Ce este: cPanel

cPanel este o interfață grafică (GUI) bazată pe Linux, utilizată ca panou de control pentru a simplifica administrarea site-urilor și a serverului. cPanel vă permite să publicați site-uri web, să gestionați domenii, să organizați fișiere web, să creați conturi de e-mail și multe altele.


Ce este cPanel

cPanel este unul dintre cele mai populare panouri de control din Statele Unite. Multe companii de găzduire web furnizează clienților cPanel ca parte a pachetului lor de găzduire.

cPanel are două interfețe, o interfață de utilizator numită cPanel și o interfață de administrare a serverului numită Web Host Manager (WHM). Această combinație permite utilizatorilor să își gestioneze site-ul și furnizează furnizorilor de hosting cu instrumente pentru gestionarea serverului.

Este cPanel Free?

cPanel nu este gratuit, deoarece este o aplicație terță parte. Cu toate acestea, majoritatea furnizorilor de găzduire includ cPanel în planurile de găzduire fără costuri suplimentare. Există unii furnizori care vor furniza cPanel gratuit pentru primul an și care vor percepe o taxă în anii următori.

În 2019, cPanel și-a mărit prețurile și multe companii de găzduire web au în vedere trecerea de la cPanel la alte panouri de control ale site-urilor web..

Este cPanel privat?

Da, contul dvs. cPanel este privat. Dacă sunteți proprietarul unui site web, atunci asigurați-vă că numele de utilizator și parola sunt sigure. Acest lucru este important pentru păstrarea în siguranță a informațiilor și setărilor site-ului.

cPanel

Cum să vă conectați la cPanel

Vă puteți conecta la cPanel-ul dvs. folosind bara de adrese a browserului. Introduceți adresa site-ului dvs. web urmată de un punct și apoi 2083. Accesarea cPanelului dvs. ar arăta astfel https://yoursite.com:2083.

Puteți, de asemenea, să vă conectați la cPanel dvs., introducând / cpanel după adresa site-ului dvs. Când utilizați această metodă pentru a vă conecta la cPanel, ar arăta astfel: https://yoursite.com/cpanel.

Dacă aveți un site nou și înregistrările DNS nu s-au propagat încă pe server, atunci puteți utiliza adresa IP. Accesarea cPanel-ului dvs. prin IP ar arăta astfel: https: //10.10.10: 2083.

Dacă aveți nevoie de interfața cPanel să apară într-o altă limbă, atunci selectați limba dvs. din lista din partea de jos a ecranului de conectare cPanel.

Înainte de a vă conecta la cPanel, vă poate fi util să marcați pagina cPanel, astfel încât să puteți reveni cu ușurință mai târziu.

După ce vă aflați pe ecranul de conectare cPanel, introduceți numele de utilizator și parola și faceți clic pe butonul Logare. După aceea, veți fi redirecționat către panoul de control al site-ului dvs. web, unde veți vedea toate setările.

Cele mai bune opțiuni de gazdă cPanel

Alegerea celei mai bune gazde cPanel pentru a răspunde nevoilor site-ului dvs. WordPress este importantă. Ar trebui să aveți grijă să selectați o gazdă web pe baza fiabilității, performanței, asistenței clienților, a funcțiilor și a prețurilor.

Cele mai bune gazde web care folosesc cPanel sunt:

Bluehost este unul dintre cei mai mari și mai bine furnizați furnizori de hosting care folosesc cPanel. Bluehost este bine respectat și una dintre cele mai vechi companii de găzduire web. Oferă instalări automate WordPress, un domeniu gratuit și certificat SSL și suport 24/7. WordPress le recomandă oficial ca furnizor de hosting.

HostGator folosește cPanel și găzduiește milioane de domenii. Este unul dintre cei mai populari furnizori de găzduire web din industrie. HostGator oferă clienților săi instalări WordPress cu un singur clic, 99,9% uptime și asistență non-stop. Le considerăm ca fiind unul dintre cei mai buni furnizori de găzduire web pentru companii.

GreenGeeks a devenit o gazdă web recunoscută care folosește cPanel. GreenGeeks are de asemenea instalări WordPress cu un singur clic, migrație gratuită a site-ului, CDN gratuit și suport excelent. GreenGeeks este ecologic și găzduiește peste 500.000 de site-uri web.

Cum se instalează WordPress pe cPanel?

Am scris un tutorial pas cu pas complet despre instalarea WordPress folosind cPanel pe companiile de găzduire web. Acest ghid vă va arăta cum să utilizați scripturi cu un clic cum ar fi Fantastico, Quickinstall și Softaculous pentru a instala WordPress.

Pentru utilizatorii intermediari de WordPress, vom explica, de asemenea, cum să folosiți FTP pentru a instala WordPress. În sfârșit, pentru utilizatori mai avansați, vă vom arăta cum să instalați WordPress pe un computer local.

Ce este gestionat WordPress Gazduire?

Gestionat WordPress Gazduire este un mediu de găzduire special echipat pentru site-urile WordPress. Găzduirea WordPress gestionată oferă niveluri mai ridicate de performanță, securitate și asistență.

Site-urile WordPress care utilizează încărcarea de găzduire gestionată mai rapid, sunt actualizate automat, au copii de zi cu zi și au sprijinul experților WordPress. Găzduirea WordPress administrată costă mai mult, deoarece furnizorul de găzduire gestionează mediul site-ului web.

Panoul de control WordPress gestionat

Ar trebui să utilizați o platformă WordPress gestionată?

Dacă încercați să alegeți cel mai bun plan de găzduire sau vă întrebați dacă găzduirea WordPress administrată este pentru dvs., răspunsul este simplu.

Dacă vă gândiți să începeți un blog sau sunteți doar un începător, atunci nu aveți nevoie de găzduire WordPress gestionată.

Găzduirea WordPress administrată este o alegere bună pentru întreprinderile mici sau mijlocii sau blogurile care au deja un număr foarte mare de vizitatori.

Afacerile și blogurile populare care au mult trafic beneficiază cel mai mult de un plan WordPress gestionat. Acest lucru se datorează faptului că întreprinderile și site-urile web populare trebuie să se concentreze pe serviciul și conținutul clienților, deci au nevoie de un site web performant, fără probleme.

Unde este cPanel în Gazduire WordPress Găzduită?

Nu veți găsi cPanel într-un cont WordPress gestionat, deoarece gazda web are grijă de sarcinile de bază de găzduire a site-urilor web.

Găzduirea WordPress administrată include instalarea WordPress, gestionarea memoriei în cache la nivel de server, crearea de copii de rezervă ale site-ului dvs. web și gestionarea actualizărilor de bază ale WordPress.

Companiile de găzduire administrate precum WP Engine și Liquid Web folosesc panourile de control proprii în loc de cPanel.

Mulți furnizori de gazdă web se îndepărtează de cPanel și îl înlocuiesc cu o interfață de utilizator personalizată pentru a reduce costurile și pentru a oferi o experiență mai integrată pentru clienți.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me