Ce este un blog și cum este diferit de un site web? (A explicat)

Deseori cititorii ne întreabă despre ce este un blog și cum este diferit de un site web? Dacă vă gândiți să începeți un blog sau un site web, atunci înțelegerea acestor termeni vă va ajuta să vă atingeți obiectivele.


În acest ghid pentru începători, vom explica ce este un blog și cum este diferit de un site web tradițional. Vom vorbi și despre scenarii de utilizare, cu exemple din lumea reală și despre beneficiile acestora.

Ce este un blog și cum este diferit de un site web?

Ce este un blog?

Un blog este un tip de site web în care conținutul este prezentat în ordine cronologică inversă (conținut mai nou apare mai întâi). Conținutul blogului este adesea denumit intrări sau „postări pe blog”.

Blogurile sunt de obicei administrate de o persoană sau un grup mic de oameni pentru a prezenta informații într-un stil conversațional. Cu toate acestea, acum există tone de bloguri corporative care produc o mulțime de conținut informațional și stil de conducere gândit.

O pagină de blog care afișează postări

Postările de blog tipice au și o secțiune de comentarii în care utilizatorii pot răspunde la articol.

Istoria blogurilor

Blogurile au evoluat din jurnale și reviste online la mijlocul anilor 90. La acea vreme, utilizatorii de internet rulau deja pagini web personale, unde publicau actualizări periodice despre viața personală, gândurile și comentariile lor sociale.

Termenul jurnal web a fost folosit pentru prima dată la sfârșitul anilor 90, care mai târziu a devenit „weblog”, apoi „we blog”, iar în final doar „blog”.

Datorită numărului tot mai mare de astfel de pagini web, au început să apară mai multe instrumente, ceea ce a facilitat crearea de jurnale și bloguri online. Aceste instrumente au ajutat la popularizarea bloggingului și au făcut ca tehnologia să fie accesibilă utilizatorilor non-tehnici.

În 1999, a fost lansat popularul site de blogging Blogger.com, care a fost achiziționat ulterior de Google în februarie 2003.

În același an, WordPress a lansat prima sa versiune ca platformă de blogging în mai 2003.

Astăzi, WordPress este cea mai populară platformă de blogging din lume, care alimentează peste 30% din toate site-urile de pe internet.

Care este diferența dintre blog și site-ul web?

Blogurile sunt un tip de site web. Singura diferență reală între un blog și alte tipuri de site-uri web este că blogurile sunt actualizate în mod regulat cu conținut nou, care este afișat în ordine cronologică inversă (postări noi mai întâi).

Site-urile web obișnuite au caracter static, unde conținutul este organizat în pagini și nu sunt actualizate frecvent. În timp ce un blog este dinamic și este de obicei actualizat mai frecvent. Unii bloggeri publică mai multe articole noi pe zi.

Blogurile pot face parte dintr-un site web mai mare. Adesea, întreprinderile au o secțiune de blog unde creează conținut în mod regulat pentru a-și informa și educa clienții.

Puteți utiliza WordPress pentru a crea atât un site web, cât și un blog, de aceea o mulțime de proprietari de afaceri folosesc WordPress pentru a-și construi site-ul pentru afaceri mici.

În termeni simpli, toate blogurile pot fi un site web sau o parte dintr-un site web. Cu toate acestea, nu toate site-urile web pot fi numite bloguri.

De exemplu, WPBeginner este un blog și un site web. Site-ul nostru web conține un alt conținut care este publicat într-un format non-blog, cum ar fi glosarul, despre noi și paginile de contact.

Conținut non-blog pe site-ul unui blog

Acum, să aruncăm o privire la un alt exemplu. De data aceasta, un site web numit Awesome Motive. Este un site web de afaceri și aparține companiei de management WPBeginner.

Motiv minunat

Nu are blog sau conținut publicat în ordine secvențială. Utilizează pagini pentru organizarea și prezentarea informațiilor despre o afacere și colectează feedback-ul utilizatorilor prin adăugarea unui formular de contact.

De asemenea, puteți spune că blogurile au articole care sunt organizate folosind categorii și etichete. Pe de altă parte, site-urile web utilizează pagini pentru organizarea și afișarea conținutului.

Blog sau site web – Care dintre ele este mai bun?

Ca începător, este posibil să vă întrebați dacă ar trebui să începeți un blog sau un site web, care este mai bun? Pentru a fi sincer, răspunsul la această întrebare depinde într-adevăr de care sunt obiectivele tale.

Multe întreprinderi mici din întreaga lume au site-uri web tradiționale formate din doar pagini și fără blog. Astfel de site-uri web mici sunt adesea realizate pentru a crea o prezență informațională pentru o companie, organizație sau persoană fizică.

