Ce este: Categorie

Categoria este una dintre taxonomiile implicite din WordPress. Puteți utiliza categorii pentru a sorta și grupa postările dvs. de blog în diferite secțiuni. De exemplu, un site de știri ar putea avea categorii pentru articolele lor depuse la Știri, opinie, vreme și sport.


Categoriile ajută vizitatorii să știe rapid despre ce subiecte este site-ul dvs. și le permite să navigheze mai rapid pe site-ul dvs..

Ce este Categorie

Categoria implicită într-o nouă instalare WordPress este „Necategorizată”. Dacă nu alegeți o categorie pentru o postare, aceasta este plasată automat în categoria implicită. Doar un administrator WordPress poate modifica categoria implicită din Setări »Scriere ecran.

Setarea categoriei implicite

Cum să adăugați categorii

Când editați o postare pe blog, puteți să o adăugați la o categorie bifând caseta de lângă numele categoriei.

cum să adăugați o postare la o categorie de wordpress

Dacă trebuie să adăugați o nouă categorie în timp ce editați o postare, trebuie doar să faceți clic pe butonul Adaugă categorie nouă link sub lista categoriilor dvs. existente.

De asemenea, puteți adăuga o categorie direct din Mesaje »Categorii ecran. Introduceți un nume pentru noua dvs. categorie și adăugați o lingură. Puteți să creați lamele prietenoase cu adresele URL pentru postările dvs. folosind litere mici, cifre sau cratime.

Dacă nu introduceți ceva în câmpul slug, atunci WordPress va crea automat un nume de slug care se bazează pe numele categoriei. Băieții creează un link către pagina dvs. de categorie care listează toate postările pe care le-ați creat în acea categorie.

Categorie pe Bara laterală

Cum să creezi o categorie pentru copii

Categoriile sunt ierarhice, ceea ce înseamnă că fiecare poate avea categorii de copii. O categorie de copii este folosită pentru un sub-subiect sub un subiect mai larg. De exemplu, un site de știri poate avea o categorie Știri cu categorii de copii pentru știri locale, naționale și globale.

Pentru a crea o categorie de copii, accesați secțiunea Mesaje »Categorii ecran și selectați o categorie părinte din meniul derulant. Apoi completați numele pentru categoria copilului dvs., adăugând descrierea și slugul sunt opționale.

Acum faceți clic pe butonul „Adaugă categorie nouă” și se va crea categoria copilului.

Crearea categoriei pentru copii

Cum să editați categoriile

Din categoriile pot fi editate Mesaje »Categorii ecran. Mutați mouse-ul în categoria pe care doriți să o editați, apoi faceți clic pe linkul „Editare”. Acest lucru va deschide editorul unde puteți adăuga sau elimina categoriile de părinți și copii, puteți schimba numele categoriei, slugul sau descrierea.

Editează categoria

Puteți șterge, de asemenea, categoriile din Mesaje »Categorii ecran. Ștergerea unei categorii de părinți sau copii nu vă șterge postările. WordPress plasează automat postările care nu sunt atribuite unei categorii din categoria implicită.

Un administrator trebuie să creeze o nouă categorie implicită sau să o atribuie unei categorii existente înainte ca categoria „necategorizată” implicită să poată fi ștearsă.

Cum se afișează categoriile

Doriți să ușureze pentru vizitatorii site-ului dvs. să vă găsească categoriile de postări pe blog?

Un mod obișnuit de a face acest lucru este plasând o listă cu categoriile dvs. în bara laterală.

Categoriile pot fi afișate în bara laterală folosind un widget de categorii. Mergi la Aspect »Widgets și trageți și plasați widgetul de categorii într-o bară laterală. Toate categoriile dvs. vor fi afișate în bara laterală, cu excepția celor care nu au postări.

Widget-ul de categorii vă permite să afișați categoriile dvs. ca meniu derulant sau listă. Puteți alege, de asemenea, dacă doriți să afișați numărul de postări din fiecare categorie.

Dacă selectați Afișați ierarhia opțiunea, categoriile copilului dvs. vor fi indicate printr-o coafură specială, care este de obicei o liniuță înainte de numele categoriei copilului. Aspectul va depinde de tema dvs. Dacă nu selectați această opțiune, toate categoriile dvs. vor arăta la fel în listă, indiferent dacă sunt categorii de părinți sau copii.

Widget de categorie

Puteți adăuga, de asemenea, categorii în meniul de navigare al site-ului dvs. web. Pentru a face asta mergeți la Aspect »Meniuri. Apoi, faceți clic pe „Categorii”, selectați categoriile pe care le doriți în meniul dvs. și faceți clic pe butonul „Adăugați la meniu”.

Categorie în meniu

De exemplu, am adăugat categoriile noastre în meniul principal aici, la WPBeginner.

categorii de wordpress în exemplul meniului principal

Categorii vs etichete (Care este diferența?)

Categoriile și etichetele sunt ambele taxonomii care sunt incluse în mod implicit în WordPress. Categoriile din WordPress acoperă secțiuni mai largi ale site-ului dvs. web, în ​​timp ce etichetele ajută la identificarea tuturor postărilor pe care le-ați creat, care au fost etichetate cu un anumit cuvânt.

Gândiți-vă la categorii ca la o parte din fața unei cărți. Ele separă conținutul de pe site-ul dvs. în subiecte generale. În timp ce etichetele sunt ca indexul din spatele unei cărți, deoarece atribuie cuvinte care descriu detalii foarte specifice ale postărilor tale.

Una dintre cele mai mari diferențe între etichete și categorii este că ți se cere să alegi o categorie pentru postările tale, iar dacă nu o faci, acestea sunt listate în „categorie”. Pe de altă parte, nu trebuie să adăugați etichete.

Categoriile ajută vizitatorii să înțeleagă despre ce este site-ul dvs. web, astfel încât să poată naviga către conținutul pe care îl caută mai repede. Pot fi ierarhizate dacă utilizați categorii de copii.

Etichetele nu sunt ierarhice, deci nu există etichete părinte sau copil.

Am scris o postare completă care definește cele mai bune utilizări ale categoriilor și etichetelor care vă va ajuta să înțelegeți mai bine utilizările acestora și diferența dintre cele două.

Cum să convertiți categoriile în etichete

La un moment dat, poate doriți să vă schimbați categoriile în etichete sau să le schimbați în categorii. Pentru a face asta, mergeți la Instrumente »Import și faceți clic pe „Convertor de categorii și etichete”. Apoi, faceți clic pe butonul Executare importator. După aceea, se va deschide o fereastră pop-up care vă va cere să instalați importatorul, faceți clic pe butonul Executare importator.

După instalarea importatorului, faceți clic pe Activare plugin și executați Importator. Apoi, alegeți opțiunea de conversie dorită. Acum, selectați elementele pe care doriți să le convertiți făcând clic pe fiecare și faceți clic pe butonul Convertiți.

Convertiți categoriile în etichete

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați totul despre categoriile WordPress și cum funcționează! Consultați mai jos pentru a afla mai multe.

De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru YouTube pentru tutorialele video WordPress pas cu pas și puteți să ne urmați pe Twitter și Facebook pentru cele mai recente actualizări.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map