://www.wpbeginner.com
Beginnershandleiding voor WordPress
Di 02 dec 2018 14:13:37 +0000
en-US

Hoe WordPress-berichten te repareren die 404-fout retourneren
http://feeds.wpbeginner.com/wpbeginner/
Di 02 dec 2018 11:58:18 +0000
Redactie

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    [ware_item id=87][/ware_item]