De ultieme gids om WordPress snelheid en prestaties te verbeteren

Wil je je WordPress-site versnellen? Snel ladende pagina’s verbeteren de gebruikerservaring, verhogen uw paginaweergaven en helpen met uw WordPress SEO. In dit artikel delen we de nuttigste tips voor optimalisatie van WordPress-snelheid om de WordPress-prestaties te verbeteren en uw website te versnellen.


Hoe u de snelheid en prestaties van WordPress kunt verbeteren

In tegenstelling tot andere “X beste WordPress caching plugin” lijsten of generieke “X tips om WordPress te versnellen” tutorials, is dit artikel een uitgebreide gids voor het optimaliseren van WordPress prestaties.

We hebben geprobeerd alles te bespreken, van waarom snelheid belangrijk is, wat uw WordPress-site vertraagt ​​en bruikbare stappen die u kunt nemen om uw WordPress-snelheid onmiddellijk te verbeteren.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een gemaakt om u te helpen navigeren door onze ultieme gids voor het versnellen van uw WordPress-site.

Basisprincipes van WordPress-prestaties

  WordPress versnellen in eenvoudige stappen (geen codering)

   Praktische tips voor het optimaliseren van WordPress-prestaties

    Fine-Tuning WordPress voor snelheid (geavanceerd)

     Waarom snelheid belangrijk is voor uw WordPress-site?

     Studies tonen aan dat de gemiddelde menselijke aandachtsspanne van 2000 tot 2016 is gedaald van 12 seconden naar 7 seconden.

     Wat betekent dit voor jou als website-eigenaar?

     U heeft heel weinig tijd om gebruikers uw inhoud te laten zien en hen te overtuigen om op uw website te blijven.

     Een trage website betekent dat gebruikers uw website mogelijk verlaten voordat deze zelfs maar is geladen.

     Volgens een StrangeLoop-casestudy waarbij Amazon, Google en andere grotere sites betrokken waren, kan een vertraging van 1 seconde in de laadtijd van de pagina leiden tot 7% ​​conversieverlies, 11% minder paginaweergaven en 16% vermindering van klanttevredenheid.

     Hoe snelheid uw website beïnvloedt

     Bovendien zijn Google en andere zoekmachines al begonnen met het bestraffen van langzamere websites door ze naar beneden te duwen in de zoekresultaten, wat minder verkeer betekent voor langzame websites.

     Kortom, als u meer verkeer, abonnees en inkomsten uit uw website wilt, dan moet u uw WordPress-website SNEL maken!

     Hoe u de snelheid van uw WordPress-website kunt controleren?

     Vaak denken beginners dat hun website in orde is, alleen omdat het niet traag aanvoelt op hun computer. Dat is een ENORME fout.

     Aangezien u regelmatig uw eigen website bezoekt, slaan moderne browsers zoals Chrome uw website op in de cache en halen deze automatisch op zodra u een adres begint te typen. Hierdoor laadt uw website vrijwel direct.

     Het is echter mogelijk dat een normale gebruiker die uw website voor het eerst bezoekt, niet dezelfde ervaring heeft.

     In feite zullen gebruikers op verschillende geografische locaties een heel andere ervaring hebben.

     Daarom raden we je aan de snelheid van je website te testen met een tool als IsItWP’s WordPress-snelheidstest.

     Het is een gratis online tool waarmee je de snelheid van je website kunt testen.

     IsItWP snelheidstesttool

     Nadat u de snelheidstest van uw website heeft uitgevoerd, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat een goede websitesnelheid is waar ik naar moet streven?

     Een goede laadtijd van de pagina is minder dan 2 seconden.

     Hoe sneller je het kunt maken, hoe beter het is. Een paar milliseconden aan verbeteringen hier en daar kan oplopen tot het scheren van de helft of zelfs een volledige seconde van je laadtijd.

     []

     Wat uw WordPress-website vertraagt?

     Uw snelheidstestrapport bevat waarschijnlijk meerdere aanbevelingen voor verbetering. Het meeste daarvan is echter technisch jargon dat voor beginners moeilijk te begrijpen is.

     Leren wat uw website vertraagt, is de sleutel tot het verbeteren van de prestaties en het nemen van slimmere beslissingen op lange termijn.

