Een modeblog starten (en geld verdienen) – Stap voor stap

Wil je een modeblog starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het is gemakkelijk om een ​​blog te starten, maar het moeilijkste is om succesvol te zijn en er geld mee te verdienen. In dit artikel laten we u zien hoe u een modeblog begint en delen we tips over hoe u geld kunt verdienen met uw modeblog.


Een modeblog starten en geld verdienen

Waarom je een modeblog moet beginnen?

Als je een passie hebt voor mode en stijl, dan moet je een aantal topmodebloggers en influencers op Instagram hebben gezien.

Deze modeblogs bieden niet alleen een platform voor de bloggers, maar ze brengen ook veel kansen op hun weg. Je zult verrast zijn om te ontdekken op welke manieren modebloggers geld verdienen met hun blogs.

Volgens Harper’s Bazaar besteden ontwerpers en topmerken elk jaar meer dan een MILJARD dollar aan advertenties op alleen Instagram.

Top 10 Fashion Blog-voorbeelden die het verpletteren in 2018

Voorbeelden van topmodeblogs

Afgezien van geld, kun je met een modeblog je op de meest creatieve manier uiten. Hier zijn enkele van de beste voorbeelden van modeblogs die u kunt volgen voor inspiratie.

 1. We Wore What – (Danielle Bernstein)
 2. Met vriendelijke groet Jules – (Julie Sariñana)
 3. The Blonde Salad – (Chiara Ferragni)
 4. Gal ontmoet Glam – (Julia Engel)
 5. Song of Style – (Aimee Song)
 6. Kayture – (Kristina Bazan)
 7. Wendy’s Lookbook – (Wendy Nguyen)
 8. Atlantic-Pacific – (Blair Eadie)
 9. De Chriselle-factor – (Chriselle Lim)
 10. Gary Pepper Girl – (Nicole Warne)

Een ding dat je opvalt aan elk van de beste voorbeelden van modeblogs hierboven, is dat ze allemaal hun eigen unieke stem, persoonlijkheid en smaak in mode hebben. Deze modebloggers brengen hun eigen unieke perspectief om hun favoriete producten, merchandise en merken te benadrukken.

Als je denkt dat je een unieke kijk hebt op mode en stijl, dan moet je zeker een modeblog beginnen.

Hoewel het opzetten van het modebloggedeelte eenvoudig is, vereist het, zoals alle belangrijke dingen in het leven, om de blog populair te maken en er geld mee te verdienen.

Als je het echter goed doet, zul je de ervaring zeker als belonend en bevredigend ervaren.

Wat u nodig heeft om uw modeblog te starten

Mode bloggen

Eerst moet je het juiste platform kiezen om je eigen modeblog te bouwen. Je hebt veel keuzes, maar elk heeft zijn eigen voor- en nadelen (zie onze vergelijking van de beste blogplatforms).

U kunt bijvoorbeeld een gratis blog starten op een platform zoals WordPress.com, Tumblr, Blogger, enz.

Dit worden gratis blogs genoemd en ze zijn zeer beperkt in termen van functies en flexibiliteit als het gaat om het laten groeien van uw persoonlijke merk. De belangrijkste beperking is uw vermogen om geld te verdienen met uw inhoud.

Hoe zit het met het starten van een modeblog met Instagram?

Instagram is geweldig, maar je bezit het niet. Je kunt een enorme aanhang opbouwen en dit kan allemaal onmiddellijk verdwijnen als Instagram besluit dat je inhoud een deel van hun beleid schendt.

We zeggen niet dat je Instagram niet mag gebruiken. Je moet het gebruiken om een ​​groot publiek op te bouwen, maar je hebt een centraal platform nodig dat je kunt beheren waar je het publiek jarenlang terug kunt laten komen.

De beste manier om uw modeblog te bouwen, is door uw eigen website te maken met volledig eigendom en volledige controle.

De vraag is nu hoe een beginner zonder kennis van codering een website kan bouwen?

Dit is waar WordPress.org om de hoek komt kijken. Het is een krachtige websitebouwer die u volledige controle en volledige eigendom van uw website geeft. Het is belangrijk om WordPress.org niet te verwarren met WordPress.com. Het zijn twee verschillende platforms. (Zie onze vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org voor meer details).

