Cum se instalează WordPress – Tutorial complet de instalare WordPress

WordPress este cunoscut ca cel mai popular constructor de site-uri din lume. Acesta alimentează peste 33% din toate site-urile de pe internet. Motivul principal pentru asta este că WordPress este ușor de instalat, ceea ce facilitează oricui să creeze un site web.


Toate cele mai bune companii de găzduire web WordPress vă permit să instalați WordPress cu doar câteva clicuri. În majoritatea circumstanțelor, instalarea WordPress este un proces simplu care durează mai puțin de cinci minute pentru a fi finalizat.

În acest tutorial, scopul nostru este să oferim un tutorial complet de instalare WordPress, atât pentru începători cât și pentru utilizatori avansați.

Pentru începători, vă vom arăta cum să instalați WordPress pe toate platformele de găzduire de top, folosind scripturi de instalare cu 1 clic, precum Fantastico, Softaculous și QuickInstall.

Vă vom explica, de asemenea, cum să instalați WordPress manual folosind FTP pentru utilizatorii noștri intermediari.

În cele din urmă, pentru dezvoltatorii și designerii noștri începători, vă vom arăta cum să instalați WordPress pe un computer local (Windows, Mac și Linux).

În afară de a vă arăta cum să instalați WordPress, vă vom oferi și sfaturi despre lucrurile de făcut după instalarea WordPress.

Cum să instalați cu ușurință WordPress

Lucruri de care aveți nevoie înainte de a instala WordPress

Înainte de a instala WordPress, mai întâi veți avea nevoie de un nume de domeniu și de o companie bună de găzduire web care cunoaște WordPress.

Vă recomandăm să utilizați Bluehost, deoarece vă vor oferi un domeniu gratuit și 60% din planul de găzduire (special pentru utilizatorii WPBeginner).

Motivul pentru care vă recomandăm Bluehost este pentru că sunt una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume. De asemenea, sunt un furnizor de hosting WordPress recomandat oficial.

Întrucât acesta este un tutorial foarte lung și detaliat, utilizați navigarea de mai jos pentru a ajunge la secțiunea corespunzătoare.

 • Cum se instalează WordPress pe Bluehost
 • Cum să instalați WordPress folosind Softaculous
 • Cum se instalează WordPress folosind QuickInstall
 • Cum se instalează WordPress folosind Fantastico
 • Cum se instalează WordPress folosind FTP
 • Cum se instalează WordPress în computer
 • Cum să instalați WordPress în limba dvs.
 • Cum să instalați o rețea multisite WordPress
 • Lucruri de făcut după instalarea WordPress

Cum se instalează WordPress pe Bluehost

Bluehost este un furnizor de hosting de WordPress recomandat oficial și una dintre cele mai mari companii de hosting din lume. Ei cunosc WordPress în interior și au cel mai prietenos proces de instalare WordPress.

Bluehost instalează automat WordPress pe numele dvs. de domeniu atunci când vă înscrieți. După ce vă conectați la contul dvs. Bluehost, veți găsi site-ul dvs. WordPress sub fila „Site-urile mele”.

Logare Bluehost pe site-ul dvs. WordPress

Puteți pur și simplu să faceți clic pe butonul „Conectați-vă la WordPress” și vă va duce direct în zona de administrare WordPress.

Cu excepția planului „de bază”, Bluehost vă permite, de asemenea, să instalați WordPress pe site-uri nelimitate cu toate planurile lor de găzduire.

Pur și simplu faceți clic pe butonul „Creați site” sub fila „Site-urile mele” pentru a începe.

Instalarea noului site WordPress în Bluehost

Aceasta va lansa expertul de instalare WordPress Ghid Bluehost. În primul rând, vă va cere să furnizați un titlu al site-ului și, opțional, o linie de etichetă.

Furnizați un titlu de site pentru noul dvs. site WordPress

Faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

După aceea, vi se va solicita să selectați un nume de domeniu și o cale pentru site-ul dvs. web. Dacă ați cumpărat deja un nume de domeniu, atunci îl puteți selecta din meniul derulant. Puteți cumpăra și adăuga noi nume de domeniu în contul dvs. accesând pagina „Domenii” din tabloul de bord de găzduire.

Selectați numele de domeniu și pluginurile esențiale

După ce selectați numele dvs. de domeniu, puteți lăsa calea directorului goală și lăsați Bluehost să o aleagă pentru dvs. Instalatorul va afișa, de asemenea, câteva plugin-uri esențiale pe care le puteți instala.

Acum puteți da clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

Instalatorul va configura site-ul dvs. WordPress, care poate dura câteva momente. După aceea, veți vedea un mesaj de succes cu detaliile site-ului dvs. WordPress.

