Wat is: opmerkingen

Blogcommentaren zijn schriftelijke reacties die lezers aan uw blogposts kunnen toevoegen. Een reactie achterlaten op een blogpost is een gemakkelijke manier voor uw bezoekers om met u en andere lezers te communiceren.


Reacties verschijnen meestal direct na de inhoud van de blogpost op uw site, samen met de naam van de commentator, de datum en het tijdstip waarop ze de reactie hebben achtergelaten.

Een levendig commentaargebied kan een geweldige manier zijn voor jou en je lezers om een ​​community rond je blog op te bouwen. Bezoekers kunnen feedback geven, vragen stellen, hun eigen mening geven over het onderwerp en meer.

Wat is opmerkingen

WordPress-berichten, pagina’s en andere berichttypen kunnen opmerkingen accepteren als je ervoor kiest om ze toe te staan. Het is echter aan jou om gebruikers op je website te betrekken en hen aan te moedigen reacties achter te laten.

Laten we eerst kijken hoe we reacties kunnen beheren en goedkeuren.

Het opmerkingenscherm in WordPress

Alle opmerkingen op een WordPress-website worden weergegeven op de Opmerkingen pagina in uw WordPress-beheergebied. Standaard worden alle opmerkingen weergegeven.

WordPress comment moderator dashboard

U kunt de weergave wijzigen om in behandeling zijnde, goedgekeurde, spam- en prullenbakopmerkingen te zien:

 • In afwachting opmerkingen zijn ingediend door bezoekers, maar ze zijn pas zichtbaar in je blogposts als je ze goedkeurt.
 • Goedgekeurd commentaren zijn gepubliceerd en zijn zichtbaar voor al uw websitebezoekers in uw blogposts.
 • Spam reacties zijn gemarkeerd als mogelijk ongewenst of irrelevant en zijn niet zichtbaar voor bezoekers van uw site.
 • Prullenbak opmerkingen zijn gemarkeerd als ongewenst en worden na 30 dagen automatisch definitief verwijderd.

Als u uw muis over een opmerking beweegt, worden de actielinks ervoor weergegeven. U kunt een opmerking goedkeuren om deze zichtbaar te maken voor al uw sitebezoekers, of u kunt deze afkeuren om deze weer in afwachting te maken.

U kunt ook reageren op opmerkingen. Door te reageren op een specifieke opmerking, verschijnt uw antwoord direct onder die opmerking. Dit wordt “threaded” of “geneste” opmerkingen genoemd.

U kunt er ook voor kiezen om iemands opmerkingen op uw eigen site te bewerken. De Snelle aanpassing optie opent een tekstgebied zodat u de opmerking kunt bewerken zonder de pagina opnieuw te laden. Bewerk, biedt u daarentegen meer opties om de naam, het e-mailadres van de gebruiker en meer te bewerken.

bewerk commentaar in wordpress

Als je een opmerking ziet die is gemarkeerd als spam en die eigenlijk een echte opmerking is, kun je deze als markeren Geen spam door er met je muis over te bewegen.

Opmerkingen in de prullenbak zijn opmerkingen die door jou zijn verwijderd. Elke opmerking in de prullenbak kan worden hersteld door op te klikken Herstellen. Opmerkingen in de prullenbak blijven daar 30 dagen staan, daarna verwijdert WordPress ze definitief.

Wat zijn discussie-instellingen in WordPress?

Het WordPress-reactiesysteem wordt geleverd met veel opties die u kunt configureren vanuit de Instellingen »Discussie bladzijde. Het eerste deel van deze opties is voor standaard artikelinstellingen. Deze instellingen zijn van toepassing op al uw berichten, pagina’s, bijlagen en aangepaste berichttypen.

Standaard WordPress-reactie-instellingen

Als je “Poging tot het melden van blogs waarnaar in het artikel is gelinkt” aanvinkt, worden trackbacks of pingbacks verzonden naar de artikelen die je in je bericht hebt gelinkt. Met deze functie kunt u andere blogeigenaren op de hoogte stellen dat u naar hun artikelen hebt gelinkt.

Als de webpagina waarnaar u hebt gelinkt een systeem gebruikt dat pingback ondersteunt, zoals WordPress, ziet de eigenaar van die website een melding met een link naar uw artikel. Vervolgens kan die website-eigenaar besluiten om je trackback weer te geven in het opmerkingengedeelte van zijn website.

Net als de bovenstaande optie, kunt u uw WordPress-site ook in staat stellen pingbacks van andere websites te accepteren door het aankruisen van “Sta linkmeldingen van andere blogs toe”.

Je ziet pingbacks van andere sites onder het scherm Reacties. Je ziet ook je pingbacks wanneer je een van je artikelen in een nieuw bericht linkt.

Zie onze gids over trackbacks en pingbacks in WordPress voor meer informatie.

Voor elke WordPress-website hoeven opmerkingen niet te zijn ingeschakeld. Je kunt ze uitschakelen door het vinkje uit het selectievakje naast ‘Sta mensen toe om reacties op nieuwe artikelen te posten’ uit te schakelen.

Als u opmerkingen uitschakelt, worden oudere opmerkingen die al op uw website zijn gepubliceerd, niet verwijderd. Het accepteert gewoon geen nieuwe opmerkingen meer. U kunt ze ook op elk gewenst moment opnieuw inschakelen.