Er zijn drie dingen die je nodig hebt om een ​​modeblog te starten met WordPress.org:

 1. Domeinnaam – Dit is het adres van uw website en wat gebruikers zullen typen in de browser om uw blog te bezoeken (bijvoorbeeld wpbeginner.com).
 2. Webhosting – Dit is de thuisbasis van uw blog en waar u al uw websitebestanden opslaat.
 3. Je onverdeelde aandacht gedurende 30 minuten

Ja, je kunt binnen 30 minuten een gloednieuw modeblog starten en we zullen je stap voor stap door de hele set-up leiden.

In deze tutorial behandelen we het volgende:

 • Hoe u een domeinnaam gratis registreert
 • Hoe u de beste webhosting kiest
 • Hoe WordPress te installeren
 • Hoe u het perfecte thema (website-ontwerp) kunt vinden voor uw modeblog
 • Inhoud toevoegen aan uw modeblog
 • Meer bezoekers naar uw modeblog halen
 • Hoe u geld kunt verdienen met uw modeblog
 • Bronnen om WordPress te leren en uw modeblog te laten groeien

Klaar? Laten we beginnen.

Een modeblog opzetten met WordPress

Een domeinnaam kost doorgaans $ 14,99 / jaar en webhosting kost normaal $ 7,99 / maand.

Dat is veel voor beginners die net beginnen.

Gelukkig bieden onze vrienden bij Bluehost een gratis domein, een gratis SSL en 60% korting op hosting aan onze lezers.

Kortom, u kunt aan de slag voor slechts $ 2,75 / maand.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen →

NOTITIE: Bij WPBeginner geloven we in transparantie. Als u zich aanmeldt bij Bluehost via onze verwijzingslink, verdienen we een kleine commissie zonder extra kosten voor u (u bespaart zelfs geld en krijgt een gratis domein). We zouden deze commissie krijgen voor het aanbevelen van zowat elk WordPress-hostingbedrijf, maar we raden alleen producten aan die we persoonlijk gebruiken en waarvan we denken dat ze waarde toevoegen aan onze lezers.

Laten we doorgaan en uw webhosting + domein instellen, zodat u aan de slag kunt.

Eerst moet je naar de Bluehost-website gaan en op de knop Aan de slag klikken.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd een plan te kiezen. We raden de basis- of plusplannen aan. U kunt later altijd upgraden als dat nodig is.

Vervolgens wordt u gevraagd een domeinnaam voor uw website te kiezen.

Kies domeinnaam

Domeinnaam is het adres van uw website en dit is wat uw gebruikers in hun browser zullen typen om uw blog te bezoeken.

U moet een domeinnaam kiezen die uw persoonlijke stem weerspiegelt. Het moet uniek, creatief en interessant zijn. Zie onze tips voor het kiezen van een goede domeinnaam voor uw website voor meer informatie.

Nadat u uw domeinnaam heeft ingevoerd, moet u uw gegevens invullen om de aankoop te voltooien.

U ontvangt uw accountgegevens in een e-mail die is verzonden naar het adres dat u tijdens het aanmelden heeft opgegeven. Deze e-mail bevat de link naar uw webhostingdashboard en aanmeldingsgegevens.

Nadat u hosting heeft gekocht, is de volgende stap het installeren van WordPress. U kunt dat doen door de instructies te volgen in onze stapsgewijze handleiding voor het starten van een blog.

Een ontwerp kiezen voor uw modeblog

Voorbeelden van modeblogs

Een blog over mode en stijl kan niet zomaar passen bij een eenvoudig ogende bedrijfs- of bloglay-out. Uw website heeft een ontwerp nodig dat uw unieke gevoel voor stijl en creativiteit vertegenwoordigt.

De meeste modebloggers zijn geen websiteontwerpers, dus hoe creëer je een websiteontwerp dat uniek, elegant, stijlvol en natuurlijk creatief is?

Gelukkig zijn er duizenden vooraf gemaakte WordPress-sjablonen waaruit je kunt kiezen.

Onze redacteuren hebben de beste WordPress-thema’s voor modeblogs zorgvuldig uitgekozen die u kunt bekijken. Alle thema’s in de lijst bevatten creatieve ontwerpen met flexibele opties om ze eenvoudig uniek te maken. Het belangrijkste is dat ze allemaal responsief zijn (ook bekend als mobielvriendelijk), wat betekent dat ze er ook goed uitzien op mobiel en tablets.

Elk van deze thema’s heeft een eigen instellingenpagina. Hier stelt u het thema in, voegt u uw website-logo toe, kiest u kleuren en selecteert u basisinstellingen.