WordPress a instalat cu succes pe Bluehost

De asemenea, veți primi aceste detalii prin e-mail. Acum puteți face clic pe butonul de conectare la WordPress pentru a intra în zona de administrare a noului dvs. site.

Felicitări, ați instalat WordPress pe contul de găzduire Bluehost. Nu a fost prea rău.

Cum se instalează WordPress pe HostGator

HostGator este un alt furnizor popular de hosting de WordPress distribuit printre începători. De asemenea, facilitează instalarea WordPress cu doar câteva clicuri.

În primul rând, trebuie să vă conectați la tabloul de bord al contului dvs. de găzduire HostGator. De aici, trebuie să faceți clic pe pictograma „QuickInstall” din secțiunea „Software”.

Instalarea WordPress pe HostGator

Pe ecranul următor, trebuie să faceți clic pe „WordPress” pentru a lansa expertul de instalare.

Rulați programul de instalare WordPress pe HostGator

Acum, vi se va cere să selectați numele de domeniu în care doriți să instalați WordPress și să introduceți o cale de director.

Majoritatea începătorilor doresc să instaleze WordPress în rădăcina numelui de domeniu (de exemplu, wpbeginner.com). În acest caz, trebuie să lăsați gol câmpul directorului.

Selectați numele dvs. de domeniu

Faceți clic pe butonul următor pentru a continua.

Instalatorul vă va cere acum să introduceți detaliile site-ului WordPress. Va trebui să furnizați un titlu al site-ului, numele de utilizator admin, prenumele și o adresă de e-mail admin. Asigurați-vă că aveți acces la acea adresă de e-mail, deoarece aici veți primi emailul dvs. de resetare a parolei WordPress.

Setările de instalare WordPress HostGator

După introducerea tuturor informațiilor, faceți clic pe butonul „Instalare” pentru a continua.

Instalatorul va rula acum în fundal pentru a instala WordPress pentru tine. După ce ați terminat, veți vedea un mesaj de succes cu numele de utilizator și parola de administrare.

Instalarea HostGator WordPress a terminat

Acum puteți face clic pe butonul „Conectare” pentru a accesa zona de administrare WordPress.

Felicitări, ați instalat cu succes WordPress pe contul HostGator.

Cum se instalează WordPress pe SiteGround

SiteGround este o alegere populară printre începătorii WordPress. Sunt cunoscuți pentru sprijinul excelent și pentru planurile de găzduire WordPress foarte optimizate.

SiteGround oferă instalatori WordPress rapide și fără durere, cu toate planurile lor. Puteți instala WordPress direct din tabloul de bord de găzduire.

Vă vom arăta două metode diferite pentru instalarea WordPress pe SiteGround. Puteți alege unul care să funcționeze pentru dvs..

1. Instalarea WordPress pe SiteGround ca utilizator nou

Dacă tocmai v-ați înscris cu SiteGround, atunci veți primi un pop-up binevenit la prima conectare. Vă va întreba dacă doriți să configurați site-ul dvs. web acum.

SiteGround noul utilizator de instalare WordPress

Trebuie să selectați „Începeți un nou site web”, apoi faceți clic pe WordPress.

Expertul instalator va cere acum detalii despre instalarea WordPress. Trebuie să furnizați o adresă de e-mail, un nume de utilizator admin și o parolă pentru noul dvs. site WordPress.

Introduceți detaliile de autentificare WordPress pentru instalarea dvs.

Faceți clic pe butonul „Confirmare” pentru a continua.

Pe ecranul următor, veți vedea detalii despre selecția dvs. De asemenea, puteți selecta îmbunătățiri suplimentare ale site-ului, dar le vom omite deocamdată, le puteți adăuga ulterior, dacă este nevoie.

Finalizați instalarea WordPress pe noul cont SiteGround

Mergeți înainte și faceți clic pe butonul de configurare complet. Instalatorul va instala acum WordPress pentru dumneavoastră în fundal și veți vedea un mesaj de succes când va fi terminat.

A instalat cu succes WordPress pe noul cont SiteGround

Acum puteți face clic pe butonul „Continuați în zona clientului”. De aici, veți găsi noul dvs. site Web în fila „Conturile mele”.

Accesați panoul de administrare WordPress

Puteți face clic pe „Vizitați panoul de administrare” pentru a intra în zona de administrare WordPress.

Felicitări! Ați instalat cu succes WordPress pe noul dvs. cont SiteGround.

