Cât costă într-adevăr un nume de domeniu? (Răspunsul expertului)

Dacă ați încercat vreodată să înregistrați un nume de domeniu înainte, ați văzut probabil o mare varietate de prețuri cuprinse între 9 și câteva mii de dolari.


Costul unui nume de domeniu variază în funcție de extensia domeniului (cum ar fi .com, .org, .net), registrator de domeniu, disponibilitate și câțiva alți factori.

În afară de noi nume de domeniu, puteți cumpăra și nume de domeniu premium de la altcineva care l-a înregistrat înainte. Investitorii cu nume de domeniu înregistrează adesea nume de domeniu premium, care sunt mai scurte, marcabile și ușor de reținut cu unicul scop de revânzare.

În acest articol, vom explica cât costă într-adevăr un nume de domeniu. Vă vom arăta, de asemenea, diferite modalități de a cumpăra un nume de domeniu, inclusiv o modalitate de a obține unul gratuit.

Cât costă într-adevăr un nume de domeniu

Întrucât acesta este un ghid cuprinzător cu privire la costurile numelor de domeniu, am împărțit-o în câteva secțiuni:

  Cât costă un nume de domeniu nou?

  Achiziționarea unui nou nume de domeniu te-ar costa de obicei între 9 și 14,99 USD pe an. Cu toate acestea, aceste prețuri pot diferi în funcție de extensia de domeniu sau de registratorul de domeniu pe care îl alegeți.

  Dacă începeți un nou site web, atunci vă recomandăm să folosiți Bluehost. Sunt una dintre cele mai importante companii de găzduire web din lume.

  Aceștia oferă utilizatorilor WPBeginner un nume de domeniu gratuit + certificat SSL gratuit, pe deasupra reducerii de 60% la planurile de găzduire web.

  → Revendicați numele dvs. de domeniu gratuit cu Bluehost ←

  Deoarece aveți nevoie de un nume de domeniu și de găzduire web pentru a face un site web, aceasta este cea mai accesibilă opțiune pentru a începe.

  Dacă doriți doar să achiziționați un nume de domeniu, atunci vă recomandăm să folosiți Domain.com ca registrator. Puteți utiliza codul nostru promoțional Domain.com pentru a obține 25% din reducerea achiziției.

  Iată cât costă o nouă înregistrare de domeniu cu diferiți registratori.

  • Bluehost – Domeniu gratuit cu găzduire de 2,75 USD / lună
  • Domain.com – 7,45 USD pentru nume de domeniu .com cu codul nostru promoțional
  • HostGator – Domeniu gratuit cu găzduire de 2,64 USD / lună
  • GoDaddy – 11,99 USD
  • DreamHost – Domeniu gratuit cu găzduire de 2,59 USD / lună

  Aceste prețuri sunt doar pentru nume de domeniu .com noi. Prețul altor extensii, cum ar fi .net, .org, .info, .blog, etc. va varia în funcție de registratorul de domeniu pe care îl utilizați.

  Când vine vorba de extensii de domeniu, recomandăm întotdeauna utilizatorilor să utilizeze .com, deoarece este cea mai populară.

  Costuri ascunse ale unui nume de domeniu

  În afară de costurile de înregistrare a domeniului, există puține costuri ascunse de domeniu și modificări de care ar trebui să fiți conștienți, astfel încât să puteți lua cea mai educată decizie.

  Reînnoirile anuale

  Înregistrarea numelor de domeniu se face anual. Puteți menține controlul asupra numelui dvs. de domeniu atât timp cât continuați să vă reînnoiți înregistrarea în fiecare an.

  Unii înregistratori de domenii oferă reduceri de nume de domeniu la achiziționarea primului an, dar costurile lor de reînnoire sunt mult mai mari. Dacă vedeți o promoție unde puteți plăti 0,99 USD pentru un nume de domeniu, atunci știți că, de obicei, este doar pentru primul an. Reînnoirile dvs. anuale vor fi la un preț mult mai mare.

  WHOIS și confidențialitatea domeniului

  ICANN este o societate cu scopuri non-profit, care este responsabilă pentru coordonarea atribuirii și întreținerii numelor de domeniu. Acestea solicită fiecărui registrator de domeniu să colecteze informații de contact pentru proprietarul site-ului.

  Aceste informații pot fi accesate public folosind date WHOIS. Alte companii și companii pot utiliza aceste informații pentru a vă contacta cu privire la un potențial parteneriat de afaceri.

  Dacă datele WHOIS sunt disponibile publicului, poate rezulta e-mailuri și apeluri telefonice nedorite. Acesta este motivul pentru care mai mulți registratori de domeniu vând un supliment numit Confidențialitate pentru domenii.