Bekijk onze handleiding voor meer informatie over het volledig uitschakelen van opmerkingen in WordPress.

Wat is commentaarmoderatie?

Opmerkingen modereren is een WordPress-functie waarmee website-eigenaren opmerkingen van bezoekers op hun website kunnen goedkeuren of verwijderen. Instellingen voor het modereren van opmerkingen kunnen worden gewijzigd van Instellingen »Discussie scherm.

Ga naar om moderatie mogelijk te maken Instellingen »Discussie en vink de optie “Commentaar moet handmatig worden goedgekeurd” aan.

Handmatig alle WordPress-opmerkingen goedkeuren

Met moderatie van opmerkingen kunnen website-eigenaren voorkomen dat potentieel schadelijke, beledigende of spam-inhoud op hun website wordt gepubliceerd. Het gebruik van commentaarmoderatie met een plug-in voor spambescherming zoals Akismet kan de kans op publicatie van spamcommentaar aanzienlijk verkleinen.

Sta alleen geregistreerde gebruikers toe om te reageren

Als je wilt, kun je alleen geregistreerde gebruikers toestaan ​​om op je website te reageren. Om dat te doen, moet u eerst uw WordPress-site openen voor registratie. Ga naar Instellingen »Algemeen en vink het vakje aan naast ‘Iedereen kan zich registreren’.

Als je niet wilt dat nieuwe gebruikers berichten op je site schrijven, zorg er dan voor dat je dat wel hebt Abonnee als de Nieuwe gebruiker standaardrol voordat u wijzigingen opslaat.

Abonnee registreren

Ga na het openen van uw website voor registratie terug naar Instellingen »Discussie scherm. Vink onder ‘Overige instellingen voor reacties’ het selectievakje aan naast ‘Gebruikers moeten zijn geregistreerd en ingelogd om te reageren’.

Alleen geregistreerde gebruikers reageren

Ontvang e-mailmeldingen voor WordPress-opmerkingen

Van de Instellingen »Discussie pagina, kunt u ook de opties instellen om e-mailmeldingen te ontvangen wanneer iemand een opmerking op uw website achterlaat of een opmerking wacht om te worden goedgekeurd. Als u deze opties aanvinkt, ontvangt u ook een e-mailmelding wanneer een website u trackback of pingback stuurt.

U ontvangt echter geen e-mailmeldingen voor opmerkingen of trackbacks die als spam zijn gemarkeerd.

Commentaar E-mailmelding

Als u geen e-mailmeldingen ontvangt nadat u deze selectievakjes heeft ingeschakeld, controleer dan het e-mailadres Instellingen »Algemeen pagina om er zeker van te zijn dat deze correct is. Als het e-mailadres correct is, controleer dan uw e-mailspammappen of raadpleeg onze handleiding over het oplossen van het niet verzenden van e-mails door WordPress.

Schakel opmerkingen over een enkel bericht in WordPress in of uit

U kunt de standaardinstellingen voor opmerkingen voor artikelen overschrijven door opmerkingen op één bericht, pagina of aangepast berichttype in of uit te schakelen. Schakel bij het bewerken van het bericht de selectievakjes uit om opmerkingen en trackbacks uit te schakelen, of vink ze aan om opmerkingen en trackbacks in te schakelen.

Schakel opmerkingen uitschakelen in

Wat is een avatar of gravatar?

In online communities wordt het woord Avatar gebruikt voor de profielafbeelding van een gebruiker. Gravatar is een webgebaseerde service waarmee gebruikers dezelfde avatarafbeelding kunnen gebruiken op duizenden websites die Gravatars gebruiken. Gravatars.com is eigendom van Automattic, een bedrijf opgericht door Matt Mullenweg, medeoprichter van WordPress.

Wanneer een gebruiker een account aanmaakt of een opmerking achterlaat, zoekt WordPress naar een gravatar-afbeelding die overeenkomt met hun e-mailadres. Als de gebruiker een Gravatar-account met een afbeelding heeft, geeft WordPress deze afbeelding weer als hun profielfoto met hun opmerkingen.

Als het e-mailadres van een gebruiker niet overeenkomt met een Gravatar-account, geeft WordPress een standaard Avatar-afbeelding weer.

De standaard Avatar-afbeelding in WordPress heet Mystery Person. Dit kan worden gewijzigd in Instellingen »Discussie onder Avatar sectie.

Avatar Gravatar Comment instellingen

U kunt ervoor kiezen om geen Avatar-afbeeldingen op uw website te gebruiken door het vinkje uit te schakelen ‘Avatars weergeven’ keuze. Maar aangezien de meeste WordPress-thema’s sjablonen hebben die zijn ontworpen om Gravatars weer te geven, ziet het er misschien niet goed uit aan de voorkant van uw website.

U kunt een maximale beoordeling kiezen voor uw Avatar-afbeelding. De standaardoptie is G, die geschikt is voor alle doelgroepen. Als een gebruiker echter een avatarafbeelding heeft die aanstootgevend kan zijn, geeft Gravatar automatisch de standaard Gravatar-afbeelding weer die u voor uw site hebt geselecteerd.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen alles te leren over WordPress-opmerkingen en hoe ze werken. Bekijk het onderstaande voor meer informatie.

U kunt zich ook abonneren op ons YouTube-kanaal voor stapsgewijze WordPress-videozelfstudies en ons volgen op Twitter en Facebook voor de laatste updates.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map