Pe de altă parte, tot mai multe companii realizează potențialul unui blog în strategia lor de marketing. Acestea adaugă o secțiune separată de blog pe site-urile lor tradiționale și o folosesc pentru a obține mai mult trafic de la motoarele de căutare.

Luați OptinMonster, este un software de generație de plumb și site-ul lor web are pagini de vânzări tradiționale care prezintă produsul și caracteristicile sale.

Site-ul și blogul OptinMonster

De asemenea, au un blog informațional unde îi învață pe utilizatori să îmbunătățească conversiile și să obțină mai multe oportunități. Acest lucru îi ajută să își acopere cuvintele cheie din industrie pentru a obține trafic gratuit de la motoarele de căutare și pentru a face mai multe vânzări.

Chiar dacă sunteți o afacere, o organizație non-profit sau un profesionist, adăugarea unui blog pe site-ul dvs. vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Care este diferența dintre postările și paginile de blog?

WordPress este cea mai populară platformă de blogging și un sistem puternic de gestionare a conținutului. În mod implicit, vine cu două tipuri de conținut: postări și pagini. Adesea începătorii se confundă între cei doi.

Postările pe blog sunt afișate într-o ordine cronologică inversă (cea mai nouă până la cea mai veche) pe pagina dvs. de blog, deoarece sunt conținut în timp util, ceea ce înseamnă că utilizatorii dvs. vor trebui să sape mai adânc pentru a vedea postările mai vechi.

Paginile au conținut static „unic”, cum ar fi pagina dvs., pagina de contact, paginile cu produse sau servicii, pagina principală și multe altele.

Pentru a afla mai multe, consultați ghidul pentru începători despre diferența dintre postări și pagini.

Pagini sunt de obicei utilizate pentru a crea o structură și un site web. Chiar și blogurile pot avea pagini alături de ele (Vezi lista noastră de pagini importante pe care ar trebui să le aibă fiecare blog).

De ce face blogul oamenilor? Care sunt beneficiile bloggingului?

Fiecare blogger are propria motivație pentru blogging. Multe dintre ele o folosesc ca o alternativă la păstrarea unui jurnal sau jurnal. Blogging-ul le oferă un loc pentru a împărtăși creativitatea și ideile lor unui public mai larg.

Marci și companii de top creează bloguri pentru a-și educa clienții, pentru a transmite știri și pentru a ajunge la o audiență mai largă. Blogging-ul este o parte esențială a strategiei de marketing online pentru multe companii.

Următoarele sunt doar câteva avantaje ale blogging-ului.

  • Oferă o cale pentru a vă organiza gândurile și ideile
  • Vă permite să vă prezentați abilitățile, creativitatea și talentele
  • Ajută persoanele să devină o autoritate în industria lor
  • Vă ajută să socializați online cu oameni interesanți, cu idei similare
  • Mulți bloggeri câștigă bani din blogurile lor folosind diverse metode de monetizare
  • Companiile folosesc bloguri pentru a aduce mai mulți clienți potențiali pe site-urile lor web
  • Non-profiturile pot utiliza bloguri pentru a sensibiliza, a derula campanii de social media și a influența opinia publică

Care sunt câteva exemple de bloguri bune?

Blogging-ul este imens!

Milioane de persoane și companii din întreaga lume au bloguri. Acest lucru înseamnă că există bloguri pe aproape orice subiect la care vă puteți gândi.

Iată câteva bloguri bune pe care le puteți consulta ca exemplu. Am ales cele mai bune bloguri din diferite industrii pentru a vă face o idee despre cât de diverse sunt blogurile.

1. Pinch of Yum

Pinch of Yum

Pinch of Yum este unul dintre cele mai populare bloguri de mâncare și rețete online. Început de Lindsay, o profesoară de liceu, blogul i-a permis să renunțe la meseria de zi și să devină blogger cu normă întreagă..

2. WeTheParents

WeTheParents

WeTheParents este un popular blog de parenting condus de Neve și Keane (părinții). Ei împărtășesc sfaturi pentru părinți pentru mame și tati și, în timp ce fac acest lucru, câștigă bani câștigând comision pentru produsele pe care le recomandă.

3. Am purtat ce

Am purtat ce

Început de Danielle Bernstein, We Wore What is a popular blog blog. Cu mai mult de 1,5 milioane de adepți, acoperă totul, de la modă la design interior până la îmbrăcăminte pentru bărbați.

4. Nerd Fitness

Nerd Fitness

Un blog de fitness început de Steve Kamb, Nerd Fitness este dedicat să ajute oamenii să rămână în formă. Oferă sfaturi de fitness, motivație, susținere, sfaturi pentru dieta și exerciții fizice.

5. Pierdut cu scopul

Pierdut cu scopul

Un popular blog de călătorii condus de Alex, care își împarte călătoriile în timp ce oferă sfaturi de călătorie, sfaturi și ghiduri pentru alți backpackers.