  Acest supliment adaugă de obicei 9,99 USD suplimentar și este complet opțional. Problema este că adesea înregistrătorii o adaugă automat în coș și trebuie să o eliminați manual dacă nu doriți să o plătiți.

  Unii registratori precum DreamHost oferă confidențialitate gratuită pentru domenii cu domeniile lor.

  Conturi de e-mail de afaceri (Domenii de e-mail)

  Când cumpărați un nume de domeniu, veți vedea probabil un addon pentru domenii de e-mail pentru configurarea unei adrese de e-mail profesionale pentru afaceri.

  Nu este necesar să cumpărați acest lucru, deoarece puteți obține o adresă de e-mail gratuit pentru afaceri cu majoritatea companiilor de găzduire web.

  Dacă doriți o opțiune mai profesională, atunci vă recomandăm să cumpărați aceasta direct de la G Suite sau Microsoft Office365, astfel încât să nu fiți blocat într-un registrator.

  Sfat Pro: Reduceri securizate de domeniu pentru mai mulți ani

  Unii registratori precum Domain.com vă permite să plătiți în prealabil mai mulți ani în avans. Aceasta este o modalitate foarte bună de a obține oferta introductivă de reduceri pentru mai mulți ani.

  Deoarece trebuie să plătiți pentru reînnoirile domeniului în fiecare an, plata anticipată pentru mai mulți ani poate reprezenta o economie semnificativă. Nu mai vorbim, te scutește de creșterile viitoare ale prețurilor.

  Dar aceste taxe ascunse și explicația costurilor domeniului este în primul rând pentru domeniile noi care sunt disponibile pentru înregistrare.

  Dar domeniile sau domeniile premium pe care le cumpărați de la alte persoane? Să aruncăm o privire asupra costurilor domeniului premium în detalii.

  Cât costă un nume de domeniu premium?

  Numele de domeniu premium sunt nume de domeniu înregistrate în prealabil, care sunt adesea mai scurte, marcabile și mai memorabile. Adesea, investitorii de domeniu înregistrează aceste nume de domeniu premium pentru a vinde mai târziu la un preț mai mare pentru profit.

  Costurile numelor de domeniu premium pot varia de la câteva sute de dolari la mii de dolari. Totul depinde de unicitatea numelui, lungimea domeniului și potențialul său general de marcă.

  Unele domenii premium pot costa chiar sute de mii până la milioane de dolari. Iată câteva dintre cele mai scumpe domenii vândute în istorie:

  • Insurance.com – 35,6 milioane USD
  • PrivateJet.com – 30,18 milioane dolari
  • Hotels.com – 11 milioane dolari
  • Fb.com – 8,5 milioane USD
  • Business.com – 7,5 milioane USD

  Puteți găsi nume de domeniu premium listate spre vânzare de către vânzători privați pe diverse site-uri web.

  Vă recomandăm să cumpărați nume de domeniu de pe site-uri web de renume pentru a asigura un transfer sigur al numelui de domeniu. Consultați ghidul nostru despre cele mai bune locuri pentru a cumpăra un nume de domeniu premium.

  Cum se estimează valoarea unui nume de domeniu premium?

  Mulți începători ne întreabă cum să găsim oferta potrivită pentru a face un domeniu premium sau un nume de domeniu înregistrat în prealabil?

  Numele de domenii care sunt deja luate sunt adesea vândute la un preț mai mare. Cu toate acestea, de cele mai multe ori prețul cerut este extrem de ridicat, ceea ce descurajează mulți cumpărători fără domeniu să facă o ofertă.

  Recomandăm utilizatorilor să efectueze unele cercetări și să facă o ofertă rezonabilă. Nu uitați, investitorul de domeniu câștigă bani doar atunci când vinde domeniul.

  La fel ca majoritatea tranzacțiilor, valoarea unui domeniu premium depinde în mare măsură de maximul pe care sunteți dispus să îl plătiți și cel mai mic pe care vânzătorul este dispus să îl accepte.

  Cu toate acestea, puteți analiza piețele din domenii precum BuyDomains, Sedo sau Flippa pentru a înțelege mai bine ratele pieței, astfel încât să puteți face o ofertă respectabilă pentru o anumită nișă.

  Domenii Flippa

  Dacă domeniul pe care îl căutați are deja un preț listat, atunci puteți începe oferind 50-75% din prețul listat.

  Notă: Majoritatea instrumentelor de estimare a valorii domeniului sunt complet inutile, așa că este mai bine să evitați utilizarea acestora ca referință.