     De belangrijkste oorzaken van een trage WordPress-website zijn:

     • Web hosting – Als uw webhostingserver niet correct is geconfigureerd, kan dit de snelheid van uw website schaden.
     • WordPress-configuratie – Als uw WordPress-site geen cachepagina’s weergeeft, wordt uw server overbelast, waardoor uw website traag wordt of volledig crasht.
     • Pagina grootte – Voornamelijk afbeeldingen die niet zijn geoptimaliseerd voor internet.
     • Slechte plug-ins – Als u een slecht gecodeerde plug-in gebruikt, kan dit uw website aanzienlijk vertragen.
     • Externe scripts – Externe scripts zoals advertenties, font-loaders, enz. Kunnen ook een enorme impact hebben op de prestaties van uw website.

     Nu u weet wat uw WordPress-website vertraagt, gaan we kijken hoe u uw WordPress-website kunt versnellen.

     Belang van goede WordPress-hosting

     Uw WordPress-hostingservice speelt een belangrijke rol in de prestaties van de website. Een goede shared hosting provider zoals Bluehost of Siteground neemt de extra maatregelen om je website te optimaliseren voor performance.

     Bij shared hosting deel je echter de serverbronnen met veel andere klanten. Dit betekent dat als uw naburige site veel verkeer ontvangt, dit de volledige serverprestaties kan beïnvloeden, wat op zijn beurt uw website zal vertragen.

     Aan de andere kant geeft het gebruik van een beheerde WordPress-hostingservice u de meest geoptimaliseerde serverconfiguraties om WordPress uit te voeren. Beheerde WordPress-hostingbedrijven bieden ook automatische back-ups, automatische WordPress-updates en meer geavanceerde beveiligingsconfiguraties om uw website te beschermen.

     We raden WPEngine aan als onze favoriete beheerde WordPress-hostingprovider. Ze zijn ook de meest populaire in de branche. (Zie onze speciale WPEngine-coupon).

     []

     WordPress versnellen in eenvoudige stappen (geen codering)

     We weten dat het aanbrengen van wijzigingen in uw website-configuratie een angstaanjagende gedachte kan zijn voor beginners, vooral als u geen techneut bent.

     Maar maak je geen zorgen, je bent niet de enige. We hebben duizenden WordPress-gebruikers geholpen hun WordPress-prestaties te verbeteren.

     We laten u zien hoe u uw WordPress-site met slechts een paar klikken kunt versnellen (geen codering vereist).

     Als u kunt aanwijzen en klikken, dan kunt u dit doen!

     Installeer een WordPress Caching-plug-in

     WordPress-pagina’s zijn ‘dynamisch’. Dit betekent dat ze on the fly worden gebouwd telkens wanneer iemand een bericht of pagina op uw website bezoekt.

     Om uw pagina’s te bouwen, moet WordPress een proces uitvoeren om de vereiste informatie te vinden, alles samen te voegen en het vervolgens aan uw gebruiker weer te geven.

     Dit proces omvat veel stappen en het kan uw website echt vertragen als er meerdere mensen tegelijk zijn.

     Daarom raden we aan dat elke WordPress-site een caching-plug-in gebruikt. Caching kan uw WordPress-site overal 2x tot 5x sneller maken.

     Dit is hoe het werkt.

     In plaats van elke keer het hele proces voor het genereren van pagina’s te doorlopen, maakt uw caching-plug-in een kopie van de pagina na de eerste keer laden en dient die cacheversie vervolgens voor elke volgende gebruiker.

     Paginacaching

     Zoals u kunt zien in de bovenstaande afbeeldingen, haalt uw server, wanneer een gebruiker uw WordPress-site bezoekt, informatie op uit een MySQL-database en uw PHP-bestanden. Vervolgens wordt het allemaal samengevoegd in HTML-inhoud die aan de gebruiker wordt aangeboden.

     Het is een lang proces, maar je kunt er veel van overslaan als je in plaats daarvan caching gebruikt.

     Er zijn veel goede WordPress caching-plug-ins beschikbaar, maar we raden aan om de WP Rocket (premium) of WP Super Cache (gratis) plug-in te gebruiken.

     Bekijk onze stapsgewijze handleiding voor het installeren en instellen van WP Super Cache op uw WordPress-site. Het is niet moeilijk in te stellen en uw bezoekers zullen het verschil merken.