2. Instalarea WordPress pe SiteGround ca client existent

SiteGround simplifică instalarea WordPress din contul de găzduire oricând. Pur și simplu conectați-vă la contul de găzduire și accesați tabloul de bord cPanel.

Accesați tabloul de bord cPanel în SiteGround

Aceasta va încărca tabloul de bord cPanel, care este practic o interfață bazată pe web pentru a gestiona contul de găzduire.

De aici trebuie să derulați în jos în secțiunea „Instalatori auto” și să faceți clic pe WordPress.

Lansați programul de instalare WordPress în SiteGround

Aceasta va lansa scriptul auto-instalator cu WordPress preselectat. Trebuie să faceți clic pe butonul de instalare și apoi să selectați un protocol de site http sau https și numele de domeniu.

Acum, dacă ați activat certificatul SSL pe numele de domeniu, atunci puteți selecta https ca protocol, altfel selectați http. Puteți trece ulterior WordPress la HTTPS / SSL.

SiteGround WordPress instalator

Mai jos de asta, trebuie să introduceți titlul site-ului, numele de utilizator al administrației, parola și adresa de e-mail.

Setări site WordPress

Veți vedea, de asemenea, alte opțiuni de selectare a limbii, instalare de pluginuri și multe altele. Puteți modifica aceste opțiuni sau le puteți lăsa bifate.

În cele din urmă, veți vedea opțiunea Starter WordPress. Trebuie să îl păstrați verificat, deoarece vă va parcurge pașii post-instalare pentru a configura site-ul.

Setări opționale

Acum, faceți clic pe butonul „Instalare” pentru a continua.

Instalatorul va rula acum în fundal și va configura o instalare WordPress. După ce ați terminat, veți vedea un mesaj de succes cu un link către zona de administrare a site-ului dvs. WordPress.

Instalarea WordPress a terminat

Făcând clic pe legătura din zona de administrare, vă va duce la site-ul dvs. web și va lansa expertul de configurare a site-ului. Acest asistent pas cu pas vă va ajuta să începeți cu WordPress. Faceți clic pe butonul „Start Now” pentru a continua.

SiteGround starter WordPress

În primul rând, expertul inițial vă va solicita să alegeți un design pentru site-ul dvs. WordPress. Acesta vă va arăta șabloane de design alese manual organizate în diverse categorii.

Opțiune de proiectare a site-ului WordPress SiteGround

Vă recomandăm să alegeți un design simplu care să se asemene cu ceea ce aveți în minte. Amintiți-vă că fiecare temă vine cu opțiuni de personalizare și puteți schimba modul în care arată la gustul dvs..

În continuare, vi se va cere să selectați funcționalitățile pe care doriți să le adăugați pe site-ul dvs. web. Acesta va selecta automat „Formular de contact” pentru dvs., deoarece fiecare site web are nevoie de un formular de contact.

Alegeți funcționalitatea

Opțional, puteți alege Magazinul (pentru a crea un magazin online), calendar sau JetPack.

Faceți clic pe butonul următor pentru a continua.

Acum vi se va cere să selectați opțiuni de marketing pentru a vă promova noul site web. Acesta vă va arăta MonsterInsights pentru Google Analytics, Yoast SEO și OptinMonster pentru generarea de plumb.

Vă recomandăm să selectați toate cele trei, deoarece acestea vă vor ajuta să vă creșteți site-ul.

După aceea, faceți clic pe butonul complet și expertul de pornire va finaliza instalarea pentru dvs. Acum veți vedea un mesaj de succes cu un link pentru a intra în tabloul de bord WordPress.

A terminat configurarea site-ului

Acum veți vedea tabloul de bord de admin WordPress cu comenzi rapide pentru a crea conținut, personaliza designul și începe să lucrați pe site-ul dvs..

Tablou de bord personalizat SiteGround personalizat

Asta e tot. Ați instalat cu succes WordPress pe contul dvs. de găzduire SiteGround.

Cum se instalează WordPress pe WP Engine

WP Engine este cel mai bine gestionat furnizor de hosting WordPress. Un cont de găzduire gestionat este practic un serviciu de concierge pentru site-ul dvs. WordPress.

Ei au grijă să administreze actualizările site-ului dvs. WordPress, instalarea și optimizarea performanței în timp ce vă concentrați pe dezvoltarea afacerii dvs..

Ca o companie administrată de găzduire WordPress, WP Engine instalează automat WordPress când vă înscrieți. În funcție de planul dvs. de găzduire, puteți crea și alte site-uri web oricând aveți nevoie de ele.

Pur și simplu, conectați-vă la tabloul de bord al WP Engine și accesați pagina „Site-uri”. Veți vedea o listă cu toate site-urile dvs. WordPress. Faceți clic pe butonul „Creați site” pentru a adăuga o nouă instalare WordPress.

