4 Reguli „Trebuie să știu” despre logo-ul și marca comercială WordPress (explicate)

Ca utilizator de WordPress și blogger care scrie despre platformă, există câteva reguli despre logo-ul și marca comercială WordPress de care trebuie să țineți cont.


WordPress este un software open-source, dar este încă protejat de legile privind drepturile de autor și mărcile comerciale. Mulți începători nu îi cunosc și, poate, accidental încalcă regulile.

În acest articol, vă vom explica regulile pe care trebuie să le urmați atunci când utilizați logo-ul și marca comercială WordPress. De asemenea, vom discuta de ce este important și ce drepturi vi se acordă sub licența WordPress.

Cum se utilizează logo-ul și marca comercială WordPress

Înțelegerea GPL – Licența WordPress

Să începem mai întâi cu elementele de bază.

Există două tipuri de site-uri web WordPress. În primul rând, există WordPress.com, care este o soluție găzduită, iar apoi există popularul WordPress.org numit și self-gazduit WordPress.

Când majoritatea oamenilor spun WordPress, vorbesc despre WordPress.org. Pentru a afla mai multe, consultați ghidul nostru despre diferența dintre WordPress.com și WordPress.org.

WordPress este lansat sub licența GPL de sursă deschisă. Acest lucru face ca WordPress să fie un software gratuit. Cu toate acestea, gratuit aici este utilizat ca în libertate, nu ca în cafeaua gratuită.

Această licență oferă oricui libertatea de a descărca, copia, utiliza, studia și modifica codul WordPress.

Libertăți și drepturi WordPress

În timp ce software-ul în sine este liber de utilizat, va trebui să achiziționați un nume de domeniu și un cont de găzduire web pentru a instala WordPress și a face un site web.

Pentru a afla mai multe, consultați articolul nostru care explică de ce este gratuit WordPress și care sunt costurile.

Există o concepție greșită în rândul începătorilor despre software-ul gratuit și drepturile de autor. Deși aveți libertatea de a utiliza codul software în orice mod doriți, software-ul în sine este protejat de legile privind drepturile de autor și mărcile comerciale.

Ce inseamna asta?

Practic, puteți copia codul WordPress pentru a crea software nou, dar nu puteți apela software-ul dvs. WordPress.

Numele WordPress este o marcă înregistrată deținută de fundația WordPress. Este o organizație non-profit care se asigură că WordPress rulează cu succes ca un proiect open source gratuit.

De ce trebuie să înțelegeți sigla WordPress și regulile mărcilor comerciale?

WordPress are aproape 33% din toate site-urile de pe internet. Acesta este un număr foarte mare.

Milioane de companii se bazează pe WordPress pentru a-și gestiona eficient site-ul, comunitățile online și blogurile.

Pentru a vă asigura că totul funcționează corect, trebuie protejate mărcile și mărcile WordPress. În acest scop, marca WordPress a fost transferată către Fundația WordPress în 2010.

Acum, problema este că fundația WordPress nu este singura care funcționează pe WordPress. Este un proiect open source în care mii de oameni contribuie la succesul său.

În afară de acești contribuabili, există multe companii, persoane fizice și freelanceri care vând produse și servicii conexe WordPress în întreaga lume.

Dacă executați un site web WordPress, o agenție de proiectare web sau furnizați servicii conexe WordPress, atunci trebuie să înțelegeți aceste reguli pentru a respecta politicile privind mărcile comerciale.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la regulile și îndrumările pe care trebuie să le urmați pentru a utiliza în mod corespunzător marca și logo-ul WordPress în proiectele dvs..

Regula 1. Scrieți întotdeauna WordPress cu o majusculă P

Modul corect de a vraji WordPress este folosind o majusculă P. Această capitalizare este luată foarte în serios de comunitatea WordPress.

Dacă aveți de gând să menționați WordPress oriunde, asigurați-vă că utilizați ortografia corectă. Utilizarea unei ortografii incorecte este încruntată și este considerată neprofesională.

Echipa WordPress o ia atât de în serios, încât în ​​2010 au adăugat un filtru încorporat numit capital_P_dangit () în versiunea WordPress 3.0.

