Care este diferența dintre numele de domeniu și gazduirea web (explicat)

Cititorii noștri sunt adesea rugați să explice care este diferența dintre un nume de domeniu și web hosting? Mulți începători nu știu că acestea sunt două lucruri separate. În acest ghid pentru începători, vom explica diferența dintre un nume de domeniu și web hosting.


Diferența dintre numele domeniului și găzduirea web

Ce este un nume de domeniu?

Numele de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe care oamenii le introduc în bara URL a browserului pentru a vă accesa site-ul.

Cu alte cuvinte, dacă site-ul dvs. web a fost o casă, numele dvs. de domeniu va fi adresa acestuia.

Acum să intrăm în explicația detaliată.

Internetul este practic o rețea uriașă de computere conectate între ele prin intermediul cablurilor. Pentru a le identifica cu ușurință, fiecărui computer i se atribuie o serie de numere numite IP Address.

Această adresă IP este o combinație de numere separate cu puncte. De obicei, adresele IP arată astfel:

66.249.66.1

Calculatoarele nu au nicio problemă în identificarea și reținerea acestor numere. Cu toate acestea, este imposibil ca oamenii să-și amintească și să folosească aceste numere pentru a se conecta la site-uri web de pe internet.

Pentru a rezolva această problemă, au fost inventate nume de domeniu.

Un nume de domeniu poate avea cuvinte care facilitează reținerea adreselor site-ului.

Dacă doriți să vizitați un site web pe internet, nu trebuie să introduceți un șir de numere. În schimb, puteți introduce un nume de domeniu ușor de reținut, de exemplu, wpbeginner.com.

Pentru a afla mai multe despre numele de domeniu, aruncați o privire la ghidul începătorului nostru despre numele de domenii și cum funcționează.

Ce este Web Gazduire?

Ce este gazduirea web?

Gazduirea web este locul în care toate fișierele site-ului dvs. web trăiesc. Este ca locuința site-ului dvs. web unde locuiește de fapt.

O modalitate bună de a vă gândi la acest lucru este dacă numele de domeniu a fost adresa casei dvs., atunci gazduirea web este casa reală către care se adresează. Toate site-urile de pe internet au nevoie de găzduire web.

Când cineva introduce numele dvs. de domeniu într-un browser, numele domeniului este tradus în adresa IP a computerului companiei dvs. de găzduire web. Acest computer conține fișierele site-ului dvs. web și le trimite înapoi la fișierele utilizatorilor.

Companiile de găzduire web sunt specializate în stocarea și servirea site-urilor web. Acestea oferă clienților lor diferite tipuri de planuri de găzduire. Consultați articolul nostru despre găzduirea WordPress pentru a afla mai multe despre alegerea găzduirii potrivite pentru site-ul dvs. web.

Cum sunt corelate numele de domenii și găzduirea web?

Numele de domenii și găzduirea web sunt două servicii diferite. Cu toate acestea, lucrează împreună pentru a face posibile site-urile web.

Practic, un sistem de nume de domeniu este ca o carte masivă de adrese care este actualizată constant. În spatele fiecărui nume de domeniu, există o adresă a serviciului de găzduire web care stochează fișierele site-ului.

Fără nume de domeniu, nu va fi posibil ca oamenii să vă găsească site-ul dvs. și fără găzduire web nu puteți construi un site web.

De ce am nevoie pentru a construi un site web? Nume de domeniu sau Gazduire Web?

Ce aveți nevoie pentru a construi un site web?

Pentru a construi un site web, vei avea nevoie atât de nume de domeniu, cât și de cont de găzduire web.

Achiziționarea unui nume de domeniu doar vă dă dreptul să utilizați acel nume de domeniu anume pentru o anumită perioadă (de obicei 1 an).

Aveți nevoie de găzduire web pentru a stoca fișierele site-ului dvs. web. După ce primiți găzduire, trebuie să actualizați setările numelui de domeniu și indicați-l către furnizorul dvs. de servicii de găzduire web.