     Veel WordPress-hostingbedrijven zoals Bluehost en SiteGround bieden ook caching-oplossingen.

     SiteGround SuperCacher

     Als u SiteGround gebruikt, log dan in bij het hosten van cPanel en schakel SuperCacher in onder ‘Site-verbeteringstools’.

     Supercacher

     Daarna moet u de SG Optimizer-plug-in in WordPress installeren en activeren om de SuperCacher-instellingen te beheren.

     Bluehost Caching

     Als je Bluehost gebruikt, ga dan naar Mijn sites »Prestaties sectie om caching in te schakelen.

     Caching inschakelen in Bluehost

     Als u een beheerde WordPress-hostingprovider gebruikt, heeft u geen cacheplug-in nodig omdat deze is ingebouwd en standaard is ingeschakeld.

     Bonus: U kunt cacheplug-ins combineren met een webapplicatie-firewall zoals CloudFlare of Sucuri voor maximale prestatieverbetering.

     []

     Optimaliseer afbeeldingen voor snelheid

     Afbeeldingen optimaliseren voor snelheid

     Afbeeldingen brengen uw inhoud tot leven en helpen de betrokkenheid te vergroten. Onderzoekers hebben ontdekt dat het gebruik van gekleurde afbeeldingen ervoor zorgt dat mensen 80% meer kans hebben om uw inhoud te lezen.

     Als uw afbeeldingen echter niet zijn geoptimaliseerd, kunnen ze meer pijn doen dan helpen. Niet-geoptimaliseerde afbeeldingen zijn zelfs een van de meest voorkomende snelheidsproblemen die we zien op websites voor beginners.

     Voordat u een foto rechtstreeks vanaf uw telefoon of camera uploadt, raden we u aan fotobewerkingssoftware te gebruiken om uw afbeeldingen voor internet te optimaliseren.

     In hun originele formaten kunnen deze foto’s enorme bestandsgroottes hebben. Maar gebaseerd op de afbeelding bestandsformaat en de compressie die u in uw bewerkingssoftware kiest, kunt u uw afbeeldingsgrootte met maximaal 5x verkleinen.

     Bij WPBeginner gebruiken we slechts twee afbeeldingsindelingen: JPEG en PNG.

     Nu vraagt ​​u zich misschien af: wat is het verschil?

     Goed, PNG beeldformaat is niet gecomprimeerd. Wanneer u een afbeelding comprimeert, verliest deze wat informatie, dus een niet-gecomprimeerde afbeelding krijgt een hogere kwaliteit met meer details. Het nadeel is dat het een grotere bestandsgrootte is, dus het laden duurt langer.

     JPEG, Aan de andere kant is het een gecomprimeerd bestandsformaat dat de beeldkwaliteit enigszins vermindert, maar het is aanzienlijk kleiner.

     Dus hoe beslissen we welk beeldformaat we moeten kiezen?

     • Als onze foto of afbeelding veel verschillende kleuren heeft, gebruiken we JPEG.
     • Als het een eenvoudigere afbeelding is of als we een transparante afbeelding nodig hebben, gebruiken we PNG.

     De meeste van onze afbeeldingen zijn JPEG’s.

     Hieronder vindt u een vergelijkingstabel van de bestandsgroottes en verschillende compressietools die we hadden kunnen gebruiken voor de StrangeLoop-afbeelding die hierboven is gebruikt.

     Afbeelding snelheidstabel

     Zoals u in de grafiek kunt zien, kan het afbeeldingsformaat dat u gebruikt een GROOT verschil maken in de prestaties van de website.

     Voor meer informatie over hoe u uw afbeeldingen precies kunt optimaliseren met Photoshop en andere populaire bewerkingstools, zonder concessies te doen aan de kwaliteit, raadpleegt u onze stapsgewijze handleiding voor het opslaan van afbeeldingen die zijn geoptimaliseerd voor internet.

     []

     Praktische tips voor het optimaliseren van WordPress-prestaties

     Na het installeren van een caching-plug-in en het optimaliseren van uw afbeeldingen, zult u merken dat uw site veel sneller begint te laden.

     Maar als u uw website echt zo snel mogelijk wilt houden, moet u de onderstaande praktische tips gebruiken.