6. Micul Buddha

Micul Buddha

Tiny Buddha este un blog de dezvoltare personală creat de Lori Deschene. Blogul publică conținut despre fericire, dragoste, relații, atenție, spiritualitate, simplitate, minimalism, lăsând să plece și multe altele.

Există multe alte bloguri grozave, pe multe subiecte diferite. Consultați lista noastră cu cele mai populare tipuri de bloguri pentru mai multe idei.

Cum câștigă bani bloggerii?

De obicei, oamenii cred că bloggerii sunt pasionați. Unele dintre ele sunt, dar un număr mare de bloggeri câștigă bani din blogurile lor. Acest lucru le permite să se concentreze mai mult pe blogul lor, să renunțe la locurile de muncă de zi și să creeze afaceri online de succes.

Bloggerii cu mai mult succes pot face venituri din șase cifre, șapte cifre și chiar opt cifre din blogurile lor.

Mai jos sunt câteva moduri în care majoritatea bloggerilor folosesc pentru a câștiga bani din blogurile lor:

Cea mai comună și, probabil, cea mai simplă modalitate de a face bani online este afișând reclame. Cu toate acestea, ca blogger nou, nu veți putea contacta direct agenții de publicitate sau nu îi puteți gestiona singuri.

Aici intervine Google AdSense. Are grijă să găsești reclame, să le afișeze, să colecteze plăți de la agenții de publicitate și să îți trimită acele plăți pentru o reducere redusă.

Mulți bloggeri câștigă bani și prin marketing afiliat. Practic, ei recomandă produse pe site-urile lor și câștigă un comision atunci când utilizatorii cumpără aceste produse.

Alte metode comune de monetizare includ apartenența, vânzarea cursurilor online sau adăugarea unui magazin online pe blog.

Consultați lista noastră de modalități dovedite de a câștiga bani online de pe blogul dvs. pentru câteva exemple.

Avem și o listă de idei de afaceri online „ușor de început” pe care le puteți consulta.

Poate oricine să înceapă un blog?

Da, oricine dorește să înceapă un blog, poate face acest lucru cu ușurință.

În primele zile de blogging, utilizatorii au avut nevoie de abilități de codare pentru a-și actualiza chiar blogurile. Acum, există o mulțime de instrumente care vă permit să creați cu ușurință un blog fără a scrie cod. Dacă puteți puncta și faceți clic, atunci puteți construi un blog în câteva minute.

Alegerea platformei de bloguri greșite pentru a porni un blog este cea mai frecventă greșeală pe care o fac începătorii. Cu toate acestea, din moment ce sunteți aici, nu veți face această greșeală.

Vă recomandăm să folosiți WordPress. Este cea mai populară platformă de blogging și creatorul de site-uri web. Peste 30% din toate site-urile de pe internet sunt construite folosind WordPress, doar pentru a vă face o idee despre cât de popular este.

Există două tipuri de WordPress: WordPress.com, care este o soluție găzduită, și WordPress.org, de asemenea, cunoscut sub numele de WordPress auto-găzduit. Consultați ghidul nostru despre diferența dintre WordPress.com și WordPress.org pentru mai multe detalii.

Vă recomandăm să folosiți WordPress.org deoarece vă oferă acces instantaneu la toate funcțiile WordPress. De asemenea, vă permite să câștigați cu ușurință bani de pe blogul dvs. fără nicio restricție.

Doriți să aflați mai multe despre WordPress? Consultați recenzia noastră completă pentru WordPress pentru o defalcare detaliată a funcțiilor sale.

Veți avea nevoie de următoarele lucruri pentru a începe propriul blog WordPress.org.

  • Un nume de domeniu (aceasta va fi adresa blogului dvs. și ce vor introduce utilizatorii în browserul lor pentru a o vizita. De exemplu, wpbeginner.com)
  • Cont de găzduire a site-ului web (acesta va fi acasă cu fișierele blogului dvs.)
  • 20 de minute din timpul tău

În mod normal, un nume de domeniu vă va costa în jur de 14,99 USD pe an și site-ul web care găzduiește 7,99 USD pe lună. Acum, dacă abia începeți, acest lucru pare a fi o mulțime de bani.

Din fericire, Bluehost a acceptat să ofere utilizatorilor WPBeginner un domeniu gratuit și reducere la găzduire. Sunt una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume și sunt recomandate oficial de WordPress.

Practic, veți putea începe cu 2,75 USD pe lună.

După achiziționarea de găzduire, vă puteți orienta către ghidul nostru despre cum să începeți un blog pentru instrucțiuni complete pas cu pas.

Sperăm că acest articol a ajutat să răspundă la întrebările dvs. despre ce este un blog și care este diferența dintre un blog și un site web. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră cu cele mai utile instrumente pentru a gestiona și crește blogul dvs. WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me