Afhankelijk van welk thema je kiest, vind je tal van aanpassingsmogelijkheden. We raden u aan te streven naar eenvoud in het ontwerp van uw website voor een strakker uiterlijk.

Voeg nuttige inhoud toe aan uw modeblog

Gal Meets Glam - een topmodeblog

Als je eenmaal een functionerend ontwerp hebt, kun je aan de slag met de inhoud. We raden aan eerst de statische inhoud toe te voegen.

Statische inhoud zijn pagina’s die op alle websites op internet voorkomen. Dit omvat een contactformulierpagina, een pagina over ons en een pagina met privacybeleid.

Als uw thema een plug-in voor paginabuilder bevat, kunt u deze ook gebruiken om andere statische bestemmingspagina’s te maken.

Vervolgens wilt u beginnen met het toevoegen van artikelen / blogposts. Zie onze gids over het toevoegen van een nieuw blogbericht in WordPress en het gebruik van alle functies.

Hier ontwikkel je je eigen stem. Je blogposts moeten leuk, informatief en nuttig zijn. Het runnen van een blog betekent dat je regelmatig nieuwe ideeën moet bedenken voor je blogposts. Bekijk deze 73 soorten blogposts waarvan bewezen is dat ze werken, en je kunt ze gemakkelijk aanpassen voor je modeblog.

We raden u aan een consistente frequentie voor uw artikelen te kiezen. Drukkere en grotere websites plaatsen elke dag nieuwe inhoud. U kunt beginnen met het toevoegen van enkele berichten per week en vervolgens uw frequentie geleidelijk verhogen naar dagelijkse updates.

Ga naar populaire blogs in de mode-industrie om inspiratie op te doen om regelmatig ideeën voor blogposts te bedenken. Kijk wat deze topblogs doen en repliceer het op je blog.

Hashtag-mode op Instagram

We zeggen niet dat je gewoon dezelfde inhoud moet stelen / recreëren.

Je hoeft alleen maar onderwerpen te verzamelen, ideeën te verzamelen en inspiratie op te doen. Daarna zou je die ideeën op je blog moeten gebruiken door er je eigen unieke stem, stijl en smaak aan toe te voegen.

Optimaliseer uw modeblog om meer bezoekers te trekken

Zodra u begint met het toevoegen van nuttige inhoud, is de volgende stap ervoor te zorgen dat gebruikers uw website kunnen vinden.

Hier leest u hoe u ervoor zorgt dat uw website bezoekers krijgt en dat die bezoekers zich bezighouden met uw inhoud.

Begin met werken aan de SEO van uw website

Verbeter uw blog SEO

De meeste populaire blogs krijgen een groot deel van hun bezoekers via zoekmachines zoals Google en Bing. Marketeers gebruiken SEO, Search Engine Optimization, om hun website te optimaliseren voor hogere rankings.

WordPress zelf is uit de doos vrij SEO-vriendelijk, maar er zijn nog steeds dingen die u kunt doen om het verder te optimaliseren. Volg onze stapsgewijze WordPress SEO-gids voor het verbeteren van uw website-ranking.

Verbeter de snelheid van de website

Verbeter uw blogsnelheid

Snelheid is een van de belangrijkste factoren die de gebruikerservaring op uw website beïnvloeden. Het is ook van invloed op de positie van uw website in zoekmachines, aangezien Google snelheid als een van de belangrijkste factoren beschouwt.

U kunt uw website aanzienlijk sneller maken door bepaalde prestatiewijzigingen in WordPress te implementeren. We hebben een complete stapsgewijze handleiding gemaakt over het versnellen van WordPress en het verbeteren van de prestaties.

Houd gebruikersbetrokkenheid bij

Gebruikersactiviteiten volgen op uw blog

Dingen die uw gebruikers doen nadat ze op uw website zijn aangekomen, worden gebruikersbetrokkenheid genoemd. Een zeer betrokken publiek betekent meer paginaweergaven en meer succes voor uw modeblog.

Dit is waar u Google Analytics nodig heeft. Het vertelt u waar uw bezoekers vandaan komen, wat ze op uw website doen en hoe u ervoor kunt zorgen dat ze terugkomen.

Ga gewoon naar onze tutorial over het installeren van Google Analytics in WordPress, en het zal je websiteverkeer volgen.