De asemenea, puteți cumpăra atât domeniul, cât și găzduirea de la aceeași companie. De obicei, un nume de domeniu costă 14,99 USD / an, iar găzduirea web costă în mod normal 7,99 USD / lună.

Dacă începeți primul site web, atunci acest lucru poate suna la fel de mult.

Din fericire, Bluehost, un furnizor oficial de hosting recomandat de WordPress, a acceptat să ofere utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit și cu peste 60% reducere la găzduire web.

După ce ați cumpărat găzduire și ați înregistrat numele de domeniu, puteți începe să vă construiți site-ul. Pentru instrucțiuni pas cu pas complete, consultați ghidul nostru despre cum să faceți un site web.

Trebuie să le cumpăr împreună? Sau le pot cumpăra separat?

Puteți cumpăra nume de domeniu și găzduire web de la două companii diferite. Cu toate acestea, în acest caz, va trebui să îndreptați numele dvs. de domeniu către compania dvs. de găzduire web, modificând setările DNS.

Pe de altă parte, dacă achiziționați numele de domeniu și găzduirea web de la aceeași companie, nu va trebui să schimbați setările numelui de domeniu.

De asemenea, este mult mai ușor să gestionați și să reînnoiți ambele servicii sub același tablou de bord.

Dacă doriți să cumpărați nume de domeniu separat, puteți face acest lucru de la furnizori de top cum ar fi: Godaddy și NameCheap.

Pot să mut numele meu de domeniu într-o altă companie?

Mutarea numelui de domeniu

Da, poti. În mod normal, atunci când înregistrați numele de domeniu, aveți dreptul de a-l utiliza și de a-l transfera oriunde doriți.

De exemplu, să zicem că ți-ai achiziționat numele de domeniu de la Godaddy și că ți-ai cumpărat găzduirea de la Bluehost. Acum doriți să mutați numele dvs. de domeniu în Bluehost, astfel încât să fie mai ușor de gestionat și reînnoit.

Puteți face asta cu ușurință. Ambele companii au instrucțiuni detaliate pas cu pas pe care le puteți urma pentru a transfera numele de domeniu.

Notă: Vă recomandăm să așteptați cel puțin 45 de zile de la înregistrare sau reînnoire pentru a iniția transferul. ICANN, organizația internațională care supraveghează numele de domeniu, necesită reînnoirea unui an de fiecare dată când este inițiat un transfer. Prin transferul numelui dvs. de domeniu înainte de acea perioadă, puteți pierde taxa de reînnoire din anul respectiv.

Pot să mut site-ul meu către o altă companie de găzduire web fără schimbarea domeniului?

Da, puteți face și asta. Dețineți numele domeniului și puteți modifica setările sale pentru a-l îndrepta către orice companie de găzduire web.

De exemplu, ți-ai achiziționat numele de domeniu și găzduirea de la Godaddy, iar acum vrei să muti găzduirea web în Bluehost. Puteți muta site-ul dvs. de la o gazdă la alta prin simpla transfer de fișiere și date. După aceea, trebuie să editați setările numelui de domeniu și să le indicați către noul dvs. furnizor de găzduire web.

Un alt exemplu, ai achiziționat numele de domeniu de la WordPress.com (Consultați ghidul nostru cu privire la diferența dintre WordPress.com și WordPress.org). Ulterior doriți să vă mutați pe site-ul WordPress.org.

În primul rând, va trebui să vă înscrieți pentru un cont de găzduire WordPress. După aceea, puteți muta site-ul dvs. de la WordPress.com la WordPress.org. În sfârșit, veți modifica doar setările numelui de domeniu pe WordPress.com și le veți orienta către noul dvs. furnizor de găzduire WordPress.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați diferența dintre un nume de domeniu și web hosting. De asemenea, poate doriți să vedeți comparația noastră de construitori de site-uri populare pentru începători cu argumente pro și contra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map