  Vă recomandăm prudență atunci când cumpărați un nume de domeniu înregistrat. Dacă nu sunteți sigur despre valoarea potențială a domeniului pentru afacerea dvs., atunci pur și simplu mergeți departe.

  Cât costă un nume de domeniu expirat?

  În fiecare zi, mii de nume de domeniu expiră. Acestea sunt numele de domeniu în care proprietarul a decis să nu își reînnoiască înregistrarea sau pur și simplu au uitat de aceste nume de domeniu.

  Domeniile expirate oferă o oportunitate excelentă de a găsi un nume de domeniu excelent. Următoarele sunt câteva locuri în care puteți căuta nume de domeniu expirate recent.

  1. FreshDrop

  FreshDrop

  FreshDrop este o piață de domeniu care vă permite să urmați nume de domeniu expirate și curând să fie expirate. Vine cu un instrument de căutare avansat pe care îl puteți utiliza pentru a restrânge căutarea.

  2. ExpiredDomains

  ExpiredDomains

  ExpiredDomains este un motor de căutare dedicat numelor de domeniu expirate. Este posibil să nu arate la fel de ușor de utilizat ca alte instrumente de căutare a domeniului, dar are un index mare și permanent actualizat de nume de domeniu.

  Notă: trebuie să verificați abuzul de domeniu și alte probleme înainte de a cumpăra un nume de domeniu folosit, preînregistrat sau expirat (mai multe despre acest lucru mai târziu).

  Costul numelor de domeniu expirate

  În mod normal, puteți înregistra un nume de domeniu expirat la tarifele obișnuite anuale ale companiei dvs. de înregistrare a domeniului.

  Cu toate acestea, dacă un nume de domeniu va fi curând expirat, atunci puteți utiliza un serviciu de backorder de domeniu. Acest lucru vă permite să plasați o comandă în avans pentru numele de domeniu.

  Dacă nu există nicio altă comandă în avans pentru numele de domeniu, comanda dvs. va deveni de succes. Majoritatea companiilor de nume de domeniu percep o mică taxă (25 USD – 99 USD) pentru a furniza acest serviciu.

  Cum să cumpărați un nume de domeniu care nu este listat pentru vânzare?

  Până acum am vorbit despre costul numelor de domeniu care sunt disponibile pentru înregistrare sau vândute de către terți. Ce se întâmplă dacă aveți ochii pe un nume de domeniu care este deja luat, dar care nu este listat pentru vânzare?

  Există o șansă bună ca în continuare să poți pune mâna pe numele respectiv de domeniu.

  Vedeți, mulți utilizatori înregistrează nume de domeniu pentru a începe o nouă idee de afaceri online. Mulți dintre ei ajung să nu folosească niciodată acest nume de domeniu și nu abandonează ideea.

  Deoarece nu folosesc numele de domeniu, puteți contacta direct proprietarul domeniului pentru a face o ofertă.

  Dacă numele de domeniu are un site web, atunci puteți utiliza formularul de contact de pe site-ul lor pentru a vă adresa.

  În mod alternativ, puteți utiliza căutarea Whois pentru a găsi informații de contact ale proprietarului domeniului și a le trimite un mesaj pentru a vă arăta interesul.

  Uneori, oamenii înregistrează nume de domeniu pentru idei viitoare, așa că, chiar dacă nu îl folosesc, totuși nu ar dori să îl vândă. Unii oameni sunt lacomi și vor cere o primă pentru a împărți moduri cu domeniul lor.

  Nu uitați, cumpărați „ideea de vis” a cuiva, așa că trebuie să fiți respectuos, dar și realist în ceea ce privește valoarea.

  Sfat Pro: Dacă aveți o idee de afaceri, atunci este mai bine să înregistrați un nume de domeniu, chiar dacă nu sunteți sigur 100%. Nu doriți să riscați pe altcineva să o înregistreze înainte de a vă apropia de acesta. Ne gândim la aceasta ca la o poliță de asigurare, deoarece un domeniu costă doar 9,99 USD.

  Faceți temele înainte de a cumpăra un nume de domeniu

  Dacă cumpărați un nume de domeniu care nu a fost folosit niciodată, atunci sunteți bine să mergeți.

  Cu toate acestea, dacă cumpărați un nume de domeniu care a fost anterior deținut de altcineva, atunci trebuie să faceți niște diligențe de bază.

  Aceste nume de domeniu ar putea încălca drepturile de autor sau mărcile comerciale, utilizate pentru a distribui malware sau spam, sau utilizate în mod eronat în alte activități dăunătoare.

  Nu vă faceți griji, există o mulțime de instrumente pe care le puteți utiliza pentru a vă face temele.