     Deze tips zijn niet te technisch, dus u heeft geen code nodig om ze te implementeren. Maar het gebruik ervan zal veelvoorkomende problemen voorkomen die uw website vertragen.

     Houd uw WordPress-site bijgewerkt

     Houd WordPress up-to-date

     Als een goed onderhouden open source-project wordt WordPress regelmatig bijgewerkt. Elke update biedt niet alleen nieuwe functies, maar lost ook beveiligingsproblemen en bugs op. Uw WordPress-thema en plug-ins kunnen ook regelmatig worden bijgewerkt.

     Als website-eigenaar is het uw verantwoordelijkheid om uw WordPress-site, thema en plug-ins up-to-date te houden naar de nieuwste versies. Als u dit niet doet, kan uw site traag en onbetrouwbaar worden en kunt u kwetsbaar worden voor beveiligingsbedreigingen.

     Raadpleeg ons artikel over waarom u altijd de nieuwste WordPress-versie moet gebruiken voor meer informatie over het belang van updates.

     []

     Optimaliseer achtergrondprocessen

     Achtergrondprocessen in WordPress zijn geplande taken die op de achtergrond van uw WordPress-site worden uitgevoerd. Hieronder volgen enkele voorbeelden van achtergrondtaken die op een WordPress-site worden uitgevoerd:

     • WordPress Backup plugin-taken
     • WordPress cron-taken om geplande berichten te publiceren
     • WordPress cron-taken om te controleren op updates
     • Zoekmachines en andere crawlers die content proberen op te halen

     Taken zoals cron-taken voor geplande berichten en updates hebben een minimale impact op de prestaties van de website.

     Andere achtergrondprocessen zoals back-upplug-ins en overmatig crawlen door zoekmachines kunnen een website echter vertragen.

     Voor back-upplug-ins moet u ervoor zorgen dat uw WordPress-back-upplug-in alleen wordt uitgevoerd tijdens weinig verkeer op uw website. U moet ook de frequentie aanpassen van back-ups en gegevens waarvan een back-up moet worden gemaakt.

     Als u bijvoorbeeld een volledige dagelijkse back-up maakt terwijl u slechts twee keer per week nieuwe inhoud publiceert, moet u dat aanpassen.

     Als u vaker back-ups wilt maken, zoals realtime back-ups, raden we u aan een SaaS-oplossing te gebruiken, zodat u uw server niet belast.

     Wat betreft crawlen, u moet uw crawlrapporten in de Google Search Console in de gaten houden. Frequente crawls die in fouten eindigen, kunnen ervoor zorgen dat uw website langzamer wordt of niet meer reageert.

     Bekijk onze volledige Google Search Console-handleiding voor beginners om te leren hoe u de crawlsnelheid kunt aanpassen.

     []

     Gebruik fragmenten op de startpagina en archieven

     Uittreksels gebruiken

     WordPress geeft standaard de volledige inhoud van elk artikel weer op uw homepage en archieven. Dit betekent dat uw startpagina, categorieën, tags en andere archiefpagina’s allemaal langzamer worden geladen.

     Een ander nadeel van het tonen van volledige artikelen op deze pagina’s is dat gebruikers geen behoefte hebben aan het daadwerkelijke artikel. Dit kan uw paginaweergaven en de tijd die uw gebruikers op uw site doorbrengen verminderen.

     Om uw laadtijden voor archiefpagina’s te versnellen, kunt u uw site instellen om fragmenten weer te geven in plaats van de volledige inhoud.

     U kunt naar navigeren Instellingen »Lezen en selecteer ‘Voor elk artikel in een feed, toon: Samenvatting’ in plaats van ‘Volledige tekst’.

     Geef fragmenten weer in plaats van volledige tekst om de WordPress-snelheid te verhogen

     Voor meer details over de voor- en nadelen van het weergeven van samenvattingen, zie ons artikel over volledige post versus samenvatting (uittreksel) op uw WordPress-archiefpagina’s.

     []

     Splits opmerkingen in pagina’s

     Pagineer opmerkingen

     Krijg je veel reacties op je blogposts? Gefeliciteerd! Dat is een geweldige indicatie van een betrokken publiek.

     Maar het nadeel is dat het laden van al die opmerkingen de snelheid van uw site kan beïnvloeden.

