Ce este: funcții.php

În WordPress, funcții.php sau fișierul funcții temă este un șablon inclus în temele WordPress. Acționează ca un plugin pentru site-ul dvs. WordPress care este activat automat cu tema dvs. curentă. Fișierul funcții.php folosește cod PHP pentru a adăuga funcții sau pentru a modifica caracteristicile implicite pe un site WordPress.


De exemplu, o temă WordPress ar putea adăuga un pic de cod la fișierul funcției.php al temei pentru a adăuga o nouă zonă de widget în subsol sau ar putea adăuga un mesaj personalizat de bun venit în tabloul de bord WordPress. Posibilitățile sunt nesfârșite!

Ce este Funcțiile
Fișierul funcții.php se încarcă automat atunci când instalați și activați o temă pe site-ul dvs. WordPress.

Editarea fișierului funcții.php folosind coduri personalizate vă permite să adăugați tipuri de postare, taxonomii, coduri scurte și multe altele pentru a îmbunătăți site-ul dvs..

Unde este amplasat fișierul Functions.php?

Locația fișierului funcții.php se află în folderul dvs. cu temă.

Dacă doriți să adăugați un fragment de cod pe site-ul dvs. WordPress, adăugarea acestuia în fișierul funcții.php este o opțiune.

Dar de obicei nu este cea mai bună metodă de a face acest lucru. WordPress încearcă să separă designul și funcționalitatea ori de câte ori este posibil. Acesta este motivul pentru care avem teme, care determină designul și plugin-uri, care determină funcțiile.

Cel mai bine este dacă poți să îți schimbi tema WordPress fără să schimbi modul în care funcționează site-ul tău sau să îți schimbi pluginurile fără a afecta designul site-ului..

Există multe tutoriale WordPress care vă vor spune să adăugați fragmente de cod în fișierul funcției dvs. tema.php, dar de obicei nu este o idee bună.

Dacă decideți să editați fișierul funcții.php, vă rugăm să utilizați prudență extremă. Iată 3 motive pentru care editarea fișierului dvs. funcție.php nu este o idee bună:

 • Modificările la fișierul de funcții vor fi pierdute la actualizarea temei.
 • Modificările vor fi pierdute dacă vă schimbați tema WordPress.
 • Efectuarea erorilor de codare în fișierul funcții vă poate bloca în afara site-ului.

Chiar și ceva la fel de simplu ca punct și virgulă lipsă ar putea face ca întregul dvs. site să dispară cu o eroare numită „Ecranul alb al morții”. Dacă vi se întâmplă acest lucru, am scris un ghid pas cu pas despre cum să remediați ecranul alb al morții WordPress, astfel încât să puteți recâștiga accesul la site-ul dvs..

A face o greșeală de codare în fișierul dvs. funcție.php poate duce și la alte erori WordPress.

Ar trebui să editați un fișier funcții.php numai dacă aveți o temă pentru copii și fragmentele de cod vor fi utilizate doar cu tema activă pentru copii. De exemplu, poate doriți să includeți fragmente pentru fonturi, foi de stil personalizate sau să adăugați un fișier de traducere a limbii special pentru acea temă copil specific.

De ce pluginurile specifice site-ului sunt mai bune (Functions.php Alternative)

Deci, dacă nu ar trebui să editați funcții.php, unde trebuie să adăugați fragmente de cod din tutorialele online?

Răspunsul este crearea propriului plugin WordPress.

Acesta este adesea numit „plugin specific site-ului”, deoarece este specific propriului dvs. site și nu va fi niciodată distribuit în directorul pluginului WordPress.

Utilizarea unui plugin specific site-ului este cea mai bună soluție, deoarece fragmentele de cod sunt stocate separat de fișierul funcției tema.php. Aceasta înseamnă că pot fi activate sau dezactivate, la fel ca orice alt plugin. Acest lucru garantează că codul dvs. nu va dispărea dacă schimbați teme.

Din păcate, WordPress nu vine în mod implicit cu un plugin specific site-ului.

Vestea bună este că puteți crea singur un plugin WordPress specific site-ului sau puteți descărca unul din directorul pluginurilor WordPress.

Pentru începători, vă recomandăm să descărcați pluginul Cod Snippets. Pluginul Cod Snippets este o soluție mult mai simplă și oferă o modalitate mai bună de a crea, edita și gestiona toate fragmentele de cod personalizate din WordPress..

După ce activați pluginul Cod fragmente, veți vedea un nou element de meniu etichetat Snippeturi în meniul dvs. de administrator WordPress.

adăugarea de fragmente de cod în wordpress cu un plugin

Pluginul Cod Snippets vă oferă o interfață grafică ușor de utilizat, un editor de coduri cu caracteristici complete și câmpuri pentru numele, descrierea și etichetele fragmentului. Puteți chiar să vă exportați fragmentele pentru a le utiliza pe alte site-uri.

Pentru instrucțiuni pas cu pas, consultați ghidul nostru despre cum să adăugați fragmente de cod personalizate la WordPress.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați totul despre fișierul funcții.php din WordPress și cum să adăugați fragmente de cod pe site-ul dvs.! Consultați mai jos pentru a afla mai multe.

De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru YouTube pentru tutorialele video WordPress pas cu pas și puteți să ne urmați pe Twitter și Facebook pentru cele mai recente actualizări.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map