WP Engine creează un site nou

Pe ecranul următor, vi se va solicita să furnizați un nume pentru mediul dvs. de producție. Introduceți un nume care vă ajută să identificați cu ușurință acest site web, apoi faceți clic pe butonul „Creare mediu”.

Adăugați un mediu WordPress

WP Engine va instala acum mediul dvs. WordPress. Va fi necesar să se propage modificările DNS.

După aceea, veți putea accesa zona de administrare WordPress făcând clic pe linkul din bara laterală. De asemenea, veți putea vedea acreditările de conectare pe aceeași pagină.

Conectați-vă la mediul dvs. WordPress din WPEngine

Pentru a adăuga un domeniu pe site-ul dvs. web, trebuie să faceți clic pe linkul Adăugare domeniu. Deoarece WP Engine nu este un registrator de domenii, va trebui să indicați setările DNS ale domeniului dvs. către WP Engine.

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de adresa IP și CNAME a site-ului dvs. Puteți găsi aceste informații pe pagina de prezentare a site-ului dvs..

Copiați informațiile DNS

Acum vă vom arăta cum să introduceți aceste informații în Domain.com. Setările de bază sunt aceleași pentru toți registratorii de domenii, trebuie doar să găsiți setările DNS.

Conectați-vă la tabloul de bord al contului dvs. Domain.com și dați clic pe setările DNS și Nume pentru numele dvs. de domeniu.

Setări DNS de domeniu și setări de nume

Pe ecranul următor, mai întâi, trebuie să schimbați înregistrarea A cu semnul @ ca nume. Faceți clic pe butonul Editați pentru a schimba setările.

Modificarea setărilor de înregistrare

După aceea, trebuie să introduceți adresa IP furnizată de WP Engine ca valoare a acestei înregistrări, apoi faceți clic pe butonul Actualizare DNS.

Înlocuirea unei valori de înregistrare

În continuare, trebuie să vedeți dacă aveți o înregistrare CNAME cu www ca nume. Dacă o faceți, va trebui să editați înregistrarea CNAME. În caz contrar, mergeți mai departe și faceți clic pe butonul „Adăugați înregistrare DNS”.

Adăugarea înregistrării CNAME

Adăugați subdomeniul CNAME furnizat de WPEngine în câmpul Valoare, apoi faceți clic pe butonul Adăugare DNS.

Cu toate acestea, ați indicat cu succes numele de domeniu către site-ul dvs. WordPress găzduit pe WP Engine.

Cum se instalează WordPress de la cPanel

Cpanel este un software popular utilizat de multe companii de găzduire web. Acesta oferă proprietarilor de site-uri web o simplă interfață bazată pe web pentru a-și gestiona contul de găzduire.

Este un acces unic la mai multe utilități utile, inclusiv scripturi de instalare automată care vă ajută să instalați WordPress.

Companiile de găzduire selectează ce script de instalare automată vor să folosească. În general, Softaculous, QuickInstall și Fantastico sunt cele mai populare opțiuni.

Vă vom arăta cum să instalați WordPress folosind toate cele trei instalatoare auto. Puteți urma instrucțiunile, pe baza programului de instalare pe care îl vedeți pe tabloul de bord al cPanel.

Cum să instalați WordPress folosind Softaculous

Softaculous este un script popular de instalare automată. Vă permite să instalați cu ușurință aplicații web populare precum WordPress cu doar câteva clicuri. Companiile de găzduire precum SiteGround și InMotion Hosting folosesc Softaculous în panoul de control.

Pur și simplu conectați-vă la contul cPanel și căutați pictograma instalatorului Softaculous sau WordPress. Le veți găsi în secțiunea Instalatori auto.

Icoană softaculous

Făcând clic pe oricare dintre aceste pictograme va lansa programul de instalare automată Softaculous pentru WordPress. În primul rând, veți vedea o imagine de ansamblu a WordPress. Trebuie să faceți clic pe fila Instalare pentru a continua.

Faceți clic pe fila Instalare pentru a continua instalarea WordPress utilizând Softaculous

Softaculous vă va întreba acum unde doriți să instalați WordPress. Trebuie să alegeți http: // sau http: // www. ca protocol.

Dacă site-ul dvs. are SSL și HTTPS, atunci puteți selecta https: // sau https: // www. ca protocol.

După aceea, trebuie să alegeți numele de domeniu în care doriți să instalați WordPress. Majoritatea utilizatorilor doresc să instaleze WordPress în directorul rădăcină al domeniului lor, cum ar fi example.com. În acest caz, trebuie să vă asigurați că câmpul „În director” este necompletat.