     WordPress wordt daarvoor geleverd met een ingebouwde oplossing. Ga gewoon naar Instellingen »Discussie en vink het vakje aan naast de optie “Opmerkingen opsplitsen in pagina’s”.

     Breek opmerkingen in pagina's

     Voor meer gedetailleerde instructies, zie onze gids over het pagineren van opmerkingen in WordPress.

     []

     Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

     Onthoud hoe we hierboven hebben vermeld dat gebruikers op verschillende geografische locaties verschillende laadtijden op uw site kunnen ervaren?

     Dat komt omdat de locatie van uw webhostingservers van invloed kan zijn op de snelheid van uw site.

     Stel dat uw webhostingbedrijf zijn servers in de Verenigde Staten heeft. Een bezoeker die zich ook in de Verenigde Staten bevindt, ziet over het algemeen snellere laadtijden dan een bezoeker in India.

     Het gebruik van een Content Delivery Network (CDN) kan helpen om de laadtijden voor al uw bezoekers te versnellen.

     Een CDN is een netwerk dat bestaat uit servers over de hele wereld. Elke server slaat “statische” bestanden op die worden gebruikt om uw website te maken.

     Deze statische bestanden bevatten onveranderlijke bestanden zoals afbeeldingen, CSS en JavaScript, in tegenstelling tot uw WordPress-pagina’s die “dynamisch” zijn, zoals hierboven uitgelegd.

     Wanneer u een CDN gebruikt, worden elke keer dat een gebruiker uw website bezoekt, deze statische bestanden aangeboden vanaf de server die zich het dichtst bij hen bevindt. Uw eigen webhostingserver zal ook sneller zijn omdat de CDN veel werk doet.

     In deze infographic kunt u zien hoe het werkt.

     Wat is een CDN?

     We gebruiken het gebruik van StackPath CDN. We gebruiken MaxCDN op al onze websites die nu ook deel uitmaakt van StackPath.

     Het werkt goed met WordPress-websites en complimenteert uw bestaande WordPress caching-plug-ins voor nog snellere laadtijden.

     []

     Upload geen audio- / videobestanden rechtstreeks naar WordPress

     Gebruik video-hostingservices zoals YouTube

     U kunt rechtstreeks audio- en videobestanden uploaden naar uw WordPress-site en deze worden automatisch weergegeven in een HTML5-speler …

     Maar dat mag je NOOIT doen!

     Het hosten van audio en video’s kost u bandbreedte. Uw webhostingbedrijf kan u extra kosten in rekening brengen, of ze kunnen uw site zelfs helemaal afsluiten, zelfs als uw abonnement “onbeperkte” bandbreedte bevat.

     Door grote mediabestanden te hosten, vergroot u ook de grootte van uw back-up enorm en wordt het voor u moeilijk om WordPress te herstellen vanaf een back-up.

     Gebruik in plaats daarvan een audio- en video-hostingservice zoals YouTube, Vimeo, DailyMotion, SoundCloud, enz., En laat ze het harde werk doen. Ze hebben er de bandbreedte voor!

     WordPress heeft een ingebouwde functie voor het insluiten van video’s, dus u kunt de URL van uw video rechtstreeks in uw bericht kopiëren en plakken en deze wordt automatisch ingesloten.

     Lees meer informatie over hoe het werkt in onze gids over het insluiten van video’s in WordPress.

     Als u een podcast-website maakt met WordPress, raden we u aan om podcast-hostingservice Blubrry te gebruiken voor de beste prestaties.

     []

     Gebruik een voor snelheid geoptimaliseerd thema

     Kies een thema dat is geoptimaliseerd voor snelheid

     Bij het selecteren van een thema voor uw website is het belangrijk om speciale aandacht te besteden aan snelheidsoptimalisatie. Sommige mooie en indrukwekkend uitziende thema’s zijn eigenlijk slecht gecodeerd en kunnen uw site langzamer maken.

     Het is meestal beter om voor een eenvoudiger thema te gaan dan om een ​​thema te kiezen dat vol zit met complexe lay-outs, flitsende animaties en andere onnodige functies. U kunt die functies altijd toevoegen met behulp van hoogwaardige WordPress-plug-ins.

     Premium WordPress-themawinkels zoals StudioPress, Themify en CSSIgniter bieden thema’s die goed zijn gecodeerd en geoptimaliseerd voor snelheid. Je kunt ook ons ​​artikel lezen over het selecteren van het perfecte WordPress-thema voor advies over waar je op moet letten.