Google Analytics biedt veel data. Hoe kom je erachter waar je moet zoeken naar de informatie die je nodig hebt?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een apart artikel over het volgen van gebruikersbetrokkenheid in WordPress met Google Analytics.

Begin geld te verdienen met uw modeblog

Geld verdienen met je modeblog

Heb je je ooit afgevraagd hoe modebloggers hun kleding, make-up en accessoires kunnen betalen? Eigenlijk hoeven ze dat niet te doen. De meeste succesvolle modebloggers promoten gesponsorde content waar merken ze betalen om producten te promoten.

Betaalde en gesponsorde content is voor veel modebloggers de belangrijkste bron van inkomsten. Hier geven we een overzicht van de meest effectieve manieren om geld te verdienen met je modeblog wanneer je voor het eerst begint.

1. Geef advertenties weer met Google AdSense

De meeste websites op internet zijn afhankelijk van advertenties om inkomsten te genereren. Met Google AdSense kunt u eenvoudig advertenties op uw website weergeven en geld verdienen met uw blog, zelfs wanneer u net begint.

Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het correct toevoegen van Google AdSense in WordPress voor gedetailleerde instructies.

2. Affiliate marketing

Met affiliate marketing kunt u producten aanbevelen waar u van houdt. U krijgt een verwijzingscommissie wanneer uw gebruikers een product kopen nadat ze op uw link hebben geklikt.

Om geld te verdienen met affiliate marketing, moet je modeproducten en merken vinden met een affiliate programma. De grootste aangesloten partner waarvoor u zich kunt aanmelden, is Amazon Affiliates. Ze hebben tonnen producten in mode, kleding en accessoires die u kunt aanbevelen en waarvoor u kunt worden betaald.

Zie onze gids over het toevoegen en beheren van partnerlinks in WordPress.

3. Bouw een Instagram Volgen

Instagram heeft zichzelf geplaatst als het beste sociale netwerk voor mode- en stijlbeïnvloeders. Je moet lid worden van Instagram en beginnen met het plaatsen van relevante hashtags om ervoor te zorgen dat je berichten de juiste doelgroep bereiken.

De beste manier om een ​​Instagram-strategie te bedenken, is door andere topmodeblogs op Instagram te volgen. Bestudeer hun berichten, beschrijvingen en hashtags en probeer hetzelfde effect te repliceren met je Instagram-berichten.

Je moet ook netwerken met andere influencers en S4S doen, delen voor delen, campagnes. In deze strategie deelt elke partij de Instagram-berichten van de ander en tagt ze. Het helpt beide mensen hun volgers te vergroten.

Een andere gemakkelijke manier om Instagram-volgers op te bouwen, is door je Instagram-berichten te delen op je WordPress-blog.

4. Merkpromoties

Laat merken contact met u opnemen

Neem contact op met merken, mode-startups en bureaus om met hen samen te werken. De beste manier om erachter te komen welke bedrijven blogpromoties doen, is door topmodebloggers en hun Instagram-berichten in de gaten te houden.

Raadpleeg onze gids over bewezen manieren om geld te verdienen met uw blog voor meer manieren om inkomsten te genereren met uw modeblog.

Mastering WordPress Skills

WordPress is gemakkelijk te gebruiken en beginnersvriendelijk. Wanneer u echter een nieuw platform gaat gebruiken, zijn er altijd nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Dit is waar WPBeginner kan helpen.

WPBeginner is de grootste gratis WordPress-bronsite voor beginners. We hebben veel nuttige inhoud die speciaal is gemaakt voor beginners, bedrijfseigenaren en bloggers.

Om je WordPress-vaardigheden uit te breiden, moet je het volgende bekijken:

 • WPBeginner-woordenboek – Onze WordPress-woordenlijst is de beste plaats om vertrouwd te raken met het WordPress-jargon
 • WPBeginner-video’s – Nieuwe WordPress-gebruikers kunnen beginnen met deze 23 video’s om WordPress onder de knie te krijgen.
 • WPBeginner Blog – De centrale plaats voor al onze WordPress-tutorials en -gidsen.

U kunt zich ook abonneren op ons YouTube-kanaal, waar we regelmatig nieuwe video-tutorials uploaden om u te helpen WordPress te leren.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je modeblog te starten en er geld mee te verdienen. Misschien wil je ook onze ultieme WordPress-beveiligingsgids zien om je blog veilig te houden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me