  1. Verificați marca înregistrată

  În primul rând, doriți să vă asigurați că numele de domeniu nu este o marcă înregistrată a unei afaceri existente.

  Conform regulilor ICANN, dacă un nume de domeniu încalcă marca înregistrată a unei companii, atunci acea companie poate solicita numele de domeniu sau vă poate cere să o eliminați.

  Puteți verifica baza de date a Oficiului de Brevete și mărci comerciale din Statele Unite pentru a face o căutare rapidă a mărcilor comerciale. Pur și simplu introduceți numele dvs. de domeniu în căsuța de căutare pentru a vedea dacă returnează potriviri.

  Căutare marcă

  2. Verificați numele de domeniu trecut

  În continuare, doriți să vedeți cum a fost folosit numele de domeniu în trecut. Ce fel de site-uri web au fost realizate folosind acel nume de domeniu?

  Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind mașina Wayback. Este o arhivă masivă istorică a internetului cu instantanee de site-uri web arhivate regulat.

  Mașină Wayback

  3. Verificați înregistrările whois istorice

  Instrumentele Whois vă oferă înregistrări whois istorice pentru un nume de domeniu. Acest lucru vă ajută să vedeți când a fost creat un nume de domeniu, ultima modificare, modificările DNS și alte date istorice.

  Care este

  4. Executați un test de verificare a sănătății domeniului

  În cele din urmă, trebuie să vă asigurați că domeniul nu este utilizat pentru a trimite spam, pentru a lansa atacuri DDoS sau pentru a răspândi malware. Puteți utiliza instrumentul de sănătate al domeniului MxToolBox pentru a vedea dacă ridică semne roșii.

  Verificați starea de sănătate a domeniului

  Întrebări frecvente despre costurile numelui de domeniu

  După ce am ajutat mii de utilizatori să înceapă un blog și un site web, am răspuns la o mulțime de întrebări legate de numele domeniilor. Mai jos sunt câteva dintre cele mai comune:

  Pot primi un nume de domeniu gratuit?

  În timp ce numele de domeniu costă de obicei 14,99 USD / an, puteți obține un nume de domeniu gratuit, ca ofertă la pachet cu diverse companii de găzduire web.

  Companii de găzduire precum Bluehost, HostGator, Dreamhost, GreenGeeks și altele oferă domenii gratuite cu pachetele lor de găzduire web.

  Care este cel mai bun registrator de nume de domeniu?

  Credem că Domain.com este cel mai bun registrator în acest moment, deoarece au caracteristicile de care aveți nevoie și oferă o reducere de 25% reducere.

  Cu toate acestea, este o decizie mai inteligentă în ceea ce privește banii pentru a obține un domeniu gratuit cu găzduire web precum Bluehost, deoarece vă economisește timp și bani.

  Puteți transfera întotdeauna numele dvs. de domeniu către un alt registrator de nume de domeniu popular dacă nu sunteți mulțumit de furnizorul dvs. existent.

  Am nevoie atât de nume de domeniu, cât și de găzduire web pentru a construi un site web?

  Da, aveți nevoie atât de nume de domeniu, cât și de găzduire web pentru a crea un site web. Numele de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe internet, în timp ce găzduirea web este locul în care sunt stocate fișierele site-ului dvs. Web. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru despre diferența dintre numele domeniului și gazduirea web (explicat).

  Pot să cumpăr un nume de domeniu pentru totdeauna (permanent)?

  Nu, nu puteți cumpăra un nume de domeniu permanent. Înregistrarea numelor de domeniu se face anual. Cu toate acestea, puteți plăti în prealabil până la 10 ani, ceea ce garantează că veți avea un nume de domeniu timp de 10 ani.

  Cât costă un nume de domeniu pentru Wix vs WordPress?

  Când utilizați o platformă de constructor de site-uri găzduite, costul numelui dvs. de domeniu va varia. Este important să ne amintim că platformele de creatori de site-uri oferă o combinație de gazduire + domeniu.

  De exemplu, domeniile Wix costă 14,95 USD / an, dar sunt gratuite dacă alegeți planul anual care costă 13 USD / lună.

  Domeniile WordPress.com costă 18 USD / an, dar sunt incluse gratuit cu planul personal anual care costă 8 USD / lună.

  Dar dacă utilizați o platformă WordPress self-gazdată, atunci puteți porni un site web cu Bluehost pentru 2,75 USD pe lună și vine cu un nume de domeniu gratuit. Pentru mai multe detalii, consultați diferența dintre WordPress.com și WordPress.org.

  Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați cât costă într-adevăr un nume de domeniu. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cât costă într-adevăr construirea unui site Web WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me