Derulați puțin în jos și veți vedea secțiunea cu setările site-ului.

Setări softaculous site WordPress

În această secțiune, mai întâi trebuie să furnizați un titlu și o descriere pentru site-ul dvs. WordPress. Nu vă faceți griji că le puteți schimba cu ușurință din zona de administrator WordPress după instalare.

În continuare, trebuie să alegeți un nume de utilizator, o parolă și o adresă de e-mail admin. Softaculous va completa automat câmpurile de utilizator și parolă pentru dvs. Va folosi un cuvânt non-dicționar pentru numele de utilizator și o parolă puternică.

Le puteți schimba dacă doriți, astfel încât să fie ușor de reținut pentru tine. Cu toate acestea, vă rugăm cu tărie să folosiți întotdeauna o parolă puternică. Consultați ghidul nostru despre cea mai bună modalitate de a gestiona parolele pentru începătorii WordPress pentru a afla cum puteți gestiona ușor parolele puternice.

Asigurați-vă că introduceți o adresă de e-mail corectă în câmpul de admin. Aici WordPress va trimite notificări și link-ul de resetare a parolei dacă ați uitat vreodată parola.

Restul opțiunilor de pe ecran sunt opționale. Acum puteți face clic pe butonul de instalare pentru a rula instalatorul.

Setări opționale WordPress în Softaculous

Softaculous va rula instalatorul folosind setările pe care le-ați furnizat. Veți vedea o bară de progres cu starea instalării. Va dura câteva minute. Nu închideți fereastra până când bara de progres ajunge la 100% altfel, acest lucru poate afecta instalarea WordPress.

Progresul instalării WordPress Softaculous

Veți vedea un mesaj de succes după terminarea instalării. Acesta vă va arăta, de asemenea, link-uri către site-ul dvs. web și către zona dvs. de administrare WordPress.

Instalarea WordPress Softaculous a terminat

Cum se instalează WordPress folosind QuickInstall

QuickInstall este un alt popular auto-instalator folosit de multe companii de găzduire precum HostGator și altele. Vom folosi tabloul de bord cPanel al HostGator în capturile de ecran aici, dar nu va fi mult diferit dacă utilizați o altă gazdă care are QuickInstall.

În primul rând, trebuie să vă conectați la tabloul de bord cPanel al contului dvs. de găzduire. Derulați în jos la secțiunea Software, apoi faceți clic pe pictograma QuickInstall.

Pictograma QuickInstall în tabloul de bord cPanel

Aceasta vă va duce la pagina Instalatori cu 1 clic pe QuickInstall. Veți vedea că oferă instalări pentru cele mai populare aplicații web, inclusiv WordPress. Trebuie să faceți clic pe WordPress pentru a lansa programul de instalare WordPress.

Selectați WordPress pentru a începe instalarea

Instalatorul vă va arăta acum privire de ansamblu a WordPress. Vi se va cere să selectați numele dvs. de domeniu din meniul derulant.

Majoritatea începătorilor doresc să instaleze WordPress pe rădăcina site-ului lor web, de exemplu, wpbeginner.com. În acest caz, trebuie să lăsați gol câmpul directorului.

Lansați instalatorul WordPress în QuickInstall

Acum faceți clic pe butonul următor pentru a continua. Instalatorul vă va cere acum să introduceți detalii WordPress precum numele de utilizator, adresa de e-mail și titlul site-ului.

Setări rapide ale site-ului WordPress

După completarea tuturor informațiilor, faceți clic pe butonul Instalare.

QuickInstall va instala acum WordPress pentru tine. După aceea, veți vedea un mesaj de succes cu detaliile de conectare, precum numele de utilizator și parola.

WordPress a fost instalat cu succes folosind QuickInstall

Acum puteți face clic pe butonul „Conectare” pentru a intra în zona de administrare WordPress.

Cu toate acestea, ați instalat cu succes WordPress utilizând QuickInstall.

Cum se instalează WordPress folosind Fantastico

Fantastico este un script auto-instalator folosit de mai mulți furnizori de hosting WordPress. Este similar cu celelalte scripturi de instalare din acest ghid și oferă un mod mai ușor de a instala rapid WordPress.

În primul rând, trebuie să vă conectați la tabloul de bord al cPanel și să derulați în secțiunea software și servicii, iar acolo veți găsi pictograma Fantastico.

Pictograma Fantastico în tabloul de bord cPanel

Făcând clic pe pictograma Fantastico se va lansa scriptul de instalare automată.