Această funcție corectează automat instanțele greșite de pe WordPress din titlu, conținut și extrase.

function capital_P_dangit ($ text) {
// Înlocuire simplă pentru titluri
$ current_filter = current_filter ();
if (‘the_title’ === $ current_filter || ‘wp_title’ === $ current_filter) {
return str_replace (‘WordPress’, ‘WordPress’, $ text);
}
// Inca aici? Folosiți înlocuitorul mai judicios
static $ dblq = fals;
if (false === $ dblq) {
$ dblq = _x (” ”, ‘deschiderea unui citat dublu ondulat’);
}
return str_replace (
array (‘WordPress’, ‘WordPress’, $ dblq. ‘WordPress’, ‘>Wordpress ‘,’ (WordPress ‘),
tablou („WordPress”, „WordPress”, $ dblq. „WordPress”, „>WordPress ‘,’ (WordPress ‘),
$ Text
);
}

Regula 2. Nu folosiți WordPress în numele dvs. de domeniu

După cum am menționat anterior, numele WordPress este o marcă comercială înregistrată deținută de fundația WordPress. Acest lucru protejează marca WordPress și asigură succesul său continuu.

La fel ca orice altă marcă înregistrată, Fundația WordPress își rezervă dreptul de utilizare exclusivă pentru termenul WordPress. Acest lucru înseamnă că nu puteți utiliza WordPress ca parte a numelui sau site-ului dvs. de marcă.

Această restricție include, de asemenea, nume de domeniu. De exemplu:

WordPressBeginner.com Greșit!
WPBeginner.com OK!

Puteți utiliza WordPress într-un subdomeniu precum (wordpress.example.com), Fundația WordPress este preocupată în principal de domenii de nivel superior.

Dacă vedeți pe cineva care folosește WordPress în numele său de domeniu sau numele de marcă, atunci ar trebui să contactați Fundația WordPress și să-i anunțați despre încălcare.

Vezi si: Cum să înregistrați un nume de domeniu gratuit pentru site-ul dvs. WordPress.

Regula 3. Logo-ul WordPress

Logo-ul WordPress este format din scrisoare W într-un cerc cenușiu sau uneori alb cu un inel cenușiu în jurul lui.

Înălțimea literei W este înaltă și grațioasă. Mulți bloggeri și proprietarii de site-uri web folosesc uneori greșit logo-ul faux, care are de obicei o W mai scurtă.

WordPress faux vs logo real

Asigurați-vă că utilizați sigla WordPress corectă în proiectele dvs. Logo-ul WordPress este disponibil și ca marcă de text, marcaj text cu sigla W și logo W.

Exemple de logo WordPress

Puteți descărca toate aceste logo-uri de pe pagina cu logo-uri oficiale WordPress.

Simte-te liber să folosești aceste imagini în proiectele tale. Cu toate acestea, asigurați-vă că le utilizați în conformitate cu politica privind mărcile WordPress.

Regula 4. Fără afiliere sau aprobare

Fundația WordPress dorește să folosești sigla și marca WordPress pentru a promova proiectul WordPress în sine.

Cu toate acestea, nu aveți voie să îl utilizați într-un mod care sugerează aprobarea sau afilierea cu proiectul. Aici sunt cateva exemple:

 • Nu puteți utiliza sigla WordPress în anunțurile produsului dvs..
 • Nu puteți utiliza WordPress sau logo-ul său ca parte a propriului logo.
 • Puteți plasa „Powered by WordPress.org” pe site-ul dvs. web, dar nu puteți spune „Recomandat de WordPress”.

În cuvinte mai ușoare, orice încercare de a profita în mod nejustificat de numele mărcii WordPress reprezintă o încălcare a politicilor privind mărcile comerciale.

Ce se întâmplă când cineva nu respectă aceste reguli?

Fundația WordPress ia aceste încălcări foarte în serios. Puteți primi un e-mail de la aceștia pentru a respecta regulile privind mărcile înregistrate.

Nerespectarea poate duce la acțiuni suplimentare. Aceste acțiuni pot include mai multe proceduri legale.

De exemplu, dacă utilizați WordPress în numele dvs. de domeniu, atunci fundația poate revendica numele de domeniu. Avocații lor vă pot trimite și un aviz legal.

Procedura judiciară te-ar costa foarte mulți bani și ai pierde sprijinul din partea comunității WordPress în sine.

Comunitatea WordPress se bazează pe fundația WordPress pentru a lua aceste acțiuni. Beneficiază toată lumea din ecosistem și ajută nenumăratele companii conexe WordPress să crească și să aibă succes.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți regulile pe care trebuie să le respectați pentru a respecta sigla și politicile privind mărcile WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cele mai bune plugin-uri WordPress și cele mai bune servicii de marketing prin email pentru întreprinderile mici.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map