     Voordat u uw nieuwe thema activeert, raadpleegt u onze gids over hoe u uw WordPress-thema op de juiste manier kunt wisselen voor een soepele overgang.

     []

     Gebruik snellere plug-ins

     Kies snellere plug-ins voor uw website

     Slecht gecodeerde WordPress-plug-ins laden vaak te veel bloat, of uw site dit nu nodig heeft of niet. Dit verhoogt de laadsnelheid van uw pagina en vertraagt ​​uw site.

     Om u te helpen bij het kiezen van de beste plug-ins, publiceren we vaak onze deskundige selectie van de beste showcases voor WordPress-plug-ins. We besteden speciale aandacht aan het gebruiksgemak, de gebruikerservaring en vooral de prestaties.

     Hieronder volgen enkele van onze keuzes voor de meest voorkomende WordPress-plugin-categorieën.

     • WPForms – Snelste en meest beginnersvriendelijke plug-in voor contactformulieren voor WordPress.
     • Soliloquy – Als u sliders aan uw site wilt toevoegen, dan is Soliloquy de beste WordPress slider-plug-in in termen van prestaties en functies.
     • Envira Gallery – Plug-ins voor fotogalerijen kunnen WordPress ook vertragen. We hebben de tests uitgevoerd en ontdekten dat Envira Gallery de snelste plug-in voor fotogalerijen voor WordPress is.
     • Gedeelde tellingen – plug-ins voor sociale media laden extra scripts en niet zo sierlijk. Shared Counts is een van de snelste plug-ins voor sociale media voor WordPress.

     Afgezien van onze eigen aanbevelingen, kunt u uw eigen tests uitvoeren. Voer eenvoudig snelheidstests uit voor en na het installeren van een plug-in om de impact op de prestaties te vergelijken.

     []

     Fine-Tuning WordPress voor snelheid (geavanceerd)

     Door de praktische tips voor WordPress-optimalisatie en basistips voor snelheid te gebruiken, zou je een grote verbetering in de laadtijden van je site moeten zien.

     Maar elke fractie van een seconde telt. Als je de hoogst mogelijke snelheid wilt behalen, wil je nog een paar wijzigingen aanbrengen.

     De volgende tips zijn iets technischer, waarbij sommige vereisen dat u uw sitebestanden wijzigt of een basiskennis van PHP heeft. U moet eerst een back-up van uw site maken voor het geval dat.

     Splits lange berichten in pagina’s

     Splits lange berichten in pagina's

     Lezers houden vaak van blogposts die langer en dieper zijn. Langere posts scoren zelfs hoger in zoekmachines.

     Maar als u lange artikelen met veel afbeeldingen publiceert, kan dit uw laadtijden schaden.

     Overweeg in plaats daarvan uw langere berichten op te splitsen in meerdere pagina’s.

     WordPress wordt geleverd met ingebouwde functionaliteit om dat te doen. Voeg eenvoudig de tag in uw artikel waar u het in de volgende pagina wilt splitsen. Doe dat nog een keer als je het artikel ook op de volgende pagina wilt splitsen.

     Voor meer gedetailleerde instructies, bekijk onze tutorial over paginering – hoe WordPress-posts in meerdere pagina’s te splitsen.

     []

     Verminder externe HTTP-verzoeken

     Verminder HTTP-verzoeken tussen domeinen

     Veel WordPress-plug-ins en thema’s laden allerlei soorten bestanden van andere websites. Deze bestanden kunnen scripts, stylesheets en afbeeldingen van externe bronnen zoals Google, Facebook, analyseservices, enzovoort bevatten.

     Het is oké om er een paar te gebruiken. Veel van deze bestanden zijn geoptimaliseerd om zo snel mogelijk te laden, dus het is sneller dan ze op uw eigen website te hosten.

     Maar als uw plug-ins veel van deze verzoeken doen, kan dit uw website aanzienlijk vertragen.

     U kunt al deze externe HTTP-verzoeken verminderen door scripts en stijlen uit te schakelen of ze in één bestand samen te voegen. Hier is een tutorial over hoe u de CSS-bestanden en JavaScript van uw plug-ins kunt uitschakelen.