Unii furnizori de hosting încă utilizează o versiune mai veche a Fantastico. În acest tutorial vă vom arăta capturi de ecran din versiunea Fantastico F3.

Dacă Fantastico din gazda dvs. pare diferit, atunci nu vă faceți griji. Pașii de instalare de bază sunt aceiași și ar trebui să le poți urmări cu ușurință.

Pe ecranul principal Fantastico, veți vedea o listă de aplicații web în stânga. Trebuie să faceți clic pe Bloguri, iar acolo veți găsi WordPress listat printre multe alte aplicații.

Făcând clic pe WordPress vă va prezenta o imagine de ansamblu a aplicației cu butonul „Instalare”.

Instalator WordPress Fantastico

Pur și simplu faceți clic pe butonul „Faceți clic aici pentru a instala WordPress” pentru a continua.

Auto-instalatorul Fantastico pentru WordPress vă va cere acum să completați setările de instalare. În primul rând, trebuie să alegeți domeniul în care doriți să instalați WordPress.

Setări Fantastico de instalare WordPress

Dacă doriți să instalați WordPress într-un subdirector, puteți introduce numele subdirectorului în câmpul de mai jos. În caz contrar, asigurați-vă că acest câmp este gol.

În secțiunea „Detalii despre administrator”, trebuie să furnizați informații despre contul de utilizator admin. Introduceți un nume de utilizator, o parolă și o adresă de e-mail pentru contul dvs. de administrator WordPress.

Faceți clic pe butonul Trimite pentru a continua.

Fantastico va instala acum WordPress pentru tine. După ce a terminat instalarea WordPress, veți vedea un mesaj de succes.

Cum se instalează WordPress folosind FTP

Instalarea manuală a WordPress este cunoscută și sub numele de celebra instalare de 5 minute. Este nevoie de câțiva pași adăugați și veți avea nevoie de un client FTP pentru a instala manual WordPress.

Aruncați o privire la ghidul începătorului nostru despre cum să utilizați FTP pentru a încărca fișiere WordPress.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să descărcați cea mai recentă versiune de WordPress.

Pachetul WordPress vine ca fișier Zip. Trebuie să dezarhivați fișierul și în interiorul acestuia, veți găsi un folder WordPress. Acest folder conține toate fișierele WordPress pe care trebuie să le încărcați pe serverul dvs. Web.

Fișiere WordPress

Acum mergeți mai departe și conectați clientul FTP la serverul dvs. de găzduire. Odată conectat, utilizați clientul FTP pentru a încărca fișierele WordPress de pe computer pe serverul site-ului.

încărcarea fișierelor WordPress folosind un client FTP

Dacă doriți să instalați WordPress pe numele dvs. de domeniu rădăcină (cum ar fi example.com), atunci trebuie să încărcați fișiere WordPress în directorul rădăcină al site-ului dvs. De obicei, acest director este numit / public_html /.

Pe de altă parte, dacă doriți să instalați WordPress într-o sub-dosar (cum ar fi example.com/blog), atunci încărcați-l într-un folder / public_html / blog /.

După ce ați terminat încărcarea WordPress, accesați panoul de control pentru a crea o bază de date. Vă vom arăta cum puteți face asta folosind cPanel. Dacă furnizorul dvs. de găzduire are un panou de control diferit, trebuie doar să căutați baze de date MySQL. Restul setărilor vor fi destul de similare.

Din tabloul de bord al cPanel, faceți clic pe pictograma „Baze de date MySQL”.

Pictograma bazei de date MySQL în cPanel

Veți vedea un câmp pentru a crea o nouă bază de date. Introduceți un nume pentru baza de date și faceți clic pe „Creare bază de date”.

Creați baza de date

Acum, după ce v-ați creat baza de date, MySQL are încă nevoie de un nume de utilizator. Acest nume de utilizator va avea acces pentru a efectua acțiuni în baza de date.

În pagina Baze de date MySQL din contul cPanel, derulați în jos în secțiunea Utilizatori MySQL. Pur și simplu furnizați un nume de utilizator și o parolă pentru noul dvs. utilizator și faceți clic pe butonul „Creare utilizator”.

Adăugați un utilizator MySQL

Acest nou utilizator încă nu are acces la baza de date creată anterior. Pentru aceasta, va trebui să adăugați utilizatorul la baza de date și să le acordați permisiuni pentru a efectua toate acțiunile.

În aceeași pagină Baze de date MySQL din contul cPanel, derulați în jos în secțiunea „Adăugare utilizator la o bază de date”. Selectați utilizatorul bazei de date pe care l-ați creat din meniul derulant de lângă utilizator, apoi selectați baza de date și faceți clic pe butonul Adăugare.