     []

     Database-oproepen verminderen

     Database-oproepen verminderen

     Opmerking: deze stap is iets technischer en vereist basiskennis van PHP- en WordPress-sjabloonbestanden.

     Helaas zijn er veel slecht gecodeerde WordPress-thema’s die er zijn. Ze negeren de standaardpraktijken van WordPress en maken uiteindelijk directe database-aanroepen of te veel onnodige verzoeken aan de database. Dit kan uw server echt vertragen door er te veel werk voor te doen.

     Zelfs goed gecodeerde thema’s kunnen code bevatten waarmee database-oproepen worden gedaan om de basisinformatie van uw blog op te halen.

     In dit voorbeeld, elke keer dat je het ziet <?php, dat is het begin van een nieuwe database-aanroep:

     Daar kun je thema-ontwikkelaars niet de schuld van geven. Ze hebben gewoon geen andere manier om erachter te komen in welke taal uw site is.

     Maar als u uw site aanpast met een kindthema, dan kunt u deze database-aanroepen vervangen door uw specifieke informatie om al die database-aanroepen te verminderen.

     Bekijk uw ouderthema voor gevallen zoals deze die gemakkelijk kunnen worden vervangen door statische informatie.

     []

     Optimaliseer WordPress Database

     Optimalisatie van WordPress-databases

     Na een tijdje WordPress te hebben gebruikt, zal je database veel informatie bevatten die je waarschijnlijk niet meer nodig hebt. Voor betere prestaties kunt u uw database optimaliseren om al die onnodige informatie te verwijderen.

     Dit kan eenvoudig worden beheerd met de WP-Sweep-plug-in. Hiermee kunt u uw WordPress-database opschonen door zaken als weggegooide berichten, revisies, ongebruikte tags, enz. Te verwijderen. Het optimaliseert ook de structuur van uw database met slechts een klik.

     Zie onze gids over hoe u uw WordPress-database kunt optimaliseren en opschonen voor betere prestaties.

     []

     Beperk Post Revisies

     Beperk post-revisies in WordPress

     Post-revisies nemen ruimte in beslag in uw WordPress-database. Sommige gebruikers zijn van mening dat revisies ook van invloed kunnen zijn op sommige databasequery’s die door plug-ins worden uitgevoerd. Als de plug-in postherzieningen niet specifiek uitsluit, kan het uw site vertragen door er onnodig doorheen te zoeken.

     U kunt het aantal revisies dat WordPress voor elk artikel bewaart gemakkelijk beperken. Voeg deze regel code toe aan uw wp-config.php-bestand.

     definiëren (‘WP_POST_REVISIONS’, 4);

     Deze code beperkt WordPress om alleen je laatste 4 revisies van elk bericht of elke pagina op te slaan en oudere revisies automatisch te verwijderen.

     []

     Schakel Hotlinking en uitloging van uw inhoud uit

     Voorkom diefstal van afbeeldingen in WordPress

     Als je hoogwaardige inhoud maakt op je WordPress-site, dan is de trieste waarheid dat het vroeg of laat waarschijnlijk wordt gestolen.

     Een manier waarop dit gebeurt, is wanneer andere websites uw afbeeldingen rechtstreeks vanaf hun URL’s op uw website weergeven, in plaats van ze naar hun eigen servers te uploaden. Ze stelen in feite de bandbreedte van uw webhosting en u krijgt er geen verkeer voor.

     Voeg deze code eenvoudig toe aan uw .htaccess-bestand om hotlinking van afbeeldingen van uw WordPress-site te blokkeren.

     # uitschakelen hotlinking van afbeeldingen met een verboden of aangepaste afbeeldingsoptie
     RewriteEngine aan
     RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $
     RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http (s)?: // (www \.)? Wpbeginner.com [NC]
     RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http (s)?: // (www \.)? Google.com [NC]
     RewriteRule \. (Jpg | jpeg | png | gif) $ – [NC, F, L]

     Let op: vergeet niet wpbeginner.com te veranderen met je eigen domein.

     Misschien wilt u ook ons ​​artikel bekijken met 4 manieren om beelddiefstal in WordPress te voorkomen.

     Sommige websites die inhoud schrapen, maken automatisch berichten door uw inhoud te stelen uit uw RSS-feed. U kunt onze handleiding raadplegen over het voorkomen van het schrapen van bloginhoud in WordPress voor manieren om om te gaan met geautomatiseerde diefstal van inhoud.