Adăugați utilizatorul la baza de date

Vi se va cere acum privilegiile pe care doriți să le permiteți acestui utilizator. Selectați toate privilegiile și faceți clic pe butonul Face modificări.

Baza de date MySQL și utilizatorul dvs. sunt acum gata, notează numele bazei de date și numele de utilizator și parola MySQL. Veți avea nevoie de aceste informații mai târziu.

Pur și simplu accesați adresa URL unde ați încărcat WordPress. Dacă se află în domeniul principal, atunci introduceți numele dvs. de domeniu în fereastra browserului, cum ar fi yoursite.com sau www.yoursite.com.

Veți vedea pagina de selectare a limbii. Puteți alege aici o limbă, astfel încât restul instalării să fie afișat în limba dvs. De asemenea, puteți utiliza limba engleză pentru moment și mai târziu schimbați limba.

Selectați limba WordPress

Faceți clic pe butonul Continue pentru a continua.

Veți vedea acum câteva instrucțiuni de instalare. Practic, WordPress vă va spune acum că va avea nevoie de numele bazei de date, parola și informațiile de gazdă MySQL.

Cerințe de instalare WordPress

Faceți clic pe butonul „Să mergem” pentru a continua.

WordPress vă va arăta acum un formular. Trebuie să introduceți informațiile bazei de date pe care le-ați creat anterior.

Introduceți informațiile bazei de date pentru instalarea WordPress

Completați informațiile, apoi faceți clic pe butonul „Trimite”. WordPress se va conecta la baza de date și vă va arăta un mesaj de succes.

WordPress se poate conecta acum la baza de date

Faceți clic pe butonul „Rulați instalarea” pentru a continua.

WordPress va crea acum tabele în baza de date și apoi vă va trimite la următorul pas al instalării.

Acum trebuie să furnizați câteva informații pentru ca WordPress să vă configura site-ul. Aceasta include titlul site-ului, numele de utilizator, parola și adresa de e-mail admin.

Dacă nu doriți ca site-ul dvs. să fie vizibil pentru motoarele de căutare, atunci puteți bifa caseta de lângă vizibilitatea motorului de căutare. Mai târziu, când sunteți gata, puteți schimba acest lucru din setările WordPress. Dacă nu sunteți sigur ce să faceți, lăsați-l pur și simplu fără să verificați.

Configurarea site-ului dvs. web în timpul instalării WordPress

Faceți clic pe butonul Instalare WordPress pentru a continua. WordPress va configura site-ul dvs. web și va termina instalarea.

Veți vedea un mesaj de succes care vă arată numele de utilizator. Acum puteți face clic pe butonul Logare pentru a vă conecta la site-ul dvs. WordPress.

Instalarea manuală a WordPress a terminat

Cum se instalează WordPress în computer

Mulți dintre utilizatorii noștri de nivel începător ne întreabă adesea dacă ar putea încerca WordPress pe computerul lor? Răspunsul este da, dar majoritatea începătorilor nu ar trebui să facă asta.

Motivul pentru care unii oameni instalează WordPress într-un mediu server local este să creeze teme, pluginuri sau să testeze lucrurile.

Dacă doriți să rulați un blog pentru a vedea alte persoane, atunci nu trebuie să instalați WordPress pe computer. Dacă instalați WordPress local pe computer, singura persoană care poate vedea site-ul este tu.

Dacă doriți să faceți site-ul dvs. WordPress disponibil pentru internet (restul lumii), atunci trebuie să obțineți un cont de găzduire web și să instalați WordPress utilizând una dintre metodele prezentate mai sus.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți într-adevăr interesat să instalați WordPress local pe computer pentru a afla mai multe despre dezvoltarea temelor, testarea pluginurilor etc, atunci vă încurajăm să faceți acest lucru.

Dacă utilizați un computer Windows, atunci vă recomandăm să descărcați și să configurați WAMP. Dacă utilizați un Mac, atunci trebuie să descărcați și să configurați Mamp.

După ce ați jucat cu WordPress pe computer, poate doriți să mutați instalarea locală pe un site web real. Avem un tutorial pas cu pas despre cum să mutați WordPress de pe serverul local pe un site live.

Cum să instalați WordPress în limba dvs.

La fel ca Windows, Mac, iPhone și Android, puteți utiliza WordPress în propria limbă.

WordPress este disponibil în mai multe limbi, inclusiv engleză, spaniolă, franceză, arabă, coreeană, germană, ebraică, hindi, japoneză, vietnameză, chineză (Han), portugheză și multe altele.