     []

     Gebruik Lazy Loading indien nodig

     Gebruik lui laden in WordPress

     Als u veel afbeeldingen, meerdere video-insluitingen en fotogalerijen aan uw blogposts toevoegt, kan uw site profiteren van lui laden.

     In plaats van al uw afbeeldingen en video’s tegelijk te laden, downloadt lui laden alleen de afbeeldingen die zichtbaar zijn op het scherm van de gebruiker. Het vervangt alle andere afbeeldingen en video-insluitingen door een tijdelijke afbeelding.

     Als een gebruiker naar beneden scrolt, laadt uw website afbeeldingen die nu zichtbaar zijn in het weergavegebied van de browser. U kunt lui afbeeldingen, video’s en zelfs WordPress-opmerkingen en gravatars laden.

     Voor afbeeldingen, iframes en video’s kunt u de Lazy Load by WP Rocket-plug-in gebruiken. Voor WordPress-opmerkingen raadpleegt u onze handleiding voor het lui laden van opmerkingen in WordPress.

     []

     Gebruik DNS Level Website Firewall

     Gebruik een firewall op DNS-niveau

     Een WordPress firewall-plug-in helpt u brute force-aanvallen, hackpogingen en malware te blokkeren. Niet alle firewall-plug-ins zijn echter hetzelfde.

     Sommigen van hen draaien op uw website, dit betekent dat aanvallers uw webserver al kunnen bereiken voordat ze worden geblokkeerd. Dit is nog steeds effectief voor beveiliging, maar niet optimaal voor prestaties.

     Daarom raden we aan om een ​​DNS-firewall zoals Sucuri of Cloudflare te gebruiken. Deze firewalls blokkeren zelfs al voordat ze uw website bereiken, maclous verzoeken.

     []

     Fix HTTPS / SSL-fouten zonder plug-in

     Inspectietool gebruiken om fout met gemengde inhoud op te lossen

     Als u uw site overschakelt naar HTTPS / SSL, is het waarschijnlijk dat u fouten met gemengde inhoud tegenkomt.

     De eenvoudigste manier om dit op te lossen is door een plug-in zoals Really Simple SSL te installeren. Het probleem is echter dat deze plug-ins eerst alle URL’s opvangen en ze vervolgens wijzigen in HTTPS voordat ze naar de browsers van gebruikers worden gestuurd.

     Dit heeft een kleine maar merkbare impact op de prestaties. U kunt dit verminderen door handmatig alle URL’s te herstellen. Raadpleeg ons artikel voor meer informatie over het oplossen van veelvoorkomende SSL-problemen in WordPress.

     []

     Gebruik de nieuwste PHP-versie

     WordPress is voornamelijk geschreven in de programmeertaal PHP. Het is een server-side taal, wat betekent dat het is geïnstalleerd en draait op uw hostingserver.

     Alle goede WordPress-hostingbedrijven gebruiken de meest stabiele PHP-versie op hun servers. Het is echter mogelijk dat uw hostingbedrijf een iets oudere PHP-versie gebruikt.

     De nieuwere PHP 7 is twee keer sneller dan zijn voorgangers. Dat is een enorme prestatieverbetering waar uw website van moet profiteren.

     U kunt zien welke PHP-versie uw site gebruikt door de plug-in Version Info te installeren en te activeren.

     Na activering toont de plug-in uw PHP-versie in het voettekstgebied van uw WordPress-beheerdersdashboard.

     PHP-versie in WordPress admin-dashboard

     Als uw website een lagere versie dan PHP 7 gebruikt, vraag dan uw hostingprovider om deze voor u bij te werken. Als ze dat niet kunnen, is het tijd om een ​​nieuw WordPress-hostingbedrijf te vinden.

     []

     Dat is het! We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de snelheid en prestaties van WordPress te verbeteren.

     Ga je gang en probeer deze technieken uit. Vergeet niet de snelheid van uw website te testen voor en na het implementeren van deze praktische tips. Het zal u verbazen dat deze wijzigingen uw WordPress-prestaties zullen verbeteren.

     Jeffrey Wilson Administrator
     Sorry! The Author has not filled his profile.
     follow me
      Like this post? Please share to your friends:
      Adblock
      detector
      map