Puteți alege o limbă în timpul instalării WordPress sau o puteți schimba vizitând Setări »General pagina în zona de admin WordPress.

Schimbarea limbii în setările WordPress

Pentru mai multe detalii, consultați articolul nostru despre cum să instalați WordPress în alte limbi.

WordPress este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru a crea site-uri web bilingve și multilingve. Vedeți tutorialul nostru despre cum puteți crea cu ușurință un site WordPress multilingv cu TranslatePress.

Cum să instalați o rețea multisite WordPress

WordPress este dotat cu funcționalitate multisite încorporată. Rețeaua multisite vă permite să creați mai multe site-uri WordPress folosind aceeași instalare WordPress. Poate crea automat noi site-uri pe sub-domenii sau în sub-foldere.

Acest lucru are sens pentru companii, non-profit, guverne cu sub-site-uri pentru diferite locații sau regiuni. Multe institutii de învățământ folosesc, de asemenea, rețeaua cu mai multe site-uri WordPress pentru a permite studenților să își creeze propriile bloguri.

Configurarea pentru un site multiplu este un pic complexă, dar am creat un tutorial pas cu pas complet despre modul de instalare și configurare a rețelei multisite WordPress.

Lucruri de făcut după instalarea WordPress

Acum că ați instalat cu succes WordPress, iată câteva lucruri pentru a începe cu noul dvs. site WordPress.

Alegerea unei teme

Aspectul vizual al site-ului dvs. web WordPress este controlat de Teme. Există mii de teme WordPress disponibile pentru a alege. Cu atât de multe opțiuni, poate deveni un pic confuz pentru începători. Acesta este motivul pentru care am creat un ghid privind selectarea temei perfecte pentru WordPress.

Publicăm periodic liste de teme WordPress care ne plac în secțiunea noastră Vitrine. Urmează câteva dintre cele mai populare expoziții cu temă.

 • Cele mai bune teme gratuite de blog WordPress
 • Cele mai bune teme WordPress Business
 • Cele mai bune teme WordPress minimaliste pentru scriitori
 • Cele mai bune teme WordPress pentru fotografi

Instalarea și utilizarea pluginurilor WordPress

Adevarata putere a WordPress provine din colectia masiva de plugin-uri. Sunt ca aplicații pentru site-ul dvs. WordPress, permițându-vă să extindeți funcționalitatea și să adăugați noi funcții pe site-ul dvs..

Există mai mult de 54.000 de plugin-uri gratuite disponibile doar în directorul pluginurilor WordPress. Mai multe plugin-uri sunt disponibile de pe site-urile terțelor părți ca pluginuri plătite.

Dacă vă întrebați ce pluginuri să instalați, aruncați o privire la selecția noastră expertă a pluginurilor esențiale WordPress pentru toate site-urile web. De asemenea, poate doriți să consultați pluginurile pe care le utilizăm pe acest site, consultând site-ul nostru .

Avem un ghid pas cu pas pentru modul de instalare a pluginurilor WordPress.

Începeți să învățați WordPress

WordPress este cel mai ușor de utilizat CMS pe piață. Milioane de oameni din întreaga lume îl folosesc în fiecare zi. Cu toate acestea, din când în când este posibil să ai nevoie de puțin ajutor.

Aici vă poate ajuta WPBeginner. Suntem cel mai mare site gratuit de resurse WordPress din lume, publicând regulat tutoriale și ghiduri scrise special pentru bloggeri și întreprinderi mici.

Iată câteva dintre resursele utile pe care le vei găsi pe WPBeginner (toate sunt complet gratuite).

 • Blog WPBeginner – locul central pentru toate ghidurile și tutorialele noastre WordPress.
 • Dictionar WPBeginner – Glosarul nostru WordPress este cel mai bun loc pentru a vă familiariza cu lingo-ul WordPress
 • Videoclipuri WPBeginner – Noii utilizatori WordPress pot începe cu aceste 23 de videoclipuri pentru a stăpâni WordPress.
 • – Aveți nevoie de mai multe instrucțiuni video? Abonați-vă la canalul nostru YouTube cu peste 128.000 de abonați și 12 milioane + de vizualizări.
 • – Verificați pluginuri, instrumente și servicii pe care le folosim pe WPBeginner.
 • – Reduceri exclusive la produsele și serviciile WordPress pentru utilizatorii WPBeginner.

Concluzie

Sperăm că acest tutorial de instalare WordPress v-a ajutat să învățați cum să instalați cu ușurință WordPress. Poate doriți să consultați lista noastră cu aceste 40 de instrumente utile pentru a vă ajuta să gestionați și să creșteți site-ul dvs. WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me